zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
jani, nie si vobec narocna :-D
mmmk - Sylar mal ostat Sylar. ja tiez, ked som ho videla pobehovat v tych handrach, tak koniec :-D to je ten pripad ako Hugo Weaving. Ten bol super v Matrixe, ale potom v LOTR...to nieee :-D :-D
market - uctovnictvo, ekonomiu a podobne kraviny som mala na strednej - OA - a bola som rada, ze som zmaturovala, nenavidela som to tam... najradsej som mala Hospodarsku geografiu a slovencinu (kym nam nezmenili ucitelku a ta ma neznasala)... takze som si ista, ze smerom ekonomie ist nechcem.... a o daniach viem, ze dan je 19% a ze ich treba platit.... a ked som bola na strednej, tak ma stvalo, ze najskor bola 25%, dalsi rok 23% a 10% (sa mi vidi) a potom tych 19....
na Hrdinov som videla vzdy iba uputavky, takze neviem koho myslite, ale Spock bol tiez fajn.... a potom este taky cernoch co mal cez oci ako keby celenku :-D
jani, mne vzdy na strednej nasa profka - triedna vravela, ze som mala uctovnicka, ja som normalne oci prevracala, ze ja a utovnictvo to nejde dokopy, ze to je jedno z povolani, co nechcem nikdy robit... dopadlo to tak, ze som 3 roky robila ucto a dokonca ma to aj bavilo :-D
mala som 1 spoluziacku, kt. nenavidela ucto rovnako ako ja, ked nas vyvolali tak sa casto ozyvalo: ja nic neviem, dajte mi rovno patku... a po skole si urobila daky uctovnicky kurz a robi(la) roky uctovnicku :-D ale ja ked mam k niecomu odpor, tak dovi.... a jednoduche ucto som mala rada, nenavidela som podvojne... uctova osnova sa furt menila, no proste zle, zle, zle, cele zle.... ako aj narodne hospodarstvo, hosdpodarske vypocty a stastika a podobne "chutovky" :-D
O tech zmenach mi povidej :-D My, jakozto budouci danovi poradci, jsme museli mit ucto v malicku a to jsme si kupovali takove ty knizky Úplné znění zákona o účetnictví tak 3x do rok a k tomu danove zakony a obchodni zakonik, taktez tak 3x za rok 8-( Kazda knizka tak 80-100 Kc 8-( Mam je u nasich a je jich za tu dobu docela rada :-N Takove plytvani papirem :-D
Vic se mi to libi tady v Nemecku. Koupis si takove sanony a kdyz je nejaka novelizace/zmena, objednas si Novelisationspaket a to jsou jen listy, kterych se ta zmena tykala. A ten novelizacni balicek stoji jen 1€. Meli jsme to ve firme a pripadalo mi to super ;-)
to lepsie ten nemecky system.... praktickejsie, ekonomickejsie, ekologickejsie :-)
jeeej, som si vsimla, ze kaja si uz dala na MK do profilu, ze v auguste cakaju babo... no som zvedava ci to budes aj aktualizovat... ked budes vediet pohlavie a potom aj mena
já už to smazala :-D
holky, prosim vás, kdyby vám psala pirinka (dříve kochanski), že v diskusi Kapela Dlouhej flám, Ústecký kraj, chce smazat příspěvek z dubna 2008, kde píše v podstatě to samé, co napsala teď pod nickem pirinka, tak jí pošlete do paďous.
to, že si vytvořila druhý nick, přispěla s ním do stejné diskuse jako tím původním a teď se bojí odhalení (ale podle mě si toho nikdo nevšimne - duben 2008 a prosinec 2009, navíc to znění je jiný), tak má smůlu.
Markét a prosímtě co jsi tady kdysi psala o Len co jí řekli? Já na to nějak najela, ale něco mi tu do toho vlezlo tak jsem to nedočetla a teď už ani nevím kde jsem to četla, ale všimla jsem si, že stáhla "snž" ona to vlastně pořádně nějak mění.... a je to člověk kterýho znám, že se tady na koňovi snaží nejdýl |-|
A co ta tvoje kamarádka, ta už tady byla, jak jsi jí chtěla těhu oznámit? x-)
Teri, prosim te, s Len je to sileny. Ja to normalne orvala ;-( Sli potreti na IVF, tentokrat s kratkym protokolem. No a jen 5 vajec, jedno schopne oplodneni, ale i to udelalo, co temer vsecky ostatni pri obou pokusech - tri a vic sad chromozomu (maji byt dve). Takze se ani transfer nekonal a Rezabek u Apolinare (pry nejvetsi kapacita na IVF) jim doporucil darkyni vajicek. Ted je Lenka ve fazi, kdy se s tim nejak snazi vyrovnat, najit si praci a asi se zapise do poradniku na darovane vajicko. Krom toho, ze se za jedno vajicko plati takovych 10-15 tisic, je u Apolinare cekaci doba 2-3 roky (cyklus pak vyjde na 50 tisic), v soukromych CARech i jen 4 mesice, ale cyklus vyjde na 100 tisic |-|
Kterou kamosku myslis? Ja mam pocit, ze ty blizke uz to vedi :-)
No to je fakt hrůza :-( pořád nechápu že je to tak nespravedlivé, já mám tolik "kamarádek" nebo spíš známých co si jednou vzrly s prominutím a hned těhu... s tou jednou jsem si byla sednout, byla v 5měs. hulila, pila pivo a nadávala, že příště by šla na potrat a jak furt blije... no mě bylo na blití z ní 8-( a další ta otěhotněla dokonce přes prášky, tak chápete to někdo!? :-|
Ježiš s tou kámoškou teď nevím :-D říkala jsi že za tebou jedna přiletí a že bude mít strašnou radost :-N :-D to asi měly všechny co :-N
Jo, Yayoi, ano, rekla jsem ji to tak po 10 minutach a to jsem myslela, ze me umacka :-D Ona je Japonka, dela mezi samyma babama na letisti a je patologicky single. Uz kdyz jsem se vdavala, mela silenou radost a jak jsem si oblikla saty, zavolala jsem ji pres skype a ukazala se na kamere :-) Predevcirem mi psala a mam pry pozdravovat our baby od japanese auntie x-)
S tim tehotnenim to nechapu taky. Priroda je sama proti sobe, ze nechce dovolit potomky Lence a jejimu manzelovi 8-( Zato mensiny rodi jako na bezicim pase... ]-( Taky znam z okoli nekolik pripadu otehotneni "nahodou" ci "omylem." A je mi z tech lidi a jejich pristupu k tehotenstvi a posleze k detem taky na bliti!
Markét já si to myslela že japonka, ale nebyla jsem si úplně jistá, tak jsem ti nechtěla psát "japonka, číňanka... či co :-N" prostě jsem si nebyla přesně jistá, to je super jakou měla radost, je to milý x-)
No říkala mi zrovna jedna kámoška (co otěhotněla přes ty prášky - mimochodem má strašně hodnýho chlapečka :-N) že ta co otěhotněla omylem (ta si vrzla na Silvestra :-D) sedí pořád na kafíčku s tou její holčičkou a hulí tam o stošest a foukaji to na ni 8-( no taky je mi z toho zle, já jsem vyléčená kuřačka a jak se říká ty jsou horší jak klasický nekuřáci. Moje máma hulí a je mi zle jen když vezme do ruky Lukyho dudlík :-S
Markét a co pupík už vyskočil? x-)
No ja kourila tak mezi 16 a 17 a ne nejak moc a jsem na cigara taky dost vysazena. Nenavidim, jak mi smrdi obleceni z hospody a co me vytaci do vrtule, jsou matky, co jedou z kocarem a huli jako zacpany kamna ]-( Nekolikrat jsem videla i babu s mimcem v satku, co palila jednu od druhe 8-( Tu ale bezne kouri i tehotne, tak mam pocit, ze to asi pohorsuje jen me. Ptaly se me ted ve stredu spolucvicici v joze pro tehotne, jak se mi podarilo prestat kourit :-N Divily se, ze jsem nikdy nekourila, prej jsem mlada :-N Jim je vsem dost pred 30 a nektery, jak jsou prohuleny, vypadaji na 40 8-(
Pupik uz vyskocil tak lehce, uz nezapnu jednu takovou obeplejsi zimni budnu. Inu, poridila jsem za 30€ ve sleve kabat a poposila mu knoflik, tak se tam pupson vejde. Jedna kamoska se nakrkla, kdyz jsem ji to psala, jak jsem vyhodne poridila, pouzila trochu tvorivosti... a ona dala 6 tisic Kc za tehotensky kabat!!! :-D
Kájo a víš že já taky :-N nevím proč, asi to my češi tak nějak vidíme :-D
Markét já kdysi odcházela z gyn. současně s jednou těhulkou kterou předávala Dr. už do porodnice - měla termín a šly jsme stejnou cestou na zastávku kde ona vytáhla cigára a začla hulit, pro mě je to příšernej pohled na hulící těhuli fakt že jo :-| se mnou máma nevím jestli kouřila, ale mám fotku kde na vánoce pálí a má pěknej buben, ale prej si dala jen na vánoce - no nevěřím tomu, jiný fotky už nemá :-p
A jména máte krásný x-)
caute caute.... jeeejda, market ma vyplnene mena - pekne mena.... nechcete vediet pohlavie? ja som zvedava aj za vas :-D ja to urcite budem chciet vediet ked budem tehotna :-D :-D ja som sibnuty nevyliecitelny zvedavec :-p
teri, som nevedela, ze ty si fajcila.... ja som bola odjakziva antifajciar....
vcera som bola na koncerte vo Viedni - Franz Ferdinand - a som dost sklamana... akoze hudba a vsetko bolo super, lenze ta organizacia - priamo v sale sa predavalo pivo, takze niektori ludia sa tam prili asi prechlastat a aby toho nebolo malo, napriek obrovskym piktogramom, ze zakaz fajcenia tam fajcilo strasne vela ludi... tak pocas 2h koncertu som musela ist 3x na 10min. von nadychat sa lebo som citila, ze to neustojim.... ked som bola vlani v Prahe na koncerte Queen, tak tam som to tiez neustala, ale bola tam vsade ochranka a cerveny kriz, takze sa o mna postarali ale vo Viedni nebol nikto...resp. som ich nevidela... V Prahe to bolo zabavne, lebo hrali poslednu pesnicku - We are the champions a mne prislo zle... a hovorila som si, ze ja som sampion, ja nie som looser, ja to vydrzim... nevydrzala :-p ale aspon som videla zakulisie ked rozmontovavali aparaturu a nakladali ju do kamionov, to bol pre mna, nevyliecitelneho zvedavca obrovsky zazitok :-D :-D
v stedu idem poobede ku svojej MUDr.ke tak som zvedava.... som zvedava ked mi pichne vyvolavacku ci to pomoze a cyklus sa mi spravidellni.... ale skor som skepticka v tomto :-|
Ooo, dekuji za pochvalu jmen. Ale jeste to neni definitivni verze :-) Muze se to jeste zmenit :-D
Jani, teda Franz Ferdinand ti fakt zavidim, to bych i sla... Jenze ja mam uzkost z moc lidi. Mne se dela na bliti treba v nacpane tramvaji nebo prave na koncertech, jak se lidi tlaci. Kdyz je treba hodne lidi v obchodech mi neva. Ale koureni mi teda vadi priserne, zvlast na velkych akcich. Clovek smrdi jako kanal, hadry musi vyprat 8-(
Teri, to te asi neprekvapi, ze tady v Nemecku rodi vic jak polovina zenskych na prani cisarem a pote si necha pichnout injekci na zastaveni laktace a kouri dal. Normalne na porodnim tu maji kurarnu a je tam furt plno! Ja si do zadanky do porodnice teda napisu, ze chci pokoj s nekurackou, pac toto bych asi neustala.
A ted mi segra posilala odkaz na nejaky bulvarni platek - prej ta kravka Belohorcova bude rodit cisarem, protoze je to bezpecnejsi a jistejsi 8-( Sice se v CR o cisare neda pozadat, ale nekdo je pred zakonem holt rovnejsi :-N
cisarsky rez je bezpecnejsi, ja som pocula, ze je to praveze nebezpecnejsie ako klasicky, prirodzeny porod....
mne tiez byva zle ked je vydychany vzduch a este sa tam fajci.... vtedy zvyknem chytat mdloby... nechapem ako mohli dovolit na tom koncerte fajcit :-(
som si musela nechat svoj notebook v robote, kedze na koncert by to bolo od veci brat, takze idem pon, lebo z klavesnice, ktoru mame pri normalnom, stolnom PC ma ide slak trafit, musim do nej pomaly trieskat aby sa nieco napisalo a pri kopirovani som zvyknuta pouzivat tlacitko "cmd" a na klasickej klavesnici je tam "alt", takze chytam nervy preco sa mi nic neda prekopirovat :-D
Abych pravdu rekla, docela mam z cisare strach. Ne, ze bych byla nejaka extremni posera, ale videla jsem video a kdyz si predstavim tu ranu pres cely podbrisek a primou umerou srovnam, jak moc me bolelo bricho po laparoskopii (2 ranky a 1cm), musela bych pojit bolesti :-D Samozrejme do toho pujdu, kdyz nebude jine vychodisko a budou hrozit rizika pro mimco nebo pro mne. Nicmene radsi si zkusim nechat otocit mimco, ktere by mohlo byt koncem panevnim, nez se jit dobrovolne rezat ]-( Tu se prave nedela pokzade ani nastrih, takze kamoska, co rodila 2.12. uz ma choutky na sex :-D
Sice notebook pouzivam, ale mam ho prakticky jen doma a mam k nemu bezdratovou klavesnici a mys :-) My nejsme s notebookovou klavesnici a touchpadem kamaradi, ne ne :-D
Jani kouřila jsem asi 8 let :-N
To mě mrzí, že koncert se moc nelíbil a co Vídeň samotná? Bývá prý nádherně nazdobená x-)
Markét no máš pravdu, že obě moje "kolegyně" na pokoji chodili na cígo a jedna kouřila i v těhu, ale prý to její manžel nevěděl, že by jí zabil :-p a ta injekci na zastavení laktace, to je něco příšernýho :-( neodsuzuju lidi co to mléko nemají, že nekojí, ale když to mlíko mám tak kojit budu, Kristýnku jsem kojila do roka, vesměs se odstavila sama a s malým to chci udělat stejně ;-)
Holky ten císař - názory se dost rozcházejí, z jedné strany je to rychlé pro dítě, neužijete si šílený bolesti - kontrakce a třeba i šití až k zadku :-N ale na druhou stranu je to násilné "vyjmutí" pokud teda ta maminka už nemá kontrakce a je plánovaný a ta jizva, to prý taky neni med. Já po prvním porodu řekla že po druhý jedině císaře, že to znova nepřežiju... no přežila jsem, ale díky bohu za to jaký to podruhý bylo jiný :-)
Markét choutky mívá hodně holek, otázka je jestli je o pak ono :-N