zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
@krista rodila jsem 21 hodin, taky jsem odjela do porodnice kolem třetí ráno, nebo v tu dobu jsem tam spíš dorazila. Byla jsem na špičku prstu, ale nechali si mě tam pro silné kontrakce a proto, že mě museli hlídat, když jsem měla předtím císaře. No a měla jsem strašný, ale fakt děsný bolesti který byly hlavně v podbříšku, který byly k ničemu a já byla ještě po dvanácté jen na tu špičku a nic se nedělo. Až kolem čtvrté jsem byla na sotva 4 a mohla jsem konečně na porodní sál, kam směl i Robert a malá se narodila až v půl jedenácté večer. Jako od mého porodu je mi vždycky líto každé těhule, kterou potkám :-N , páč jí to teprve čeká :-N
No zprávy podává nám alcatko.j a jí zase Milan ;-) a ve 3 byla poslední. Zase si říkám, že kdyby byla po sekci (nedej Bože |-| ) tak by Milan dal vědět. Ale nebudeme malovat čerta na zeď, Kája cvičila s epinem a tohle by jí asi hodně mrzelo.
@nikka.vo no tak to je síla, divím se že jsi neskončila zase na tom císaři =-) |-| já teda na druhý porod si stěžovat nemůžu a jsem strašně ráda že už rodit nebudu, první mi šel do zad, to bylo šílený a ten druhej taky do břicha jak píšeš, to byl mazec, ale lepší jak ten první byla rozhodně, první 29h ukrutných křížových bolestí, nevyspání, zoufalství, druhej 13h pohody, možná tak ty posl. 3h byly horší, ale jinak opravu super, brala jsem homeopatika a tak nevím jestli pomohly ale nejsem jediná kdo je bral a pak říkal že lepší x-)
Ještě se chystáš někdy rodit? :-N
@krista no pokud se nic neděje, tak se nedivim, že Milan nepíše. Navíc třeba v Motole nesmíš na sále používat mobil a ani jeden jsme neměli chuť a sílu, takže bych se nedivila. :-|
@nikka.vo Já když jsem šla do finiše tak už jsem taky nikomu nepsala, ale to byl finiš no... u nás se mobily používat můžou, alespoň jsme to teda měli dovolený, já šla do porodnice do jinýho města, nevím jak u nás, tady se nemůže nic ani ten chlap před samotným tlačením být u hekání nemůže :-p a to mě vadilo...
Tak jsem zvědavá, hlavně aby byli v pořádku, ostatní je jedno ne ;-)
@ooo jj už je tam od 3h od rána :-o |-|
@nikka.vo Tak ze Kaje drzim pesti. Vis, ze kdyz to jinak nejde, tak je i ten cisar dobry ;-) Co uz by nadelala. Radsi cisar nez kleste.
@krista Ja si gelace delavala, ale jen francouzskou a velice decentni, aby to nebylo nejlepe ani poznat. Ale vadilo mi, ze se to musi tak 1x za 14 dni doplnit atd. Ted mam svoje a myti vlasu je momentalne kosmeticky vrchol :-D
@mmmk no jo :-D taky jsem bývala v období kdy byl můj vrchol nepoblité tepláky :-D a ještě v něm možná jsem, malý má furt reflux :-p
Ta francie se musí tak často doplňovat jo, to já chodívala jednou tak za 4 týdny nebo za 5 týdnů, mockrát jsem ještě nebyla, vždycky se stane nějakej fin. průšvih a já si pak říkám že nebudu sobec co půjde na nehty, tak uvažuju že si koupím lampu a budu si to dělat sama doma právě :-S dělala jsi si nějakej kurz nebo jsi tak šikovná? :-)
Kleště to je šílená představa, ale když to nejde |-|
alcatko.j – Eliášek se narodil dneska v 19: něco(už jsem zapomněla, jak jsem tady rozechvělá ) 3290 g(snad jsem to nepopletla) 51 cm je v pořádku, zdravej krásnej chlapeček, je v inkubátoru, pro jistotu
............Nakonec císař Otevírání se zastavilo na 8 cm a dál to prostě nešlo Doktorka rozhodla, po x oxitocinech, tabletách atd, že už je Kája prostě moc unavená, nevyspaná, vyčerpaná, že bude císař lepší.
Kája je už na JIPu(asi)? konečně úleva, odpočívá, Míla nafotil chlapečka, možná je dnes stihne dát na FB, slavit se bude zítra, zněl strašně štastně Káju jse od Vás pozdravovala
Řekla jsem mu, že je úplně jedno, jak se děťátko narodí, je úplně fuk, že je to císař, hlavně že jsou oba v pořádku, to je nejdůležitější a to hlavní
@krista Jo, aktualne jsem upocena krasava v kosili s oslintanym ramenem (ano, asi lezou Maxulovi zuby) a jen trochu zablitych riflovych kratasech :-D Jsem doma, mimo domov si beru ciste veci, ale vracivam se v podobnem stavu :-D A kupodivu me to vubec netankuje. Uz se mi, co jsem matka, snad 4x stalo, ze me oslovil nejaky chlap, ze jestli nechci nekdy zajit na kafe :-N A pokazde jsem mela Maxe u sebe a myslim, ze kocar nebo decko v manduce moc prehlidnout nejde :-D
Ty nehty delat neni zas tak tezky. Dulezity je kvalitni gel (treba Alessandro) a trocha praxe. Sama na sobe se to dela hur, lepsi asi na nekom nacvicit. Mne to naucila segra, ktera se to naucila od sve gastmutter, kdyz delala v Rakousku au-pairku. Samozrejme ja jsem bridil, segra dela suprove, prirozene i "nadprirozene." :-D
@nikka.vo kaja uz porodila???? jeeeeeeeej, gratulujem x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-)
heh, normalne sa budem rehotat, ak porodila 19:32, tak ako som predpovedala :-D ale trafila som sa vyborne :-N
a já jsem divná, ale mě je prostě smutno, že to nakonec byl císař, protože Kája cvičila s Epinem, chtěla porod bez nástřihu, co nejmíň zásahů do něj a skončiko to takhle. |-|
@nikka.vo Veru, to je ale to, co jsem rikala. Ze cim vic si to clovek vymaluje a promysli a navymysli, tim spis je to jinak. Ja nechtela o cisari ani nic vedet, masirovala jsem hraz a pocitala s porodem do vody a beda, jestli to bude jinak. Po trech dnech kontrakci a zanetu mocovych cest a premlouvani k podani pripravku na urychleni otvirani (byla jsem od 36.tt otevrena na 5 cm) jsem se za ten cisar vubec nezlobila. Malymu zacinalo jit o zivot, takze nebylo co resit. |-|
@mmmk a já vim, prostě zdraví je přednější a tak jak to napsala Alča to až zní, že vlastně nakonec za toho císaře byla taky ráda, že už konečně odpočívá (ono je samozřejmě něco jinýho fakt akutní císař, z toho mám prostě lehčí traumátko a něco jinýho je s epiduralem, s manželem po boku...) No já jen že místo radosti mi to bylo líto. Ale třeba je s tím Kája smířená v pohodě a moc to řešim.
@nikka.vo Tys mela cisare v plne narkoze? Ja mela akutni taky, ale s manzelem po boku a injekci spinalu v zadech :-) To byl i tak krasny zazitek a oba jsme si bekli, jak se maly rozkricel x-)
Já měla právě plnou narkozu, ale prostě ten pocit, jak kolem začali lítat, jak jsem byla za chvilku na operačním sále, kontrakce jak prase a do toho mi potírali břicho desinfekcí, klepala jsem se jak ratlík a přála si, ať je to zamnou a najednou probuzení s brutální bolestí. To je na tom asi to nejhorší. Že usínáš a nic ti není a najednou se (jakoby za pár vteřin :-N ) probudíš s bolestí jak prase. Nevíš co je s dítětem, jak vlastně vypadá apod. A je to celý takový chladný, bez emocí...