zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
tak nie sme jedini kto vystraja v lietadle? :-p moj krpce prejacal( doslova) celu cestu z prahy do KE, nezabudol vypluvnut cumlik pod zadne sedadla, takze pani vzadu hladali 15 minut dudlik :-N letuskos priniesol malemu puzzle (mal pol roka), nepomohlo, potom putoval na druhu stranu k jednej mamicke, ze ona mi ho ukludni, no houby :-D tak mali cestujuci zazitok :-x vlakom z Lipy o cosi lepsie, ale itak to nebolo ideal, tolko hodin uz bolo vela aj na mna....autom ok.
tak ak by ste nahodou chceli prist (s vyletom do uzhorodu :-D ) tak pridte.
@janocka uzhorod je take zvlastne mesto, mas krasnu stavbu, vedla nej chatrc ala ciganska osada a takto sa to strieda....maju tam vsak vyborne jedla, zeleny borsc fantazia x-) obchody su aj ja, najdes aj klasicke znacky drahe, aj trh, a na trhu sa daju kupit celkom fajn veci
@danu Dani, co Elly vyvadela?
@latvia Uff, myslis, ze to bude horsi? Letela jsem minuly tyden a bylo to v pohode. Samozrejme vubec nespal, mlatil hrackou do stoliku prede mnou a pri turbulencich se smal nahlas :-N :-D
@mmmk :-D zjavne miluje adrenalin :-N dalsia cesta lietadlom bola o trosku lepsia a tretia by som povedala ze bez problemov...ono aj zalezi akym lietadlom ides. ked jacal tak to sme sli v malinkom, kde sme boli jak haringy, 2+1 sedadlo vedla seba, priestor okolo takmer ziadny,kopec ludi, zacali kurit(v zime), takze sa aj zle dychalo.... posledna cesta bolo klasicke 3+3 sedadla, klima, ticho...
@mmmk tak ti povim jak to probíhalo u mě :-N ... doktoři se připravovali na operaci, já se v bolestech klepala na tom operačním lůžku, oni ochrápaní s xichtem, že jsou nasraní, že nemohli spát. Nikdo mi neřekl vlídné slovo, jako bych tam nebyla, přitom museli vidět, že se fakt bojim. Pak kolem mě prošel anesteziolog, zeptal se mě jestli nenosim klapačky (zuby) a to byla veškerá komunikace. Pak mi už píchli uspávačku. :-| Tož proto z toho mám lehčí trauma :-N
klapačky :-N , ale i tak prostě otázka fakt ,,vkusně" podaná, mě na tom nejvíc mrzelo, že mi fakt nikdo neřekl vlídné slovo, abych se třeba nebála, že to bude dobré, nebo brzo zamnou...
@janocka Jani plakala, vykrikovala, ze ona priputana nebude, ona chce ist prec, ona sa chce hrat, ona sediet nebude, ona nechce citat, ona nechce nic ]-( skakala tam po nas, bila nas tam no proste keby to robilo nejake ine dieta v lietadle tak si poviem ze je obycajny rozmaznany fracek, s ktorym si nevedia rady, a pritom kto nas s Michalom pozna, vie, ze sme fakt na nu tvrdi, nerozmaznavame ju , vela jej nedovolime, dokonca ma moja mama niekedy vola krkvacia mater ze som na nu zla, a vidis aj tak si s nou nevieme niekedy rady. Ona nemusi aj cely den spat, napriklad vcera vstala rano o 6.30 cely den hore, vobec nespala, lebo s ajej nechcelo, /inak vzdy musi ist cez obed spat, kedze v skolke musia spat alebo aspon lezat/ a jej sa nechcelo, tak nespala a vecra este o 20.00 ze jej sa spat nechce ]-( , pre nu je spanok zbytocne strateny cas
Ahojky, moc velká gratulace k Eliáškovi x-) x-) x-) nějak jsem to "tušila" když to šlo tak zle, tajně jsem doufala, že se to povede normálně, ale souhlasím do puntíku s @mmmk když to prostě jinak nejde, ženská už je totálně vyčerpaná a radši by se nechala zabít než hekat ještě hodiny, nehledě na to že pro to dítě to taky neni dobrý ... vím, že takových holek je spousta co cvičily, doufaly v porod bez nástřihu. Já taky masírovala hráz, pila maliník, žrala lněný semínko, nic z toho nebylo příjemný a za nástřih jsem nakonec byla vděčná, dlouho jsem ho cítila ale dneska o něm nevím ;-) samozřejmě nedá se to s císařem porovnat, jen chci říct, že člověk někdy přehodnotí priority.
@nikka.vo No ty voe, ze to takhle musim napsat :-N To se tomu traumatu ani nedivim. Ja to mela proti tobe jako lazenskou proceduru :-N Doufam, ze sis to se Sofinkou vsecko vynahradila. Cetla jsem tvuj clanek a zamackla kroupu, fakt krasne popsany ;-)
@latvia Pati, tem vyndavacim zubum se nediv. Kdyz jsem byla pred dvema rokama na laparce v Breclavi, lezela se mnou na pokoji zenska, 35 let, sla taky na laparku s nejakym myomem. No a kdyz se anesteziolog ptal na klapacky, ona si je vyndala z pusy a dala do krabicky v nocnim stolku!! Pak jsem se ji po operaci na to ptala a rikala, ze po deckam totalne prisla o zuby 8-(
no u mna to tiez s "prirodzenym" porodom nevyslo |-| niekedy ma to serie, ale vtedy som bola rada, ze uz to skonci a nenechali ma trapit neviemkolko
aj ked ja som sa teda nepripravovala tak poctivo ako vy |-| ja som len pila malinnik (to bolo fuuuuj pre mna, kedze bezne pijem caj tak max. 2x do roka a to som pila 4 salky denne :-p
@mmmk o porodu do vody mi nemluv, po tom jsem toužila strašně moc |-| ale čím víc se blížil druhej porod tím víc mi jaksi bylo jedno kde to vyprdnu a tak se nakonec nekonal ani jednou... také přehodnocení plánů :-)
@emjee maliník jsem taky nesnášela, já celkově bylinkový čaje piju jen když jsem marod a vím že mi to pomůže :-N od 34tt jsem pila 1x denně, od 35tt 2x denně a od 36tt 3x denně, takže pro mě masakr, ráno jsem udělala tři hrníčky a pak chodila a dopíjela :-D
@krista nie, ja som chcela ....moj porodnik mal ist na dovolenku a ked som videla zlozenie lekarov na nasledujuci tyzden tak ma chytila panika a dohodli sme sa na vyvolani
SMS od Káji:
Jinak jsem totál v prdeli, bolí to, nic pořádně nemůžu,pořád do mě něco cpou, posrali mi porod. Na jipku nikdo nemůže, jen Míla na pár minut. Eliáše mi sem nechtějí dávat a dost flákají přikládání, tak jsem zvědavá, jestli se mi udělá mlíko. O všechno si musim říkat. Sorry, to jsou ty hormony, ale je mi smutno.
@nikka.vo Kde rodila? Ja myslela, ze v Horovicich a ze tam je to super prijemny :-N To je mi teda lito, ze to takhle Kaja citi :-| Mela plnou narkozu nebo spinal? Nemuze si vyzadat aspon pumpu, aby odsavaala a o mliko nedosla? Nebo homeopatika na rozkojeni (pulsatilla, phytolacca)? Za par dni bude lip, ta radost a euforie z prcka to prebije ;-)
@latvia Vsak ja taky na ni cumela jako tele na novy vrata. To byla uplne normalni, takova smrncovni zenska. Od te doby jsem na zuby uplne paranoidni :-N
som tu cca 24h nebola a ze 32 Ip... kua, komu sa to ma chciet citat? 8-(
@latvia dakujem velmi pekne za prianie :-)
ja som dnes (teda vcera) vstala 12:45 :-N a keby ma drahy nezobudil, ktovie dokedy by som drichmala... teda, ja som bola hore uz okolo 9h ale povedala som si, ze este musim chvilu spat, ved ja malo hodin :-D boli sme potom v Brucku na kupalisku - paradne bolo, malo ludi, takze super... dnes sa chystame do aquaparku do Gyoru, som zvedava ako bude... a ako sa tam dohovorime... po nemecky neviem ani zatat ale nauciala som sa uz "mineral vaser one gas" - neperliva miner. :-p - ale po madarsky to nezvladnem :-D
od draheho som dostala na meniny krasnu velku kyticu, kde su o i. aj slnecnice, velmi ma potesil, lebo kvety mi nezvykne davat.... a slnecnice su moja srdcovka, tak potesil... a este to bolo zabalene aj v baliacom papieri Roxy - moja oblubena znacka - tak som sa pytala ci ten papier specialne vyberal :-D :-D
@nikka.vo jeeeejda, chudak kaja, z tej sms citit depku..... viem, ze ona lieky nemusi, tak ked to teraz do nej pchaju + jej nechcu davat maleho, tak musi byt asi zufala :-( a to bezne po cisarskom je takyto postup? lebo ja som si doteraz myslela, ze urobia cisarsky a ked sa matka preberie, tak je s dietatom stale..... =-)
@danu fuha dani, tak vidim, ze ella vam dala zabrat..... ked som este nemala v okoli deti (neter, kolegovcov deti, kt. chodia sem-tam na obedy) tak ked dieta zacalo robit cirkus v dakej restike myslela som si, ze rozmaznane a ze preco s nim rod. nic neurobia..... no odkedy mam v okoli deti tak vidim, ze niekedy nech sa rod. snazia akokolvek, dieta bude furt nespokojne :-N mne sa pacilo ked sme svagrovcov vyprevadzali na letisko, zaparkovali sme, vzlietalo lietadalo, linda na nom isla oci nechat a ked sa stratilo v obzore tak zarvala: este, este :-D haha, no a na letisku v BA vidiet ako lietadla odlietaju za sebou, to sa nestava :-D ale mala celkom dobru naladu, lebo keby mala zlu, hodila by sa o zem :-S to je jej oblubena cinnost v ostatnych par tyzd., ze ked jej niekto nevyhovie, hodi sa o zem a tam narieka ako tyrane dieta, ktoremu niekto ublizuje :-(
btw ked sme uz pri tych cisarskych.... pred par rokomi bola taka moda medzi "celebritami" rodit cisarskym na vyziadanie - v com to ma vyhody? ved ostane po tom jazva na bruchu, tak neviem ake by to malo mat vyhody.... ci to bolo akoze kvoli tomu, ze nechceli tlacit? lebo tak ja, cisty teoretik si myslim, ze prirodz. porod je lepsi ako "umely" cisarsky =-)
kaji, som pisala vecer sms, no neozvala sa, tak uz asi tusim preco - ze je z taka smutna.... chudato....
zajtra (dnes) tu nebudem, tak preto som sa "trochu" rozpisala :-x
@janocka hlavně jsem se divila, že je večer stále na jipce, já porodila v pů čtvrté ráno a za 12 hodin jsem šla na normální pokoj. Dominika na stálo mi nechali až asi třetí den, do té doby jsem ho měla přes den a sestry si ho braly na noc, abych nabrala síly. Ale asi je standartní postup, aby byla na jipce 24 hodin, ale je to zbytečný :-|
chudinka :-| na jipke nemusi byt tak dlho, len kebyze je na to dovod....a v navstevnych hodinach moze ist na jipku ktokolvek.... na prikladanie by mali nosit pravidelne, len obcas treba urobit "scenu" aby sa veci dali do pohybu, zial 8-( odsavacku by mohla tiez, ak ma, alebo by jej maleho mohol nosit manzel...o mlieko nech sa neboji, rozkojit sa da kedykolvek, mlieko za 3 dni nestrati...
@latvia Myslela jsem to s tou odsavackou tak, ze by se mohla zatim rozkojovat, kdyz maleho nema na krmeni porad. Aby az ji ho daji, uz mohla jen kojit. Taky nechapu, proc je tak dlouho na JIPce. Me tam drzeli jen asi dve hodiny, nez jsem "odchrnula" :-) Pak me v noci odvezli na normos pokoj, kde jsem zustala az do odchodu domu. Malyho jsem natrvalo mela od 2. dne. Rozkojila jsem se tak 4.-5. den za pomoci pumpy, homeopatik a hektolitru kojiciho caje :-N
@nikka.vo Nema nejaky komplikace treba? Jakoze mivala problem s tlakem nebo neco takovyho. Mela plnou narkozu?
@janocka Jani, ty jo, veris, ze nechapu, ze jde do cisare nekdo dobrovolne resp. na prani. Nikka to jedina muze porovnat, ale ja priste trvam na prirozenem porodu. Proste prirozeny porod boli pri tom porodu, pak nejaky cas hojeni, ale cisar boli nekolik dni intenzivne, pak "jen" pri pohybu, pak uz "jen" pri kaslani, kychani, smichu a pak uz o tom nevis. Jizvu mam sitou vnitrnim stehem, tudiz jen takovou linku a jak mi splasklo bricho, je to jen asi 10 cm a je schovana pod gumou kalhotek, je na hranici ochlupeni. Neni zrovna sranda se starat s rozparanym brichem o mimco, zvedat ho. A co byl pro mne masakr, to bylo kojeni. Pri nem se ze zacatku hodne stahuje deloha a to mi tekly slzy teda. Doufam, ze tohle nikdo nepreposle Kaje a ze si to tu neprecte :-N