Aká je optimálna cena za fotografa?

Ahojte, prosím vás aká je optimálna cena za fotografa? :) Vôbec neviem určiť čo je ok a čo je veľa- neviem koľko si tak normálny fotograf so skúsenosťami pýta :) Ďakujem A ak niekto je tu taký z okolia Liptova, kto má voľný termín 28.9.2019 môžete sa ozvať :)
Odpovedať
1
2
Ahoj. Je to rozne, ale myslim, ze taka priemerna cena byva okolo 500-800eur. Su aj lacnejsi, aj drahsi samozrejme :-) zachvilu sa priprav, ako tu nabehnu profesionali a budu ironizovat, ako to maju vo zvyku ;-) popozeraj si tu hore v menu kategoriu Foto, ak ta niekto zaujme, napis mu a pytaj cennik :-) ale su nevesty, ktorej budu dobre fotky aj za 200e a dalsie sa neuspokoja ani s 1000eurovym, takze je to individualne :-)
Odpovedať
@simona_18 Ďakujem krásne :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Popozeraj sa na nete, vyber si zopár fotografov, ktorých práca sa ti páči a vypýtaj si cenovú ponuku. Podľa toho už zistíš. Ja som nechcela šetriť na fotkách a vybrala som si fotografku, ktorej práca ma naozaj očarila. Aj s cenou som bola nakoniec spokojná. Na druhej strane však nie vždy platí, že čo je drahšie, je aj lepšie.
Odpovedať
@slavka121212 no ešteže tu máme teba a zdvihla si úroveň tohto portálu ;-)
Odpovedať
@ttjnlrn Áno tak som to mala v pláne ale všetci čo sa mi páčili už majú náš termín obsadený, takže mi cenové ponuky už neposlali :-D
Odpovedať
@lauri18 ja som tiež najprv písala fotografom, ktorí sa mi páčili a všetky cenové ponuky začínali na 500-600 eur za ten základný balíček :) To je podľa mojho názoru aj optimálna cena - za ten základ. Táto téma je tu velmi nebezpečná vieš :D
Odpovedať
@lauri18 cena za dobrého fotografa na celý deň naprieč Slovenskom je od 650€ do 800€. Nájdeš alebo ponúknu sa ti tu fotografi aj za 300€, nájdeš fotografov aj za 1500€, ale väčšina dobrých slovenských fotografov s kvalitným výstupom je v cene 650-800 za celodenné fotenie.
Odpovedať
@zuzu_zuzu áno viem :-D :-D :-D no uvidíme, pre koho sa nakoniec rozhodneme.
Odpovedať
@realista Tak 1500 to by som nedala teda určite :)))) uff
Odpovedať
@lauri18 mnohí 1500 dajú :) A radi dajú lebo chcú toho konkrétneho človeka a jeho špecifický nezameniteľný výstup. Ale to sú bohatšie svadby s rozpočtom v desaťtisícoch € nie tradičné slovenské svadby s rozpočtom v tisíckach €. Každý čo sa mu páči a na čo má. Tiež si nekúpim Superb keď zarábam 500 v čistom :)
Odpovedať
Ale myslím že asi všetci majú v ponuke aj kratšie balíčky, napríklad po prvé tanečné kolo, potom môže byť cena kľudne okolo tých 500-600. To najdôležitejšie sa aj tak udeje po prvý mladomanželský tanec, potom sú fotky už na jedno kopyto, vlastne len zábava a kto má tak nejaké tradičné veci ako čepčenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podľa cenníkov, čo mi posielali fotografi je priemer tých 600 €, aj to neviem, do akej miery na to vplýva región / mesto :)
Odpovedať
my mame balik aj s kamerou cca 900
Odpovedať
Profilova fotka
optimalna cena sa neda urcit, kedze zalezi od toho aky fotograf je. niekto si vypyta aj 1 000€ a niekto napriklad iba 200 - 300€. vacsinou to zalezi od skusenosti. treba si pozriet konkretne diela fotografov a potom sa rozhodnut
Odpovedať
Profilova fotka
@lauri18 dobrý večer moju ponuku nájdete v správe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to podobné ako položiť otázku na optimálnu cenu za auto. Vieme pri tom, že existuje nejaká Dacia, Mercedes, Ferarri s rôznorodou výbavou a kvalitou.
Odpovedať
Profilova fotka
Výstižný obrázok nájdený na facebooku. Tak ho tu zdieľam.
Odpovedať
Dobrý deň Lauri, cena za fotografovanie svadby od skúseného fotografa sa pohybuje zvyčajne od 500 do 1000€, u niektorých aj viac. Cenu okrem dĺžky fotenia (pol dňa alebo celý deň) ovplyvňuje aj to, či fotograf pracuje legálne na faktúru a robí si daňové priznanie a platí odvody, alebo či si dáva platiť "na ruku" a všetko si nechá. Ak napríklad jeden fotograf fotí nelegálne za 500 a druhý poctivejší fotí za 700, tak z pohľadu mladomanželov je ten druhý znevýhodnený o 200€, pritom hodnota ich práce je rovnaká
Odpovedať
... ale zabudol som napísať to najdôležitejšie 8-) Váš termín mám voľný, ukážky mojej práce a cenu si môžete pozrieť u mňa na webstránke, pričom k uvedeným cenám by sa v prípade celodenného fotenia muselo pripočítať aj ubytovanie. Pri osobnom stretnutí Vám viem ukázať aj celé svadby (na webe mám len prierez). Ak Vám sedí štýl a cena, tak sa neváhajte ozvať :)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme za fotografa platit 500€ a to mi pride taka primerana cena :-)
Odpovedať
@lenula18 áno nakoniec sme aj my vybrali fotografa za 500€ ☺️ Máme v tom fotenie od rána (prípravy) až do 1;00 rána. A pomedzi to couple fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@lauri18 no tak super, ked sa aj vam podarilo :-) My budeme mat tiez od rana, aj pri mojich a snubencovych pripravach bude a do kedy, to sme sa presne nedohodli ale cepcenie este bude a potom este aj v popolnocnych. Takze tiez pocitam, ze okolo jednej, pol druhej bude odchadzat
Odpovedať
@lenula18 tak supeeer no sna budeme mat dokobale fotky hihi :))
Odpovedať
Podla mňa primeraná cena sa nedá odhadnúť všeobecne, niektorí majú také výsledky, že aj 100€ je veľa a niektorí zas také, že rozumiem, ze 800€ je málo. Ak si našla toho, ktorí sa ti páči, je to asi viac menej na Tebe aby si zhodnotila, či ti to za tú cenu stojí. Pre mňa napríklad sú fotografie, miesto a obrúčky asi najvyššie na zozname priorít a nešetrili sme na nich, fotograf stojí okolo 1200€ plus doprava- vzhľadom na jeho prácu je to podla mňa pomerne výhodná cena (osobne som mala limit 2000€..). Avšak napríklad dať za výzdobu 1000€ a viac ako je tu zdá sa bežné je pre mňa úplne nemysliteľné, takže v takýchto veciach sa tie náklady vyrovnajú..základ je podľa mňa určiť priority a tým pádom aj rozpočet jednotlivých položiek , niekde sa dá pridať a inde to zas ušetriť
Odpovedať
@blabla22 Amen
Odpovedať
my este fotografa nemame a som zvedava, koho zozenieme kedze uz teraz vela fotografov je vybookovanych na rok 2019 :-|
Odpovedať
@tamiria presne ved to je ako boj o teple rozky haha :D
Odpovedať
@lauri18 to si vystihla! :-D ale ako pozeram, tak stacilo sem napisat a uz som mala tri ponuky cez internu postu :-D
Odpovedať
Svadbu sme mali v novembri 2018, čiže mimo sezóny. Fotky sme dostali na jednom 16 gigovom kľúči, v časovom horizonte 2 týždňov, žiadne drevené škatuľky, svadobné knihy a podobne. Tie fotky sú brutálne, ale nie preto ze sme na nich my. My sme totiž dosť nefotogenicki :-p Cena 400 eur. Hm foto Helenka jankovicova asistuje manžel.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?