Hostia na svadbe. Koho a koľko ľudí pozvať?

Ahojte ako ste prosim Vás riešili hostí keď má jeden z Vás velku rodinu a vy cchete malu svadbu koho pozvat a koho nie aby sa neurazili?? Ide o to že priatelovy rodicia pochadzaju z velkch rodin a len jeho cast hosti tvori vyše 80 ludi no nasa predstava bola skor nejaka mensia svadba... ako by ste to riesili alebo ako ste to riesili.. dakujem za kazdu radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som to na začiatku brala tak že musím pozvať každého zo slušnosti aby sa nikto neurazil, ale minule som sa tak bavila o tom s kamoškou a uvedomila som si že budeme pozývať ľudí ktorých tam naozaj chceme a nie že musíme, je to naša svadba a oni to nefinancujú takže ak sa chcú urážať je mi to jedno. aj tak sa skoro vôbec nestretávame. ja by som na tvojom mieste pozývala ľudí ktorých tam chcem a s ktorými sa aj stretávam a nie tak že rodina s druhého kolena a podobne. držím palce :)
Odpovedať
my sme na to podobne. z priatelovej strany je 50 ludi. ja mam asi 12. tiez sme rozmyslali ako to urobit. u nich sa pozyvaju vzdy cele rodiny, ked to niekto porusil a pozval len par z nich, ostatni sa urazili. a kedze sa nechceme nikoho dotknut, tak on si pozve vsetkych a ja tych mojich par. ale aby to bolo ferove, tak kazda strana si plati svojich hosti. vraj sa to tak robi a my sme sa tak bez problemov dohodli. bolo by nefer aby si ty platila za jeho ludi ktorych mozno ani nepoznas. a ak s tym tvoja polovicka nesuhlasi, tak potom urobte naozaj maju svadbu a ostatnym to vysvetlite :)
Odpovedať
Profilova fotka
pravdupovediac, my ideme mat z mojej strany cca 35 ludi, z priatelovej strany 25 ludi a 12 kamaratov.cisto najblizsia rodina.. keby osm ale mohla este raz sa rozhodnut... zavolam sestry a rodicov na dobry obedik, obrad na urade a s kamaratmi na chatu :) no teraz mi uz nic ine neostavat iba sa tesit z toho vsetkeho ked uz sme sa takto rozhodli...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodli, že pozveme z každej strany všetky tety a strýkov a bratrancov, ale tých už bez detí (nakoľko sa deti bratrancov týkajú len ženíchovej strany a sám sa priznal, že ich ani nepozná a v neposlednom rade, ich počet by bol cca 20 ľudí navyše, čo sa vymyká našej predstave o stredne veľkej svadbe a pri sume 60 EUR na hlavu by nám aj pekne zamávali rozpočtom). Svadbu platíme výhradne z našich úspor a berieme ju ako celok, na nevestovu a ženíchovu stranu sa rozdeľovať nebude, napriek tomu, že počet ľudí nebude rovnaký (mám výhrady k takémuto deleniu rozpočtu, zákuskov, čohokoľvek, pretože podľa môjho názoru má svadba ľudí spájať, nie rozdeľovať, žiadna naša a vaša rodina, ale už rodina ako celok). Či sa niekto urazí, alebo nie, neriešime, rozhodli sme sa pozvať ľudí, s ktorými nám je príjemne. Veď pozvanie na svadbu je česť, nie povinnosť, a človek, ktorý by sa urazil, že nebol pozvaný, mi nestojí za to, aby som jeho názor brala na vedomie. Tak trochu vychádzam zo skúsenosti kamarátky, ktorá zo slušnosti pozvala aj "neobľúbenú" časť rodiny, a tí ich v konečnom dôsledku po svadbe aj tak pekne poohovárali... Takže, dievčence, pozvite si hlavne tých ľudí, s ktorými sa budete cítiť príjemne a názory tých, ktorých aj tak nemáte radi, skrátka neriešte :)
Odpovedať
Profilova fotka
manzel ma vacsiu rodinu ako ja, a resiili sme to tak, ze ked sme boli roznasat oznamenia a pozyvat na svadbu, tak sme povedali, ze pozvanka je pre dve osoby... a ci uz prisiel stryko s tetou alebo bratranec s dcerou, uz bolo na nich...
Odpovedať
my sme pozyvali len najblizsiu rodinu a moju kamosku s frajerom a to je vsetko je to 43 ludi. Vsetci s pozname takze nie je problem....je to taka stredna svadba...uvidime kto nakoniec pride ale mali by vsetci ....a platime si to vsetko samy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?