Nevesty z Trnavy, pridajte sa

13. dec 201688750
  • mmm, ja pôjdem do iného okresu, takže bude komplet nový techničák i ŠPZ-ka....

ozaj a so zdravotnou kartičkou je to ako?? stačí im napísať a niekde si ju vyzdvihnúť???

a btw.... poslala banka napr. novú platobnú kartu, keď sa mení meno??

• no ja som v spolocnej zdravotnej - dosla som tam (je to pri maxe) povedala som co a ako ukazala novy obcansky a ona mi na pockanie dala novu karticku, ale v inych poistovniach neviem 🤔

a v banke mi dali na vyber (mam TB) ci pockam do expiracie, ze mi potom daju uz s niovym menom, alebo chcem hned novu, kedze som nechcela, mam este staru a funguje...jedine kreditku musim podpisovat stale zevraj starym menom, ale kedze ju nepouzivam, tak neviem...

a este v Orange, som len dosla ukazala novy obciansky a prepisali mi to tam...takisto aj v SlSp., kde mame hypoteku (tam bol treba aj sobasny list)

...ine ma uz nenapada... 🙂

• díky za info, Hani 😃
    Ja to asi budem mať trošku sťažené tým, že budem mať aj zmenu trvalého bydliska v novom okrese.... myslím si, že kopu dokladov si budem musieť vyzdvihnúť už na pobočkách v novom okrese.....
    no však uvidím....

• Sponzor fóra
  • no hej, to budes mat horsie 😬

• nevadí... stávajú sa aj horšie veci 🙂

teraz ako chodím na onkológiu za starenkou na návštevu, veru si uvedomujem ešte viac než bežne, že kašlať na všetko ostatné, hlavne, že je človek zdravý..... sú to všetko frázy o tom zdraví, ale bohužiaľ pravdivé.... keď je človek zdravý, želá si tisíc veci.... a keď je chorý, tak len jednu - aby bol zdravý..... 😞

• ljenocka - tie doklady nie sú až taká hrôza. Ja som sa z okresu Komárno sťahovala do Bratislavy a doklady, zmenu mena, trvalého pobytu, zdravotky som si vybavila bez akýchkoľvek problémov úplne hladko.

už len pri vyslovení slova onkológia nabehnú zimomriavky..... Mám tiež v blízkom okolí priateľkinu 5 ročnú dcérku s podozrením na leukémiu, tak sa modlíme, aby sa diagnóza nenaplnila. Aký je ten život zvláštny, ako niekoho skúša. Na jednej strane strach o dieťa a včera im pribudol do rodiny nový člen-synček.

• beju
    no to si ma potešila, že to nebude taká hrúza 🙂

ja neviem.... v poslednom čase tiež mám pocit, že život je nevyspytateľný a keď je k tebe chvíľu milostivý, tak vzápätí pocítiš také kruté rany, že nechápeš..... 😞 . Ale ako hovoril jeden môj známy: Jednoduchý život by vedel žiť každý.......

• ahojky....
     😉

• áno, ľudia často zabúdajú na pokoru k životu. Mnohí ľudia často všetko berú v živote akosi automaticky.

• ahoj elanor

beju
    tak, tak.... sme si ale začali smutnú tému 😞 . ale bohužiaľ "životnú"....

• Dnes som nejaká negatívna kokso. Zase myslím na tú malú Dorotku ...
    Inak váš všetky pozdravujem kočky.
    Ak pán Boh dá a bude nám naklonená aj konštelácia hviezd, v pondelok odchádzame s mojim manželkom na 10 dní do Egypta. Normálne tomu nemôžem uveriť. Takí sme obaja unavení z práce, že až.

• Aj keď sa ešte 100% neteším, aby do toho zase niečo neprišlo. Mám trošku obavy z tej Afriky-pravdupovediac ja som sa tam nikdy nejak nebláznila. Môj muž ma teda výberom poriadne zaskočil. Ale apriory mi je srdečne jedno, kam pôjdeme. Len vystúpiť na chvíľu z toho pracovného kolotoča potrebujeme obaja ako soľ.

• beju
    tak si to moc užite... viem, o čom hovoríš.... ja som tiež čakala na dovolenku ako na "spasenie"...
    ale veru už ani neviem, že som niekde bola.... super sme si oddýchli, ale človek vhupne späť do života a o chvíľu je energia načerpaná na dovolenke fuč 🙂

• ljenka ďakujeme. máme pred sebou aj celkom fajn víkend. Moja milá svokra oslavuje 50-tku. Teším sa, že sa znova zíde blízka rodina. Pozvaní sú aj moji rodičia samozrejme. Oslavovať sa bude tam, kde sme mali my dvaja zásnuby-pri staručkom domčeku - rodinnej chatke-pod starým veľkým orechom. Jáj teším sa, je tam tak úžasne, dúfam, že bude priať počasie. Svokre sme kúpili kráááásny novučký červený bicykel spolu s mojou švagrinou a švagrom.

• Dnes by som ešte chcela kúpiť veľkú červenú mašľu na ozdobenie. 🙂

• Sponzor fóra
  • beju - drzim palecky nech vam vide pekna dovolenka...

ljenocka mas pravdu ja som sa tiez nevedela dockat dovolenky, bolo to ako cakanie na spasenie bozie... len skoda ze tak rychlo ubehla a zese zarezavam v praci a nem cas pomaly ani zachod kedy...
    inak so sefikom sme sa nedohodli, prevladla zgrglivost firmy, takze definitivne odchadzam... chudatka kelegine su z toho celkom slusne mimo, tajne dufali ze zostanem...

• Ako bolo nori? Kde ste vlastne boli-už si nespomínam.....

• ahojte babule...

vratila som sa...budem sa sem kukat na vas velmi sporadicky teraz, lebo doma je bineeeeeeeec...to neupracem ani za tyzden... 😛 😮 😒 😐 😞 😉

• beju
    jéééj, to je zlaté, že bicykel... náhodou, parádny darček 😃 😃 . Fakt cool 😃

elanor
    máš pravdu...ak tam nie si spokojná a ešte aj málo platia, tak preč odtiaľ.... ja síce radím, radím, ale tiež som v práci, v ktorej moc nie som spokojná 😃 😃

• aj my sme mamine kupili vlani k 49-ke bicykel, pekny cerveny a este jej tam ocino dal aj masle a transparenty, ze ju mame radi 🙂 tento rok na 50-ku sme vyvalili za zlato - nahrdelnik, naramok, nausnice...uz ma toho tolko, ze to nebude mat ani kedy vsetko vynosit, sa jej smejem, ze si potom v starobe moze dat porobit zo vsetkeho aj 3-je zuby 😃 😃 ako ta smrt v Perinbabe 😉

ahoj lomnicka, ako bolo?

norika, prec odtial, ja asi po tejto sezone tiez vypadnem 😛 😃 😛

• Hani, ty si číslo 😃 😃 😃

• lomnička
    ahooooj, vitaj zas po dlhšom čase 😃

hanka
    už sme to tu raz písali, ale u Vás doma musí byť riadne veselo pri tých tvojich hláškach 😃

• nuž zlá robota... nič moc. Ja si tiež veľmi dobré pamätám ťažké začiatky v BA-3 roky som vydržala otročiť. V terajšej práci robím už 6 rok a som rada. Roboty je veľakrát po krk, veľa stresov ale vypláca sa mi to dobrým šéfom a ešte lepším kolektívom (4 baby a 19 chlapov-skvelý pomer). A aj po finančnej stránky je to fajn.

• inak musim sa pochvalit (ked uz chvalite) momentalne najlepsim hlodom mojej maminy z nedele -

bola u nas aj krstna + mamina, ocino, ja a moj muz....tym, ze bola u nas krstna sa mamina trochu zdrzala (zakecali sme sa, ved co...) a zacala varit neskor obed, co moj muz pobehoval uz hladny ako tiger v klietke a stale sa vypytoval, kedy bude obed, lebo pre neho katastrofa, ked nesedi o 12,00 pri stole...a moja mamina (inak seriozna osoba, od nas z rodiny asi najviac...) zapotila :" Hana, ved vyber prsia a chod mu dat...." na co sme sa pozreli vsetky 3 na seba a tak sme sa zacali rehotat 😃 😃 😃 a ja hovorim mamine "ze myslis, ze to ho zatial zabavi, kym dovaris?", ale mamina uz sa skoro valala po zemi a slzy jej tiekli, krstna tak isto a moj muz len pokrutil z hlavou a odisiel pozerat telku, pricom si cosi hovoril sam pre seba 😃 😃 😃 samozrejeme mamina tym myslela, ze mam narychlo vybrat z chladnicky kuracie prsia a spravit mu ich s cestovinou (co je v podstate jeho najoblubenejsie dietne rychle jedlo...), no to by ste museli poznat moju maminu, ze takato hlaska vobec k nej nepristane a ked si to uvedomila, co povedala, ako sa zatvarila, este aj ocino na nu pozrel vyjavene, kym mu to doslo, co tym myslela 😉

• Tak toto je doooooosť dobré ..... 😃 😃 😃 😃
    Že "vyber prsia a choď mu dať" - normálne slovo do bitky!!!!!

• ved ked ti to uz vlastna mamina odporuci, to je sila, co 😵 to uz treba splnit 😉 😃 😃

• xixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixixi - to musel byť hurónsky smiech!!! Normálne si predstavujem tvojho muža ako hladný a ufrflaný odchádza do izby k telke - hold keď je chlap hladný, tak môžu byť asi neviem aké prsia .......

• ozaj ako ste na tom so sťahovaním? Finišujete už? Registrovala som ťa aj na modrej streche ... Pekné podkrovné bývanie na vás čaká. 🙂

• aspon bol od neho pokoj 😉 ved vsetci vieme, aki su chlapi prijemni s prazdnymi zaludkami 😃 😃 to som zvedava, ako toto ja budem zvladat, ked budeme sami, jeho aj moja mamina su super kucharky a ja sa niekedy "snazim" varit, ale aj tak chodim neskoro z prace...no bud sa nauci sam, alebo kantina 😬 len dufam, ze laska naozaj nejde cez zaludok 😬 🤔

• Neboj zvládneš to. Môj muž si cez týždeň chvalabohu nežiada teplú stravu-chápe, že keď prídeme domov o 18,00-19,00h, tak sa nebude odomňa dožadovať teplej a čerstvej večere každý večer. Uskopojí sa s teplými chlebíkmi, alebo nejakou narýchlo zeleninovou omeletou, alebo najčastejšie s klobáskou, slaninkou (bože mať tak jeho metabolizmus).
    Cez víkendy však varím vždy a musím povedať, že ma to celkom baví. Som rada, lebo mu chutí. Je to taký fajn pocit, keď mi po obede poďakuje a povie, že to bolo chutné. Aj keď občas dodá, že jeho mamina robí to alebo ono jedlo tak a tak. Ja sa preto neurazím, dokonca jeho mamine zvyknem zavolať o radu.
    Zo začiatku som ani ja nebola bohvieaká kuchárka a ešte teda varievam občas z kuchárskej knihy, ale snažím sa lepšiť. 🙂

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Mirec
    Celé Slovensko
    Kamerovanie a fotografovanie vašich dôležitých životných okamihov ako sú svadby, stužkové, portréty Vás a vašej rodiny,

...všetko čo na svadbu potrebujete vytlačiť
    Dokumentárna svadobná fotografia
    Články od našich partnerov
    Spoločné bývanie novomanželov: ako si vybaviť hniezdočko lásky
    Koľko stojí svadba? Tipy, ako znížiť náklady za svadbu na minimum
    Najdôležitejší doplnok nevesty ? Čo môžeme povedať o kabelkách?
    Archív článkov od partnerov