ahoj holky. ta sa pochvalte co uz mate :-) . my organizujeme svatbicku na dialku. osobne sa domov dostanem stale tak raz za tri mesiace, tak sme uz s planovanim zacali a po Novom roku obehli saty, restiku a ubytko pre cezpolnych hosti. takze tot mame. hudbu mame tak na 50% a o vyzdobe mam uz tiez jasno :-).
kameru nechceme, tak ostava uz len foto a zenichov oblek a pod.
myslela som si, ze je to straaasne skoro, ale vsade sa tvarili normalne. dokonca v pozicovni pozerali, ci tam uz nemaju na tie satky rezervacku....
lucirella...mna uz chyta panika ze je takmer neskoro :) aspon my sme mali obrovsky problem najst fotografa a to som hladala viac-menej intenzivne asi 2 mesiace (predchadzajuce 2 mes.).... kamera ak sa podari tak bude, ale ak nie, aj tak budem spokojna, moc ju nechcem.
este musim zohnat dopravu, ubytko pre cezpolnych...na jar zacnem riesit saty, oznamka a nakup alkoholu a mozno par drobnosti na vyzdobu, kolace...to snad pojde rychlo :)
čaute babule, tak čo máte nové? a to je nás tak málo, ktoré máme svadbu prvý augustový víkend? =-)
Nám už sa pripravuje rozpočet na výzdobu, tak som zvedavá :-D
ahojky. aj mne sa zda, ze ja nas akosi pomenej. ale myslim, ze nas este pribudne :-) .
tyaja: pod vyzdobu ratas len restiku (alebo aj kostol)? aku planujes vyzdobu? u nas bude vyzdoba len kvetinova, takze sa to bude riesit az pozdejsie. ale predbeznu kalkulaciu by som si mohla zistit. to je pravda x-) .
luci, ja si dávam urobiť rozpočet na výzdobu kostola, kvetiny, návleky na stoličky s mašlami a výzdoba na boku lavíc. V hotely výzdobu robia, ale neviem neviem, či sa náhodou nerozhodneme pre tú paní, ktorá tú výzdobu robí. Rada by som mala výzdobu do bielo-zlata... a ty? a akú plánuješ kytičku?
no...u nas je vyzdoba v ramci saly zdarma - veduca sa v tom vyziva, ma pripravene svietniky, umele kvety /sice ich moc nemusim, ale tie jej su celkom vkusne/ a dalsie vecicky v roznych farbach...takze na stoloch toho bude asi dost a cela sala je novo zrekonstruovana, takze nic nepotrebuje...
keby to vsak bolo na mne, tak by som v pripade starej saly zohnala latku na prekrytie priestoru za nevestou a zenichom a na nej spravila nejaku aplikaciu alebo tam dala stoly a na ne by sa poukladali kytice od gratulantov...takto sa aspon vyuziju kvety... resp. mozu sa dat vazy po celej sale a do nich kvety, ktore dostanete....
inak asi minieme okrem kytice cca 2000 - 4000 Sk - kytice do kostola, nejaka vyzdoba kostola, auta...nic velke
tyaja, mas to pekne vymyslene. ja viem zatial len tolko, ze by som chcela kyticku z orchideí. pacia sa mit take tie velke biele (jeden obrazok mam v albume pri satach) ale asi by som ich chcela zkombinovat s nejakymi, ktore maju mensie kvety a inu farbu. pacila by sa mi bordova, ale uvidim... v hotely su zariadeni na ine farebne kombinacie :-) tie sa mi ale tiez pacia, tak to asi necham tak (mam par foto v albume "miesto oslavy"), len umele kvety vymenim za zive a nejakou drobnostou ozivime stoly... no, uvidim. mamka ma znamu kvetinarku, tak sa tam pojdu spolu pozriet (ja som mimo. organizujem svadbu na dialku :-| ) a uvidim, co by vymysleli. mame rovnaky vkus, co sa tyka kvetov a dekoracii, tak sa nebojim :-D :-D . podla toho potom povie predbeznu cenu.
jedine coho viem cenu je, ze tie navleky na stolicky stoja v restike 100,- /ks. takze pre 25 ludi je to 2500 :-)
vyzdobu do kostola chcem tiez. asi nejaku ikebanku na oltar a nieco na bok lavic.
na kolko lavic budete davat ozdoby? my len natie kde budu nasi ludia, takze asi 4-5 na kazdej strane.
ozaj, mate vymyslene nejake darceky pre hosti???
mirkita:..dakujem za rozpocet :-) , my nebudeme tiez potrebovat toho na vyzdobu vela, pretoze svadbu mame v penzione a vo vnutri to vyzera lepsie nez v kastieli..tak len kvety na stoly...a hlavne do altanku na zahrade kde bude obrad...majitelka nam vravela ze vie zabezpecit vyzdobu tak okolo 4000sk- a nieje toho az tak vela... tak som rozmyslala, ze obeham kvetinarstva a za tu cenu mi snad urobia omnoho viac..uvidim...
lucirella: ja som vyrabala darceky pre hosti...a pri "redovej" budu dostavat male torticky... ;-) , pri odchode samozrejne vysluzku...
mirettim: mate pekne, originalne oznamenia... u mna samovyroba nehrozi :-N .
citam, ze budete mat obrad vonku. to znie uzasne! tak hlavne nech nam vyjde to pocasie ;-) .
a co si vymyslela pre tych hosti? alebo je to tajne? ;-) neviem, co je tak akurat: kamaratka mala len pernicky s menami manzelov, ina znama nemali nic... ale videla som uz aj (niekde tuto v bazare) take zvonceky ako stojany na menovky a to je zaroven darcek. potom si tam mozu zastrcit fotku, alebo nieco. asi to zalezi len na mne, vsak.
NIE..NIEJE TO TAJNE.. :-D NO JA SOM KUPILA TAKE MALE POHARIKY, KTORE SOM POMALOVALA FARBAMI NA SKLO, DO NICH SOM DALA OZDOBNE KAMIENKY VO FARBACH SVADBY A MALU CAJOVU SVIECKU NA VRCH..JE TO TAKY MALY SVIETNIK..ODFOTIM... :-)
ALE NEMAM VYRIESENE KEDY TIE DARY BUDEME DAVAT, MOZNO BY BOLO DOBRE DAT ICH K MENOVKAM NA STOL...KEDY ICH BUDETE ROZDAVAT VY? NA RADOVEJ?TO JE TIEZ RIESENIE...
NEVIEM PRECO PISEM VELKYM PISMOM :-N =-) :-.
caute
my sme sa nakoniec s darcekmi rozhodli tak, ze dame vonave sviecky, asi z ikey....mozno na nich fixou na sklo napiseme mena a datum a zabalime ich, zaroven posluzia ako menovky...to bude pre zeny a chlapi dostanu male flasky s alkohol, tiez zaroven ako menovka
chcela som sa s tym povodne viac vyhrat, ale pre 120 ludi sa mi to zda prilis vela prace :)
a chvalim mirettim za oznamka...u nas tiez bude samovyroba, mame jasnu predstavu, ale zrealizujeme az v teplom pocasi (bude to nasa spolocna foto v pozadi a na tom text oznamenia/pozvanky)
mirettim: co su to za saty ktore mas v albume a mas pri nich napisane, ze sa najviac pacia tvojmu drahemu? mne sa tiez pozdavaju... :-)
cauky.
redovy je asi dobry cas na darceky... u nas sa redovy ale netancuje, tak asi to (este neviem co :-) ) budu mat uz od zaciatku na stole...
teeeda baby, obdivujem vsety "samovyrabatelky" oznamiek a darcekov. ja na to nemam napady, ani moc casu. ale paci sa mi to.
mirkita...neviem konkretne ich nazov(teda ako sa volaju) , stiahla som si ich, lebo som potrebovala len obrazok siat, chcela som si ich dat povodne usit, ale vzislo z toho. skusim ich este na nete niekde pohladat.... ;-)
Caute baby. Dufam, ze este nemate vsetky saty. Lebo zase budem v strese ;-) Stale si hovorim, ze prinajhorsom mi ich usije mama. Snad ma nenecha v stichu :-S Je sikovna a uz ich sila. Sice len jedenkrat ale predsa ...
Tak ako je to s vami ?
eva777- ja sa po nich este len pozeram...chceme ist na ukrajinu, a ked tam nebudu pekne..tak poziciam zo salonu...tvoja mamka musi byt ale sikulka, ked dokaze usit svadobne saty... :-) aky typ siat by si chcela?
Mirettim> Kedze nie som chuda, ani priemerna, velmi na vyber nemam... ;-( Preto to odkladam na neskor, ze snad schudnem. Uz sa mi 6 kg podarilo :-) . Urcite tam musia byt ramienka, nejake jednoduche (nijake tortisko ), prestrihnute pod prsiami. Aspon ja si ich tak predstavujem, ale ako v nich budem vyzerat... neviem. Nijake som este neskusala. Ale mam problem s tym, ze nemam nijaky pas, tak korzet asi nebude vhodny. Ozdobou by mal byt material z coho by boli usite, alebo potom nieco vyraznejsie radsej hore ako na sukni. Asi tak. Som z toho este zmatena. |-|
eva777. radsej vobec nerozmyslaj co by ti pristalo a co vobec nechces...proste chod do salonu a poskusaj, nechaj si poradit...tety co s tym dennodenne robia na to maju "oko"
mna napriklad nadchli z obrazkov na nete len jedny ci tvoje siat (mam v albume) ale absolutne netusim ako v nich budem vyzerat
v sobotu idem prvykrat skusat...je to pre mna mierny stres, ale kamosky sa tesia, tak to s nimi zvladnem. tiez asi nemam postavu ktorej vsetko pristane, ale prave preto je tolko typov siat, aby sa na kazdeho nieco uslo :) ked si chces dat usit, aj tak musis ist skusit co ti pristane, aby si dala mamine instrukcie.
ja som tiez zvazovala usitie alebo kupu ale nakoniec som si povedala ze je to (snad) len raz v zivote co si mozem na seba obliect nieco vynimocne, tak si hladam jednoducho nejake super saty, moze byt aj "torta"...mam rada jednoduchost a nenapadne veci, ale na svadobne saty sa skusam pozerat trochu inak :)
Evka...ja by som ti odporucala to co mirkita... :-) moja znama mala v septembri svadbu, tiez nema najidealnejsiu postavu, a ked chodila po salonoch, vybrala si fantasticke saty...nadherne naozaj...
ja som tiez este nebola skusat saty, a tiez mam z toho take vselijake pocity. :-S
ja uz saty mam rezervovane :-) . svadbu planujeme na dialku, tak sme vybavili par veci uz ked sme boli doma na sviatky. moc casto sa tam nedostanem.
mala som vybrane 4 typy siat, ktore sa mi pacili a tie som sla skusat. nastastie mali vsetky v jednom salone, tak som nemala behacky :-D . pacili sa mi aj ine, ale zdali sa mi skor na vysoke a stihle, a nie na mojich 163 cm, tak som na ne ani nepozrela. nakoniec mi ich pani v salone ale priniesla (bez toho aby vedela, ze sa mi pacia). skusila som ich a hned som sa do nich zamilovala :-D :-D .
urcite je dobre vediet co chces, alebo co sa ti paci, ale je dobre nechat si poradit v salone a skusit aj to, co by si si sama mozno nevybrala ;-)