Svadba v marci 2011. Ste tu?
Ahojte babenky,
no uz sa to blizi, mam to 5.3. a uz rozdavame oznamenia.
Vy uz mate vsetko porobene? Ja ani nie, nejak som rezignovala a uz neviem co mam vsetko vybavit.
Popolnocky som konecne nasla, svadobne potrebujem upravit, vyzdobu mi snad urobia v hoteli. Prave som zistila, ze mam viac hosti ako som planovala, nasi stale niekoho prisuvaju, no hruuza. Neviem co budem robit3. jan 2011- Sponzor fóra
@barborav Obrad budeme mat v Trnave a oslavu v Senci, takze bude take male cestovanie. Snad to dobre dopadne, teraz rozmyslam, co sme si to vymysleli. Vsetko stoji tak vela penazi...juj
3. jan 2011@bajka1 ahoj, to poznám, tiež sme mali mať pôvodne 20 až 30 ľudí, teraz je z toho 50 a možno bude aj viac, a kde v Senci budete mať hostinu? my máme svadbu tiež v Senci, 11. marca
3. jan 2011@lucia3006 hostinu budeme mat v hoteli Zatoka
a vy kde?
4. jan 2011@barborav Juuj vidis, aj ja musim do ikei zajst na svietniky! Zakladnu vyzdobu mi urobia v hoteli, ruzovu
. A kytice si pojdem dat urobit do kvetinarstva a potrebujem este vazy a svietniky....no mala by som to uz davat dokopy
...Nic nemaaaam!
4. jan 2011@barborav No planovali sme tak 80, len ked som to teraz ratala, tak ich je aj vyse 100, uvidime este kto pride, pretoze vsetci sa rozhodli rodit vo februari
4. jan 2011@bajka1 my máme v penzióne BAT - tiež na Slnečných jazerách na severe
kúsok od hotela Zátoka
a aké budeš mať šaty? princeznovské alebo niečo užšie? Čítam akurát, že si ideš kúpiť svietniky do Ikey, my sme tam akurát dneska boli, nakúpili ich - majú tam teraz supeer zľavy
4. jan 2011@lucia3006 Hem, to je asi mensi penzion, ci aj viac ludi sa tam zmesti?
No musim ist rychlo popozerat, ci nejake najdem....Ake si kupila, neposles mi prosim odkaz do ip, nech sa inspirujem, prosim?
5. jan 2011@bajka1 je tam sála na 70 ľudí - my budeme mať 50 hostí, plus večer prídu kamaráti a kolegovia, tak sa dúfam, pomestíme
svadobné šaty som kúpila tu cez bazár od jednej kočky - La Sposa Sandaline - mám ich v albume príprav pod svojim nickom. Také princeznovské sú, klasika - biele. Aj tie svietniky z Ikey sú tam nafotené, pozri
a kedy to máte presne svadbu?
5. jan 2011@lucia3006 Hem, no my budeme mat cca 100 ludi, tak by sme sa nezmestili...
. Krasnucke mas tie satky, ja tiez budem mat biele a usite
, ziadna znacka, su ale krasne, snad sa budu pacit
. Hned sa pozriem na tie svietniky
.
Datum svadby mam v profile ak si s myskou zajdes na "moju fotku". 5.3.. Tyzden pred tebou
5. jan 2011- Sponzor fóra
@bajka1 ahaaaaa no jasnééé
tak už sa nám to blíži - už si to začínam pomaličky uvedomovať - že za dva mesiace je to tu
ale teším sa moooc, po toľkých prípravách to bude konečne tu a chceme si to poriadne užiť, zabaviť sa
na hotel Zátoka som počula len chválu - kamoška tam robila aj recepčnú a majú tam peknú sálu . Šaty nemusia byť značkové - hlavne aby sa Tebe páčili a aby si sa v nich cítila super
ale určite budeš krásna, každá štastná nevesta je krásna
5. jan 2011@lucia3006 No ja si to zacinam velmi pomaly uvedomovat
. Skor ma stale napada, ze kolko veci este nemame
. Vy uz mate vsetko pripravene? Mne toho este vela chyba
. No snad to tam bude fajn, len ci to nebude male
5. jan 2011@lucia3006 Ozaj, planujete uz svadobnu cestu ci este nie
???
5. jan 2011@bajka1 ale kdeže, ešte musíme veľa vecí zariadiť, budúci týžden ideme ešte do penziónu osobne sa dohodnúť, čo a ako, koncom mesiaca musím ešte objednať zákusky - ale naštastie už cukrára máme vybraného, s fotografom sa stretnúť ešte musíme - kameramana asi mať nebudeme. A ešte musím doobjednať časť výzdoby -ale to všetko naštastie online
internet mi dosť uľačuje teraz život - keby ho nebolo, asi by som nemala ešte kopec vecí. a potom ešte tie topánočky musím ísť pozháňať. A nakúpiť materiál na výrobu menoviek, musíme sa s rodičmi dohodnúť na zasadacom poriadku, zorganizovať rozlúčku so slobodou a dokúpiť nealko a alko - ale to asi až ten týždeň pred svadbou, lebo to už nemám kde skladovať
a ty ako? čo už máte?
5. jan 2011@bajka1 svadobnú cestu zatiaľ neplánujeme, uvidíme po svadbe, ale najskôr aj keby sme šli - tak až niekedy máj, jún dakam k moru - alebo potom v lete s našimi do Chorvátska - predsa len po svadbe, musíme ešte vybaviť nové doklady, poďakovať sa hosťom, doplatiť všetko - a zase nechcem si brať dovolenku mesiac vkuse - aj tak budem v robote chýbať 16dní - týždeň si beriem pred svadbou, vyše týždňa po svadbe
a vy sa kam chystáte? rozmýšlala som už aj o nejakom iba víkendovom welness pobyte - po tých všetkých stresoch a prípravách - ale to budeme riešiť asi až tesne pred svadbou
5. jan 2011@lucia3006 No pozeram, ze sme na tom rovnako, len ja uz satky a topanky mam poriesene, aj popolnocky a aj kroj budem mat
. A tiez tie rozlucky so slobodou, jednu planujeme tu v Brne, jednu u nas na SK, fu, tak sa uvidi ako to budeme zvladat
.
Mne treba este toho vela, darceky pre hosti, menovky musim poriesit, vyzdobu, etikety, alkohol, no radsej to nebudem vsetko vymenovavat.
taky wellness pobyt by bodol aj mne, juuuuuj! My rozmyslame nad Mexikom, ale az tak v juni, to tomu mojmu skonci skola :o).
Ty si beries dovolenku tyzden pred svadbou a tyzden po svadbe??? Ja rozmyslam, ze staci tri dni pred a 2 dni po, snad to bude stacit.
Inak ako sa dakuje hostom???5. jan 2011@bajka1 no lebo ja robím na smeny - 12ky a my to tak vychádza - že keď si vezmem 4 dni voľno tak som 16 dní doma
výhoda našej práce - ale zase robím aj cez sviatky, soboty, nedeľe
a tak ja musím toho tiež ešte povybavovať, ale tak pomaličky to odbúda
fíha, vieš že ani neviem ako sa ďakuje, my dávame výslužky - koláče a vínko a potom neviem, asi ich obvoláme a poďakujeme sa - fakt netuším. to sa budem musieť ešte popýtať skúsenejších, čo už svadbu mali a dám potom vedieť
ja som tu dneska mala kamošky na návšteve - aj dokonca jednu z Francúzska - tak taká supeer babská jazda večer - už sme riešili rozlúčku so slobodou ... tak sa teším zase na ten babinec ...
5. jan 2011@lucia3006 Hem, ta to je super, dobre si to naplanujte
...My tiez tak pomaly riesime rozlucku...Mas to fajn, takto si naplanovat volno, to ja musim setrit
...
5. jan 2011@bajka1 no ja mám ešte starú dovolenku nevyčerpanú a to mám ešte skoro 100 hodín náhradného voľna, čo si musím do apríla vyčerpať - tak si to teraz pekne vyčerpám - sa mi to hodí, lebo sa musím aj učiť na štátnice - robím si JUDr. - a ako bonus k svadbe ich budem mať asi v marci ... ale tak dúfam, že to stihnem všetko
uvidíme ... potom si užijem to voľno, vytancujem a zabavím sa na svadbe... jaaaj veľmi sa už teším, neviem sa už dočkať, keby to bolo už zajtra ... aj ty sa tak tešíš?
5. jan 2011@lucia3006 Jeeeej to mas fakt super! Ja by som tiez prijala tolko volna!
... Ja som si preniesla 5 dni z minuleho roka, pretoze, to je max co mozeme preniest. Dokopy mam teda 30 dni
. Snad to bude stacit.
A teda gratulujem k statnicham predcasne, to urcite bude v pohode. Len sa divim, ze si si dala svadbu, takto chvilku po statniciach, to budes zvladat? Jeeeej....
Ozaj a preco si sa rozhodla pre svadbou v marci? Nebojis sa zimy?
6. jan 2011@lucia3006 Ja si to len tak pomalinky zacinam uvedomovat, ze bude svadba, a tak pomalinky sa zacinam tesit
6. jan 2011@bajka1 s tými štátnicami, ja som netušila že budú v marci - alebo vo februári, bola som ešte v decembri odniesť prácu do školy a čakala som že najskôr tak v septembri a oni že teraz vo februári alebo v marci, ešte mi pošlú oficiálny list s presným dátumom - ale keby som nestíhala tak si ich preložím na november - kedy je ďalší termín
ale ďakujeeeem, si zlatá
no marec - dúfam, že nebude snežiť už alebo teda pršať a nebude ani mrznúť - tento termín sme si vybrali preto, lebo presne v deň našej svadby to budú dva roky, čo sme sa prvýkrát stretli - takže je to taký symbolický dátum pre nás dvoch
a vy? prečo ste si vybrali tento mesiac? inak má to aj kopec výhod - všade majú voľné - netreba sa báť o dodávateľov , že by mali plno. Svadobná sezóna začína až od mája juuchuu...
a kde pracuješ? ja u hasičov, obaja sme hasiči, drahý zásahový - ja som na operačnom stredisku
6. jan 2011@bajka1 no ja tiež, niekedy si to neuvedomujem, stále mi to pripadá, že chystám svadbu niekomu inému napr. kamoške - ono si to človek asi uvedomí najviac tak deň pred a v ten deň
ale tak - užijeme si každá ten náš deň no nie?
6. jan 2011@lucia3006 no tak to drzim palce, aby ste to vsetko postihali
.
Jeeej vy budete mat dva roky? Pekne, my sme najskor planovali 7.5., chceli sme to mat cim najskor, pretoze sme nestihali minuly rok a ten datum sa nam aj pacil a nechceli sme zimu. Lenze v ten termin zacalo byt nejako vela svadieb v mojom okoli a uz sa nam nechcelo tak dlho cakat, tak sme si mysleli, ze cim skor tym lepsie
, tak sme to dali este pred post, kedze svadba bude v kostole a 5.3., tento datum sa nam tiez paci
a sa mi zapacili aj zimne kozusky. Tak dufame, ze nebude velka kosa a nebude clapkanica a prsat
. Asi som moc narocna, no ved uvidime...Snad nam bude priat stastie.
Mate velmi zaujimavu pracu, no a asi aj narocnu, fu... Pracujete teda v "jednej firme" ako aj my. Sme sa stretli tu v praci v Brne, pracujeme pre Microsoft :o).
No pokusim sa ho uzit, ak nebudem moc vystresovana....Aj sa tesim, ze budeme mat rovnake priezvisko a budeme svoji, ale aj mam sem tam obavy, je to velmi velky krok!
6. jan 2011@bajka1 ja budem mať tiež určite obrovské stresy - hlavne keď už budeme prichádzať v aute a pred úradom zbadám kopec ľudí - tak mi nebude všetko jedno, ale snažím sa si hovoriť, však je to náš deň, tak čo sa budem stresovať
tak aj vy ste z jednej firmy? hehe no paráda
nás síce zoznámila moja kamoška, ale vlastne nás dala dokopy práca - teda to, že obidvaja ju robíme s veľkým nadšením a baví nás to - ja sa ani necítim ako v práci aj keď sem tam sú veľmi ťažké služby, že sa ani nezastavím... veru, videla som pár fotiek zimných so snehom a vyzerá to supeer, tak netradične, každý má svadbu na jar alebo v lete - mne sa páči tá zimná - sneh by mi až tak nevadil, ak bude krásne bielo, len nech nie je tá člapkanica ako vravíš ... a vy žijete teraz v Brne, či v Senci?
6. jan 2011
Nenašli ste čo ste hľadali?
Barón Pavol Jeszenák, r. 1746
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
my si budeme viac menej robiť výzdobu sami.. len neviem neviem ako to zvládnem.. :.-/