@colinecka ja som mala svadbu na konci novembra cize zlty melon by nebol taky chutny a mala som prossuto s mozarelou a bylinkova zapecena bagetka tiez to bolo vyborne
@zuzanka21 mne sa páči kačacia/husacia foie gras s nejakou redukciou z ovocia (brusnice napríklad) a k tomu pečivo (bruschetta, toast...). Je to vlastne paštéta z bielej pečene, buď z husi alebo kačky a celkom univerzálne predjedlo. Ak by si vedela, že väčšina nebude chcieť k tomu nejaké omáčky, tak kľudne zelenina a každý si pochutí. Alebo potom nejaká pomazánka vkusne naservírovaná s pečivkom a zeleninou :)
my nebudeme mat predjedlo, pred sobasom bude pohostenie s kanapkami a hostinu budeme zacinat vyvarom a bohatym hl.jedlom s dvomi druhmi masa, predjedlo by uz bolo moc :-)
ahojte baby... tak tato tema zaujima ciastocne aj mna.. dostala som od kamosky za "mensiu" ulohu vybrat predjedlo a potom hlavne chody... takze uvitam rada kazdy navrh :-)
@lauranka takze pripitok: sampanske s jahodou (ziaden sekt a hubert uz vobec nie) - oni nam sice ponukli hubert de luxe ale my sme sa spytali ci nam daju sampanske podla nasho vyberu tak povedali ze to zariadia.
predjedlo: hydinovy salat s ovocim a banketka , vegetariani : tomat mozarella a rukola
polievka: vyvar s masom a rezancami
hl. jedlo: bravcova panenka so 1/2zemiakove dukaty a 1/2 dusena zelenina, vegetariani bud rybu alebo nieco cisto zeleninove (maju este tyzden na vyjadrenie)
a dezert svadobna torta ;-)
a potom este svedske stoly: morcacie, kuracie, bravcove maso, ryza, zem. salat, cest. salat, opekane zemiaky, asi 4 druhy salatov
hotel, kde sme mali hostinu mal vlastnú farmu na mäso a syry.... takže my sme mali na predjedlo - domáci grilovaný ovčí syr na malom zeleninovom šalátiku s banketkou...väčšine to dokonca chutilo viac ako hlavné jedlo (grilovaná panenka v slaninkovej kruste s gratinovanými zemiakmi a zelenou luskovou fazuľkou) :-D