Ahojte,
Potrebovala by som poradit so svadobnym menu.
Predjedlo: zlty melo a prosuto sunka s bagetkou
Polievka: hovadzi vyvar s pecenovymi haluskami
Hl. jedlo: Pecene kacacie prsia s medovou omackou a pecenym jablkom a ak priloha zemiakova kasa s rozmarinom
2.chod: Pecene prasa a teply studeny bufet
:3.chod: Svieckova na smotane s knedlou.
Co myslite? ide mi hlavne o tu kacku, ci tomoze byt taka kombinacia.
Dakujem pekne
@daguska9999 podla mna perfektne, ale tiez by som tu svieckovu uz vynechala. Je to prilis tazke jedlo ako tretie v poradi. Uz by som zvolila len nejaku kapustnicu, pripadne zopar reznov. Ale predjedlo, kacka a prasiatko je uplna parada :-p
@daguska9999 myslím si , že sa robia pečené zemiaky s rozmarínom a nie kaša, určite sa rozmarín hodí na pečené maso, zemiaky.... , ja by som ten rozmarín vynechala, pretože na Slovensku nie sú ľudia na túto chuť zvyknutí, rozmarín sa najviac používa v mediteránnej kuchyni, ale možno vaši hostia to ocenia, no ja by som volila inú prílohu
Za mňa určite nechajte tú kašu, bude to ľahšie ako pečené zemiaky..a je pravda, že častejšie sa robia pečené zemiaky na rozmaríne, ja dávam rozmarín a rôzne bylinky aj do pyré a bez problémov, v reštikách som to tak tiež jedla viac krát a nie je to o nič horšie ako na pečených.....myslím si, že ľudia sú teraz už zvyknutí na tieto bylinky tak žiaden problém....
K tomu predjedlu mi pride bagetka zbytocna, a co sa hlavneho jedla tyka to mi znie fajn az na tu kasu s rozmarinom, rozmarin do kase nie a rozmarin sa mi ani ku kacke nehodi. Svieckovu by som takisto kompletne vynechala. Inak jedla same o sebe zneju dobre, len neviem ci aj spolu =-)
@daguska9999 kasa k kacacim prsiam je idealna, pripadne maslove baby zemiaky (varene). tie ma kazdy rad :) pozeram, ze svadba bude v juni ako nasa. ockavam, ze bude uz celkom teplo a najviac "pojdu" salaty, ovocie, sunkove a syrove misy. namiesto svieckovej by mozno stacila kapustnica alebo rezne a salat. predsalen mas to pecene prasa.
Zemiakova kasa bola podmienka v nasom menu 😆
Za mna fajn zostavene a ta svieckova ta je trochu navyse, ak mate pred tym aj teply bufet.
Na druhej strane zavisi, od kedy zacina hostina 😊
tiež by som sviečkovú už nedávala, skôr niečo lahšie, nejaké zeleninové misy (keďže bude leto večer teplo), prípadne rezne sa tiež zvyknú ako teplé rožky rozobrať, k predjedlu bagetku netreba, a nechceš k tým kačacím prsiam skôr lokše? tie sú dobré aj studené :-) ale ak kaša, dúfam že taká poriadna naozajstná zemiaková kaša, nie žbrnda ako zo škol. jedálne ;-)
Znie to vyborne.. Tiez by som vynechala tu svieckovu a nechala len bufet.. Kto je hladny da si nieco z bufetu.. Skusenost zo svadieb na ktore som bola pozvana dost vela ludi uz nejedlo 3.chod kedze sa zabavali
Predjedlo a polievka su OK, neurazia, nenadchnu, pri hlavnom jedle mi vypadli sliny na klavesnicu :-) ja by som kludne nechala tu kasu s rozmarinom, tiez nemusi vzdy vsetko vsade byt neutralne a nech tam len preboha nie je nic nove, keby sme to takto brali, tak by dodnes kralovali svadobnemu menu kuracie prsia s broskynou a syrom, pol ryza, pol hranolky :-D co mne inak chuti, ale nie na svadobne menu :-) prasiatko a svedske stoly super, akurat ta svieckova uz je dost navyse, nerusila by som ju uplne, ale par porcii zaclenila do teplych svedskych, ak by to slo. ...asi idem na obed :-D
ja som tiež chcela dať kačacie prsia ako hlavný chod, ale čo mám známych kuchárov tak ma od toho veľmi odhovárali, že pri väčších množstvách sa stáva, že mäso je suché a tvrdé. Že prvých 10-15 porcií bude wow a ostatné už nič moc.. Je to náročné mäso na prípravu, pokiaľ chceš aby bolo mäkké a šťavnaté pri veľkom množstve porcií.
@ria236 Hej vidim, ze daktori este inu asi nejedli :-D v UK v lepsich restauraciach podavaju fantasticku kremovu kasu k steakom, mozes si vybrat ci chces cesnakovu, pazitkovu...odvtedy furt ked vidim steak, tak dostanem chut na kasu :-D
@mimca77 tie su veru dobre, ale raz som si objednala z restauracii jednej take zemiaky a neverila som ze niekto dokaze aj zemiaky pokazit ale dokazu, boli uplne hnusne
@mimca77 prečítaj si prosím všetko čo som písala, vieš zrazu na Slovensku objavili bylinky a používajú ich jednu cez druhú a pritom má každá svoju použitie, nemocničná a školská jedáleň som sa vyjadrila na margo ľahšej stráviteľnosti, zakladateľku témy som chcela len upozorniť, že možno jej hostia nie sú na chuť rozmarínu zvyknutí, nech si to premyslí, aby náhodou napr. babičke kt. 70 rokov chuť rozmarínu nepripomínala kadidlo z kostola, možno takých hostí nemá a všetko je OK, za tento názor tu rozoberáte čo som v živote jedla a nejedla a posielate ,, vycerené zuby,, . Myslím si, že ak chutia mne napr. krevety tak inému nemusia, ale nebudem mu ich servírovať. Viem, že s menu každému nevyhovieš, ale rozmarín je menšinová chuť, a predsa sa snažíme vyhovieť väčšine, je to ťažké. Ja tiež používam rozmarín v kuchyni, ale tam kam sa hodí.
@petrana01 Ale ved ja sa nehadam, len som vravela, ze kasa je podla mna fajn a moj smajlik bol na margo niekoho poznamky o kasi od Dr.Oetkera a povedala som, ze kasu s rozmarinom som este nejedla, len pecene zemiaky. Koment o tom, ze daktori inu este nejedli, bol na tvoju poznamku o tom, ze kasa je vhodna do nemocnic a skolskych jedalni, a bola to cista nadsazka, snad nemyslis, ze si vazne myslim, ze si nikdy nejedla zemiakovu kasu, ak si to zobrala vazne, tak potom sorry, no, asi mam nevhodny zmysel pre humor. Suhlasim uplne s tym, ze nejake super specificke speciality podavat asi neni uplne najstastnejsi napad, nezahrniem hosti chobotnicami a opekanymi svabmi, ale zasa na kacacich prsiach so zemiakovou kasou nic mega exoticke nevidim, a ten rozmarin zavisi ako je citlivo pouzity. Kazdopadne si stojim za tym, ze treba skusat aspon troska ozvlastnit tu klasicku svadobnu kuchynu, lebo sa nikdy nikam nepohneme a z menuciek, ktore sa snazia byt zbytocne prilis "politicky korektne" vznika jedna velka nuda. Ale aby si ma tu potom neobvinila, ze som nejaky egocentrik alebo co, tak samozrejme aj ja rozmyslam nad tym, aki budu nasi hostia a co ich potesi, no nesnazim sa, aby to bolo za kazdu cenu neutralne.
@mimca77 rozmarinovu robim vacsinou ked peciem pstruha, pridavam tam cerstve cierne korenie, nasekany rozmarin a parmezan, fakt je to mnamka, vyskusaj niekedy :) ;)
@katka11616 Inak to je tiez dobry point na zamyslenie, lebo my tiez uvazujeme nad kacacimi prsiami, pokecam s kucharom, dik za upozornenie, to by mi nenapadlo :-)