ZAPEKANE PIZZA CESTOVINY
Kamarat mi dal recept, tak som si ich dietnejsie upravila a mohli by chutit hlavne pizzomilkam. Na trosicke oleja (alebo na vode) sa podusi nakrajana paprika, potom sa pridaju zive sampiony a rajciny, vsetko si to pusti stavicku a dusi sa to. Ak chcete, mozete pridat trochu soli. Podla chuti pridat hotove pizza korenie, alebo zivu bazalku a oregano (ak davate zive bylinky, tak ich dajte az ku koncu varenia). Vodu nechajte trochu vydusit, ale nie uplne a nakoniec pridat trochu cesnaku. Uvarene strunky alebo inu hrubsiu cestovinu premiesat s touto zeleninovou zmesou, dat dat do misy z janskeho skla (alebo na pekac a prikryt s alobalom). V menej dietnej verzii sa to sa na to da taveny syr z crievka a nastruha udeny syr. Vsetko sa to zapeka prikryte, pokial sa syr neroztopi a jemne nezozlatne. Dietnejsia verzia je uplne bez syra, alebo s nizkotucnym tavenym syrom a postruhanou Karickou Fitness. Cim viac zeleniny, tym lepsie. Je to mnamkate.
Brokolica s kuracinkou
300 g kuracích pŕs
400 až 500 g brokolice
3 lyžice oleja
kúsok masla
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
štipka mletej rasce
asi 3 PL hustej kyslej smotany
1 PL hladkej múky
3 dl zeleninového vývaru
trochu citrónovej šťavy
Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 minút až 1 hodinu odležať v chlade. Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista (nedáme všetko na raz, rozdelíme ho aspoň na dve časti). Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme posekaný strúčik cesnaku, maslo a očistené ružičky brokolice. Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka. Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do panvice s brokolicou, pridáme mäso, premiešame, krátko povaríme a dochutíme. Podávame s cestovinou.
Brokolica zapekaná s Nivou
300 g cestovín (kolienka, skrutky, mušličky...)
300 g očistenej brokolice
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 PL oleja (najlepšie olivového)
1 šľahačková smotana
1 ½ dl zeleninového vývaru
1 PL horčice
100 g syra Niva
50 g strúhanky
soľ
Brokolicu rozdelíme na ružičky, dáme do osolenej vody a povaríme asi 3 minúty. Osobitne uvarené cestoviny premiešame asi s KL oleja, predvarenou brokolicou a navrstvíme do pekáča potretého olejom. Na 2 PL oleja popražíme pokrájanú cibuľu cesnak, pridáme vývar, smotanu, horčicu a povaríme 8 až 10 minút. Zalejeme cestoviny s brokolicou, pridáme pomrvený syr, premiešame, posypeme strúhankou, pokvapkáme zvyšným olejom a dáme zapiecť asi na 25 minút.
Brokolicovo karfiolový nákyp
500 g brokolice
500 g karfiolu
soľ
200 g varenej šunky
40 g masla
40 g polohrubej múky
¼ l vody z uvarenej zeleniny
¼ l mlieka
mleté biele korenie
postrúhaný muškátový oriešok
4 žĺtky
100 g postrúhaného tvrdého syra
4 bielka
tuk na formu
Brokolicu a karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky, stopky pokrájame na kocky. Pripravenú zeleninu obvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, potom necháme odkvapkať na site. Časť vody si odložíme!!! Šunku pokrájame na malé kocky. Rúru predhrejeme na 200°C. Maslo rozpustíme a primiešame múku. Keď začne zmes peniť, za stáleho miešania prilejeme vodu z uvarenej zeleniny a mlieko. Varíme niekoľko minút, pričom stále miešame. Odstavíme z ohňa, primiešame žĺtky a 75 g postrúhaného syra. Osolíme, ochutíme korením a muškátovým orieškom. Do vymastenej nákypovej formy striedavo navrstvíme brokolicu a karfiol a posypeme kockami šunky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do bešamelovo-syrovej omáčky. Rovnomerne ju nalejeme na nákyp, posypeme zvyšným syrom a na strednej priečke rúry pečieme asi 30 minút do zlatohneda.
baby, vcera som skusala tie pizzove cestoviny od kubko doma som nemala papriku, paradajku, ani pizzove korenie a oregano to hned napravim....... tak som si dala trosku oliv olej a oprazila jarnu cibulku na nom, pridala nakrajana sunku na male kocky a sampiony z konzervy.....a vsetko som to dala dusit, uvarila vrtule, slahla na pekac, do toho dusene som nasypala pazalku a korenie na gyros ( vonave milujem ) a hodila to k tym cestovinam a premiesala, nakrajala zavaranu uhorku a na vrch nadrobila nivu syr.......nieviem, nakolko to je dietna, ale milacik si velmi pochvaloval......len ma mrzi, ze som nemala kukuricku.....niekedy to vyskusam so slaninkou, kedze je zdrava......
Cestoviny s tuniakom
Uvarene cestoviny, tuniak s konzervy, najlepsie drteny, spolu zmiesat, pridat par kvapiek citronu, nakrajanu na drobno retkovku a cibulku a provensalske korenie a trosku solu, ja davam morsku........DCH - DON CHUAN :-)
Kurací rezeň bez tuku
(2 porcie)
200 g kuracích alebo morčacích pŕs
nizkotučný biely jogurt
strúhaný syr na posypanie
šunková saláma
½ kocky bujónu
1 ½ dl vody
horčica
soľ
Prsia nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Do panvice dáme variť vodu s bujónom. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej rezne a dusíme do mäkka. Potom ich vyberieme, poukladáme na taniere a horúce posypeme syrom, aby sa rozpustil. Do zvyšného vývaru vložíme na tenké štvorce nakrájanú šunkovú salámu, zahustíme jogurtom a necháme zovrieť. Omáčkou rezne polejeme. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
..sam...túto polievku už má odskúšanú..ale do záxodovej misy :-o :-D ..pardón..ale zvládla som to do 4.dňa....a potom som už kapustu nemohla ani cítiť :-N ..mala som sa veru čo premáhať aj na štedrovečernú kapustnicu :-D :-D :-D
Šuang-si
350 g kuracích pŕs
100 g šampiňónov
120 g kapie (červenej papriky)
1 vajce
worchesterová omáčka
sójová omáčka
olej
Mäso pokrájame na tenké rezance, premiešame s worchesterovou omáčkou a vajíčkom a necháme v chladničke odležať najmenej hodinu. V panvici rozohrejeme olej a prudko opečieme odležané mäso. Pridáme papriku pokrájanú na plátky a krátko orestujeme. Nakoniec trošku podlejeme vodou (vývarom, vínom) a sójovou omáčkou. Podusíme a podávame s ryžou.
http://zena.centrum.sk/clanek.phtml?i...
este tento poucny link na dietennnnnn
expert
moj milacik ju je, schudol uz 5 kg a vcera som mu varila dalsiu, ze si uz na nu zvykol......no tak neviem, do kedy vydrzi...... :-D jedna nasa znama ju jedla 30 dni.......horor.....ja uz len ked ju citim, je mi z nej zle :-p
Kurča na karí
3-4 ks kuracích pŕs pokrájaných na kocky
3 PL olivového oleja
1 vrecúško karí korenia (25 g)
1 KL chili korenia (nemusí byť)
1 KL octu
1 veľká cibuľa posekaná na drobno
1 malá plechovka drvených rajčín
150 ml vody
Zmiešame karí a ocot a po troch pridávame vodu, až kým nevznikne jemná pasta. Cibuľu osmažíme dozlatista na olivovom oleji. Pridáme karí pastu a stáleho miešania minútu ovaríme. Vložíme kúsky kurčaťa, miešame asi 2 minúty a pridáme paradajky a vodu. Dobre premiešame a necháme variť. Varíme asi 30 minút prikryté na slabom plameni.
Podávame s ryžou.
teraz trochu zo soje:
Línia na ihle
1 balíček bieleho Tofu syra
200 g diétnej šunky vcelku
240 g eidamu
4 polovičky broskýň (môže byť aj kompót)
Marináda: sójová omáčka, vegeta, pretlačený strúčik cesnaku
Cestíčko: 150 ml piva, 150 ml mlieka, 1 vajce, 200 g hladkej múky, soľ
olej na vyprážanie
Tofu pokrájame na väčšie kocky a dáme na pol hodiny do marinády so sójovej omáčky, vegety a pretlačeného cesnaku. Šunku, eidam a broskyne pokrájame na rovnaké kocky. Na ihlu napichujeme striedavo tofu, šunku, eidam a broskyňu. Vajce, pivo, mlieko a štipku soli vymiešame a pridáme múku až do zhustnutia. Pripravené ihly obalíme v tomto cestíčku a vyprážame na oleji pri miernej teplote, aby sa cestíčko pripieklo. Počas pečenia aspoň 3-krát obraciame. Podávame s čerstvou zeleninou.
Šalát Coloseum
100 g sójového granulátu s príchuťou šunky
300 g cestovín
100 g majolky
2 lyžice jogurtu
4 rajčiny
100 g kukurice
100 g ementálu
1 lyžica kečupe
troška cukru
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava
1 hlávkový šalát
Do osolenej vody dáme variť cestoviny. 5 minút pred dovarením vložíme sójový granulát a dovaríme spoločne. Cestoviny s granulátom scedíme a dáme vychladnúť. Vychladené zmiešame s nadrobno pokrájanými rajčinami a syrom, pridáme majolku s jogurtom a kukuricou, dochutíme, premiešame a podávame vychladené, obložené listami hlávkového šalátu.
Pastiersky sójový šalát
1 balenie ružových kociek sója
2 kocky bujónu
200 g ovčieho (kozieho alebo balkánskeho) syra
4 lyžice olivového oleja
zmes sekaných byliniek (petržlen, medovka, šalvia)
3 lyžice brusnicového alebo ríbezľového kompótu
olivy
feferónky
2 sparené ošúpané rajčiny
niekoľko guličiek čierneho korenia
niekoľko guličiek nového korenia
citrónová šťava
hlávkový šalát
Podľa návodu na obale pripravíme sójové kocky, celé korenie dáme do vody a povaríme. Scedíme. Vychladené kocky zmiešame s nakrájanými surovinami a necháme 3 hodiny marinovať. Podávame vychladené, obložené hlávkovým šalátom a s pečivom.
Sójová drť s ananásom a paprikami
1 červená a zelená paprika
250 g ananásovej dužiny
1 zväzok mladej cibuľky
2 lyžice oleja
1-2 feferónky
250 g sójovej drte (alebo aj mleté mäso)
125 ml vývaru (aj z kocky)
6 lyžíc kečupu s karí
soľ, korenie
štipka cukru
Papriky očistíme a pokrájame na slížiky. Ananásovú dužinu pokrájame na kocky. Cibuľky očistíme a pokrájame na kúsky. Feferónky pokrájame na jemné kolečká. V panvici rozohrejeme olej, pridáme pripravenú sóju (namočené) a prepečieme. Vložíme pokrájané papriky, ananás a feferónky. Do vývaru vmiešame kečup s karí a vylejeme do panvice. Prikryté dusíme asi 15 minút. Asi 5 minút pred dokončením vmiešame cibuľku. Osolíme, okoreníme a prisladíme. Podávame s ryžou.