zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
ahojte. mne nefunguje doma nic. 8-( internet od rana pomaly, fb nejde, ms az do nedavna poriadne neslo... nemam ani poriadne na nic cas. tu len frisko pozriem albumy a to je asi tak vsetko... :-|
Majka tak v tom nejsem sama, už mi manžel tvrdil, že to snad blbne jen nám, ještě se nám nějak podělalo video, sakra a já mám nastavený nahrávání na tolik seriálů co nestíhám :-D :-p no je to na pytel!! :-o
Danu tak mi to vyhodilo až teď že jsi prý přijala moji žádost o přátelství :-N :-D tak ti jdu prolézt ten profil :-D
Ne ono mi to prostě nebude fungovat ]-( zrovna jsem se chtěla podívat na tvůj účes, vypadá to moc hezky, ale celý mi to spadlo, jdu do hajan než to tady nakopnu :-N
Dobrou holky a hezký víkend x-)
bry vecer :-) ja som prisla pred cca hod. k rod. na stred SR a tu voooobec nie je sneh... teda je, ale iba trosku.... a je tu len minus sedem stupnov:-D som sa chcela so psicou ponahanat po snehu, no nic z toho.... nasa psica ma velmi rana sneh, furt sa chce brodit po hlbokom snehu, aj ked ma "nizky podvozok" :-D ked je 5cm sneh, tak jej to je po kolena :-p
toto myslia vazne, ze prilozenie do 4 hodin od porodu a su z tohto stastne??? :-. =-) :-o
http://www.modrykonik.sk/forum/show.p...
nam v NL vravia, ze najdolezitejsie pre reflex je prilozenie DO 1 HODINY ...
Ikke, taky koukam jako blazen. =-) To jsem netusila, ze to tak jeste chodi. Tu ti daji mimco na prsa, zabali ti ho, nechaji prisat a mezitim dotepat pupecnik. Pak to odstrihnou, nejak tak by mela vyjit placenta a pak vas celou novou rodinku nechaji tak 3 hodiny o samote, potom teprve miminko tatinek za pomoci porodni asistentky umyje, popise, zvazi a zmeri. Ale mimco se vlastne od rodicu ani nehne. Vsecka vysetreni se delaji na pokoji, pripadne jde maminka s mimcem. Nikam ho neodnaseji.
neplanujem, ale mam doma aj veci na domaci porod, lebo zas tu vonku napadlo to biele svinstvo... :-p :-N a uz pred tyzdnom ci dvoma hlasili, ze nie je cim posypat cesty =-)
Co jsou "veci na domaci porod?" Ja mam v te prirucce z porodnice napsany, ze prijde dula (PA) s kufrem, kde ma monitor a dalsi potrebne veci a porodim s jeji pomoci baby :-D Kdyby to jako bylo tak jednoduchy :-D
tu ti daju taky zoznam, co vsetko mas mat doma pripravene, od stipcov na pupocnik, cez dezinfekciu, vselijake podlozky na postel, gazy, vatu az po sol na pranie veci pouzitych pri porode. okrem tej soli som ale vsetko dostala od poistovne v baliku (kraampakket sa to vola), aj s tymi mega poporodnymi vlozkami :-p :-D
inak tie veci musis mat povinne pripravene aj ked sa chystas rodit v nemocnici ;-)
a porodna baba si donesie svoje fidlatka vratane stolicky na porod, to je jasne...
akurat ma napadlo, ze sa musim spytat, ci maju v spitali fitloptu :-N
Jo takhle, to jsem teda netusila a ani nevim, kam bych pro svorky na pupecnik sla :-N :-D Tu maji fitball asi ve vsech porodnicich v okoli. To pro mne nebylo rozhodujici kriterium, spis me zajimaly porodni pokoje, % nastrihu prvorodicek, moznost zvoleni si polohy u porodu - ale to se tomu PA divila, protoze to je tu pry automaticke, ze si rodicka (krom sekce samozrejme) zvoli pro ni pohodlnou polohu. Maximalne muze chtit lekar nebo PA, aby zmenila polohu, ktera je vyhodnejsi pro tlacici fazi, ale je jen na rodicce, jestli se podridi. Zadne uvazovani noh na te gynekologicke koze se tu nastesti nevede, to by pro mne bylo trauma. Tu to uz ani na normalni gynde nemaji :-N
aj my sme oslavovali moje narodky :-p
jaaaaaaaj boze ten Fb ma vzdy prezradi :-N :-D ale to som bola nakupovat kvoli dalsej oslavy , inak by som nikam nesla :-p
dakujem ;-) nooo este len dostanem....pocula som, ze su tam nejake tie hodinky, ja mam vyhliadnute iste nausnice a aj spodne pradlo, na to som zatazena :-D
a koooopec sladkosti, kozmetiky a pod.