zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
jani mas to pestre s mamou, ale zase raz mesiac to vydrzis :-N
Domi ma to ale aj svoje vyhody ked budete mat dieta pomoc sa urcite zide ;-)
my byvame sami ale moji rodicia byvaju od ans cca 10 minut, a neviem si to vynachvalit, kedze robime do cca 17.00 a skolka je do 16.00 tak maminka ide kazdy den pre elluu a my si prideme pre nu i nak neviem akoby som to riesila.
Ikke pekna sesternica, vlasky ma ako anjelik x-)
Tak vás dočítám a musím se tu tlemit :-D
Jani to jste měli veselou sobotu :-D "neštvi ma" "ani ty mna" :-D fakt dobrý :-D
Ikke já jsem malýho taky cítila takhle dole a to už dřív než jsem rodila nebo měla TP, ptala jsem se i Dr., měla jsem totiž kolikrát pocit, že když si sednu na bobek tak ze mě malej vypadne :-N a porod si myslím, že jsem měla opravdu pohodový, takže totéž přeju i tobě x-)
Domi jj chápu že je to o zvyku, ono je vesměs všechno o zvyku, já třeba MM vídám večer jen pár hodin, ale jsem už takhle nastavená a vypínám - přehazuju děti když přijde :-D
Dneska jsem se nas...., nejen že mi blbě dopadly ty výsledky, ale ještě nám nějakej krypl odřel auto před obchodem ]-(
Danu já jsem si nějak nevšimla, že už chodíš do práce, to jsi dobrá a to k malé vstáváš stále v noci? To tě opravdu obdivuju!! :-)
Jinak já mám už jen mámu, ta je kousek, bydlí ve městě a když potřebuju tak pohlídá, ale chodí sama do práce, tak to moc nejde, teď už vůbec ji nechci otravovat, jak umřela babička, potřebuje se s tím nějak srovat (mimochodem během víkendu jsem se dozvěděla že to bude trvat snad měsíc ta pitva a všechno, to je mi z toho zle 8-() tátu už nemám, zemřel v té samé nemocnici v roce 2006 (radši ani nechci vědět jak :-S). A tchánovci bydlí 250km a i tak bych jim děti nesvěřila :-N ;-)
Holky dneska nám psala kamarádka, že má // po 2. pokusu IVF, já mám takovou radost!!! x-) a ještě jedna koníkovka se o víkendu chlubila na FB, jééé to je těhulííí, už aby Adminclub taky těhulkovatěl :-)
krista hej chodim do prace od oktobra, akonahle mi zobrali Elly v septembri do skolky mesiac som bola doma kedze mala adaptacku v skolke, ze chodila len na par hodin aby si zvykla, tak od oktobra naplno. Nie je to bohvieco, v noci k nej vstavam ale menime sa aj s Michalom a rano o 6.00 uz naplno. O 6.15 budim michala o 6.30 Elly a sup do skolky a do roboty :-S ale uz som si pomaly aj zvykla
teri, no uz som vyletela na mamu, lebo som to uz nezvladala..... o mne je zname, ze mam velmi hlboky pohar trpezlivosti, vela znesiem, ale ked uz raz pretecie, amen tma :-D
dakujem za objasnenie co su materske centra, som myslela, ze to je nieco ako skolka :-)
citam, ze velmi vela bab ma deti az po IVF, tak je to take deprimujuce.... ze prirodzenou cestou sa uz menej deti plodi....
Danu to máte celkem kolotoč, toho já se bojím jak budou jednou probíhat ty naše výpravy do školky a do školy :-N Já hlavně pořád řeším že vůbec nevím jakou budu mít prac. dobu, tak se bojím kdo bude děcka právě vyzvedávat, abychom nebyli takový ty rodiče co si pro ně vždycky chodí pozdě a učitelky je nesnáší :-x
Jani s tím IVF - možná nám to jen tak přijde, jak se pohybujeme tady na koníkovi, dokud jsem tu nebyla, netušila jsem, že těch um. oplodnění je tolik, je to asi dnešním způsobem života, co jsem tak viděla v nějakých dokumentech (nemyslím tím špatný životní styl, ale prostě jak se ta doba a naše těla mění) každopádně bůh ví jak to bylo dřív a můžeme být rádi za to co ta věda dneska nabízí x-)
dobre ranko
Krista prave preto ked sme kupovali byt sme hladali pri nasich, kedze mame dlhe pracovne doby tak maminka nam pre nu chodi. Skolka je do 16.00 potom je tzv. zberna trieda do 16.30 kde su vsetky deticky ale aj tak je to kratko, kedze sme v robote do 17.00, nic moc :-S
bre ranko :-)
skolka do 16:30 je v sucasnosti fakt strasne kratko, ved vacsina ludi pracuje min. do 16:30..... dani a to je sukromna, ci statna skolka?
Danu to je dobře že rodiče můžou, moje máma dělá ranní a odpolední a do důchodu daleko (navíc potom bude asi bydlet v baráku 18km od nás) takže to nepůjde :-o :-S Ta školka je fakt krátce otevřená, naše bývá asi do 18h (ale i tak počítám že ji budeme stíhat jen tak tak... :-()
Jani taky přeji dobré ráno :-)
Jak je? :-N
ved presne, vela ludi pracuje tak do 16 30 - 17 00 hod a napr. aj skolka u nas doma je len cca do 16 30 :-S ked si to tak vezmete, nie kazdy ma mamu alebo niekoho ineho kto moze po to dieta zbehnut do skolky...
Domi četla jsem na FB, že hledáš novou práci, jestli se ti chce, jsem zvědavá na podrobnosti, co tě tam nakrklo...? A jak fungujou u vás zákony? Já jsem třeba taky chtěla jinou práci když jsem byla "snž" ale bála jsem se, že potom někam nastoupím a ve zkuš. době odejdu a v tom případě bych neměla pomalu na nic nárok, obzvlášť jak jsem navazovala tu mateřskou |-|
teri - skopirujem ti spravu co som pisala janke ;-) : takze, to, ze mi to tu lezie v poslednej dobe na nervy to vies, ale dneska pretiekol pohar mojej trpezlivosti ked som dostala do ruk vyplatnu pasku, snad pochopis, ze sumu radsej zverejnovat nebudem;-) proste clovek tu robi skoro vsetko aj veci navyse a este ti to aj strhne z platu( myslim znizenie platu) a celkovo atmosfera vo firme je na prdku...kolega odchadza, dalsi nad tym tiez uvazuje, a ja tu s tym debilkom sama neostanem...
mama mi spominala, ze aj u nas na obecnom urade hladaju dakoho na administrativu, mozno nezarobim vela, ale jednak nic neprecestujem a a budem doma... tak ale ved uvidim, ci sa nam zadari aj nieco ine...
+
to s tymi uradmi(zakonmi) neviem, musim pozistovat, lebo tiez sa bojim, ze ostanem s holym zadkom ( ospravedlnujem sa za ten zadok :-N ) , lebo ani manzel to nema nejako ruzove v robote...ale tak to riesit nechcem :-x
jani klasika statna, inde statne v Ba su max do 17.00 aj to uz navecer su zberne triedy :-S
Krista v Ba beru od 2 rokov do statnej skolky sice velmi tazko ale ked vies ako na to tak tam dieta dostanes :-x , i ked su preplnene skolky a 2 rocne beru malokedy
Dani tak to mě překvapilo že zrovna v BA maji jen do těch max. 17h :-o já si teda nejsem přesně jistá jak je to u nás, ale snad maji dýl :-o protože jinak teda nevím jak bychom to jednou dělali, to jsou problémy :-S
Domi ta práce na tom obecním úřadě zní fajn, kdyby tam někoho hledali ;-) Já jsem si říkala, že buďto prostě otěhotnět honem honem (i když to se řekne že ]-() a pak jít na PN (když by mi to hodně lezlo na budku, já dělala 12tky a nakonec to za mě vyřešilo rizikový těhu) a nebo něco najít a pak počkat aspoň do konce té zkušebky se "snž" měla by si to hodně blbý odcházet ve zkušebce nebo kdyby se těhu profláklo, mohli by tě snad i vyhodit :-(
Mrzí mě, že jsi v práci nespokojená, ale chápu tě, taky mě ta výplata kolikrát skoro rozbrečela |-| pak má člověk pocit, že si ho neváží nikdo :-|
no to by si domi mala vyhodu, ze by si neplatila za cestu, ale tak ci by si bola spokojna vo verejnej (ci aka to je) sprave, s tabulkovym platom medzi patdesiatnickami, s byrokraciou a zastaralymi PC.... akoze ja ta nechcem odradzat, ja len, ze na uradoch vacsinou robia take neochotne totky starsie.... ale najdu sa aj vynimky, napr. u nas na MiÚ boli tie zeny mlade a velmi ochotne ked sme si menili trvaly pobyt... a mozno su take vynimky aj na vasom urade ;-) takmer 4r. som robila v statnej sprave, tak som si povedala nikdy viac :-p mozno daco v sukormnej sfere v okoli SC by nebolo?
terez - tak tak, ja som zvedava ci je to este aktualne...musim zistit ;-)
no jo ved to, to je ten najvacsi problem, ze by ma mohli vyhodit :-x :-x akoze nechcem robit unahlene rozhodnutia, ale tak toto je uz uplne desne...kazde rano idem s pocitom, ze neviem co ma tu caka a to je to najhorsie co moze byt chodit s nechutou do prace :-x
domi, tiez som chodila s nechutou do prace ked som robila na MŽP, ked ma preradili z jedneho odboru do ineho a mala som chuja sefa.... som odchadzala v piatok z roboty s tym, ze len 2x sa vyspim a som tam zas 8-(
a som zvedava ako sa dari terke, ci uz rodi... ja som taka zvedavaaa.... :-p
Ty jo tyhle stavy si taky pamatuju kdy jsem odcházela s tím že se budu za dva dny vracet a od soboty od rána už jsem byla nas... a počítala hodiny kdy půjdu do práce, je to blbý :-| když si člověk vezme že nic jinýho než práce a práce ho v životě prakticky nečeká |-| u nás v práci teď nastal obrat, holky přestaly dělat to co mě tam nejvíc štvalo a maji lepší pracovní dobu, tak já i uvažuju že bych se vrátila, že bych kousla to, že plat nic moc... otázkou je, zda mě budou chtít, nevíte někdo (asi ne že :-N) jestli je zaměstnavatel povinen mi držet prac. místo i při navazování mateřské? (já vím, že u nás musí tři roky držet, ale já budu 4,5r. když jsem s dvěma dětma). U vás to stejně asi bude jinak :-D no co mi říkali holky, jak jsem tam teď byla tak se jim to tam pořád střídá, tak třeba to klapne a vrátím se zpátky a snad si tam budu s někým rozumnět :-o dozvěděla jsem se, že jim teď šéfuje holka co jsem zaučovala, kde jsem mohla být :-o :-D
no to teda netusim ako to je s tym, ze zamest. musi drzat miesto.... ja som pocula, ze ta musi zamestnat po materskej, ale nemusi to byt to miesto, z kt. si odchadzala, ze to moze byt aj nizsie.... vraj v bankach to bezne robia, ze ked napr. sukromna bankarka odide na matersku, tak po navrate ju kludne mozu supnut za okienko zmenarne a takto sa jej nepriamo zbavia.... viem to iba z pocutia, takze to nemusi byt pravda ;-)
teri, neboj nic, nic ti neujde.... ona sefuje teraz, ale tak tiez pojde raz na matersku a ty sa zatial vypracujes ;-)
teri - sesterka je na materskej dvakrat posebe, do prace poslala list, ze ostava na dalsej materskej a oni jej odpisali, ze to miesto teda drzia aj dalsie 3 roky, ale tak neviem ci je to tak vsade ;-)
a suhlasim s jankou, potom ju zase predbehnes ty :-o
No uvidíme holky, je pravda, že si říkám, že potom tam uteče hodně holek zase na mateřskou, takže cesta by mohla být volná :-D ale nebude to asi jednoduchý, už nebudu mít čas dělat si kariéru, budu muset myslet na ty děti ve školkách apod. :-) hlavně aby se tam neobměnila mladá část holek za starší část (třeba 45tnice) nic proti, ale máme tam takovou jednu, to už jsem tu tuším psala a to je neskutečná kr..., výpověď dává od doby co jsem tam já nastoupila, pořád jenom vyhrožuje, makat nechce, ani prd navíc neudělala, ani to co udělat měla a furt nějaký poznámky pitomý... no jako na tu se netěším a je mi jasný že ta jediná mě tam ze starý party bude čekat, protože ta děti nemá a do důchodu daleko a nevím kde by na ní zrovna čekali 8-( Já mám kliku že už nemám s tou pozicí kam spadnout :-D byla jsem v kanceláři referentka, takže buďto mě vezmou znova na referentku nebo nic ;-) on při týhle práci nikdo dlouho nevydrží, však mi právě říkaly holky, že se jim to tam pořád točí, pořád někoho zaučují, odchází do jiných prací, na ty mateřský. Já bych byla spokojená kdyby mě ta práce bavila, byla bych i ochotná kousnout horší plat, za to kdybych se do tý práce těšila a měla tam dobrý kolektiv. To má takhle můj manžel, do práce se opravdu těší, s kažedým si tam rozumí (i když se taky umí poštěkat, ale nic tragickýho), penízky by mohly být větší, ale já říkám že to neni všechno :-)
Jo Domi s tou prací kdyby mi teda museli držet místo tak je to fajn, je mi jasný, že když tě ten zam. zpátky nechce, tak si vždycky něco najde a já bych si tam žádný nároky nedělala, ono je fajn, že i kdyby mě dali jinam tak je to všechno kancelářská práce a vesměs stejně placená, jen by to třeba byla pro mě stresovější práce + nikoho bych neznala (třeba by mě nepřijaly mezi sebe) a na tyhle situace nejsem moc stavěná ;-)