Volna tema na vykecanie adminov po druhe / free discussion for admins

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat... baby, bacha na to... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tie videa nemaju chybu :-o :-D :-D :-D
Odpovedať
Takze jsem zpet z kurzu. Byla to spis takova prednaska, kdy doktorka rekla, kdy ten zpusob porodu mozny je a kdy ne. A kdyz rekla, ze pri porodu do vody neni mozny PDA, salem to dost zasumelo :-D Jako nechapu, co cekaly :-D Na konci se ptala, kdo chce porad jeste rodit do vody a prihlasila se nas asi ctvrtina 8-) Jinak pri porodu do vody se nedela nastrih - jednak neni proveditelny a pak neni treba, protoze tou vodou ta hraz a vsecko pekne zvlacni. Po prednasce nasledovala prohlidka porodnich pokoju a salu. Manzelovi prisla ta vana jako nejaky mucici nastroj (je uvnitr tvarovana a visi nad ni jakoby lano, na ktere se muze rodicka pritahovat). Mne se jen nelibily ty barvy - ruda nebo fialova :-p A pozitivnim zjistenim je, ze od 36tt muzu zadara chodit na akupunkturu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sa asi blbo spytam, ale co znamena ta skratka PDA? :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
sa tu rehocem nad chlapom ktory odpadol z hamiltona :-D
Odpovedať
Periduralni anestezie - umrtveni dolni casti tela. Do patere se zavede kanyla a pry to pomuze od 90% bolesti =-) Tu to mas i ilustrovane http://nursingcrib.com/wp-content/upl...
Odpovedať
já jsem si pda vybavila tu technickou vymoženost :-D :-D :-D rudou vanu bych taky nebrala, ale fialová může být uklidňující. teda záleží, jaký to byl odstín. fakt se při porodu do vody nedělá nástřih? to je zajímavý, to jsem nevěděla. musim se podívat, jestli jsou v hořovicích porody do vody, ale myslim, že ne.
Odpovedať
Profilova fotka
aha....dakujem, aspon som zase o cosi mudrejsia :-N
Odpovedať
Profilova fotka
a inak sa v nemecku robi bezne nastrih??? :-. tu robia nastrih len ak sa naozaj inak neda, vacsinou ak musia pomahat pumpou, inak malokedy
Odpovedať
Profilova fotka
kajo - ja som tiez myslela to PDA :-D
Odpovedať
Taky mam za PDA hlavne tu technickou vymozenost :-D Ale ten nazev PDA nebo epidural je podle me totez. Ruda vana byla takova vinova, zatimco ta fialova byla takova ta aktualne modni osmdesatkova :-p Ta me teda neuklidnuje, ale na druhou stranu si rikam, ze proste ten porod je jeden den, ale mit to doma, asi me trefi :-D Nastrih se tam nedela, pac jaksi neni jak a v te vode by to asi nebylo dobre. Pry se ta hraz pekne rozmoci a povoli. Pry pri komplet porodu do vody se natrhne jen 12% pacientek x-) ... mysleno v tehle porodnici.
Odpovedať
já si chci koupit ten epi-no balonek. vím, že to není samospásný, ale zase kdybych si ho nepořídila, netrénovala, a byla pak nastřihnutá/natržená až kamsi, tak bych si nadávala, že jsem třeba nemusela být. ikke, tady v čechách je to myslím ve většině porodnic ještě takový standard, že tě jako nastřihnou preventivně :-p ale začíná se to lepšit, někde už to dělají jen když je to opravdu nutné, nebo když si to výslovně nepřeješ, tak tě nestřihnou.
Odpovedať
Ikke, neee, tu se dela nastrih asi jen u 10% prvorodicek, kdyz je to nezbytne nutne, jinak ne. Karkul, kamoska (cca 28tt) ted vyvalila sileny prachy za epi-no a doktor ji to zakazal pouzivat, protoze ma hemeroidy a jeste cosi :-. V DM se da koupit neco levnejsiho, co ma stejny ucinek. Dneska rikala ta doktorka, ze ma vetsi vyznam masaz hraze nez to epi-no. Ze je to spis takove nepomuze - neublizi a tezko rict, jestli by zensky, co ho pouzivaly, mely nastrih i bez nej :-N Ja se pristi tyden zacnu ucit masaz hraze.
Odpovedať
Článok sa načítava...
já jsem koukala, že se dá sehnat za 2,5 tisíce (původně stál 3) a je docela dost ženských, co ho klidně koupí použitý. takže bych ho případně pak prodala. hemeroidy ani jiný problémy nemám, tak myslím, že bych ho používat mohla. nevíš, co je to z toho dm? když v de mají jiný sortiment taky :-| masírovat hráz snad taky budu, ale bojim se, že mě to bude bolet a nebudu to umět, tak to vzdám.
Odpovedať
No me na epi-no odrazuje hlavne to, ze to prej docela boli a v takove brozure u doktora jsem cetla, ze se tim da poranit jeste pred porodem... takze ja jsem posera a radsi do sebe stourat nebudu :-N Ty balonky maji ve fialove krabicce a maji to v regalu, kde jsou olejicky na masaz hraze, masti na bradavky atd. Znacku nevim, zkusim pogooglovat. Stoji to mezi 40-50€.
Odpovedať
Myslim, ze tohle je ono http://cgi.ebay.de/Reer-Elanee-Becken...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si par krat robila masaz hradze a teda neviem, ci som to robila zle, ale fakt neviem ako inak by sa to malo, ale mna to VOBEC nebolelo :-. =-) akurat pred 2-4 tyzdnami som mala pauzu, lebo som mala herpes na ustach a to je fakt to posledne, co si clovek chce zaniest tam dolu, tak vtedy som s tym prestala a odvtedy len tak 2x za tyzden... tak som zvedava :-N inak tvrdne mi brucho, ale nejako skoro bez bolesti, ten bedrovy klb ma teda boli podstatne viac nez tvrdnutie brucha ... =-) ani neviem, kedy mam pocitat intervaly.
Odpovedať
Ikke, tak s herpesem se nedivim, zes to neriskovala. Od ktereho tt delas masaz hraze? Pocitej, jak casto a na jak dlouho ti to bricho tvrdne. Pokud je to pravidelne, uz to muzou byt kontrakce x-)
Odpovedať
Profilova fotka
zacala som po vianociach, cize od ca. 35tt (???) nojo, lenze ono niekedy je tazke rozoznat, ci je brucho tvrde preto, ze je tvrde brucho alebo preto, ze sa mlada vrti a vystrkuje na nas ritku a chrbat :-N zatial nemam pocit, ze by som mala alarmovat PA a trielit do spitalu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dobre rano prajem :-) 7777 prispevok 8-)
Odpovedať
Ahojky :-) Koukám, že tu řešíte Ikke :-) No Ikke jak už jsem řekla, sama bych znova nepoznala jestli rodím nebo ne a to mám za sebou ty porody dva, takže tak :-N ale tvrdnutí a vrcení se dítěte určitě poznáš, tvrdnutí je že ti ztvrdne opravdu celá děloha na moment, je to bolestivé nebo spíš nepříjemné, břicho prostě musí být tvrdé přes celou dělohu jako šutr ;-) Přišla jsem se jen omluvit, posl. dny nestíhám, prcek v noci moc nespí, dneska uzavřeli smrt babičky, víc zatím nevím, ale v pondělí máme pohřeb a taky mám zase spoustu doktorů (prostě starej hypochondr :-N) tak se mějte hezky, určitě se polepším!! Těhulkám držím palečky x-) PS: Masáž hráze jsem si taky dělala a prd platná mi byla :-N někdy je ten nástřih i lepší, mě to bylo fuk, jen ať to děcko ze mě už vyndaji :-N
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj teri - v pohode, my to chapeme ;-) som rada, ze sa to s babickou vyriesilo a ze ju mozete slusne pochovat |-| a tych lekarov neries, ked treba chodit po vysetreniach tak treba... Drzte sa! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak som si v noci trochu pofunela a uz som tu zas, bez tvrdeho brucha... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
noooo, podla mna ty budes este v porodnici na koniku cez wi-fi.... a ak tam nebude, tak aspon cez 2G/3G siet :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nemam wi-fi a mobil mam len monofunkcny ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jaaaaaaj, tak potom nebudes na koniku v porodnici :-D inak, zuz sa ma priebezne cez chat pyta ci este nerodis.... takze si asi fakt najsledovanejsia rodicka na koniku ;-)
Odpovedať
markét, já jsem zase četla, že tě to právě bolet nesmí, jinak si můžeš ublížit. že ten balonek musíš nafouknout jen tak, aby tě to nebolelo (je to max. nepříjemný pocit), a postupně obvod zvětšovat. ještě mám dost času to prozkoumat. na ty v dm se podívám, jestli to mají i tady. jen mi z obrázku není jasný, jak to funguje :-D kristo, aspoň jedna pozitivní zpráva s babičkou. můžu se zeptat, jak to uzavřeli?
Odpovedať
Profilova fotka
dnes sme rozposilali anketu firmam, kt. maju na strankach tie GT reklamy.... a sokla ma opdoved od firmy ovulacnetesty.sk - pise, ze sa nesmu predavat len tak v bazaroch, ze ked to kupi na Ebay, nesmie to predava na slovensku ani v cesku, lebo ze to je protizakonne.... teeeeda, to som netusila.... ta firma chce aby som zmazala inzeraty uziv. lauritka, kt. predava testy....noooo, lenze ja som si od nej kupovala testy 2x.... a ked som kupovala prvykrat, vykradli nam medzi sviatkami schranku, tak ona bola taka super, ze mi poslala 5 testov uplne zadara.... a teraz by som jej to mala stopnut? ach jaj |-| asi ju najskor upozornim, ze sa to riesi (poprosim kolegov nech to daju JUDr.ovi) a ze mozno budu inzeraty stiahnute.... snad sa nenahneva =-)
Odpovedať
Profilova fotka
preco by to malo byt zakazane? =-) to som este nepocula.
Odpovedať
Profilova fotka
no pokial by boli tie testy zdravotnicke potreby (co asi aj budu), tak ma ta baba pravdu... len tak to predavat nemoze, ak nema na to opravnenie.
Odpovedať
Profilova fotka
vraj su to zdravotnicke potreby, to som netusila: Zbozi ji nabizene a prodavane (a to dlouhodobe jiz nekolik mesicu) podleha specificke legislative SR - jde o zdravotnicke pomucky, tzv. invitro diagnostika. Je treba toto zbozi registrovat na Statnem uradu pre kontrolu lieciv (SUKL), mit jim schvalene oznaceni zbozi a dokumenty ke zbozi. Neni mozne toto zbozi nakupovat na ebay.com a prodavat ho v SR jako soukroma osoba. uzivatelke som napisala, som zvedava ci odpise
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?