zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
Markét a Lauritka už se snaží taky hodně dlouho viď, nějakej potrat taky měla co? Dlouho jsem ji neviděla, ale tohle mi nějak utkvělo... myslím že se snažila už v době kdy já o Kristý, což je mazec teda :-(
Domi já ten odkaz taky znám, ale nedávala jsem ti ho, nevím jak moc máš ráda češtinu, tak to je dobré vědět, někde tam je i můj graf na těch stránkách :-D jestli to teda nezrušila, byl tam takovej pododkaz :-D
Co se týče těch testů tak souhlasím, měla jsem vždycky Mamatest a jsou výborný, Best jsem si koupila taky jednou, protože Mamatest nebyl, nadšená jsem nebyla, ale stejně už jsem měla těhu potvrzený z Mamatestu :-)
Ano, Lauritka je idiopatka (pricina neplodnosti neznama), nekolikrat jim nevyslo IVF. Ale ona si dost libuje v tom utvrzovani, ze to urcite vyslo, i kdyz to tak pak neni.
Teri, nejen Lauritka, ale i Len a ja jsme se snazily o dite v dobe, kdy jsi otehotnela s Kristy ;-)
Domi to mě nenapadlo :-D
Markét jj vím, že takových je tu víc |-| vy jsi mě nějak speciálně pamatujete, že jsi to tak napsala? :-N doufám, že jsem vás něčím nenakrkla :-N
terez - ja myslim na vsetko :-D :-p
vy ma asi zabijete :-N ale co je to ta idiopatka? nehnevajte sa a nemyslite si, ze som az taka blba, ale ja to fakt neviem ;-(
Teri, v dobe, kdy jsi otehotnela s Kristynkou nebylo na konikovi zas az tolik uzivatelek, tys byla takova vyraznejsi a vyrecnejsi :-D, takze jsi mi v pameti utkvela, pak jsi se stala adminkou a parkrat jsme spolu komunikovaly ohledne nejakych zamykani a odemykani temat. Myslim, ze jsem si v te dobe rikala, ze se mas, ze se vam povedlo tak rychle ;-) Kdybych mela byt nakrknuta na kazdyho, komu se povedlo rychle, asi by to bylo na vetsinu sveta :-D Ale Len je ted nejaka divna. Zcela necekane a neuveritelne otehotnela Maja42 (nedarilo se a kdyz uz, potratila - 3x). At nemusis hledat v idiopatkach - Maje nasli septum (prepazku) v deloze jako moznou pricinu potratu. Takze sla na laparoskopii. Po laparce brala utrogestan a pak vysadila a skoro nekrvacela. Bylo to uz 7 tydnu, co to nedostala, udelala si test a tam //. Otehotnela pred tou operaci a terminatorek (tak mu rika :-D) musel byt asi jeste "v trubkach," protoze to vsecko prezil, uchytil se a ona je v nejakym 9tt tedka. Len se k tomu ani nijak nevyjadrila. Proste my Maje vsecky gratulovaly a Len to preskakovala a psala o jeji kocce ;-( :-S
e este mam 1 otazku...baby co ste momentalne na MK v novej verzii, nas adminclub (tento) mate uz v novej verzii ci v starej? lebo ja ked si kliknem v tej beta verzii na adminclub, vypyta si to odo mna heslo a hodi ma to do "stareho" adminclubu =-)
Nic som sa nepytala, uz mi je vsetko jasne :-x :-x :-x :-x :-x
Domi ty jo to nevím, jdu se na to podívat :-)
Markét já jsem si vždycky vážila toho že jsem měla to štěstí a otěhotněla tak rychle, nikdy jsem to nebrala jako samozřejmou věc, jako třeba mnoho jiných uživatelek :-S myslím si, že i díky koníkovi prostě vidím, že to samozřejmá věc neni, je to dar a jak velký to vidím čím dál tím častěji ať už v okolí mých kamarádek, kdy jedna před rokem přišla o mimi ve 12tt a nedávno o dvojčata ve 24tt... nebo prostě tady z těch příběhů. Je mi to kolikrát tak líto, že to funguje tak nespravedlivě, ale je to všude a nic nenaděláme |-| tak doufám, že jsem tady kdysi nezněla třeba nějak namachrovaně, protože to jako neee ;-) přes IP jsme spolu komunikovaly, to vím no :-)
Ano,
IVF - umele oplodneni
IUI - inseminace (zavedeni selektovanych spermii primo do delohy zeny pri ovulaci)
ISCI - vpraveni vybranych spermii primo do vajicek jehlou
ET - embryotransfer - zavedeni embrya do delohy
KET - kryoembryotransfer - zavedeni rozmrazeneho embrya do delohy (= maternice :-D)
Vic uzivanych zkratek me nenapada :-N Ale klidne se ptej :-)
Nevím kam to napsat, ale odebrala bych ikke dole v seznamu adminů v betaverzi, což asi bude až se to spustí.
A Domi prosímtě kudy jsi šla do Adminu? :-x já ho tam nevidím :-N
Teri, ne, neznelas namachrovane. Me dodnes dokazi dorazit kecy typu "Jesteze teda nam se povedlo na poprve, protoze nevim, co bych jinak delala..." A pak ty vyroky k IVF treba - "Do toho bych nikdy nesla, to bych to dite radsi adoptovala." Bohuzel to citim ale jako Len - na adopci nemam. To neni jako si poridit pejska, to je zcela jina geneticka vybava a clovek nemuze vedet, co si to dite s sebou prinasi v podvedomi, v genech... A muzes to dite mit sebevic rada, ale ono stejne zacne treba fetovat nebo utikat z domu a to sebelepsi vychovou ovlivnit nedokazes :-( Navic adopcatko neni naplast na chybejici pokrevni. To tu diru nezaplni a nezaceli :-( I pri adopcich proste nedavaji prednost bezdetnym parum, ale parum, ktere jsou pro to dane dite idealni.
Nezalozime tu v adminu tema ohledne te beta verze? Kam budem psat nase adminske pripominky? =-)
market - mi citas myslienky? myslim teraz tie skratky?? :-D som ta chcela presne o to poziadat :-o
terez - ja tam idem cez vsetky temy a tam sa mi ukaze adminclub =-)
Markét to téma klidně založ :-)
Já třeba osobně nevím jak bych se k adopci stavěla a vědět to asi ani nikdy nebude, protože k té situaci nedošlo (a snad nedojde...) ono je to moc těžký přemýšlet nějak když to člověk nezažil, ať se snažím sebevíc se vcítit a pochopit. Manžel ten to bere asi jako vy dvě, ten řekl, že adoptovaný miminko ne, právě z těchto důvodů... já jsem třeba kdysi říkala, že kdyby nám to nešlo tak bych adoptovaný chtěla, že bych ho měla od miminka a vychovala ho a bylo by mi to jedno, že bych prostě bez dítěte žít nedokázala... a nebo na druhou stranu bychom si zařídili "luxusní" život, cestovali bychom atd. je to ale opravdu těžký takhle uvažovat a rozhodovat a jsem ráda, že takhle uvažovat jsem nemusela ;-) Kristý nám trvala jen ty tři měs. a Lukýs 8měs., ale nebyli jsme na to nijak upjatý a pořád je to prd doba, máme je, tak neni co řešit už :-) Ještě k tomu IVF, já jsem teda nadšená co dnešní věda nabízí, takže to bychom taky zkusili, přesto je právě teď těhule druhá kámoška, povedlo se po druhém IVF, chytlo se jednou vajíčko ze dvou a prcek jí to dává už pěkně sežrat :-) je asi v 7tt (zítra jde na KO x-)) a blindí od rána do večera :-N chuděra pamatuju si na sebe a na to těhu s Kristý jak já jí "proklínala" :-)
Domi aha juknu na to teda :-N
Jo Markét ještě k té Len a k té těhulce jak jsi psala. No to je teda něco že se jí to miminko udrželo, to je hotovej zázrak a prostě nádhera x-) mrzí mě, že to len takhle bere, ale svým způsobem chápu, že po takové době snažení je těžké udržet si nadhled |-|
Pockam na Janocku, co rekne, jestli to muzem zalozit nebo to psat nekam jinam.
Ano, ono je to sice krasny adoptovat, taky jsem se k tomu driv stavela "a proc ne?" Jenze az doslo na lamani chleba a neplodnost, zjistila jsem, ze na to nemam. Na to musi byt clovek fakt silny a nezvladne to kazdy. Ono to dite nezustane ditetem, jde do puberty, kde se muzou ukazat teprve ty problemy, co si nese v genech. A geny proste neprevychovas. Cetla jsem knizku Terezy Bouckove Rok kohouta a tam popisuje, jak adoptovali dve cikancata, zcela bez predsudku a proto, ze vlastni se nedarilo. A prirovnava to tam, ze je to jakoby chtela domaci pokojova kocicka vychovat tygra. Mlade jeste jde, ale dospelyho uz ho nezkroti :-(
Teri, Len napsala jine holce z te diskuze, ze mela pocit, ze jestli nekdo otehotni zazrakem, bude to ona a ne Maja :-N U te je to fakticky zazrak. Ale co se divit - nemyslela na to, pripravovala se na operaci (a chtela zakladat tem Jizva k Vanocum :-D - posleze ji posunuli termin) a prask - prislo to, vzniklo to a ma to srdecni akci a nejake 2 cm x-)
Nedivim se Len, ze je nasrana, jenze s jejich problemem a cekanim na darkyni to bude jeste beh na hodne dlouho trat, pokud se vubec povede :-(
market musim si tie skratky pozapisovat, do Snaziliek sa moc nevyznam, preto tuto jednu sekciu vobec nepozeram, musim sa zacat vzdelavat a pozerat to, cize diky za skratky ;-)
Admini su tam este stari, je tam aj emjee
tiez si mylsim ze by bolo dobre zalozit temu aby sme to spisovali, a taktiez neviem co povie Janka ze by sa zalozila tema priamo na mk nech pisu pripomienky, opravy atd, len nie ze sa im nepaci a podobne veci ale opravy, urcite by to pomohlo aj chalanom
Markét na cikány já mám zase svůj názor, který raději nebudu prezentovat :-N nehážu všechny do jednoho pytle, ale když člověk bydlí vedle jejich gheta, tak je to pěkný no :-N
Jinak s tou Majou, prostě nádhera, zvedlo mi to náladu, takový štístko to miminko, fakt že jo x-)
S tou dárkyní je to opravdu na hodně dlouho... mě by jen štvalo být neplodná v tomhle směru, jako vědět kde je chyba, asi by to člověk bral zase jinak než když jsou dva zdravý (z lékař. hlediska) lidi a prostě nikdo k tomu víc neví :-S
Teri, jenze oni jsou oba zdravi, vis? Ale 100% lencinych vajicek zacne delat tri a vice sad chromozomu (spravne jsou dve) a takova embrya se ani neuchyti :-( I kdyz je teda Len i jeji manzel zdanlive naprosto v poradku, Len funguje jako hodinky, musel by se stat asi ale opravdovy zazrak, aby otehotnela a donosila zdrave dite :-( Ma proste geneticky spatna vajicka. ;-(
ako sa uz pisalo ked sa spustala strecha, admin nie je presunuty... bude (asi) az ked budu vsetky stranky nove.... ked uz bude ostry konik, tak bude spojena Ip so strechou, svadba bude oddelena..... nove a stare verzie su na 2 rozlicnych serveroch....
tie skratky mam ja zapisane v zoshite, lebo ked som zacala takmer pred rokom adminovat kona, tak som bola z toho dooooost mimo, ze co su to za skratky.... este ze je wikipedia :-D