zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
@ceresnam Slo by udelat neco s tim, ze se mi u Samuelita a Claire nezobrazuje pas, kdyz najedu na jejich fotku?
@aguaverde Taky mam dite rychlika. Uz se bojim cokoli rikat kamoskam, co maji stejne stare deti, aby si nemyslely, ze kecam :-N Ted aktualne se stavi na nohy, kdyz ho nechavam odrihnout v sede :-N 4,5 mesice. Navic uz se zacina solidne plazit (rychlost metr za minutu :-D)... mam trochu nervy, ze v pul roce poleze :-N
@samuelito Takze jestli to chapu dobre, ty adminujes ze SK nemecke stranky a ja z DE ceske... kazdopadne je pekne, ze je v tom system :-D (Is czech ok for you?)
@mmmk: to je správna! Zranda, nie? ;-) Po cesky je uplne fajn pre mna ale odpovedy budu po slovensky (alebo po nemecky alebo po anglicky?) Super ze mozeme teraz spolupracovat / konversaovat aj takto! :-)
@mmmk Chár si ve 4měs stoupla 8-( a začla chodit 8-( v 5,5 měs lozila jak o závod a dokázala oblízt celý byt 8-( :-N taky už od 6 říká máma x-) cca od 4měs umí paci paci, tak tak všelijak, dá mi pusu kdž řeknu dej mi pusenu, malá malá, berany berany duc, páá páá a ještě jí J. naučil dělat blrblr (že si dá prst k puse a mydlí s ním dolů nahoru o ret a dělá brl brl :-N (nevím jak to popsat) :-D teď asi měsíc umí říct táta x-) ale říká to jen když něco chce ]-(
Hm. tak my máme děti pomalé :-D
Kristý se přetočila někdy v 5,5měs., v cca 7mi měs. se začla plazit, v cca 8měs. lézt, v cca 9měs. si stoupla a začla obcházet, v 9,5měs. si sedla, chodit začla ve 13timěs.
Luky se přetočil v cca 5,5měs., v 7,5měs. se začal plazit, v 8,5měs. si stoupl a začal obcházet, v 10měs. začal lézt, dosud si z lezení rovně nesedl a ještě ani nechodí (sám) :-)
Mluvit Kristý taky moc nemluvila, ale Luky je šikovnej, řekne, táta, máma, teto, Kiki (Kristýnka), tááák (je velikej), pá pá udělá, nyny, mazlinky, dá pusu apod. :-)
Tady je chlapů najednou :-N :-D
@mmmk :-D :-D :-D si tady procvičujete konverzace a rusky někdo neumí? :-N
@aguaverde já bych zase brala malinko rychlejší toho Lukýse, aby už sám ťapal, mě to nebaví furt ho nosit, ať si dohoní Kristý sám :-D
@aguaverde Jejda, to jsem rada, ze nejsem sama :-) Max byl silene aktivni uz v brise a po narozeni neprestal. Dula doporucila pokladat hodne na brisko (ne na spani, ale v bdelych fazich), takze dobre pasl tak od 3 tydnu a asi od dvou mesicu se pretaci z briska na zada a od 3 mesicu ze zad na brisko. Plazeni zkousel jeste z tech novorozeneckych reflexu, tudiz ma naposilovane nohy :-D Berany berany ho ted naucil muj tatka, jenze maly dava strasny pecky. Vcera mi dal takovy čelo, ze mi vytryskly slzy :-D Nevim, jestli to chape, ale silene se u toho nasmeje.
Stinna stranka veci je, ze si zajdu do kuchyne udelat kafe, on je na hraci dece, kdyz odchazim, za dve minuty je po stolem se psem a kockou :-N Proste Maugli :-) Kamosky osmimesicni holcicka zaitm furt jen pase, vubec se nepretaci, nepokousi se lezt. Je spokojena :-N Toz ta kamoska mi to vubec neveri :-N
@krista Taky cumim, jak se tu zvedla koncentrace chlapu. Ve volne snad nikdy nebyl ani Bob :-D
@mmmk Chár krásně pásla též okolo 3týdnů, v měsíci se otočila z břicha na záda a o 2týdny i naopak... :-N tím mi skončilo období klidu...
jo a ještě umí tany tany x-) vrtí u toho zadkem :-D
@mmmk aspoň tu máme nějaký oživení ne :-D
ty jo to si děláš srandu že umíš tolik jazyků, to už abych se šla fakt zakopat :-D |-| :-D nevím jak si přepnout azbuku, možná bych ti vytlačila i nějakou odpověď, i když to nebyla otázka, přečíst a přeložit umím, odpověď by byla horší :-D
@mmmk: Reutlingen - pekna region! :-) Sme doma V BA (a momentalne studujem vo Viedni) ale byval som 10 rokov v Gießene a moje rodicia este tam ziju... tak som velmi casto tam (region Frankfurt a.M)... zvyšok rodiny (sestra etc.) je vo Schweizu...
@aguaverde Uplne zavidim holkam, co si muzou stejne stary deti nechat lezet na gauci a poodejit. U nas to fakt od toho mesice, mesice a pul neexistuje. Rikal mi doktor, ze je takova povera, ze takovy rychlovky jsou deti po magneziu a jodu :-D Obojiho jsem brala v tehotenstvi docela hodne :-D
@krista Jak jako tolik? Anglictinu potrebuju ke sve praci, nemcina je nutnost pro preziti a socialni kontakt, italstina je nutna na trhu a rusky, spanelsky a chorvatsky mluvi ten zbytek :-D Jeste teda recky a turecky, ale to dokazu jen rozlisit od sebe a nerozumim. Kdyz trochu zvladnes italstiny, spanelsky uz rozumis (asi jako SK) a rustina a chorvatsina jsou slovanske jazyky, takze minimalne 60% rozumis taky. Mluveni je vec druha 8-)
@samuelito Frankfurt a okoli znam, byla jsem na Erasmu ve Wiesbadenu, je to tam super. Reutlingen mi az tak zajimavy ani pekny nepripada, Tübingen je o dost hezci. Tam taky studuju :-)