zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
@domika007 To cumim teda :-D Pekne. Mne se asi dvakrat stalo, ze mi uzivatelka podekovala, ze jsem ji upozornila nebo zamcela a presmerovala tema. Jinak se vetsinou dockavam "co si o sobe jako myslis?" a tresinka na dortu byla hlaska asi pred mesice "Nemas tu kamaradky, proto jsi adminka, co?" :-D
@mmmk veru market, malokedy sa stava, ze podakuju..... nedavno som nejakej novej zamkla temu a len klasicky storho som napisala do prispevku, ze take temy tu uz su, zapoj sa tam.... prisla mi Ip, cakala som hromy blesky a ona: prepac, nevsimla som si to... uz sa budem snazit.... ospravedlnujem sa este raz a dakujem za usmernenie :-o ked mi taketo nieco hlboko ospravedlnujuce pride, tak im pisem, ze ok, stava sa, nemusi sa tak ospravedlnovat, nabuduce ze ked si nebude dat vediet rady, nech sa ozve aby nedochadzalo k nedorozumeniam...
to, ze tu nemam kamaratov a preto som admin, s tym som sa este nestretla.... ale casto sa stretavam s tym, ze som zakomplexovana chudera :-D
@domika007 tak tam mi naštěstí nikdo nadávat nebudu v tom tématu :-D
@janocka to se nedivim že ti takový krávy nechybí, takový opravdu nepotřebuješ :-N ;-)
@mmmk ty kráso tak ta je dobrá teda :-p nemáš tu kamarádky... :-p taky mi občas nadávají, někdy poděkují, to je vždycky milé.
Co říkáte na takovýhle fotky?
http://www.modrykonik.cz/fotoblog/sil...
Mě se to líbí, ale nic co bych dávala veřejně nebo ukazovala přátelům, já svoje prsa jen tak na potkání neukazuju :-N
@krista To je kumst ta otlacena podprsenka :-D Taky si nejsem jista, zda bych se tak ukazovala. Me moje tehotne telo teda do transu neuvadelo, ale chapu, ze nekoho jo :-N
@mmmk koukám že jednu hodně nahatou fotku už smazala, na tu jí tam psala i jedna holčina že by to sem nedávala :-x
mě je zle z toho, že se může nějaký prase u toho ukájet =-) 8-(
@aguaverde Ali, zacinam mit neodbytny pocit, ze pravidla chapem my adminky, provozovatele stranek a byvale adminky a to je tak asi vsecko. Vsem prijdou "nesmyslne kruta" :-N :-D
@mmmk já k tomu názoru též docházím =-) při otázce proč se registrovala když se jí pravidla zdají nesmyslná, je ticho po pěšině.... :-N =-) mám takový pocit že některé uživatelky ani neví že tu nějaká pravidla jsou =-)
@aguaverde Me hlavne vytaci to, ze maji pocit, ze ony ty pravidla zmeni tim, ze budou kdakat, ze "takhle to nemuze byt, protoze na emiminu, babycafe atd. to tak taky neni" 8-( A tez to napadani adminek jako priciny vseho zla. Jsme asi krvelacne prisery, co lapi 24 hodin denne 7 dni v tydnu u netu a cekame na kazdy jejich preslap a s buracivym smichem jim mazeme fotky jejich domecku, kocicek, pejsku, kyticek atd. :-D
ahoj holky, tak vás jdu taky konečně pozdravit, i když jsem doma už od středy.
díky všem za gratulace x-)
přečetla jsem jen kousek, vidím, že jste řešily toho císaře a porod celkově.
tak v půl 3 ráno jsme dorazili do porodnice s tím, že mám kontrakce asi po 4 minutách (hodinu pravidelně), ale během cesty mi trochu zeslábly a zase se prodloužily intervaly.
asi jsem měla říct už cestou, ať to míla otočí, ale tak vyplašená prvorodička a ještě natěšená na to, že by mohla porodit přirozeně (v úterý bych "musela" nastoupit na vyvolání).
natočili mi monitor, kde se vůbec nic neukázalo a i já jsem během něj cítila, že žádná kontrakce nebyla. nález byl na jeden cm. přesto mě přijali.
pak mě pořád chodila kontrolovat sestra, natáčet monitor. já jsem měla třeba hodinu kontrakce pravidelný a i silný, ale pak zase třeba hodinu vůbec nic.
měla jsem hodně křížový bolesti, míla mi záda vždycky namasíroval olejíčkem, a pak kontrakce přešly, tak jsem myslela, že je mám, jen je tolik necítím, kvůli tomu olejíčku.
pak se vystřídaly směny, přišla jiná doktorka (chudáčková, ta, co mě na první kontrole vystrašila, že nemám všechny testy a nemám v pořádku krev) a pak už to šlo z kopce. jak jsem si celou dobu ten porod i přes bolesti užívala, myslela jsem pozitivně, nález celkem postupoval, tak tady se to seklo. podle mýho museli vidět, že mám ty kontrakce fakt nepravidelný a že jde asi spíš o poslíčky než o porod. nebo já nevim.
snažila se je ze mě mámit hore dole. do sprchy, na balon, do vany.... pak že mi píchne vodu. to jsem nechtěla. když jsem se ptala, jestli to nějak ohrožuje dítě nebo jestli to nějak vadí, tak mi řekla, že ne. že by to jen porod uspíšilo. tak na to jsem řekla, že nic uspíšit nechci, pokud to zatím postupuje dobře.
no a pak na mě nastoupily i se sestrama, fakt mě celkem deptaly. hlášky typu "co nám to děláte? vedle už odrodilo takovejch maminek, jen vy pořád tady", "píchneme vám vodu a bude to", "píchneme vám oxytocin, jinak se to nerozjede"...
nakonec jsem (už nevim, kdy) svolila s píchnutím vody. to nemělo žádný efekt.
v tuhle chvíli jsem byla už taková nijaká. už mě ten porod nebavil, už jsem se na nic netěšila, vlastně jsem to už jen chtěla mít za sebou a spát. a hlavně jsem si díky nim připadala neschopná, že nedokážu vyprdnout dítě v rekordním čase ]-(
no pak mi píchli ten oxytocin a ještě něco na otevírání, to mi potom začaly velký kontrakce. ze začátku jsem je zvládala, ale tak kolem tý pátý už jsem jen ležela na lehátku, drtila madlo a víceméně řvala. kontrakce mnou zmítaly, ale už jsem to nedokázala prodýchávat. v šest jsem byla pořád na 8 cm (už asi 3 hodiny, nikam se to nehýbalo), tak chudáčková řekla, že pokud se to do hodiny nehne, tak mě kuchnou.
to mi dali i epidural (taky jsem ho nechtěla, bránila jsem se zuby nehty, ale byla jsem už strašně vysílená a oni hrozně naléhali, že prý si odpočinu, abych pak mohla tlačit). po tom se sice kontrakce zmírnily, jenže já místo toho, abych se to snažila nějak využít a třeba chodila nebo něco, aby se to pohnulo, tak jsem tu hodinu prospala na lehátku.
v sedm mě chudáčková vzbudila, vyšetřila (mimochodem, pokaždý byla dost brutální), zjistila, že pořád na osm, tak mi přinesla podepsat papíry na císaře.
no řvala jsem jako kráva, byla jsem úplně nešťastná, zoufalá, zklamaná...
sestra, která mě připravovala, mi jízlivě řekla "kdybyste si nechala tu vodu píchnout dřív, tak to nemuselo takhle dopadnout" :-p po tom jsem začala řvát úplně hystericky, bylo mi hrozně líto eliáše, že je to moje vina, že kvůli mě do něj narvali takový chemie a teď mi ho ještě vyrvou z břicha.
no jinak císař jako takový byl v pohodě, teda po tý stránce, že to nebolelo. ale ten pocit je naprosto příšernej. radši bych ještě rodila v bolestech než tohle. cítila jsem, jak mi eliáše rvou z břicha, jak mi na něj tlačí, jak s ním nějak natáčejí. ani moc nebrečel, jen tak kníknul. ukázali mi ho a hned ho odnesli. pak jsem se hrozně rozklepala, asi z nervů. nedokázala jsem to zastavit. míla se mnou na sále nebyl, nikdo se mě nevšímal, jako bych tam nebyla...
když to teď píšu, tak zase bulim.
potom mě vezli na jipku, míla šel se mnou, nesl mi věci. tam mě napojili na nějakou kapačku, na monitor atd. moc si to nepamatuju, byla jsem asi oblblá, unavená, rozhozená.... míla pak šel ještě se podívat na eliáše, kterýho šoupli do inkubátoru (nevim proč). sestra z dětskýho mi slíbila, že mi ho přinesou na přisátí, tak já asi do jedný do rána čekala a snažila se neusnout. ale nikdo mi ho nepřinesl a já jsem neměla sílu se s nima hádat. jen jsem se ptala sestry z jipky, jestli mi ho přinesou.
noc byla hrozná, nemohla jsem se pohnout, měla jsem na sobě jen ty stahovací punčochy a byla jsem vypodložená vložkama, no jako totální troska jsem si připadala.
druhej den odpoledne už jsem musela vstát, šlo to docela dobře (ležela jsem tam se dvěma holkama, který měly plánovanýho císaře v pátek ráno, a ty stavěli v sobotu ráno a moc to teda nedávaly, tak jsem si řikala, já, cimprlín, to bude), došla jsem si i do sprchy. no ale masakr.
směl za mnou jen míla, návštěvy jen 10 minut. ale to už jsem byla odpoledne na pokoji sama, tak sestry asi přivřely oči (když jsme tam nikoho dalšího nerušili) a nechaly tam mílu přes hodinu. míla mi přivezl eliáše.
pak jsem tam spala jednu noc sama, to jsem psala veru tu depka smsku, bylo mi fakt bídně.
no a v neděli dopoledne mě dali na normální pokoj, bohužel nebyl volný nadstandard, tak jsem byla s jednou holčinou, která tam byla už přes 14 dní, protože její holčička se narodila předčasně. jako ta holka byla strašně milá, všechno v pohodě, celkem mi i dost věcí poradila (měla už druhý dítě), ale byla hrozně ukecaná (se nedivim, 14 dní v nemocnici, i když mohla už na víkend domů, nebo mimo areál, když přišla návštěva) a ta holčička často brečela, nesmělo se kvůli ní moc větrat... a to bylo zrovna to dusno, takže nic moc.
včera jsem zjistila, že je to kamarádova ségra :-D :-D :-D
no a pak mě v pondělí ráno přestěhovali na ten nadstandard, tam už to bylo lepší, sice jsem tam byla sama, ale zase brečelo jen jedno mimino, mohla jsem si tam větrat jizvu a provádět takový ty "špinavý" věci, co prostě k porodu patří, ale před cizím se vám to tak jako příčí dělat.
a ve středu nás pustili.
jinak co se týká porodnice, tak tam si nemůžu stěžovat, je to tam všechno nový, hezký, spousta věcí k dispozici, na pokoji je telefon, tím si přivoláte sestru, ty se vždycky hlásily okamžitě a hned někdo přišel... fakt se tam starali přímo vzorně. a personál až na jednu výjimku (ale ta nemusela mít zrovna svůj den) fakt super. všichni usměvaví, ochotní...
těsně po porodu jsem řekla, že už nikdy, ale myslim že v neděli jsem už řikala, že druhý bych šla rodit zase do hořovic, jen už bych s sebou určitě chtěla dulu.
hojim se fakt dobře. kromě toho, že ráno se mi hůř vstává, jak to přes noc trochu zatuhne, a bolí mě asi žebra na pravý straně, tak jsem v podstatě v pořádku. jizvu už skoro necítím, jen když se nějak špatně ohnu, ale spíš výjimečně.
akorát druhý den po císaři jsem měla pleť jak puberťák, myslim, že to bylo po všech těch sračkách, co mi narvali.
dávali mi asi 2x kapačku na bolest (pak už jsem jí odmítala, páč mě nic nebolelo) a 4x injekci proti srážení krve.
sorry za román. :-D
@ikarkulka Kájo ani se ti nedivím, že jsi to obrečela :-( brečela jsem s tebou když jsem to četla... sice na konci píšeš jak byli všichni milý, ale co se týče samotného přístupu u porodu tak mi to teda nepřijde, ještě ti předhodit že je to prakticky tvoje chyba, že jdeš na toho císaře (i když jinými slovy) to je podle mě strašnej tlak na rodičku, musí počítat s tím že v tobě pracují hormony, už jen kvůli nim by si mohla dostat nějakou pořádnou poporodní depresi ]-( a to neni žádná prča.
Jsi dobrá jak jsi to zvládla, Eliášek je nádhernej, strašně krásný oči má a ten výraz vykulenej :-) je to určitě zlatíčko, užívejte si jeden druhého, rychle to uteče a na to špatné taky jednou zapomeneš, hlavně že jste zdravý, ať se dobře hojíš! ;-)
@ikarkulka tiez som mala neplanovany cr a rovnako som ho obrecala ako ty ten svoj (a pri tvojom popise mi zase naskocili myslienky na moj porod, takze som zase revala :-D) - uz to nezmenime a nema zmysel sa tym trapit (aj ke je to tazke a to mam 18m po), krpci nam to dokonale vynahradia :-) :-) :-)
ještě jsem zapomněla napsat, že mi pak bylo i samotným primářem naznačeno, že to ta chudáčková posrala. ale na plno to nikdo neřekne. a vlastně co bych si na nich vzala.
mám pocit, že to tam všichni tak nějak věděli, že mi doktorka zvrzala porod, tak se ke mě chovali tak nějak líp, nadstandardně. pořád mi chválili eliáška, jak je krásnej, mě taky chválili, jak to všechno zvládám, jak se skvěle hojím, doktorka, která dělala každé ráno a odpoledne vizitu, tak ta byla skvělá, vždycky si se mnou povídala, všechno mi vysvětlovala... prostě diametrální rozdíl přístupu při porodu, a pak následně na šestinedělí. škoda, radši bych to brala opačně.
@ikarkulka Nakonec to vsecko dobre dopadlo, Elias je krasny zdravy okaty kluk. Jak prisel na svet, to je detail. Taky jsem si musela sama pred sebou toho svyho cisare "omlouvat," taky jsem ho nechtela, touzila jsem po porodu do vody, bez epiduralu, oxytocinu a nastrihu. Pak jsem vsecko probirala s dulou, ktera rikala, ze jak se do porodu nejakym zpusobem zasahne zvenci (medikamenty na zpomaleni, zastaveni nebo urychleni), uz je to spatne a casto se to pokazi az do takove faze, ze je nutny cisar. Ale tak co uz? ;-)
Doufam, ze kojeni se uz rozbehlo a ze malymu chutna x-)
@mmmk tebe najprv urobili nieco ine az potom prisla nutnost cr?
mna najviac stvalo (stve), ze som v zasadnej chvili nepovedala nie, este pockame ako to pojde - lebo mne o cr povedali hned ako som prisla medzi dverami a po prvom vysetreni mi to len potvrdili a nechali podpisat papiere
ale na druhej strane, tie posledne vysetrenia pred porodom ma strasne boleli, aj v porodnici ked kontrolovali nakolko som otvorena, tak som bola taka ubolena (a to mam dost vysoky prah bolesti)
mala som pravidelne kontrakcie od rana od 2,30 a stale som len chodila pripadne sedela (nelezala som, dokonca som este vychlastala malinnik :-p) a rano o 9 som nebola vobec otvorena :-p o 10 ked mi isli pichnut spinal som bola na 1cm (medzi 9-10 som lezala na monitore a to bola snad ta najhorsia hodina z celeho porodu, vobec som to nevedela predychat)
@emjee Marti, mela jsem od toho 1.4. zanet mocaku, uz ctvrty za tehotenstvi. Zpusobovala mi ho bakterie, na kterou zabiraji jen 3 druhy antibiotik - dvoje se nesmi v tehotenstvi vubec a jedny se nesmi v tretim trimu :-p Tento zanet byl brutal a nezabiraly ani jima nasazeny atb ani homeopatika. Bolesti ledvin jako prase mi rozjizdely kontrakce. Takze mi toho 1.4. dali tabletku na uklidnili to, abych se vyspala a nejak dostali pod kontrolu ten zanet. Cisare mi nabizeli hned, ale ja furt chtela rodit prirozene. Rano 2.4. me poslali domu, protoze se to vsecko jakz takz uklidnilo. Mela jsem 10 dni do terminu. Vecer me tam meli zas, takze opet uklidneni, dalsi atb, tentokrat uz byla i teplota k tomu. Ale ta tabletka uz ty kontra nezastvila, jely dal, po 6 minutach, pak po 5, ale otevrena furt jen na tech 5 cm. Vecer resili zmenu antibiotik, ale hebamme mi namerila 38,5 a pak to lezlo nahoru. Volali Chefarzta, aby rozhodl, co se mnou. A PA rikala, ze jak dorazil, mrkl na moje vysledky a naridil CR bez ptani a podivani se na me a okamzite se sel pripravit. Nakonec jsem to docela vyhrala - jsem pojistena obycejnym zakonnym pojistenim a mela jsem nadstandardni pokoj a prednosta kliniky provedl operaci :-D
ahoj holky, konečně mám chvilku čas, ale fakt jen chvilku, počítám, že zviřátko se za chvíli vzbudí.
pořád nekojím a abych řekla pravdu, už v to ani moc nedoufám. snažím se odsávat, ale mám pořád jen mlezivo a mám pocit, že je ho čím dál míň. eliáš se moc nepřisaje. i když si předtím trochu odsaju, aby jen potáhnul a měl něco v kloboučku, tak ho to moc nebaví, řve a pouští se. takže ho takhle mučím pár minut, ale výsledkem je přisátí jen na pár vteřin, což asi nemá valného účinku.
dneska jsem zase měla depku jak prase. nejdřív že jsem dítě nedokázala porodit, a teď ani to mlíko nemám, tak jestli ke mě bude mít vůbec nějaký vztah, když ho krmím z lahvičky.... |-|
no nevim, jsem z toho prostě šílená a fakt netušim, jestli se s tím někdy smířím. teď ještě to kojení k tomu.
chtěla jsem dneska volat laktační poradkyni, ale prostě mám pocit, že už je to zbytečný a že akorát stresuju sebe a eliáše. na druhou stranu, jestli nebudu ani kojit, tak si to fakt asi neodpustim. si to totiž dávám za vinu. no psycho.
jediná pozitivní zpráva dne, že tu byla máma a odvezla si mojí hromadu na žehlení :-D
@ikarkulka karolinko prosim ta nevymyslaj a prestan s tymi recami!!! ]-( to su veci, ktore nevies sama ovplyvnit ;-) ja viem, ze nemam ziadne skusenosti co sa tyka materstva, ale zato viem, ze taketo reci ti na sebavedomi nepridaju, tak prosim ta prestan! si super mama, mas krasnehoa zdraveho synceka a to je to hlavne x-)
@ikarkulka Kajo, prepac, mozno budem trochu drsna k tebe, ale prestan s takymi recami, ze nevies porodit dieta a ze nemas mlieko, mas zdrave dieta, ktore ta bude milovat na cely zivot tak ako ty jeho, tak nestresuj, to ti tiez velmi nedoda. Jednak ked stresujes dieta to vyciti a mlieku to tiez neprospeje, aby sa ti tvorilo. V prvych mesiacoch je dolezite, aby ste sa spoznvali, a ked budes stresovat, nebude to bohvieco. Prepac, ale musela som ti to napisat.