zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
holky, to je v pohodě, já to sama moc dobře vim. ale asi mám lehce nějakou tu poporodní depresi nebo co. se v tom moc šťourám a hrozně to řešim. asi budu radši chodit s eliášem spát, než abych tu seděla a rozebírala se :-D
@ikarkulka zavolaj laktacnej, este nic nie je stratene ;-)
ako ho krmis ked sa neprisaje? z lahvy? zahod lahvicku, kup si suplementor alebo striekacku, musis ho nutit sat
a z vlastnej skusenosti - zahod klobucik, mne sa krpec cez klobucik nevedel vobec prisat (okrem toho umelina v puse nie je zrovna najchutnejsia) a klobuciky mozu lahko sposobit kvasinkovu infekciu
@ikarkulka este: lahni si obnazena na postel, poloz si malickeho len v plienocke na seba (cize telo na telo) a cely den takto prelezte, ty len skusaj dojcit a ked eliasek zaspi, nechaj si ho privinuteho na sebe - najlepsie by bolo ak by si mala aspon na ten 1-2 dni niekoho, kto za teba urobi vsetko ostatne
@emjee Marti, my Maxe z te same lahvicky, jako ma Elias, krmili taky, pak jsem mela kloboucky (= byl zvykly na silikon, takze je akceptoval) a od konce sestinedeli kojim bez nich. Myslim, ze ikarkulka psala, ze ma vpacene bradavky, coz ja mam taky a ono to ze zacatku fakt nejde. Ty lahvicky tommee tippee, co maji nasi kluci, jsou tvarovane jako bradavka a po certech spatne to z nich tece, tudiz to tahat potom z prsa uz je hracka. Eliasek si musi naposilovat ty svaly, ktere mu umoznuji sani a pak by to z prsa mohlo jit.
@ikarkulka Pred kazdym kojicim nebo odsavacim pokusem ty prsa nahrej - teplou zinkou, tresnovym polstarkem. ;-) A malymu chvili delej zivy dudlik - nech ho dudlat bradavky jen tak.
@domika007 Mam pocit, ze jsem ji zahlidla odpoledne, uz nevim presne. Ja mam cely den notes zapnuty, ale jen tak krouzim kolem a sedim tu spis nahodile :-N
@domika007 Ale jo, jde to. Ted na chvili zalomil. Je zas jaksi umrceny dneska. Strasne me stve, ze kaslu a mam rymu. Vylezlo slunko a chtela jsem jit na brusle. Takhle muzu tak sedet doma ]-( Ale jinak je to hodny klucina, co pekne ji a jeste hezci v noci spi :-D
@mmmk to je frajerka, kolikrát už byla přihlášená? Já bych se s nima neparála, vždycky píšu aby mi při svém nejbližším přihlášení oznámila který nick si nechá nebo zablokuju ten který byl vytvořen později a pak hned blokuju... vzhledem k tomu že teď se v Adminu ani všechna přihlášení neukazují (což mi teda dost vadí :-|) tak opravdu dlouho nečekám ;-)
@ikarkulka Káji teď jsem se dostala k tomu abych si přečetla tvůj popis porodu. No moc hezký vzpomínky na něj nemáš, ale důležitý je, že je Eliášek zdravý, krásný miminko x-)
S tím kojením ti chci dodat trochu optimismu. Já jsem neměla mlíko hodně dlouho. Bojovaly jsme s Valinkou a odsávačkou tak 3 týdny a laktace se rozjela. Takže nevěšet hlavu, když se podaří bude to fajn a když ne, tak se svět nezboří ;-) Držím pěsti x-)