zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
@domika007 Domi, tady na me cuceli vsichni jako na nejaky ufo, kdyz jsem se ptala, v cem perou detem veci :-D V DM mi tohle doporucila prodavacka, ze je to i pro alergiky vhodne a potom mi asi tri kamosky rekly, ze v tom detem perou taky. Jinak tady fakt specialne pro mimina zadny praci prasek/gel neni. Jeste jsem videla nejaky te sargotan gel, ale to je desinfekcni, pry vhodne pro deti, ale nevim nevim. Desinfikovat detem obleceni mi prijde uz teda trochu moc.
@mmmk jo lovela a persil sensitive mi přijdou úplně zbytečný, stejně v tom nějaká srágora bude.
domi, ty pereš ve froschi ne? tak u toho bych zůstala. nebo dobrý je ještě tekutý ecover, v tom jsem zezačátku taky prala. teď už peru v normálním prášku, dávám i aviváž (oboje teda eko), pokud není dítě alergik/atopik, tak bych to asi extra neřešila.
@domika007 To jako fakt. Tu se doporucuje prat to detsky treba par mesicu extra. Jakoze ne bodycka a tatkovy monterky spolu. Ale ted jsem se ti divala schvalne do prirucky o detech a nic o specialnim prasku tam neni. Tu byva na praskach a gelech jen napsano "vhodne pro deti" a je to tu skoro na vsem.
@ikarkulka Persil sensitive mi proste prijde krajne podezrely prasek jeste z doby, kdy jsem ani tehotna nebyla :-N Taky myslim, ze v tom nejaky sajrajt bude. Jeste teda neco pro alergiky je nejaka Vladěnka. To si vozi z Cech moje kamoska, ktera ma deti brutalni atopiky a ta vladenka jsou nejake mydlove vlocky nebo tak neco. Ovsem jejich bila bodycka vypadaji proti Maxovym jako bezova :-N Ono to na tu bilou asi neni idealni. Navic to pry i dost zasira pracku. Coz teda sliz pry taky. Nemam teda zkusenost.
@mmmk ako ja budem urcite decke veci prat osve, teda pokym bude malicke...potom to uz nebude vadit, ak to budem prat aj s nasimi vecami...
ok, takze pojdem do klasickeho froscha, tym nic nepokazim :-)
@mmmk jj, frosch to isti 8-) praveze som bola prekvapena, ze aky je ten denkmit fajn, predsa len ten frosch sa rychlejsie mina a nas je teda doma dost vela...
@domika007 ja som mala spociatku lovelu (kedze v tom case som pre nas pouzivala este ariel ci persil ci co to bolo :-D), odkedy som presla na froscha, periem v nom vsetko, aj M. veci (a teda obcas periem aj v pracich gulickach teraz)
@mmmk Vladenka su mydlove vlocky, z ktorych sa robi sliz na pranie (teda da sa aj z ineho mydla) - samotne mydlo zanasa pracku, preto ja sliz nerobim (ani by sa mi nechcelo, ale baby latkarky si ho pochvaluju na plienky)
Ahojky,
koukám, že se řešily prášky, já začla prát v Lovele kvůli dětem a když se Kristý objevil ekzém tak se mě Dr. ptala v čem peru a jak slyšela Lovela, tak říká ať s tím přestanu, že z toho je hodně ekzémů... nemám to vyloženě potvrzený na sobě, protože i po vysazení měla ekzém furt, ale prej z toho hodně bývají ty ekzémy :-S tak nakonec jsem po celým městě sháněla prášek ve kterým prala ještě kdysi máma mě Titan sensitiv :-N a teď už peru v prášku stejným jako pro nás a to je různý :-)
@emjee Nemam sama sliz vyzkouseny, muze to byt ale i necim jinym, ale kdybys videla barvu ctvercovek ze slizu a z frosche, dost by ses divila :-N Mne ten frosch nepripada tak strasne drahy, ze bych v nem ty plinky prat nemohla :-N Vzdyt na latkovky uz nemas vlastne zadne dalsi naklady, to se "investice" do frosche da snest :-D
@krista To jsem s tou lovelou neslysela, to je teda tvrdy! :-N
@mmmk no já se v tom moc nevyznám, od nás znám max. Ariel, Persil, Rex... :-N tak proto se ptám :-D vyhovují mi teď ty Ariel kapsle když mám nějakou šílenou skvrnu, ale jsou drahý na můj vkus :-p
@krista Teri, ten frosch zas tak drahy neni. Ja ho pouzivam na nase i Maxovo obleceni a plinky, ale treba na lozni pradlo pouzivam denkt mit z DM. Persil jsem mivala praci gel, ale priserne se mi zprotivela ta vune :-N
@mmmk Fakt? Tak to mě voněl :-D manžel si furt vymýšlí že to chce střídat, že když je dlouho nějaký prášek/aviváž tak si na tu vůni zvykne a už mu to nevoní :-N
Já mám teď do DMka 25% slevu na dva výrobky a ještě 10% slevu na celkový nákup, takže kdyby bylo nějaký větší balení aby se mi to vyplatilo tak to koupím a vyzkouším když si to tak chválíte, jinak jsem měla v plánu uplatnit to na UM a nevím teda co se mi víc vyplatí :-)
@mmmk no to můžu ale že ta 25% sleva se mi nevyplatí :-D UM samozřejmě kupuju taky, to neni tak že bYch koupila jeden měsíc prášek druhej měsíc UM, že by chudák Luky byl hlady :-D snažím se co nejlíp tu slevu uplatnit :-)
@domika007 díky jdu se podívat kolik má euro :-D