@hanka
este som v ziadnom mezoneteovom nebola...smiem sa prist k vam potom pozriet? ak by ti tonevadilo :-N :-N :-N
@katrin
aaaale, kdeze...lenze takymto tempom si budem musiet dat sit o 100 rokov vrece na seba a ja si chcem poskusat romantischen saty...aspon skusit...moj drahy si ma nikdy nevezme...to su len jeho reci, ze sak v maji...zaujimalo by ma v ktorom roku...a okrem ineho, peniazky teraz davame do rekonstrukcie, resp. skor repasovania bytu...
a zo coho priberas ( ak som spravne pochopila..) ...lebo niekto aj kvoli zdravotnch problemom...ale vzdy sa da nieco vymysliet.. ja by som si tiez nieco skusila, ale bojim sa, ze by mi to prinieslo smolu.. radsej sa len pokocham.. uz som si raz skusala a potom sme sa rozisli.... takze uz nechcem riskovat, radsej az ked to bude realne. ale pojdem s tebou, ked chces...
lomnicka....jasne, ked to bude hotove, urcite :-) a rada a neboj s tou svadbou, mne by nevadilo, keby si ma manzel nevzal, ved sme sa lubili aj bez toho, moj zivot nebol o tom, ze by som len snivala o svadbe, skor o spolocnom byvania spolocnom zivote :-) a to ste spolu, tak co... ;-)
hanka: tak to sa aj ja hlasim na tu kolaudaciu , ani ja som este v takom nebola a okrem ineho, by som ta veeelmi rada spoznala :-.)) ( jmenuji se vterka a budu u vas bydlet, kartacek na zuby mam a rucnicek si pujčím...) :-D :-D
budem sa potom revansovat ked bude hotovy domcek..
hmmm aka tema sa tu prebera :-)
tiez budeme kolaudovat, dokoncujeme a k vianociam sa stahujeme - dufam, do spolocneho :-)
obrucky sme zatial nevybrali... velky vyber... aj pre toho mojho to bol velky gulas :-)
@katrin21
priberanie...no hormony a geneticka predispozicia...ja uz nebudem konfekcna velkost ako pred otehotnenim... =-) 8-) a posilovne mi nevonaju...nie ze by sa mi nechcelo cvicit, ale jednoducho mne sa z vone posilovni dviha zaludok...do plavarne (spolocnych chlorovych bazenov) zo zdravotnych dovodov nesmiem a bicykel ma nevytrhne... :-| tak preto si chcem aspon poskusat saty... :-D :-D :-D
@elanor
pekne...to sa niekto bude mat...tak si to uzite... ;-)
@hanka
to vies, ze sme pod jednou perinou x-) len taketo spoluzitie nam komplikuje trocha zivot, co sa tyka uradov a tak...keby sme nemali potomka, tak je to asi jednoduchsie...myslim s tymi uradmi...to by ste neverili, co vsetko musim obehat...a zakazdym mi povedia nieco nove...pripadne doplnia nejaku novu informacie, ktoru nechapem, preco mi nepovedia naraz...to fakt si asi najmem pravnika.. :-o 8-)
inak obchadza ma taka tuzba - mat druhe bejby...som dnes tak pomedzi bicyklovaniami medzi uradmi nad tym dumala...
@cerler
obrucky..jaaaaj, keby sa tak dali menit ako oblecenie...resp. ako ram okuliarov dioptrickych...momentalne mam take chute, ze červene zlato s bielym...
pekny vianocny darcek ste si vymysleli...tak drzim palce nech vam to vyjde... x-)
lomnicka:
ja tiez neznasam posilovne, keby to bolo inak, moj priatel by tam so mnou rad chodil, aj ked teraz tam nechodi ani on, neni casu a tak... ale svaly ma zatial pekne, ved sa to mu venoval dost profesionalne pred rokmi... apreco mate problemy s uradmi kvoli stuplovi? ved to je hadam jasne , ked je v rodnom liste , ze je otec a tak.. ved dneska je kopec ludi " na divoko".... tak neviem, ake mate problemy, ale dobre o nich vediet, aspon bude argument pre mojho muzicka, ze je lepsie byt " svoji" :-D
@katrin
v ziadnom pripade stuplikovi nedavam nic za vinu...ved sme ho chceli...len tie zakony su take bohovske, co sa tyka rodiny a deti, ze ba priam jasam...viem, ze neznalost zakona neospravedlnuje, ale to co teraz citam a dozvedam sa, tak to je uplne "paradne perfektne neuveritelne"...nekomentujem dalej, lebo len zodvihnem cukor...potom sa vsetci cuduju, ze sa rodi menej deti (aj ked teraz je boom)... :-.
ty si , myslim si, mozno v trocha inej pozicii...nerozoberajme..potom osobne radsej...
ved hej, radsej osobne... ale mozno v tej inej pozicii dlho nebudem... chceme s Dankom tiez babo a svadba nie je podmienkou.... niekedy zac bud, roka asi nechame priprode volnu cestu.... aj ked mozno si to este rozmyslim... uz je taky vegetik s tymi dvoma velkymi babami... ale mat take nase spolocne by bolo super....uvidime.
@elanor
mas tmavsie vlasy?
my sme sa zase vcera chytili kvoli farbe na moje vlasy...chcem mat na hlave visnovy odtien...a moj drahy mi spachal na hlave mahagon, ktory ja zo srdca neznasam..tak uz tyzden obchadzam zrkadlo... :-| :-N :-D a tak sme boli vcera kupovat faarbu...teda sampon, bop ja farbu nechcem...a zas sa na mna nahneval, lebo jemu sa pacia rysave, oranzovo vlase rudovlasky, co mne teda ano, ale ku mne mojim ciernym ociam nepasuje a skor vyzeram ako prislusnicka istej mensiny tu na slovesnku...mne sa visnova paci...a vraj, ci som sa ho pytala, ci sa jemu pacim..odkedy sa pozname, tak nosim na hlave visnu, teda snazim sa o to...a ked kupujeme farbu, tak sa furt dovadime...asi nerozumie po slovensky, ale netusim, ako mu u mam povedat, ze nech netaha moje vlasy do hnedomaghagonova, ale do bordovocervena..tak som zvedava, co budem mat na hlave dnes vecer...prinajhorsom budem chodit s kastrolom...
inak baby, v maxe hore na poschodi v obuve , tusim albero maju koooopec letnych topanok (sandalky, papucky a pod) za velmi zaujimave ceny...ze od 199,- - po 699,-...ak by som mla navyse peniaze, tak odtial odidem s kamionom..ja by som si tam teda vybrala...tak ak mate cestu okolo, tak juknite...
@katrin
ked som vcera videla svoju slecnu,t ak mi stislo pri srdci, ze ako rychlo to ubehlo a ze ako sa stava postupne samostatnou...az mi to prislo luto na jednej strane...no...ach jo...musim si pohovorit s lekarmi...
no... mne sa vo vedlajsom byte narodilo 12.7 babatko Adamko.. uz som ho videla a uz sa tesim, kedy ho pojdem povozit aj s malou.... hned by som ho brala, najlepsie uz take porodene... vynosit ho vynosim, len nech ho zo mna nejako vyberu... pri kike som mala stastie v nestasti, ze som rodila cisarskym, a druhe sa uvidi... je to lepsie normalne, ale to mi je jasne, po cisarskom som bola mesiac mimo a slaba, ale ja som sa vzdy strasne bala rodit... mozno ja preto sa moje telo zaseklo a neslo to... tak som musela pod noz.. Tak sa utesujem, ze aspon budem mojmu drahemu stiskat tak ruku, ze si bude dozivotne pamatat, ako si zena vytrpi... :-D ale nie, chcela by som ho tam... ale to je uz ina tema.. musim koncit, tak sa majte pekne... zase zajtra!! paaaaa
@katrin
moj drahy bol so mnou /s nami/, a ked mi uz robili kozmeticku upravu, tak stuplik bol okupany a lezal vedla mna v postielke...tak sme sa na neho pocas celeho dokoncovania na nu pozerali a vobec som si neuvedomovala, ze draheho drzim za palec, ktory ma absolutne modry, pretoze som bolest prenasala do stiskania jeho palca a nie do kricania...udialo sa to nejak tak akoby mimo mojej mysle, rpetoze sme na malu čučali ako na zjavenie...doteraz si pamatám, ako sme tam boli všetci...a keď už musel drahy odísť a drobčeka mi vzali, tak som chcela ísť pomáhať pri prezliekaní postelí, pretože bolo plno a nestíhali po prepustení mamičiek prijímať nové mamičky...a mne sa nechcelo ležať...ale nedovolili mi vstať, že šak som pred chvíľo rodila...mne to vôbec nejako nedošlo, ja by som postavila aj barák v tú chvíľu...vôbec som z toho nebola unavená...to skôr potom, keď nás budili každú chvíľu a keď som mala štuplíka pri sebe od druhého dňa a pýtala si jesť každú chvíľku aj v noci...no tak to som na tretí deň nevládala, lebo som bola nevyspatá...aj napriek tomuto všetkému bysom si to zopákla...tuším si idem pozrieť tých zopár fotiek...
ahojte, babulky...
k máte v ponuke tv staníc spektrum a máte chuť a stihnete to, tak tam ide zaujéímavý dokument o svadobných hostinách, poprepletaný roznymi zaujimavostami a zvykmi...napr. pár absolvuje japonskú a čínsku a cirkevnú svadbu...začínajú čajovou slávnosťou u nevesty...a to, čo sa podáva na svadobnej hostine (napr. 10 bodove menu pre 380 ludi), ako sa pripravuje jedlo, ako sa dostava na stol, ako to menežujú v kuchyni a tak...priamny prenos...parádne...to keby niekto natočil slovenskú svadbu... program sa volá: vitajte na svadobnej hostine.
Ahoj, ja to pozerávam. Ide už o reprízu. Teda, na Spektre je to prvý krát na TV-deko už to opakovali. Len mi to pripadá také príliš poskracované a dosť veľa prestrihov. Napríklad takmer vôbec nevidíš finálnu výzdobu, iba jej prípravu ani prestrieranie na stoloch. V niektorých dieloch dokonca ani nevieš čo vlastne podávajú a v akom poradí. Najvydarenejšie diely sú z inokrajných svadieb (iných ako klasických američan-američanka).
Lepší sa mi zdal seriál "Deň nevesty", tak si to mala cakumprásk od rpzhodnutia mať svadbu cez požiadanie o ruku, všetky zháňania, všetky prípravy, konzultácie cez obrad, hádky, stresy a končilo to hostinou a zábavou.
@michala
ano, je to dost z rychlika, potesilo by hadam vari viacej toho...
ale niektore tie jedlaaaa...hmmm...njam...
ano, tie inorake ma bavia, americko-americku som zatial nestihla...
den nevesty, tak to som ani neregistrovala..treba do mna kopnut...lebo taketo mozem...rozsirovnie obzorov...
Tak som naspäť. (Bola som v BA - parádna zápcha, tak som meškala 30 minút na stretnutie. Potom som letela na pohreb a kar. Teraz sa tu chcem trochu odreagovať.
Lomnicka, pohľadám ti linky, možno je to v archíve HBO a Spektra. JA by som sa rada dopracovala k dokumentom na tv-deko. Je to taký cyklus o domácej výrobe čohokoľvek - šperky, albumy, dekorácie, deky, návlečky, lampy, prestieranie a podobne.
caute baby, tak som sa vratila od nemeckej rodiny...co sa ohladom svadby dialo radsej komentovat nebudem 8-( ale inac bolo fain, po dlhej dobe som si zase aj zasurfovala... co sa tyka tych bytov co ste rozoberali..my mame s tommym super predstavu bytu...mame uz aj taku starsiu surfisticky vybavu (aj na wind aj na kite), ktoru uz bude treba pomaly vymenit za nove modely...tak si z toho stareho porobime byt. My sme taky blazni. Z kiteovej dosky chceme lavicku, z kitu zavesy a zo stareho surfu vesiak a zrkadlo...a pod...je toho viac, myslim ze to bude uplne stylove seversko-primorske... ;-)
cauko...
no manzel prave vola, ze doviezli kuchynu - 8 chlapov hodinu vlacilo veci na 5-te po schodoch - chudaci :-D :-D :-D plakal, ze sa vobec nehodi ku schodom..no co - ja som to hovorila, ze tie schody a podlaha sa mi nepacia...tak uz sa cakam, kedy bude prerabka este neskolaudovaneho bytu :-p :-D :-p :-D :-p :-D :-p :-D
hani -
to poznam, my sme tiez na 5tom. a sami sme si stahovali celu spalnu... zazitok na cely zivot.
v blizkej dobe planujeme rohovu lavicu do kuchyne a gauc do obyvacky, to zase bude "sranda"
no ja som predvcerom vliekla hore ruru 40-kilovu s manzelom a ja opätky a saty, ako som isla z prace :-D bohovsky pohlad, ale zvladla som to ;-) no idem domov z prace, ale netesim sa, idem na pohreb, tak sa majte, cauko Nori