Svadba 5. september 2009. Je tu ešte niekto taký?

Zobraz úvodný príspevok
..ahojte kocky..mate tiez niektora svadbicku v tomto termine? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak to ste ma celkom potešili, že sa to da aj bez toho. Viete, mne je to v podstate jedno či som alebo niesom pokrstená, ale keďže z priateľovej strany sú katolíci, tak som chcela im vyhovieť. a aj by to bolo pekné mať svadbu v kostole. Dúfam že som tým nikoho neurazila, že mi to je vcelku jedno. lebo už som počula také že farár nechcel takto pred svadbou krstiť a všetky tie ceremonie, lebo že ludia chcu dnes len aby to pekne vyzeralo, a na vieru kašlu. že on take nebude podporovať. ale ja si myslim že su tu pre ludi, aby im pomáhali, a nie aby ich doslova ....
Odpovedať
Profilova fotka
no ved... teda ja som veriaca ale niekedy by som najradšej vybehla von z kostola, bo sa tie reči nedajú počúvať... je pravda že take sobáše nie sú veľmi často ale ked najdete vpoho farárka tak by vás mal zosobášiť... s tým krstom to už teraz bude asi tažšie ale inak vpoho....
Odpovedať
Profilova fotka
jooj, ale ved male deti krstia ani rozpravať nevedia, a už vôbec nemaju žiadnu pripravu, tak prave s tym krstom si myslim že by nemali robiť šarapatu. už nevravim, ked deti sa musia pripravovať na to 1. sväte prijimanie, a birmovky, tak beriem, že aj oni sa museli učiť a chodiť na nauky. ale isto sa budem informovať o možnosti že aj bez všetkeho sa to da ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jajuliatko, to s tym krstom je aj moj nazor... :-N ale, ked teda vravis, ze ti to je jedno, asi ta moznost "bez vsetkeho" bude pre teba najidealnejsia...pokrstit by sa mala dat vtedy, ak by ti to nebolo uplne ze jedno, no nie?:))) tu ide o tvoje vlastne presvedcenie a nie o to, ze chces spravit rodine radost, hehe :)))
Odpovedať
Profilova fotka
noo, hej to maš pravdu. . inač ako sa maš? maš niečo nové?
Odpovedať
Profilova fotka
nove zatial nist, ale vcera som dost pokukala na nete vselijake veci na vyzdobu, tak mam predstavu, co kolko cca stoji v e-shopoch a pojdem dnes asi do mesta kuk, ze co to stoji u nas v obchodoch....a ci to vobec je normalne dostat :-D myslim napr. taku organzu, s tou som sa len tak v kvetinarstvach nestretla, takze neviem... a chrbat stale boli, no...nemala by som chodit po vonku, ale pojdem!!!! :-) :-) :-) ved to je na nevydrzanie...a ani ten zhrbeny posed pri pc mi moc nepomaha :-N a ty? diplomovka uz takmer hotova? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
haha, noo ani zdaleka, vela som s nou od včera nehla :o), a to preto že robím v podstate to isté čo ty. Vieš ke to je ťažké sa sústrediť na učenie, na skušky a na diplomku, ked mam v hlave len jedno? stale som na nete a pozeram a inšpirujem si. som celkom zručna, tak by som si chcela veľa veci robiť sama. akurat som našla super inšpiraciu na poháre čo sa mi tak veľmi páčia. teraz su zobrazené v bazáre na obr. č. 8.
Odpovedať
Profilova fotka
a inač som si posťahovala akurat kopu veci o tom sobaši bez krstu, tak to tam priateľovej mamke, ktora to cele vybavuje, nech sa spyta či by bol on ochotny na to pristupiť.
Odpovedať
Profilova fotka
jj, ja viem, je to tazke sustredit sa na nieco ine, ako na hladanie blbiniek ohladne svadby na internete :-D aj som si vsimla, ze ostatne veci okolo seba dost flaaaaaakam, hlavne co sa skoly tyka...to uz hranici so zavislactvom :))) no a inak, co sa mojej vychadzky tyka, nasla som organzu len v jednom kvetinarstve v centre mesta, a aj to mali len 2 rolky, co nestaci veru...a to tiez aj predrazene, a este je moznost kupit v metrovom textile...a to nie rolky, ale ma to sirku 1,5m....a meter stoji cca 200,-...a to by bolo treba este nastrihat a obsit...a tak, no...ja to teda vidim na e-shop...a dokonca ani nijake poriadne sviecky som nenaslaaaaaaa :-( e-shop to isti... :-N a jajuliatko, co mas vlastne aku temu tej diplomovky? a tie pohare...som nenasla :(
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby... k tým sviečkam v hlohovci majú krásne sviečky a ani nie drahé... mam ich v albume a s cenami v svadobných obchodoch a e-shopoch sa to nedá porovnať...
Odpovedať
Profilova fotka
no to zavislactvo - to je fakt. sama sa pristihujem, že kus volneho času, a už som tu a kukám, hladá, inšpirujem :-) organzu zatial asi len na ozdobu na auto, čo am v albume, taku bielo bordovu, tak to by som mohla kludne použiť aj z textilu. a ked nie, tak internet to isti . Tu su tie pohare: http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... a diplomovku mam na temu : Využívanie geotermálnej energie v Michalovciach take celkom zaujimave :o) a ty kam chodíš do školy?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ale nehladala taketo sviecky, skor take male...ale urcite vacsie, ako su tie cajove, bo tie nist nevydrzia, tusim 3 hodiny...to chcem na stoly dat...a nech vydrzia aspon tych 6 hodin horiet...a nebudu sa asi ani dat vymienat...takze potrebujem take nejake jednoducho vacsie:)))) nasla som jedineee vhodne...ale to mali len v modrej farbe..a taka sa mi veruze moc nehodi :-D inak, nikdy som sa este nestretla s tym obradom sviece, ci ako to, ani neviem, co sa pri nom robi...zeby to bol zvyk len tam naokolo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja teraz ani neviem o čom sa tu píše. asi z vychodu to iste nebude, lebo taku tradiciu tu veru nemáme.
Odpovedať
Profilova fotka
to nie je tradícia...teda aspoň u nás nie ja by som skor povedala že je to niečo nove u nás aj ked niekde inde to može byť tradícia... ono to môže zapojiť kňaz do kázne alebo aj niekto na svadbe- teda už na hostine to može vykonať... je to v podstate taký symbol spojenia dvoch ludi v jeden celok... k tomu je aj taký text- že svadobná svieca hovori..... a pred tým ako sa to začne hovoriť tak by obe maminky (každá drži v ruke zapálenú sviečku) ženíchova aj nevestina mali pristúpiť k svadobnej sviečke a spoločne ju zapáliť atam je tá symbolika že z dvoch plamenov sa stava jeden... ono je to velmi take mile... inak ja som o tom nevedela až ked som si to tu našla na ms... a veľmi sa mi to zapáčilo...
Odpovedať
Profilova fotka
jáááj, tak dakujem za vysvetlenie. zas o niečo múdrejšia.
Odpovedať
caute kocky :-) citam tu tie vase rozhovory o krste v dospelosti... no ja som evanjelicka a moj priatel nema krst... a chodi teraz tiez na pripravu a krstit by ho mali v aprili.... tiez mi bolo divne ze preco tak dlho musi chodit na pripravu... ale bolo mi vysvetlene, ze je to preto, ze vlastne uz nic navyse si nemusi robit (mylsim tym konfirmaciu-to je v nasej cirkvi ako u vas prijimanie a birmovka dokopy), cize kvoli tomu takato dlhsia priprava...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky. tak ja mam dnes hned 2 nove super správy. 1. je že som si dnes kúpila šatičky popolnočne, dam ich na net, len čo sa v nich sfotím, ale dnes to bude určite. 2. správa je že sa moj krst a vštetky tie veci vybavili. stačilo len navštíviť iného farára a všetko mi to spravi v jeden den, a ked sem tam prideme na nauky , tak nam rovno spravi aj tu predmanželsku nauku, či ako to mam nazvať. tak že som dnes celá happy
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky.... no baby od dnes to máme za 7 mesiacov.... jajuliatko tak to je super niekedy sa to dá teda obísť...vela závisí od farárka na ktorého natrafíš....
Odpovedať
Profilova fotka
wááw, fakt, dnes je 5teho :-) tak už som pridala aj tie moje popolnočne. čo vy na to, môže byť? xichty si nevšimajte :o)
Odpovedať
Profilova fotka
no tak som kukla ej ale tam mali šatočiek... a tie popolnočne cele nebudeme vidieť? ten vrch aj s bižu je super a aký jje spodok...?hmmm?
Odpovedať
Profilova fotka
už su tam. prave som na tom pracovala :o) kus osm ich musela zmešiť, lebo sa tam nezmestili - tie fotky. tak napíš, či može byť. a nešetri ma :D
Odpovedať
Profilova fotka
jeeej no už su tam aj celé a sú krásne... a ked už sme pri polnočných -baby musia ladiť ich farba s výzdobou- lebo niekde som to tuším čitala že baby si tak kupuju.... čo vy na to?
Odpovedať
Profilova fotka
noo, ak aj náhodou má, o čom sa ja ešte nepočula, tak u mna iste nebude. ja by som chcela do bordova výzdobu, a bordové šaty som nechcela, lebo také som mala predtým. tak to chce zmeniť farbu. tak dakujem, ak sa páčia
Odpovedať
sasettka ja mam vyhliadnutu organzu a tieto podobne veci v jednom "velkoobchode", cenovo sa to s e-shopmi ani ostatnymi neda porovnat..
Odpovedať
Profilova fotka
pýtam sa preto že ja mam jednu sukienku čo som si ušila minulý rok a akosi som si k tomu nestihla ušiť korzetík... tak by som to poriešila a ako popolnočné by som si dala tie ale tie su takej zelenozlatej farby... tak že či by to mohlo byť...
Odpovedať
Profilova fotka
ja si mylsim že by to mohlo kludne tak byť. aspon by si mala vybaveny dalšiu vec. ja v tom iste problém nevidím
Odpovedať
Profilova fotka
caute babyyyyyyyyyyyy :))) dnes bol taky fajny den, nie? bola som s mojim milym od druhej az doteraz, isli sme na obeeeeed, do obchodooov, do cukrarneeeeeee...a bolo nam faaaaaaaajne :) jajuliatko, tie satky su kuaaaaasne, aj ja take chceeeeeeeeeeeeeeeem :))) ja neviem, ci budem ladit s vyzdobou saty....skor budem hlavne pozerat po satach nad kolena a v ktorych budem vyzerat OK a cierne uuurcite nebudu, tod moje podmienky, hehe :-) lenusskaa, deee, v akoooom velkoobchode? kolko tam cca vyjdu tie rolky? velmi mi pomozes, dakujeeeeeem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sasetka dakujem za pochvalu, na mne sa mi pačia, len na fotke sa mi na mne nejak nezdaju .asi sa musim s nimi vžiť :o). ale som aj ja spokojna.
Odpovedať
Profilova fotka
a aj ta rozmazana fotka je super, aspon si pocvicim svoju predstavivost :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jaj sasi tak to ti ten super deň aj trochu závidím... ja som dnes mala presne opačný- jeden malý v škole tak neskutočne vystrájal-dostal záchvat zúrivosti až taký že som sa bála aby aj mne niečo neurobil...zopar kopancov a aj nejaky ten škrabanec sa mi ušiel...ech budem to zajtra musieť s mamou vyriešiť.. ale teším sa teraz peťko mi volal že zajtra budú nove madracíky tak sa z toho teším...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?