@nikuska1987 tak ako sa cittis? vylezala si cez vikend? ja som uz v pohode len nos mam este plny ale inak uz super..:) Ano, v sobotu nam zapojili kotol, plynari by mali dojst do 10tyzdna zapojit plynomer a uz to bude funkcne takze super..:)
a uz sme stihli objednat tu rekuperaciu-to je take riadene vetranie ktere ti neberie teplo z domu iba vetra, proste sa to nejako v tej masinke ten ohrieva, ten vzduch co taka z domu ohrieva nadobu a ta na doa potom ohrieva vzduch co ide zvonku co domu alebo tak nejako to funguje..je to super najma kvoli plesniam a tak kedze je obmena vzduchu stale, malo by sa aj lepsie spat, nemal by byt suchy vzduch atd...
potom sme objednali obklad do kupelne, dlazbu do kuta, sprchovy panel, zrkadlo, dvere do niky do sprchoveho a uz by to malo byt vsetko, ale konecne..:) ideme teraz ked budeme doma asi zajednat nejakeho obkladaca, alebo to nechame mozno az ked budeme doma v juni uvidime, kedze by sme chceli byt radsej pri tom, a treba nam este osadrokartonovat geberit, nieco v sprchovom kute a strop tak ho nechceme zjednavat uz teraz kedze nevieme ako budeme stihat...vidis a vam stolar dokoncil vsetko co mal? viem ze si spominala ze sa chysta vycestovt do ameriky
@puffu ahoj Lucka tak cez vikend som vylezala dokonca aj janko mal v sobotu poobede zvysenu tak sme sa liečili spolu....ja som robila 12 v utorok, štvrtok, v stredu nam bol robiť servis kotla a včera som bola u lekárky mám virózu tak mi dala tabletky na nadchu a na kašeľ...vecer som došla domov o 19 som myslela ze ma ten kašeľ zadusi to co som mala vecer ten kaslovy záchvat to som este nemala ..a na dnes a pondelok mi dala P-čko...sak je tu na sk chripkova sezóna....minulé som googlila o tej rekuperacii lebo som nevedela čo to je, ale teraz si mi to súper vysvetlila ...som ani netušila ze take nieco existuje a určite by som to riešila aj ja...:-):-) stolár odchádza 10 februára tak dovtedy nam urobí skriňu do spálne material uz ma doma tak predpokladám zena nej pracuje a sľúbil nam ju do konca januara ...tak mozno budúcu sobotu ju príde montovať a este nam ostane urobiť stôl do kuchyne , momentálne tam mame barovy pultik a 2 stoličky k tomu a malo.sme doma takze tam ani nejeme , ked tak obedujeme v obývačke. Inak ste toho poobjednavali idete dobrým tempom :-):-) A
@nikuska1987 juj tak to skore uzdravenie zelam, ale aj hlasili ze zacina nejak viroza a chripka, najma vna zapade sr, tak my uz nakoniec od pondelka aj kurime..:) plynari dosli hned v pondelok rano nahodit hodinu takze uz kurime tak sme z toho radi..sami nechapeme ze sme to vsetko takt rychlo zbuchali, j sme celkom radi ze nam nasi pomohli a ze mame komplet kupelnu, svetla, kurenie, rekuperaciu a do zaciatku marca bude aj sadrokarton hotovy takze super, kurz je tiez velmi super teraz, mali sme o 350€ viac akoby sme posielali taku istu sumu v novembri/decembri takze super..my uz o nicom inom ani nerozpravame ako o odchode odtialto..:) predpokladame ze odideme niekedy zaciatkom leta alebo koncom jari, samozrejme uvidime ako sa nam bude darit s potomstvom ale to je uz ako keby iba rok..aaaa :-D
@puffu ďakujem ti sak lezim pri telke v kľude a v teplé tak do utorku musím byt fit...ja som zase počula ze skor severovychodne SR dávali to v správach, ale podľa mna je to na celom Sr. Tak ked máte financie prerabka ide rýchlejšie :-):-) kedy dojdete na sk?? Písala si vo february len presne nepamätám si ten datum. Tak teraz to uz ubehne rychlo, lebo stale budete nieco vyberať, zariadovat, dorabat, pomaly sa chystať na príchod na sk...ani sa nenazdas a bude to ,,,sak aj tento január tak utiekol za chvíľu je koniec mesiaca . Aspon mne to strašne uteká...mozno aj tym ze nejako je stale čo riešiť ...práca a domácnosť...:-):-)
@nikuska1987 ano ide to rychlo, ved uz mesiac od vianoc...
my letime 25.2 a naspat 10.3, 28.2 su krstiny a potom mame stretnuie s kamaratmi, mame teraz v partii az 3 tehulky zo 6 dievcat..:D ale tesim sa na domov, uvidime konecne fasadu, ometky a potery, v podstate sme boli doma v septembri a vtedy nebola dokoncena ani fasada ani nic takze sa nam to pekne rozbehlo co sme radi..do septembra/oktobra by sme chcli mat kuchynu hotovu, plus raziadene pracovnu, kupelnu, kotolnu, botnik, dvere a podlahy na celom prizemi a vonku by sme chceli stihnut prijazdovu cestu tak dufam ze sa nam to podari...teraz nam to ide celkom dobre lebo nemame az take velke polozky naraz ako to bolo napriklad pri fasade, omietkach poteroch atd takze sa da vzdy cosi kupit a spravit..
my mame ese 2.2 kontroly, tu v uk, idu babke pozert financie, tak tu ide aj jej mama ale nastastie iba na otocku, dojde o 12tej a o 4tej jej ide vlak spat a zvycajne chodi hodinu a pol pred odchodom vlaku na stanicu takze pride kontrola a aj ona pojde prec si myslim...
@puffu tak to uz o mesiac idete na sk...:-):-) je pekne ze ako partia stale fungujete ked uz tam máte aj tehulky , ty si uz vydatá. Ja odkedy som sa vydala tak pomaly tie priateľstva pozanikali, prípadne sa obmedzili na minimum, ale zase som si našla nové kamosky s ktorými sem tam skocime na kávu, a sme v kontakte.:-) :-) aj ja som minulé pozerala novostavby - bungalovy a dúfam ze aj my raz budeme mať nás domcek. Človek si vzdy musí stanoviť nejaké ciele, ktoré chce v živote dosiahnuť aby ten život nebol fadny:-) a našim cieľom je domcek :-) za chvíľu ide nové bývanie na wau tak si pôjdem pozret:-) ozaj a ako babkina mama stale žije sama??? Mozno ze ked vy budete odchádzať z uk tak budú žiť spolu. + si nájdu nejakých opatrovnikov ci myslíš ze budú žiť takto samostatne???
@nikuska1987 jej mama ma 75r, o mesiac 76r takze takzo povedat, nemyslim si zeby s nou byvala lebo ona ma dost ked je s nou 2 tyzdne, aj ked sme tam tak vidiet ze s nou nema trpezlivost, nasa je dost dementna takze je zastavena mozno v 5r zivota..proste cokolvek povie je hlupost a chce zakazdym pomahat a pritom starej tym iba pritzuje atd...takze si myslim ze skor by si stara kupila dom blizsie pri nej a bude ju navstevovat ale byvat spolu nebudu, my sme sa toho bali ze stara po stareho smrti povie ze ideme k nej ale nastastie sa to nestalo lebo inak by sme to asi nevydrzali a skoncili by sme..:D
osobne nam je luto tch co tu pridu po nas lebo roboty je s nou stale viac a treba za nu vsetko vybavovat, takze tu budu musiet prist ludia s dobrou anglinou a aj s velkou davkou trpezlivosti..my sme prvy rok odchadzali asi kazdy tyzden..:D fakt to bolo narocne zvyknut si ale to bola zdravotne omnoho lepsie ako teraz.. normalne nemozem uverit tomu niekedy ze v juni podpiseme nasu poslednu zmluvu..:))
@puffu tak vas uz potom nemusí trápiť čo s ňou bude a koho bude mať ako opatrovnikov, alebo jej chcete vy niekoho dohodit?? Ale ved to je este otázka budúcnosti, sice ten rok , rok a pol rychlo prejde. Ved aj s pribúdajúcim vekom bude s ňou viac prace. Alebo ju dať po vašom odchode do penziónu s celodennou opaterou ......ja by som na tvojom mieste asi take nervy nemala, ale ked ste tolko tam vydržali tých pár mesiacov vydrzite. Čo plánujete na vikend?? My nic špeciálne klasický doma liečiť sa a oddychovať. Uz sa mi dá lepšie odkaslat po tých tabletkach od lekárky tak som rada.....inak uz ledva cakam kedy príde jar, leto. Toto počasie ma uz brutálne nebaví.
@nikuska1987 nie, nikoho znameho jej tu nechceme dohadovat, inak nam dnes dala 250€, ze len tak ako bonus..tak nas to potesilo, asi preto ze 2.2 pride kontrola a aby mala podlozene ze nam dava bonusy alebo co..netusime kedze kontrola pride ohladom jej financovania kde minula socialne peniaze atd
My neplanujeme nic specialne, ja som si nakupila nejake veci na kucharku, idem si spisat recepty lebo kolkokrat idem nieco robit vzdy zabudem ako som to spravila atd tak sa idem pustit do realizacie toho, mali sme ist na sever uk ale nakoniec nejdeme kedze tu ide stara toho 2.2, co nas tesi lebo nemusime minat na stravovanie sa po restauraciach a tomas vcera kupil vinko tak sme sa dali pohar vcera, dame si aj dnes a zostane aj na zajtra..my sme prave dobedovali a idem si dat kavu a trochu posmirovat po nete ze co noveho sa deje..:)
@puffu tak ste spokojný s bonusom :-) :-) uz ked budeme mať doma net tak si do pc postahujem aj zvyšné recepty od teba...:-):-) a potom sa budem realizovať ked bude čas:-) ako si ideš robiť kuchárku?? Na pc tlačiť recepty a dávať ich dokopy??? Dnes si čo dobrého varila??? My mame este fazulovu polievku so zemiakmi a udenymi rebrami...v poslednej dobe varím minimálne tento tyzden som len raz varila...janko sa stravuje v praci chodí na obedy ja tiež ked robím nadcasy idem do restiky na menu ....takze doma sa moc nestravujeme. Hmmm take vínko by som si dala aj ja, ale nemôžem na tabletky. Dnes len lezim a kukam tv uz ma chrbát boli od lezania.
- -
@nikuska1987 kucharku idem robit na styl scrapbooking, chcela som povodne kupit ale takto si mozem potom listy kedykolvek doplnit alebo odobrat atd, tak kebyze kupim hotovu kucharku tak uz tam sptrany nedolozim..takze som nakupila papier, spony a vsetko na vytvorenie a idem robit uplne od zaciatku.vcera sme varili kuracie so slaninou ale den predtym som skusala robit placky z cukety a sladkych zemiakov a naozaj chutne na rychlu veceru...inak recepty pridavam uz iba na kona a mam tam aj tieto tak ak budes mat cas tak kludne mrkni...fakt vynikajuce..:)
a ako sa uz citis? lepsie ti je? dufam ze ano..:)
@puffu ahoj škoda ze nejdes vydať vlastnu kuchárku- hneď by som kúpila :-):-) ja uz na MS chodím len stebou popísať uz nepozerám ani fotoblogy , skor chodím na koníka mám tam inšpiratívne albumy tvoj varenie a neviem ci poznáš kocku s nikom acernas ta ma zase krásny album outfity. A tak celkovo na koníka najviac aj ked babo nieje v plane. Ked skončí chaos v praci zacnem vybavovať doma internet asi sietovy tak to uz bude ine ako takto na WiFi cez mobil...ten signál je slabý a často vypadáva...vieš čo uz sa cítim lepšie uz ani nemavam zvysenu teplotu, pomohlo mi byt doma v teplé a ležať a dnes uz ani nelezim ma boli chrbát z toho lezania tak som zehlila a idem pozret tv...janko je nevyspaty tak ten spíz ...neskoro chodí spať , ráno skoro vstáva tak dospava :-):-) inak aj my tvoje receptiky teraz zle nacitava tak uz sa neviem dočkať neobmedzeného internetu.
@nikuska1987 mna uz minule tiez napadlo ze ci nevytvorim sukromku na konovi lebo ja tu uz tiez chodim iba kvoli tebe a pisaniu s tebou, tiez nesledujem nic..ale bojim sa zeby nam to potom na konovi stopli alebo tak...neviem...
mne konci pausal v septembri takze uvidime co bude potom, uz budem asi iba cez telefon ale mam net v mobile tke je dobry signal..teraz platim 40€ a potm mi to klesne mozno na 10€ kedze net mi staci, hovori ma neobmedzene tomas takze to bude v pohode..
ja som inak tiez vkuse unavena poslednu dobu, neviem ci jarna unava alebo co...take pocasie onicom...
@puffu buď ostať tu ako to je, presunúť sa na koníka, alebo cez maily komunikovat:-):-)nam konci teraz v apríli pausal a budeme ho rušiť , vyberieme si taky kolko prevolam tolko zacvakam....volania s našimi mame zadarmo, lebo sme v tom pausali kde si 5 môžeme volať, sms neobmedzené medzi sebou,,,ale budeme to musieť poriesit, poinformovat sa o tom ....mna zase boli aj pri kaslani akokeby od chrbtice mi to ide nad srdce ...myslim ze to mám z toho kasla natiahnuté, lebo ma to boli pri kazdom.pohybe a aj kašli. A cítim to od chrbta, asi budem musieť začať cvičiť na chrbticu....asi aj toto počasie spôsobuje únavu ..alebo žeby uz jarná únava???? :-):-)
@nikuska1987 aj mna to tak bolelo, medzi lopatkami a nizsie, myslim ze to je iba ako keby svalovica z kaslania, ked uz kasles niekolko dni tak napinas tie svaly ktore by si bezne nenapinala a potom to mozes citit, aspon ja to pripisujem tomu...mozno s mylim..
ja chcem tiez zacat cvicit jogu, uz som ju jeden cas cvicila po 20min denne a pomahalo tak musim opat lebo mam strasne krivu a ubolenu chrbtinu..aj sa mi tazko dycha obcas..ale nastastie uz nemam stavy ako pred par rokmi ked som bezne nedokazala pocas 2-3dni pohnut rukou lebo som mala tak bloknutu chrbtinu...
@puffu ja som tiež zato ze svalovica ako si napísala, lebo kašeľ mam uz dobre 2-3 týždne tiež to pripisujem tomu a dnes uz tolko nekaslem tak uz akoby to ustupovalo ....fu tak to si mala riadne stavy z tej chrbtice, ja si tiež myslím ze mám krivu a tiež by som mala cvičiť budem si musieť zabezpečiť karimatku a na nej cvičiť....sak take mladé a uz zničené chrbtice??? :-(:-( a tento rok sa chcem zamerať na zdravsiu životosprávu, osobne chcem začať cvičiť a viac sa o seba starať...myslím častejšie navstivit kadernicku,nechty si chcem ísť dať niekedy urobiť a tak...doteraz sme všetko investovali do bytu teraz sme na rade my...aj satniky podoplnat by sa zišli :-)
@nikuska1987 ja mam uz odmala problemy s chrbticou, isla by som aj k maserke ale ked nemam rada ked sa ma niekto dotyka cudzi...:D ale uz asi pojdem...mozno to nakoniec nebude az take strasne..
my sa snazime tiez zdravo stravovat, hoci niekedy si dame smazene a pizzu atd..ale potom z toho rychlo brucho rastie a my nemame okrem cvicenia vela pohybovej aktivity tak to nemame kde vybehat...na sr nam naopak nevadi jest chlieb kedze tam ehame od rana do vecera..:D
ja si prave hladam gynekologa a uz mu od rana vyvolavam a nedviha...som pocula ze uz neberie nove pacientky tak sa chcem objednat aby som ho mala, a je to svokrin kamarat, su z rodnakej dediny tak ak ma nevezmu tak dufam ze sa podari svokre vybavit ho..:D
@puffu bola si niekedy na masazi??? Ja nieee :-):-) gynekologa si nakoniec vybavila?? Mne zase skončila zubná tak asi prejdem k Jankovmu zubarovy a obvodnu mám este detskú tak uz v marci musím od nej odísť tak aj novú obvodacku si musím hľadať,,,ale toto budem riešiť až ked skončí blazninec v praci.... bol dnes za mnou šéf a naznačil mi ze mám ťahať nadcasy tak zajtra som celý deň v praci aj v sobotu idem. Este nam ma aj stolár do konca tyzdna doniest a zmontovat šatník a volala mi svagrina, ze vsetky 4 svagriny mame ísť v piatok vecer na dámsku jazdu do bowlingu...takze neviem čo mám skor robiť. A dúfam ze toto hektické obdobie skončí čím skor.
@nikuska1987 dnes som sa dovolala tak ma vezme, co som rada lebo by som rada mala nejakeho lekara uz pred otehotnenim..tak ma aspon pozrie ci vse ok atd..
ja som mala vcera den katastrofa..:D babka bola hrozne zla, naladova, nevedela kde je co robi atd tak som bola 2 krat v sprche lebo som bola poobede a potom vecer som sa pri nej tak zapotila pokial som ju dala do postele ze som skoncila o hodinu neskor a cela mokra..:D ale dnes je uz ok nastastie a dufam ze to aj tak ostane.. rano nas zobudil vodar z bytoveho ze ide menit sprchu takze neskory vecer a skore rano..inak snezi vam? hlasia teraz poriadne ochladenie nie? ja len dufam ze za 4 tyzdne bude vsetko ok a poletime..:)
@puffu tak vy uz takto dopredu sa pripravujete na rodičovstvo :-):-) ja som dospela k tomu nazoru ze my nebudeme mať deti...ani jeden z nás zatiaľ nerozmýšľa o dieťati a čím som staršia tak uz strácam trpezlivosť na deti...:-) babka ti dala riadne zabrať....ja si idem urobiť pyzamovu pohodu pred chvíľou som došla z prace a pôjdem spať.....snežilo u nás dnes aj hlásia ochladenie dokonca u nás v dedine je o nieco viac snehu ako bolo v meste ....uz sa tesis domov ze ??? :-):-) aspoň si oddychnes od bábky trošku.
@nikuska1987 chcela som mat radsej kekara dopredu ako potom niekoho hladat ked budem tehotna a zlakla dom sa lebo jedna baba pisala ze uz neberie pacientky tak som sa radsej objednala uz teraz a zalozim si kartu a vzali ma preto lebo som samoplatca, inak by ma nevzali takze som rada..
tak hlavne ze vy dvaja ste spokojni, horsie by bolo kebyze janko deti chce a ty nie alebo ty chces a janko nie, ak to citite rovnako tak to je super..:)