Svadobné menu. Koľko chodov, aké jedlo, švédske stoly?
- z
- 2
Ame,
zalezi hlavne ci to budes mat v restike alebo kulturaku. Ja som z dedinz, cize budem mat v kulturaku. U nas sa to robi takto:
1. este pred odchodom na sobas su oblozene misy / svedske stoly
2. po sobasi je maskova polievocka, ktoru nevesta so zenichom papaju zo spolocneho tanierika, ako druhe je varene hovadzie masko s chrenovou omackou (hlavne kvoli tomuto chodu u nas vsetci zboznuju svadby, okrem mna - ja toto jest nemusim) a ako tretie reznik so zemiakovym salatom
3. okolo 20-21 je vepro-knedlo-zelo
4. po polnoci pecene kuriatko a ryza
Toto je taka kulturakova klasika, keby som v restike, tak vyberiem plnene rezne, ryzu, hranolky ... a ine vymyslance. Hodi sa aj kapustnica o polnoci alebo gulas (polovnicky). Treba vyberat hlavne podla zvykov u vas. Pocet chodov zavisi aj od "zravosti"vo vasej rodine
6. mar 2005My plánujeme:
1. o 18.00 hod. : predjedlo, polievočku, hlavné jedlo (3 druhy mäska, hranolky, ryža, obloha)
2. okolo 21.hod.: zemiakový šalát, rezne (alebo pečené kura)
3. o polnoci kapustnicu
a medzi tým studené misy.
Plánovali sme tam zahrnúť ešte jeden chod - sviečkovú na smotane..., ale nakoniec sme to vylúčili.6. mar 2005ano my to mame podobne ako marcelka.
1. okolo siestej - pol siedmej bude predjedlo, polievka, hl. jedlo (morcacie masko + ryza s opekanymi zemiakmi)
2. od desiatej vecer budu svedske stoly (gulas, kuracie, cestoviny, a rozne jednohubky)
3. o polnoci kapustnica
dufam, ze to bude stacit, nechceme toho zbytocne vela, lebo skoro vsetci nam hovoria, ze vzdy ostane kopu jedla....7. mar 2005- Sponzor fóra
my mame doporucenie z restauracie, kde svadbujeme :o)
1. okolo 18.00 : predjedlo, polievka a hlavne jedlo: kuracie a bravcove medajloniky s nivovou omackou a pol ryza pol hranolky.
2. po deviatej svedske stoly: teple a aj studene
3. po polnoci kapustnica. bolo nam to doporucene s predoslou spokojnostou
okrem toho na stoloch bude kopa slaneho a zakuskov, bude sa krajat torta a tak, myslim, ze bude stacit
zazila som 3 svadby so 4 chodmi a bolo to nieco strasne, obzerstvo a nedalo sa hybat potom ani tancovat, takze tak7. mar 2005Uf, babenky, to myslite vazne, ze 3 hodiny po zaciatku prvej vecere uz zacina druha vecera a o dalsie 3 hodiny kapustnica? To zavana typickou slovenskou prezierkou. Prva vecera urcite bude trvat ASPON hodinu, medzitym hostia tlacia kolaciky, druha vecera tiez bude trvat aspon pol hodinu, a mozem vam zo skusenosti SPOLAHLIVO povedat, ze o polnoci URCITE NIKTO nebude mat chut na kapustnicu... Potom naozaj musia vsetci tancovat az do rana, lebo keby isli spat, zarucene by mali tazke sny ...
7. mar 2005my budeme, bude to bordovy "obal", vnutri text -biely papier a este stuzka. Mam celkom pekne vyrezavatka, tak tam mozno este vyrazime nejake srdce na ten bordovy papier. a velkost asi ako tvvoje oznamka, chcem rezat A4 papier , tak ze 2/3 z A4 a prelozim to. Nebude to mat pred sebou kazdy, ale tak nejako to rozlozime po stole, nech ma kazdy pristup. Budu este aj menovky, tak nech toho nie je po stoloch vela.
Jaj a stoly budu pravdepodobne do U-cka7. mar 2005takze my to budeme mat tak tradicne:
predjedlo:sunka+zeleninka
slepacia polievocka
plnka + paradajkova omacka + chlieb
kurca + ryza
pecene masko + knedlik + kapusta
reznik + zemiakovy salat
kapustnica
medzi tym zakusky a slane, kavicka.....a alko, nealko co sa komu lubi
zaciname v sale asi tak okolo 17:00-17:30 (pretoze obrad bude az o 16:00 mozno 16:30)takze myslim, ze to bude stacit.7. mar 2005emjee...no ja som bola na svadbach aj bez aj s menovkami..a s menovkami je to prehladnejsie..lebo vacsinou je bezmenoviek ten problem, ze ludia si sadnu niekam do stredu a potom ti co si sadaju ponich su napriklad traja a na konci su len dve miesta a jedno este niekde v strede a potom to cele presuvanie...tak tomu sa chcem napriklad ja menovkymi vyhnut....kazdy ma urcene miesto a nebude chaos.
Tot moj nazor na menovky.nemusia byt..ale su uzitocne7. mar 2005ja podobne, ale menu bude tak riesene ako moje oznamka, cele to bude na prelozene. motiv z oznamka bude aj na menovkach, na menu aj na nasich poharoch. menu tiez budeme dabat asi tak pre 8 ludi jedno niedke do stredu stola. nech to neni preparierovane.
a ikke.... ja neviem ako je to u vas, ale u nas sa to vsetko popapa... ved nik nemusi zjest vsetko. a zas je lepsie, ked je toho viac ako malo. 3 jedla su podla mna akurat.ale to je zas len moj nazor.7. mar 2005ja som sa pre to menu rozhodla preto, aby ludia mali prehlad kolko toho jedla je. Aby sa co ja viem napriklad nenapchali zakuskami a potom nebudu mat miesto na oblozene misy, alebo kapustnicu....
do toho menu nebudem davat cas - o kolkej sa budu jednotlive chody podavat. lebo to bude zalezat od nas.
k.7. mar 2005- Sponzor fóra
co sa tyka rodiny, za vrchom stola sedi nevesta a zenich.....
a po ich stranach (tzn. po nevestinej pravici jej rodina a znami a po zeníchovej ľavici jeho rodina)
to v pripade ak je "U" sedenie.
ja mam tiez urobeny taky zasadaci poriadok s menami, ale hlavne aj kvoli casnikom aby vedeli pred ktoreho cloveka aku pijatiku maju na stol poloziť. lebo nie kazdy bude pit to iste.
k.7. mar 2005Jeej, to je dobry napad s tym planikom miestnosti!!!
A aj viem, ako to urobim a kedy to rozdam - urobim nakres stola, kazdemu nakreslim, kde je jeho miesto a vpisem tam meno toho, komu to davam (nemusia vopred studovat, kto kde sedi a riesit, preco su henti tam a oni onam), cize budu vediet, kde sedia oni, ale nebudu vediet, kde sedia dalsi. A rozdam to pri noseni vysluziek,kedze tie budeme rozvazat vo stvrtok alebo v piatok.....
Menu: tiez to chcem preto, aby vedeli, ci a na co si maju setrit brusko.....7. mar 2005...my chceme spravit planik miestnosti urcite tiez - pred restiku dame taku tabulu, kde pripneme zoznam hosti a tiez planik miestnosti, aby ked uz budu vstupovat do miestnosti vedeli, kam sa presne maju poberat- neviem si predstavit chaosit 80 ludi okolo stolov
budu mat dost casu si to pozriet - my mame vsetko na jednom mieste, takze kym sa po obrade budeme fotit so znamymi, mozu si to kludne nastudovat
7. mar 2005my sme mali tiez plan, dali sme mojej make,manzelovej mamke a oni s uz postarali o to kto kde...
kamoskam a znamim sme oznamili kde budu sediet alebo kde by chceli ci im to vyhovuje, a super sme to vymysleli,sice este z piatka na sobotu rano o 3.00 som menila zasadaci poriadok ale bolo to ok.
je to dobry napad.7. mar 2005olinka, my sme mali ako druhy chod na svadbe svieckovu na smotane s knedlami, ale radim ti, nedavajte si to. To sa hodi ako prve jedlo, lebo je to velmi syte - hostia nam to vobec nejedli... A kedze to boli porcie, kazdy do toho len pichol ale nikto nejedol... Najlepsie je dat nejake rezne, ktore sa daju na misy a hostia ktori su hladni, si beru z nich.
15. jan 2006klaudia: my sme mali objednané všetko jedlo pre 50 ľudí, pretože sa hovorí že:
1. jedlo zje každý
2. si dá asi 75 %
3. menej než polovica niečo zje, resp, zjedia tak polovičné a menšie porcie.
Budeš totiť podávať ešte tortu, máš kopec zákuskov, ovocie, či slané...
Ak máte studené misy, resp. švédske stoly, tak buď v pohode... ak nemáš viac ako 20 - 30% večerných hostí, tak neobjednávaj zbytočne ďaľšie jedlo...15. jan 2006cafte, ja som bola kamoške na svadbe v auguste a mali uplne super netradicne a lahke letne jedla (mali to v rest.Ronaldo v Devinskej)
ako predjedlo - mozzarella s paradajkou, polievka + hlavne mali steaky z lososa s omackou, varene zemiaky a salatik a velmi sa mi to pacilo, lebo nas ako hosit nazatlkli tazkym jedlom a tancovali sme a bavili sa, potom vylozili svedske stoly, kde bolo aj teple a jedla neurekom, takze nik nebol hladny.. no a samozrejme, ako pisala madeleine - neoplati sa vela navysovat, lebo ostalo kvantum jedla.
Zalezi vsak asi aj na rodine.. neviem, ako take "odlahcene" jedla prijmu papáči u nás v rodine20. jan 2006
- z
- 2
Nenašli ste čo ste hľadali?
...a po svadbe Vám radi pripravíme vínko pre vašich hosti na Svätý krst
Prosim,poradte....kolko chodov budete mat za cely vecer,pre ake jedlo ste sa rozhodli,co svedske stoly?