Aký máte rozpočet na svadbu?

Profilova fotka
Ahojte baby, prosim Vas, ja uz mam hlavu v smutku. Aky mate rozpocet na svadbu? My mame 140 ludi a sme niekde pri 12 000,- eur a neviem vobec, ako to okresat, ci je to vela, alebo akurat. Ci sa mam trapit alebo ste na tom s tou cenou pri tolkych ludoch aj vy podobne. Dakujem
Odpovedať
@petolucka Ja si myslím, že je to bohužiaľ taká "normálna" suma, keďže máte 140 ľudí. My máme cez 50 + večer cca 20 ľudí a vychádza nám to do 9000 Eur. Ale tá cena je úplne komplet všetko v tom zahrnuté (šaty, oblek, obrúčky, hostina, ubytko, doprava, ...)
Odpovedať
Profilova fotka
Bohužiaľ to je cena primeraná počtu hostí. My budeme mať cca 40 hostí a zatiaľ to vychádza na asi 4000€, ale to iba preto, že môj otec sa dohaduje na všetkých možných zľavách. :-D Ak to chcete nejako troška znížiť, tak sa pozrite, čo koľko stojí a skúste sa dohodnúť na kompromise. U nás napríklad fotograf ani kameraman pohnúť s cenou nechceli, ale napríklad s prevádzkovateľom z miesta hostiny nám vyhoveli a odpustili nám prenájom vďaka tomu, že väčšina hostí bude rovno ubytovaných. Už len to bolo o niekoľko stoviek menej. Taktiež som zmenila kaderníčku/vizážistku, vďaka čomu ušetrím ďalších asi 100€. Prstene sa nám podarilo zohnať za cca 250€ (biele zlato+brilianty), na svadobnom veľtrhu sme dostali veľkú zľavu na ušitie obleku na mieru a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme 50 ľudí a sme na necelých 7000. Ale keďže sme grafici obaja, stránku a oznamká sme si robili sami a výzdobu máme od švagrinej len za cenu nákladov na kvety (inak by sme platili miesto 700 - 800 € asi 7000 €).
Odpovedať
Skresať to podľa mňa moc takto neskrešeš ale to samozrejme uvidíš až na konci, keď si spravíš takú menšiu kalkuláciu, že koľko vás to vlastne vyšlo. Je to ťažko takto dopredu povedať, lebo záleží od toho, čo všetko chceš mať, aké menu a kopec ďalších vecí. Ale povedala by som, že cena je tak akurát, možno 1000€ ušetríš.
Odpovedať
Ahoj, ja si myslim ze to je este uplne super cena na tolko hosti.Nas bude cca 55 + 9 ludi ako personal( kapela, foto, zvukar a animatorky) a zatial nas to vychadza 8200e( je v tom uz vsetko ale stale nemame konecnu sumu za obrucky cize ak niektora viete poradit dobre zlatnictvo velmi sa potesim).Som si naivne myslela ze do 6/7 tisic sa ako nic vojdeme a len stale otvaram oci ako pekne to narastlo.Ale tak je to svadba a neda sa na vsetkom sporit.Obdivujem kocky co si dokazu vyzdobu vyrobit a nasledne si salu zdobia same, ja by som to nedala ajked predstava usetrit 700e za agenturu je lakava (ked si ale pomyslim ako by vyzerala vyzdoba robena mnou je mi do smiechu ci skor do placu? :D) Cize ako povedsla jedna nevesta " Bude to najdrahsi zur v zivote ale ze vsim vsudy :D"
Odpovedať
vzhladom na pocet hosti to je v pohode podla mna a aj sa vam zrejme vela z toho vrati od tolkych hosti
Odpovedať
Profilova fotka
No ja sa snazim usetrit kde sa da... pierka mi spravi krstna, ktora ma krajcirsku dielnu, oznamenia som si objednala z Ali, a vsetko, co sa da vytlacit na papier mi bude robit kamarat nastastie zadarmo, drevene napisy na stol a podobne zas kolegynin kamarat, takze z tohto uhla sa snazim setrit co sa da a kde sa da. Aj z vyzdoby som upustila od mojej vytuzenej, na nieco trochu lacnejsie. Ale zas na druhej strane ako kazda z nas chcem mat tu krasnu vytuzenu svadbu. Tak vsade hladam kompromisy, aby to bolo aj pekne aj nie najdrahsie. Ale ta sumaaaaa :( nasi mi uz povedali, ze nam radsej daju tie peniaze a nech ideme niekam k moru sa zobrat :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, suhlasim s babami, ze na dany pocet ludi je cena asi akurat, netusim vobec, kde by sa este dalo usetrit, aj ked ti dost veci robi rodina.Ja mam +/- 50 ludi a budem velmi rada ak sa s rozpoctom vojdem do 5000€. Na druhu stranu si myslim, ze pri takom pocte ludi by sa ti mohli nejake peniazky vratit na daroch, dufam si tvrdit taka dobra 1/3 az 1/2. Tie zakladne vydaje ako fotograf/kameraman, DJ, saty, oblek, topanky, makeup/kadernik a obrucky, co je urcite 2-3tis. € platis tak ci tak, bez ohladu na pocet ludi. Takze najvacsia polozka z uvedeneho rozpoctu je u teba prave jedlo, alkohol a kolace a na tomto by som sa snazila usetrit. Cize obiehat akcie na alko a nealko, pripadne sa spytat vo velkosklade na moznost vratenia nespotrebovanych flasi. Pokial ide o kolace, nekupovat v cukrarni v meste, ale dat si spravit u cukrarky niekde na dedine, ktora to robi vo volnom case, ale nezivi sa tym. Dalej by som sa spytala majitela penzionu, ci si mozes doniest vlastny alkohol, nealko, slane, sladke. Potom by som sa pozrela na menu - z hlavneho jedla by som upustila od hovadzieho v prospech kuracieho, ako predjedlo by som dala nejaku plnenu sunkovu rolku namiesto udeneho lososa apod. Ale to su len tipy ako usetrit, viem ze chces mat svadbu podla svojich predstav a aby bola co najkrajsia a logicky nechces zgrlit na vsetkom. Druha moznost ako usetrit by bola len okresat pocet ludi a nepozyvat vsetky sesternice, pratety a kamaratov s rodinami, ale len +1. Ale to uz je na tebe :-)
Odpovedať
Ahoj, my máme 120 ľudí a tiež sme niekde na 12000€, u nás sa cena navýšila cenou stravnej jednotky a tým, že sme kúpili drahší alkohol...lebo čo vraveli kamošky, mali 50% ceny toho čo my, no samozrejme iné priestory a podobne... ale nejaké iné "špeciality" tam myslím nemáme, takže bohužiaľ, je to asi normálna cena dnes... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no nam vychadza na osobu stravna jednotka 38,- eur a nastastie si alkohol kupujeme sami. Ale upokojili ste ma, ze teda nerobim ziadnu luxusnu svadbu, ale je to normalna cena pri takom pocte ludi
Odpovedať
Profilova fotka
@kikadu jasne, v tomto smere nevymyslame ziadne top jedla. nevravim, ze to bude uplna klasika, ale ani nic prehnane, ziadne steaky ani losos a kaviar :D klasicke jedla, nejake syrove taniere, salaty, rezne a tak. U nas v cukrarni robia zakusky na svadbu za 0,35 eur a nic lacnejsie som nenasla. A kedze to mame este daleko, mam v plane kupovat alkohol podla toho kde je prave v akcii. Nealko budeme mat z restauracie, kvoli setreniu rodicov pri mnozstve inych povinnosti... komplikovane :D a osoby... no kedze si svadbu neplatime my, tak pri osobach musime robit kompromis a pozvat mozno aj toho koho nechceme, ale rodicia hej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem si predstaviť, že by som mala toľko veľa hostí. Na mňa je to trocha moc. No cena by som povedala, že je primeraná tomu počtu a a takému bežnému štandardu. Inak je to v skutku celkom dosť peňazí. Na nás by to bolo teda moc, či už hostí ale aj peňazí. No podľa mňa keď si to tak bežne prerátam, tak by ste sa mali zmestiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@sia_s uz chapem ponk:) nechcela som tym povedat, ze na to nemate, ale toto by bol hriech nevyuzit;)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali 55 hosti a 10 000 e..s tym ze som nesetrila skoro na nicom a vsetko bolo podla mojich predstav
Odpovedať
My budeme mat okolo tych 100 ludi a pocitame, ze nas to vyjde vsetko okolo 8 000-9 000€. Snad to nebude viacej. Takze pri tvojom pocte to je uplne normalna cena. Teraz je vsetko drahsie a pokial chces mat na urovni svadbu takt o aj nieco stoji
Odpovedať
Profilova fotka
My máme skoro 60 ludí do teraz sme uz minuli 1600 eur na zalohy, saty,smoking,obrucky a pod. a ratam ze nam bude treba este 3000eur bez zakuskou, torty , fotografa ( to nám platí moja mamina) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petolucka: cena za kolace je standardna, pripadne este vyhodna, lebo zalezi od regionu, u nas v Rbk to tiez tak vychadza co som sa pytala po cukrarnach. Predpokladam ze su to klasicke rezy, lebo pokial by clovek chcel chutovky typu makronky/cupcaky/pohariky s penou, tak tam to vychadza 1ks za 1€ co je pri takom mnozstve ludi velka palka. Pokial ide o menu, my budeme mat tiez klasiku salaty, rezne, syrove taniere, takze kukam ze ani z tohoto uz sa neda popustit... S tym nealkom si to este pozistuj v mieste hostiny, ci by to skutocne nevyslo lacnejsie, aj za cenu obiehania obchodov a vlacenia prepraviek. My sme tiez chceli povodne stylove dzbaniky s kohutikom na limonady, ale ked sme zistli, ze za 1l obyc vody s citronom a listkom maty do dzbanu chcu 2,50€, tak sme sa nakoniec rozhodli si vody nakupit sami (v akcii kupis 2l flasu mineralky za 0,30€ a Coca-coly za 0,70€) pri pocte 50 ludi velmi rychlo naskakuju eura. Do urcitej miery je skoda, ze vsetko platia rodicia, lebo tam potom napozyvaju milion dalsich ludi len preto, aby sa im zavdacili, ci platili svoju ucast na ich svadbe apod. Potom to skutocne dopadne tak, ze sa ti tam pridu v podstate cudzi ludia "zadarmo" najest a opit, pricom k tebe nemaju ziaden blizky vztah. Aj ked 100% rodicia platia svadbu, snazila by som sa im aspon trosku prehovorit do duse, pokial ide o hosti. Predsa len je to tvoja svadba a nie ich prilezitost sa ukazat, ze na to maju.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak nas bola ani nie polka z vasich hosti a vsetko komplet nas vyslo 15000 takze si na tom uplne okej :) Len celkom nerozumiem otazke : ci sekat, ci sa mas trapit, alebo nie. Ved bud ta to trapi, alebo nie :) Bud na to mate, vtedy sekat nemusis, alebo nemate a vtedy sekat musis, lebo ti nic ine neostava :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my máme 140 pozvaných hostí. všetko som to teraz rátala a my sa zmestíme do 10 000 /a to ideme platiť ubytovanie rodine môjho nastávajúceho plus ešte pár ľuďom/ plus raňajky pre všetkých hostí a ešte aj drink pred svadbou v hoteli. výzdoba nás vyjde 1000e, fotograf 650, video tak isto, máme aj kapelu, aj DJ-a.. kde šetríme my je jedlo, lebo sme dostali vynikajúcu cenu a potom otec sa stará o koláče a alkohol a mama o svadobnú tortu a šaty pre družičky, čo nám tiež znížilo rozpočet. čiže keby sme platili aj alkohol, aj koláče plus svadobnú tortu, určite by sme sa aj my dostali na veľmi podobnú sumu tej tvojej.
Odpovedať
Profilova fotka
@rmnka nemyslela som to uplne ako trapenie. Mat na to mame, keby sme nemali, tak spravime svadbu pre 20 ludi, len mi je luto vyhodit tolke peniaze za svadbu, preto rozmyslam, kde aspon co to usetrit...
Odpovedať
nasa svadba komplet se vsim vsudy stala okolo 7600€ pre 54 osob. A to sme ceny zjednavali,kde sa dalo
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolobezka Ceny mame podobne, teda takmer totozne. Ja mam pocit, ze vsetko co je svadobne stoji 650,- eur. Hladame tiez kde sa da a co sa da s akou zlavou, tortu nam bude piect znama, lebo v TT v cukrarni mi povedali, ze torta pre 120ludi stoji cca 450 eur... a zas uplne prastena nie som, aby som tolko penazi dala za tortu...
Odpovedať
@petolucka tak tá cena za tortu je dosť prehnaná si myslím. Na hlavu sa má počítať max 150g torty, to znamená, že ty pre 120 ľudí potrebuješ cca 18kilovú tortu a jedno kilo stojí v priemere 10 Eur. Takže za neviem ako zdobenú tortu by si nemala dať viac ako 200 Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez ratam, ze torta bude cca 150 eur... to som sa odvazila napisat do lulus bakery, ale pri tej cene som povedala, ze vdaka, nemam zaujem... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kava333 popravde, nemali by sme na to :D museli by sme nejaký spotrebný úver poriešiť minimálne :))
Odpovedať
Profilova fotka
Pri 120 ľuďoch sa asi nedá čakať, že svadba bude lacná, respektíve, že sa bude dať veľa ušetriť :-| My budeme mať tiež veľkú svadbu, budeme mať presne 100 ľudí a máme zatiaľ rozpočet 10 000€ a dúfam, že ho nebudeme musieť prekročiť. Pri niektorých veciach sa dá aj zjednávať ale ak chceš mať svadbu podľa seba, že ti nie je jedno kde budete mať napríklad hostinu, čo budete jesť a podobne tak nemôžeš čakať, že ťa to výjde menej :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@olejicka no ono nie ze mi to je jedno, ale v nasom meste tolko ludi napchas do obmedzeneho poctu sal... teda do 3 konkretne. v jednej nemozes mat svoj alkohol, v druhej su take vysoke schody ze starych rodicov tam nedostanem a v tretej je len prenajom 1000,- eur... takze si myslim, ze to co sme nakoniec nasli je najlepsia mozna alternativa, mozme mat svoj alkohol, je tam klima, je to na prizemi a prenajom je 200 eur. a jedlo bude relativne klasika, ziadne drahe vymozenosti
Odpovedať
Pri takom pocte ludi to nie je nejako extra prehnana suma, mozno sa ti pocas priprav podari najst niektore veci lacnejsie a niekde nakoniec usetrite. Ja by som odhadovala, ze by ste sa mohli zmestit do 10 000, ale asi radsej ratajte s vyssim rozpoctom. Zase to ber tak, ze kopa penazi sa ti aj vrati od hosti, takze ked to odratas, nebude to az take hrozne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petolucka Veď práve to som písala, že ak ti to nie je jedno tak musíš rátať, že ten rozpočet bude taký aký je :-) A keď si to tak vezmeš tak ono sa ti aj dosť z tých peňazí vráti na svadobných daroch, minimálne hostina a ten prenájom sály a s niektorými majiteľmi sa dá dohodnúť aj na tom, že zaplatíš iba zálohu a potom po svadbe môžeš doplatiť zbytok
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?