Budúce Talianky. Ste tu?

Zobraz úvodný príspevok
ahojte dievcata. pri tom mojom nudeni som si vsimla, ze holandanky a anglicanky su uz 'tu' (vo fore), je tu aj nejaka buduca (alebo uz) 'talianka'? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuchařka jsem se šla dívat, jak se jmenuje ta moje a málem jsem si z toho rozbila vázu, takový šoky :) @hokej já se na to ani nechtěla dívat, navíc, první třetinu byl Simo ještě doma a pak odjížděl, tak jsem se nedívala, jen koukala občas na centrum na online zpravodajství. ale na třetí jsem koukala na ruské tv, ty byli ale smutný chudáčkové (to jsem škodolibá mrcha). musel to být super zápas, tolik gólů!! a měla jsem radost, že to Finové vyhráli. ale zajímalo by mě, jak prošli pavoukem, mysím, že jsme byli jediní, co prohráli jen jediný zápas. @sisiko slyšela jsem to mnohokrát, ale nevím, mně to přijde padlý na hlavu víc, než cokoli jinýho, naprostá pytlovina!! ovšem v itálii je možné všechno (jako ostatně všude, to frflám jen tak pro formu). k volbám jsem nešla, čekala jsem venku a četla, byla jsem hrozně zvědavá, jak ta moje úchylná kniha skončí. teď už to vím a je to fakt hodně alternativní příběh :) teď si tak tajně myslím na poslední knihu od Ammanitiho, co ještě nemám. ostatně narozky se blíží :) jsem slaměná vdova a přes den to zatím vypadá jako každý jiný den, ale včera večer to bylo divný a dneska to bude taky divný, ale uteče to rychle. @rospina děkuju moc za referát :) koukali jsme, jak to tam cca funguje, tak uvidíme, kolik toho nachodíme a kolik toho naležíme na pláži, ty vláčky jsou super, budeme bydlet kousíček od nádraží, tak to je super řešení v jakékoli situaci, že někam dojdem a moje nohy budou odmítat spolupráci @reys pan Opice je super :)
Odpovedať
Profilova fotka
@yellowbanna Ja se snazim presvedcit Sima, ze it. obcanstvi , ale nejak mi dochazeji argumenty :-) Jake vyhody by mi to prineslo, @holky, nevite neco konkretniho? Simo mi rika, ze bych nemohla pracovat ve statni sfere. @ditakir Jmeno a jeste bez -ova :-D To by bylo fakt hodne feministicke :-D @salsiccia Takze ty mas taky tu kucharku?? Nebud smutna, utece to :-) Tento tyden se uvidime, ze? Vis, co rikal Simo? Ze u nas muzes prespat, aby ti nebylo v bytecku smutno, no neni zlaty? x-) Popremyslej 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko ne nemám tu kuchařku, to byla moje myšlenka, se sem ženu a ještě si rozbiju vázu, nebo minimálně se leknu, že se to stane a stejně to nemůže být ona, když je to taková vzácnost :) tvůj Simo je fakt zlatej!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko : Me uz je to vsechno jedno, s -ova bez - ova, italske nebo ceske,jde jen o to,aby to neznelo blbe a tatinkovo prijmeni v italstine by zrovna nemelo uplne ten nejlepsi zvuk ;-) Je to jako kdyby se v Cechach nekdo jmenoval "sakra" nebo tak neco podobneho ;-) Ale na pani Pispiciu to nema :-D Vyhody ital. obcanstvi jsou urcite v prvni rade pri jednani na uradech a pak urcite v praci. Treba v takove bance (kde na me jiste cekaji s otevrenou naruci ;-) ) muze pracovat jen clovek s italskou narodonosti. Jako vzhledem k tomu,ze me to prakticky stalo jen 13 Euro za kolek a o ceske obcanstvi bych neprisla, tak pokud mi to italske daji,proc ne a kdyz ne,tak se taky svet nezbori ;-)
Odpovedať
@jennynka5 alespon v mem okoli Vrabec vzacnost je ;-) A jak pises: je tam fakt takova klasika ... a hlavne: cokoliv udelas tak se to povede :-D Ale nektere veci i upravuju ... treba pred mesicem jsem delala shodou okolnosti poprve :-N porkovou polevku a ta me v jeho podani nejak neuspokojila. Tak jsem si ji upravila ... Ale treba tam pise, ze si mas pro sest osob nachystat 7 porku ... no, v tomto pripade bylo dulezite si uvedomit, ze v dobach Vrabce neexistovaly ty super maxi velke porky z hypermarketu ... a ze jeho 7mi kusum ze zahradky se rovnaji 2 hypermarketacke :-D :-D @yellowbanna ju, asi to bude to tluste a salatove vydani ;-) To odpovida :-D @sisiko no prave. Jediny duvod kvuli kteremu bych zvazovala to dvoji obcanstvi je moznost se ucastnit nekterych konkurzu, kde maji jako pozadavek italske obcanstvi ... a v mem oboru je takovych konkurzu dost ... Jen nejak premyslim nad pravdepodobnosti toho, ze by me prijali na ta teploucka a v Italii tolik privilegovana mistecka ve statni sfere :-D ... Jine vyhody dvojiho obcanstvi (alespon v mem pripade) nevidim ....
Odpovedať
Profilova fotka
@ziadost o obcianstvo po svadbe potvrdujem ze som nasla rovnake informacie, ako dita, cize 6 mesiacov po svadbe sa da poziadat o tal. obc. No a ked uz mate tal. priezvisko a vsetky papiere na manzelovo meno nevystavia vam potom aj tal. pas na to iste priezvisko? ako oni zistia ze ste sa predtym volali inak? myslela som ze pri dvojitom sa to da nejako obist.. @sisiko vyhody myslim ziadne :-) jedine keby si fakt chcela niekam cestovat alebo pre lepsi pocit, ze mate pasy rovnakej farby ked niekam idete .. ja som este vyhody neobjavila..teda v mojom pripade.. zalezi ake mas vyhliadky no.. ja som celkom zvedava co mi povedia na comune ked to budem riesit, teda najskor co mi povedia ked sa tam dostavim s novymi papiermi, ze uz nie som co som bola, a maju mi teda prerobit aj codice fiscale... A uz mame vsetko vybavene, strasne sa tesim.. a uz sa neviem dockat.. inak dalsia kolegyna na zaucanie :-) :-) aby nestacilo, po tom ako som sa vratila z domu som tu nasla jednu novu a este jedna ma prist..
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka jsem zvědavá, jak to budeš mít s tím CF, ale myslím, že tu už jednou někdo dávno říkal, že mu ho pak změnili, ale Italce by ho určitě neměnili, teda jsem si skoro jistá.
Odpovedať
Profilova fotka
@obcanstvi No prave, ja si taky rikam, kdo by nam dopraval statni mista.. Tchyne na me dokonce vyrukovala s tim, ze nebudu moci pracovat na ministerstvu, to jsem se malem (tajne) smichy slozila :-D @lejinka Barvu pasu mame stejnou ;-) Simo si ho vyrobil v r. 2003, aby za mnou mohl poprve priletet, to jsme jeste nebyli v EU, to ani neni mozne :-D Vy uz mate vse vyrizeno? Jste super sikovni a super rychli k tomu :-) @oky Uplne vidim nejakou nezkusenou kucharinku, jak pracne kraji 7 obrich porku a pak se divi, ze ji nevlezou do hrnce :-D @ditakir Tve prijmeni je hotovy rebus.. :-) Jeste musim pochvalit Turin :-) Pred odjezdem do CR jsem si vyridila pojisteni a plastikova karticka mi mela prijit do 3 tydnu domu. Prisla drive a dokonce 2x :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko hele, tak to je asi nová tradice, Simovi přišla v létě sice po nekonečně dlouhé době, ale taky dvakrát :-D asi aby si to vynahradili :-) @recepty mě vždycky dostávají takové recepty, kde je napsáno, jedno balení něčeho, to se nedá, když člověk neví, jak velký to balení před padesáti lety bylo :) @občanství třeba budete moct aj kandidovat do voleb :D dnes jsem byla na asl na odběrech a děkovala jsem miminku, že jsem mohla všechny předběhnout (všechny s modrým číslem), maje díky němu zelený číslo, jinak jsem tam snad ještě teď, asi začínají dovolený a personálu žalostně málo a lidi byli dost nervózní, od minule jsem se poučila a číslo nevyhazuju (dvě absurdní fronty), jinak mě snad sežrali. akorát tam nebyla moje kudrnatá kámoška a od téhle nekámošky to pěkně bolí
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiko mne tiez prisla dvakrat, oni to mozno posielaju uz zo zvyku dvakrat, ako ich vsetci bombarduju telefonatmi, ze im nic neprislo (nie preto, ze posty stracaju, ale preto, ze oni su spomaleni), takze sa poistia.. :-) ale zase to ma vyhody, mozes jednu stratit :-) no, cez ten tyzden sme sa dost nabehali, vobec sme si neoddychli... vybavovala som to vse dopredu uz cez maily, takze prekladatel uz mal prklady hotove, na velvyslanectve vedeli ze prideme, restika uz bola vlastne zajednana dopredu, no a k tomu sme este tie izby rezervovali, saty mne a oblek nelovi, obrucky a uvidime na co sme zabudli :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky, tak zase prispeju svoji troskou do mlyna. k tomu prijmeni, ja mam vsechny doklady na nove italske prijmeni bez -ova.italskou obcanku mi vystavili na zaklade ceske, cili taky na italske prijmeni, stejne tak i CF. protoze manza se rozhodl byt drsnak a dela mi "dispetti", ve ctvrtek jsem nasla ve schrance listek na vyzvednuti doporuceneho dopisu na Porizkova in Pedrazzi :-D. v sobotu jsem sla na postu, predlozila italskou obcanku, kde jenom to italske prijmeni, baba na me koukla a pry, to nejsi ale ty :-D. ja jiny doklad na stare jmeno nemam, tak baba preskrtala adresu, napsala, ze prijemci neodpovida prijmeni a poslala dopis advokatovi zpet :-D. takove moje male zadostiucineni. a taky pravnicka pri kazde navsteve narazi na to, ze pri separaci je to jedno, ale ze rozvodem prijdu o prijemni....akorat nevi, jak se to bude delat. pry mi automaticky odejmou to in Pedrazzi..ale zustanu Pedrazzi...nebo ne, holky? prece zmenit me ho mohou jenom v CR na dokladech, ale v CR se pri rozvodu prijmeni nemeni...oni tady nemaji na zaklade ceho vystavit novou obcanku....tak nevim, hezky jsem se do toho zamotala....mam minimalne 3 roky na to, to nejak vyresit :-( ...jinak situace se horsi a dobre vyhlidky nemam...pokud muzu radit, tak neruste nic ani v CR ani na Slovensku, clovek nikdy nevi, kdy to bude potrebovat ;-). i ten nejvic zamilovany chlap muze ze dne na den zblbnout a vzhledem k tomu, ze kamaradi tu jsou spise jeho nez vasi, rodice taktez...neni na skodu mit v zaloze zadni vratka. hrozne bych vam prala, aby jste je zadna nepotrebovala....
Odpovedať
Profilova fotka
@yizheng : Ahoj Luci,vzhledem k tomu,ze uz mam za sebou par neprijemnych zkusenosti (rozvod v CR, rozchod v Italii po peti letech), tak urcite nic rusit v Cechach nebudu ;- ) Proto jsem i taky snad jedina z vas,ktere na prijmeni nezalezi, protoze pred 14 lety mi na tom tak hrozne zalezelo a ted se predstavuji jmenem,ktere vlastne neni moje. Jsem si tenkrat blbec po rozvodu nevzala moje rodne prijmeni a dnes toho lituji. Stejne se v Cechach musim neustale predstavovat rodnym prijmenim,protoze si me tak kazdy pamatuje (jsem se zaryla do srdci mych spoluobcanu ;-) :-D ) a moje jedina zachrana je,ze mam celkem neobvykle krestni jmeno,tudiz skoro kazdemu staci,kdyz reknu jen jmeno a vsude si me zapisujou pod krestnim jmenem. Jo a vlastne i moje mamka, ktera je rozvedena a znova vdana,tak i po dvaceti letech ji spousta lidi pojmenovava jmenem meho tatky. Jen tak pro zasmani vam preposlu uryvek z mailu,co mi dnes poslala moje kamaradka z CR,co ma ted malou holcicku,ale neni vdana. Je videt,ze i v Cechach se trochu meni mentalita ;-) : "To by se mi taky libilo nechat si prijmeni.Ale tady v Cechach jsou lidi sto let za opicema a abych kazdymu vysvetlovala,ze jsme se sice vzali,ale nechala jsem si prijmeni..." @lejinka: V cervenci prijedu na par dni do Salerna,tak Ti asi udelam v praci prepadovku ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@holky: Jak se rekne italsky stojan na kola? Appoggiabiciclette??? Dnes je to uz druhy den,co prijedu k obchodu na kole, mam tak kousek stojan na kola a ten je ze vsech stran oblezen kolama,ale v tom stojanu neni jedine kolo! Muze mi nekdo rict,proc,kdyz uz dojedou k tomu stojanu, nezaparkuji to kolo do stojanu,ale 20 cm od nej tak,ze blokuji pristup? Na nejake situace moje IQ opravdu nestaci.....
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka: Kde jsi cetla o tom obcanstvi po sesti mesicich? Ja to vcera hledala a lezly mi ven jen same informace o tom,ze muzes zazadat o obcanstvi po dvou letech :-( Tak nevim,zda to byly informace stare nebo nove....
Odpovedať
Profilova fotka
@ditakir moje info boli stare :-S , nevsimla som si tam ten datum, ze 2004... bolo to tam tak pekne rozpisane pre kazdy stat... http://www.obroda.sk/clanok/4160/Ako-... ale stare info no... nasla som teraz aj ja, ze po 2 rokoch, na strankach ministerstva zahr veci, hovoria o kolku a o poplatku 200 €...ty si platila 200€ ? L’istanza, compilata sull’apposito modello, sul quale va apposta una marca da bollo da 14,62 euro deve essere corredata oltre che della documentazione di rito, dalla ricevuta di versamento di un contributo pari a € 200,00. Inak ked som si citala tie rozne clanky, som pozerala aj SR, a za obcianstvo SR sa plati okolo 660€, riadna suma... s tymi bicyklami, hehe, aj ja som to uz tak videla :-) calma e pazienza :-) takze ty sa takto pekne vozis na bicykli... @jul kludne, budem cakat prepad :-) a kedy? ci este nevies? v july cakam aj brata, dojde za nami na mesiac... uz sa tesim..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj holky, @dita jsem se zasmala u Tveho prispevku, jak jsi zaryta v srdcich spoluobcanu :-)) A Diti, jak se vlastne jmenujes rodnym prijmenim, prijmenim po Tvem 1.manzovi a nynejsim? Vim jen, ze jsi Ditakir...tak mi to napis, at vim, s kym mam tu cest :-D A jestli to nechces zverejnovat, pisni mi to do IP, diky ;-) S tim stojanem bych taky tipla appoggiabiciclette. Jojo, ja taky nemam rada, kdyz se veci na jisty ucel na nej nevyuzivaji, chces tam pridelat ceduli, ze jo, priznej se :-D @yizheng ja take v CR nic nerusim, po zkusenostech uz asi 10 zen v mem okoli (vsechny tedy v CR), takze pro me je to samozrejmost. S tim dopisem od pravnika je to super ale super gag, to se bude hosanek divit :-p :-D Mne prave prodlouzili smlouvu na rok a tak mazu zitra dopo na anagrafe prodlouzit si medico di base a tessera sanitaria.
Odpovedať
Profilova fotka
@jennynka5 : Napisu Ti to do IP, jelikoz se mi to tu nechce zverejnovat, to vis, my VIP jsme rady v anonymite :-D :-D S tim stojanem to napisu na Facebook. Vzdycky,kdyz me neco nastve,tak to zverejnim tam. Za chvili me kvuli tomu z Italie vykazou ;-) @lejinka: Od 18. do 22.7. :-) No jo, tak to asi od toho roku 2009,co jsem dala zadost, byly zmeny, protoze o tom psaly i holky na FB,ze ted se za to plati hodne. Ja tenkrat zaplatila 13 Euro a prislo mi to hodne :-p Aby po me jeste nechteli neco doplacet, to bych se na to vyprdla.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky, na pondeli organizujeme v Modene pizzu, takova serata ceca, jak miva Dita...tak kdyby nekdo chtel prijet....zjistila jsem, ze tam jedna ceska ma pizzerku 8-). holky, tohle jsem ted nasla na facebooku, hahaha: Myslíte si, že hovoříte anglicky, ale zrada.... zistíte, že hovoříte česky... Přečtěte si to nahlas !!! Come shall ten well bload ? Then well bload shell when blaight ! mozna to uz znate, ale me to dneska uplne dostalo! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@yizheng Luci, tak to je naprosta bomba to porekadlo, to snad ani neni mozny, ze to tak vyjde... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dita ja uz z tech poplatku tady nemuzu...dnes jsem podepsala prodlouzeni prac.smlouvy na rok a hned 30 euro v haji...Za 30 euro jsem uz mohla mit maso na 2 mesice nebo novy plavky ]-( no a takhle mam podpis na smlouve
Odpovedať
Profilova fotka
@yizheng to jsem neznala, to je fakt vtipný :) @jennynka5 já když si představím naše měsíční výdaje, který jsou do jistý míry zbytečný (a který mi nemůžem ovlivnit), tak bych si mohla koupit hodinky s vodotryskem :( ale něco za něco, ty máš smlouvu a já mám klid :) na nebi asi uklízeli, před půl hodinou na nás vylili kýbl s vodou (jako že pršelo, ale hrozně prudce a asi dvě minuty)
Odpovedať
Profilova fotka
@jennynka5 : Prosim Te, jak je to mozne? Ja jsem nikdy za prodlouzeni smlouvy nic neplatila. @yizheng: To je dobry, akorat to nesmis cist s anglickym prizvukem,to pak tak nevyzni ;-) A co, prijedete ve stredu? Koukejte prijet,kdyz uz jsem si prehodila tu kosmetiku ;-) Holky, dnes byla vsechna kola zaparkovana ve stojanu! Oni me snad vcera slyseli ;-) ALe pak jsem si rikala,jestli jim treba nekrivdim a treba byl ten stojan vcera rano plny a oni z toho duvodu zaparkovali ta kola kousek od toho.... Me se treba ze zacatku stavalo,ze jsem stala frontu u kasy,pak pribehla pani,stoupla si vedle me, skoro to vypadalo,ze me chce predbehnout, ja uz zacala funet,ze ji neco reknu a pak kdyz na me prisla rada,tak pani se normalne uhne a necha me jit na kasu. Jako ze mi prijde,ze clovek je nekdy "prevenuto" a kolikrat ty veci jsou jinak nez si myslime.
Odpovedať
Profilova fotka
@salsiccia tak aspon nieco ma dnes pobavilo :-) :-) na nebi uklizeli... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lejinka : Copak se Ti stalo?? @Farmar: Videly jste holky Farmare? Me to tak dojalo. Je mi lito toho Petra,jak se neumi rozhodnout,ale je to trouba. A te Jane to ted moc slusi, vypada mnohem lepe nez na zacatku.
Odpovedať
Profilova fotka
@ditakir jojo, farmar...mne to dost mrzi, protoze zrovna tem dvema jsem to strasne prala...a uz uz to vypadalo, ze Jana Petra tim svym elanem a energii opravdu udolala - v dobrem smyslu slova. Ona to ma v hlave opravdu dobre srovnany, i ted to rekla moc hezky - ze tak cistyho kluka uz nikdy nepotka, ale je pravda, ze v nekterych vecech se asi moc ustupovat neda, ono by se ji to pak vymstilo... bylo videt, ze i Petr je z toho uprimne nestastny, prislo mi, ze se citi lapeny do pasti - on vi, kde byl problem, myslim si, ze to i chape, ale holt rodinne hospodarstvi+katolicka vychova+fakt, ze az dosud vlastne zil jenom s rodinou a maminka je holt hlava rodiny zpusobily, ze se tomu nedokazal vzeprit. Hrozne bych mu byvala prala, aby to dokazal...ale znovu se potvrdilo, ze zivot neni romanticky film s happy endem =-) Treba ten Patrik, tam to bylo jasny, proste to nezajiskrilo, i kdyz se taky ze zacatku mohlo zdat, ze je to jen jeho nerozhodnosti, ale Petr s Janou, tech je skoda. Toz tak... @lejinka copak se stalo? Doufam, ze to neni nic, co by se nedalo vyresit nebo ustat... drz se!! @yizheng ten tvuj manzel je teda fakt pripad...preju hodne energie, ale ty to urcite vsechno ustojis, jdes na to spravne, urcite se uz brzo stesti obrati - najdes si bydleni a az se vsechno uzavre, zacnes zase s cistym listem. Myslim na tebe!
Odpovedať
Profilova fotka
@yellowbanna mně to strašně připomínalo moje začátky boje, ale u nás to naštěstí dopadlo zcela jinak. ten Petr podle mě brečel proto, že je mu jasný, že se svou povahou a rodinou má strašně málo šancí na svůj vlastní život a je mu to líto, to mi osobně na tom přijde to nejsmutnější, že někdo (matka) má poit, že na něj má právo a že on nemá právo vůbec na nic vlastního. jinak jak tam koukali na ten UZ, tak jsem u toho bulela :) @lejinka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@salsiccia jojo, to je presny...a pritom zezacatku maminka vypadala docela v pohode...ach jo ad UZ - kvuli Adriane, ktera mi prijde jako spravna holka, a tomu miminku doufam, ze jim to vyjde...Petr je na muj vkus trochu moc macho a mam strach, aby az ho ta zamilovanost prejde, se to neprojevilo naplno. On uz ted nekdy ma takovy kecy, ze Adriana musi byt opravdu hodne zamilovana nebo velkorysa, ze mu to neomlati o hlavu 8-(
Odpovedať
@yizheng ac jsou okolnosti smutne tak historka z posty me pobavila :-D A s tim "velbloudem" jsem se take zasmala :-D Jinak preji hodne sil ... Myslim na tebe. @ditakir ty to mas se jmenama teda narocne ... @jennynka5 to taky nechapu, ze platis za prodlouzeni smlouvy? =-) To je nejaka specialita ve vyzkumu?? @rajskaOmacka - jsem se ji rozhodla zkusit v Italii - co davate misto protlaku? Passatu?? ... Nebo je tu neco jineho/lepsiho?
Odpovedať
Profilova fotka
@yellowbanna nebo je tak vtipnej-"vtipnej", no nevím, ono je těžký komentovat někoho, koho vidíme naaranžovaného v sestříhaném programu @lejinka tak se mi do ucha dostalo něco, co tě snad taky pobaví, hit Joža Ráže: Ver mi, to by mělo v Itálii úspěch, ne? 8-) @oky omajdy nedělám :( chtěla bych strašně zkusit svíčkovou a koprovku, ale nějak se k tomu nemůžu dostat. minimálně dvakrát až třikrát týdně očuchávám chodbu tady u nás, někdo tady pořád vaří guláš a španělskýho ptáčka a tak, strašně dobře to tu pořád voní :) na rajskou bych asi dala passatu, teda to mi přijde jako docela dobrej ekvivalent, třeba Valfrutta v krabičce mi přišla docela ok
Odpovedať
Profilova fotka
@salsiccia :Ja mam kousek od obchodu rosticcerii a me tu neustale voni grilovane kure. A ja posledni dobou trpim neustalym hladem,tak to je pro me fakt utrpeni. @yellowbanna: Toz pravdu mas ;-) Jo,ono je to tezke vzeprit se rodine,kdyz s nima ma to hospodarstvi. Ja jsem asi dost velka rebelka,ze bych se vzeprela,ale on je hodne pod vlivem. A on ten Petr Hajek byl uz zenaty? Me chybi prvni dily....Dnes mame Prostreno z Hradce Kralove,akorat ze ja to asi nestihnu,tak to pak sjedu na netu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?