zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
ja som sa davala kazdy rok ockovat proti chripke a nikdy som ju nedostala. minuly rok som sa nezaockovala a pekne krasne som dostala tu original pravu chripku. nechcela som ani oci zavriet, lebo som sa bala, ze sa uz nezobudim. :-D
segra, ked bola tehu, tak jej lekar odporucil sa dat pre istotu zaockovat (len na tu obyc. chripku). neviem, ci to malo na maleho nejaky vplyv, ale mozno ano, lebo je jak z divych vajec. :-D :-D
proti tejto novej by som sa asi ani ja nedala zaockovat, zevraj je to dost velke svinstvo. pokial by som mala oslabenu imunitu, tak asi hej, ale inac ee.
ja som este nikdy nebola ockovana proti chirpe a nic :-) babka odporkyna ockovani sa nechala pred 3r. ukecat a brutalnu chripku dostala a aj kamoskina mama.... ale tak asi neboli uplne fit ked sa dali ockovat.... brat sa dava ockovat uz asi 4r. a ten chripku nemava....
to asi zavisi od cloveka, ja som sa tiez nedavala nikdy ockovat a zatial ok :-) dufam, ze to tak aj ostane :-N
ja ked mam uz ze fakt chripku, tak mam len taku strasnu nadchu a zalahnute v usiach, inak nic strasne...
to ja ked mam nieco, tak poriadne. :-D ja som este nebola nikdy tak ze na tyzdnovej peenke. u mna je to mesiac a dlhsie :-D a hlavne posledne roky. zacalo to blbym chrbatom, to som bola 2 mesiace doma, potom srdce - 3 mesiace peenky a naposledy ta chripajzna, to som bola tusim mesiac, ci kolko. :-D :-D
ja som chripu nemala ani nepamatam.... a sice pamatam, na silvestra 2007.... som sa divila najskor, ze co mi je taka zima - v izbe v penzione som lezala v mikine, zakryta dekou a 2 paplonmi a vkuse kosa, potom som dosla k nasim, ze odmeriam si teplotu a tam 38,5... som si slahla par coldrexov a bolo fajn, na druhy den som bola happy, ze uz som fit, tak som nelezala a dalsi den teplota vyse 39 :-N
Caute ;-)
Ikke, tu to doporucuji jen tehotnym s chronickym onemocnenim. Ale co jsem cetla, tak prubeh samotne chripky pry vubec neni tak hrozny jako prubeh klasicke nebo reakce na ockovani. Osobne to vidim jako bublinu farmaceutickych spolecnosti pri krizi. Nikdy nebylo zavedeno ockovani s tak malou testovaci lhutou. Bavila jsem se o tom s cerstvou maminkou (gynekolozkou), dvemi stryci doktory a tetou doktorkou a vsichni do jednoho rikaji NE, ze jsem zdrava a ze v teto fazi nema uz chripka na mimco vliv. U ockovani to az tak jiste neni. Pry tu uz po tom nejake tehotne v prvnim trimestru potratily, ale to je tezko rict, zda to byla prima reakce na ockovani.
Osobne se nedam ockovat ani proti klasicke chripce, nemela jsem ji snad 9 let a nedala se ockovat nikdy. Nasi jako ucitele kazdorocne a kazdorocne dostali potom takovou brutalni reakci, ze meli horecky, bolely je klouby, sotva lezli a byli doma vzdy aspon 14 dni. Kdyby se nedali, meli max. tydenni chripku.
já teda mívám virozu každý rok, nevím ale, jestli je to chřipka, páč moje doktorka je docela divná a nikdy mi neřekne nic konkrétního (bohužel tady je to ale s kvantitou a kvalitou doktorů na štíru, takže jsem ve finále ráda, když mi má aspoň kdo napsat neschopenku).
když už, tak mám docela teploty, bolí mě klouby, palí mě oči a bolí mě i žít :-D v druhý fázi zvracím plíce.
ale není to žádná brutalita, asi jako má každý druhý.
já si libuju v homeopatikách, chemii jen hodně výjimečně.
očkovaná nejsem, páč mám fobii z injekcí. ale i kdybych neměla, tak bych do toho asi nešla. přijde mi to větší svinstvo, než jednou za rok nastydnout.
janocka rodila som na antolskej ale aj tie zvysne dve blavacke porodnice su baby friendly a fici to v nich rovnako :-p no a kedze do BA som to mala 50 km a do neblavackej okolo 100km, vyhrala BA
ikke ja som sa chcela dat v tehu zaockovat proti tetanu (lebo naposledy ma ockovali este na ZS) aj som si na nete nasla, ze je to vhodne, ze to automaticky ochrani aj babo, ale gynekolog ani prakticky lekar s tym nesuhlasili a odporucali akekolvek ockovanie odlozit az na dobu po porode a skonceni dojcenia
proti chripke sa ockovat nedavam, mala som brutalnu chripku v r. 2007, najprv na novy rok s prehankami a krcmi, potom sa mi to vratilo vo februari (to som bola asi 2 tyzdne cerstvo zamestnana :-p) s horuckami, vtedy to chytil aj manzel, tak sme cele dni prelezali a prepotili postel :-D odvtedy tuk tuk len prechladnutia
ha, i já jsem dostala garfielda :-D a po přečtení diskuse proč mi mizí fotky z alba, resp. toho, co tam přibylo, zatímco jsem se přemisťovala z práce domů, bych taky někoho tou cedulí flákla :-D
ty, co jsou tu týden a všechny příspěvky vyplácaly na to jedno téma, ale jsou nejchytřejší, tak z těch fakt beru nerva! ]-(
toho garfielda mi posalal pierre po telefonate s istou "inteligentnou" uzivatelkou alissa85 (pre blizsie info pozri tuto temu http://www.beremese.cz/forum/show.php...). Ak by sa chcel niekto zasmiat :-p
Jani, k cemu dospel Pierre po telefonatu s tou prudce inteligentni Alissou? :-D Ctu to tema a nestacim se divit 8-(
A koukam, ze nekdo si pojem "netextove prvky" vysvetluje jako popisky alb :-D
market - vcera to bolo fakt zabavne, co si tie baby povymyslali :-| ]-( ....ale nasli sa aj take ktore im to aj dost dobre vysvetlili a postavili sa za nas adminky, ale ved to si citala ;-) :-D
Jo, prave jsem to docetla 8-) Ale je dost zvlastni, ze se za adminky stavi vetsinou lidi, co uz nejaky cas na strankach funguji, tz. patrne ti, co znaji pravidla :-D
Jeste k netextovym prvkum - mam IP, co vzdy jen zkopiruju, pripisu nick uzivatelky a poslu, tam mam v zavorce vyjmenovane, co jsou netextove prvky. Ale tak pred mesicem, se priznavam, jsem sikanovala jednu zdejsi tehuli, ze tam ma 4 (metriky, bubliny s miminama, blikatak, hudbu), ona to teda redukovala na 2. Pak to nahodne kontroluju a mela jich tam 10!!!! Nekecam! Takze znova IP, ze ma jedno prihlaseni na to, aby to opravila, jinak mazu album. Takze opravila, po tydnu jich tam bylo zas 5! 8-( Smazla jsem ji cele album. Bez varovani a upozornovani. A dneska jsem se divala, ze nema zadny netextovy prvek.
Muzu vedet, jestli je nektera z vas v kontaktu s Zirafkou105? Mne prijde, ze v posledni dobe zacina dost "prudit." Uz jsem si ji vsimla ve vic diskuzich (obcas prijde i do Idopaticke neplodnosti) a vzdycky ma jen nejakou rypavou poznamku (ted o tech lekach pripadne k Diddi v Moja nespokojenost s Modrykonik). 8-( Tak by me zajimalo, co ji prelitlo pres nos ]-(
nie som so zirafkou v kontakte, iba sem-tam upozorni na nejaky album, temu a pod.... ale ked sa v nejakej teme riesilo preco ne/mozu firmy vystupovat na fore, tak par uzivateliek to schvalovalo a par nie a ona sa pridala k tym, co to neschvaluju, co ma soklo.... a co napisala diddi som si nevsimla... alebo som to uz zabudla....
s alissou som telefonovala iba ja, ale ona tak ziapala,ze to poculi aj ostatni :-D :-D a ze ak bude nabuduce volat, tak jej mam povedat, ze odovzdavam jej nadriadenych a oni s nou radi pokecaju :-p :-D
uz som si vsimla zirafkinu reakciu.... ved ked diddi pise ake je to tu na hovno, ja jej odpisem, ze tak nech ide na FB ked je z neho taka nadsena a ma tam vsetky kamaratky a zirafka na to, ze diddi tam nema vsetky kamaratky.... nuz, neviem co sa deje....