zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
Tak jsem se na to jeji dite preptala te kamosky, co chodila do diskuze Hubneme XXL a rikala, ze Marek a ze mu rika Mařenek, protoze si prala holcicku. Ale tu ma pry taky. Ten otec jejich deti je vskutku nepritazlivy pan v letech, ale ona taky neni zadna laň :-N
no to není no. ale i tak si myslim, že takovýho pána neměla zapotřebí. třeba je něčím výjimečný :-N
tak marek jo? a já pořád myslela, že je to marin, marian nebo tak. mařenek :-D
Ahojky :-)
Nakukuj zpětně, viděla jsem někde megapupek, tak jeden přihodim :-D
http://www.modrykonik.cz/album/view.p...
A jdu se kouknout co se řešilo s Lakme jsem si kdysi psala, nikdy jsme si nesedly, tak co se tu řeší :-D
Ty jo tak z tohodle jsem taky odpadla :-D
teta Berta (neprihlásený) - 2. marca 2010 o 13:02
no teeeda , odpadnem... , bob , ty budeš nejaký macher.. asi , teby by som potrebovala
Koukám že na Lakme jste si nakonec vzpomněly samy, mě utkvěla nejvíc fotka s křížem a to jsem se s ní bavila asi dva roky :-N nějak si toho víc nepamatuju, ale furt házela nějaký rozumy, takový uživatelky fakt miluju ať už sem nelezou :-N Ano Mařenek a Barborka :-p a tuším že její manžel má nějaký dítě z prvního manželství? Ale nechtěla bych kecat ;-)
Já normálně nevím co dřív, jestli BETA nebo tady :-D skáču od jednoho k druhýmu, taky se omlouvám ale moc nestíhám, to téma co jsem si označila na MK mi nějak nevyšlo, byli jsme zase hodně po doktorech s děckama, ráno jsem byla s Kristý na krvi, to byl mazec :-x tak koukám, že to někdo odzelenil už :-N :-N :-N
s kristý na krvi kvůli tomu ekzému? vy jste pořád po doktorech :-(
já se cítím dobře, až na ty moje nevolnosti a tlak a migrény. a taky mě štve naše sousedka, neskutečně. zkopíruju vám, co jsem psala do jiný diskuse, je to dlouhý :-D
Kájo jj kvůli ekzému, budou jí konečně dělat aspoň nějakej rozbor jestli neni alergická, bohužel do 3 let ty testy vychází často falešně pozitivní či falešně negativní, takže jako neni vyhráno, spíš to beru jako takovej bod kterýho se teď chytit, protože já už jí prakticky nedávám co jíst, koupila jsem hodně krémů, antialergickou podložku, sebrala jí záclonu v pokojíčku, netuším co by jí mohlo vadit chudině naší :-S
No zkopíruj :-D a pořád nevolnosti máš a migrény jo? No tak to je na pytel teda :-o a jsi doma nebo chodíš do práce?
Já už si přijdu jako totálně pitomec ale kudy že chodíte na Betu do toho tématu pro (ex)adminy? :-N jsem už dlouho na MD tak mě omluvte, ale já to prostě nemůžu najít |-| :-p
sorry, je to dlouhý a taky jsem tam sprostá :-D
-------------------------------------
včera, jak jsem jela do té prahy, tak jsem cestou na vlak potkala naši sousedku. tak jsem se zastavila, abych se jí zeptala, jak se má. a ona se mě ptala, co dělám dneska odpoledne. já v domnění, že mě chce pozvat na kafe nebo na koncert (hraje na housle a klavír), tak jsem vesele odpověděla, že nic. a ona se hned nato zeptala, jestli nechci hlídat teda michalku.
mají dvě dcery - asi 2letou michalku a asi 5letou karolinku. ta karolinka je taková hrozně k lidem, vůbec se nestydí, je hrozně bystrá a chytrá, dá se lehce zabavit, protože by pořád něco tvořila. bez problémů. michalku jsem viděla v létě asi 5x na zahradě, ona je takový solitér, moc k ničemu nikoho nepotřebuje, vystačí si sama. navíc jsou jí teda dva roky.
jenže já blbec, jak jsem byla v šoku z toho, že mě úplně samozřejmě poprosila, jestli jí nechci hlídat dítě (jsem pro ní prakticky cizí), tak jsem popletla tu mladší se starší, a řekla že jo, klidně.
a ona teda že od dvanácti do pěti. no tak to jsem myslela, že mě omyjou, protože ona ví, že jsem těhotná a že je mi ještě pořád někdy špatně a narve mi dítě na 5 hodin.
ale tak jsem si pořád myslela, že chce hlídat káju, tak jsem si řikala, že to s ní 5 hodin zmáknu, že už je velká.
tak jsem teda kejvla, rozloučily jsme se, protože já jsem pospíchala na vlak, a až cestou mi došlo, jak jsem se sekla.
no nic, řikala jsem to mílovi a včera tchýni, oba kroutili hlavou, jakože to fakt neni možný, takhle narvat na ulici cizímu člověku vlastní dítě. a tchýně mě ještě litovala, že budu tak dlouho hlídat 2letou holku, která mě vůbec nezná.
tak ve dvanáct tady zvoní ta dana s malou michalkou. šla jsem otevřít, vyběhl bert a dovnitř vběhl kocour. malá michalka se berta lekla a začala couvat. takže jsem si představila, jak táhnu dovnitř míšu, odháním od ní berta a ještě vyhazuju kocoura.
dana mi podává nočník a tašku, že v tom má míša jablíčko a pití, ale ať jí to nedávám před spaním. no jistě, takový dítě přece přes den spí, to mi vůbec nedošlo. tak se jí ptám, kdy jí mám dát spát a ona že až se jí bude chtít.
a že tam má i věci na převlečení, kdyby se počůrala. že jí došly plenky a nový už kupovat nebude. tak se ptám, jestli si jako malá neřekne, když chce na záchod, a ona že jo, ale že ve spaní se ještě počůrá.
holky, já myslela, že jí prohodím dveřma. ona mi narve dítě a myslí si, že já si tady jako nechám počůrat matrace nebo co? tak dobrý. řekla jsem si, že pod ní dám nějakej igelit a obalim jí do potravinový folie a že jestli se mi tady počůrá, tak si to pak maminka hezky uklidí. neskutečný.
jenže pak nastal čas předání a malá míša spustila neskutečnej hysterák. tak řikám tý daně, že jí prostě podržim, ať jde, zavře dveře, že míša bude chvíli řvát, ale pak jí to přejde.
no chápu to, je to její máma. tak jí vzala, chovala jí atd. míša řvala dál.
pak mi řekla, jestli s ní nechci jít na zahradu, že když je na zahradě, tak nechá mámu odjet. tak jsem se šla oblíct, venku pršelo, chodila jsem s malou po zahradě, snažila se jí zabavit. když se mi to asi po 5 minutách povedlo, tak řikám potichu daně, ať se vypaří. a ona místo toho, aby odešla, tak začala:
"no tak já jdu, ale jeslti bude zase brečet..."
no a samozřejmě v tom se míša přestala soustředit na sněhuláka, viděla mámu, jak se blíži k autu a všechno znova. dana jí 15 minut nosila po zahradě, já v dešti chodila za nima... nakonec řekla, že jí vezme s sebou, vzala tašku, nočník a jela.
holky, já byla tak neskutečně nasraná, to jste neviděly! ale hlavně jsem byla ráda, že si jí vzala, protože by mi tady řvala, pak by se mi pochcala do postele a měla bych jí do 5 na krku. nazdar!
------------------------------------------------
tohle jsem psala včera:
a představte si, co se stalo mně. já jsem ráno a po obědě uklízela a zas jsem to asi přepískla, protože mi pak bylo blbě, tak jsem si lehla na sedačku a tam jsem asi na hodinu vytuhla.
mezitím u nás klepala dana, co má tu pochcanou míšu. míla jí šel otevřít, ona jestli se mnou může mluvit, tak jí míla řiká, že spim, že je mi zase špatně, a ona prý naprosto suverénně, že by potřebovala zítra od 12 do 5 pohlídat OBĚ holky a že až se vzbudim, tak že k ní mám přijít, že se domluvíme.
samozřejmě jsem tam nešla. chápete to? tak ona ví, že je mi furt špatně, dokonce i teď, když sem přišla, chce mi přesto narvat na 5 hodin dvě malý holky, přitom ví, že se obě bojí psa, takže bych ho jako kvůli nim musela zavřít do chodby, zatímco by nás tady slyšel, a ještě by se mi teda malá pochcala do postele. nehledě na to, jaký divadlo tady minule předvedla.
no neskutečný.
-----------------------------------------------
a tohle dnes:
jo takže nejdřív dopíšu story s danou, páč to jako včera nebyl konec.
já jsem šla spát asi v 1.45, no pak mělo mimino tu rozcvičku. ono to není nijak silný, jakože kopance nebo tak, ale šimrá to, je to takovej tlak občas, prostě to vnímám, jak ležím, je ticho a tak. no a já neusnu na zádech, nejradši spím na břiše nebo stočená do klubíčka. jenže na břiše to nešlo, to se to tam najednou hemžilo nějak moc, asi se mu to nelíbilo. na boku se mi zase to břicho sveze ke straně a táhne to, podložila jsem se sice polštářkem, ale moc to nepomáhá.
takže jsem se ještě asi hodinu převalovala a tím pádem jsem dneska zase dýl spala. a tak nějak před desátou mě vzbudil pes, jak štěká. on spí v pelechu v předsíni, takže když se někdo ochomýtne kolem dveří nebo tak, tak štěká.
za chvíli slyšim, jak někdo ťuká. bylo mi jasný, že je to dana. jenže já byla rozespalá v posteli, v pyžamu, nevyčištěný zuby a navíc mám od rána slušnou migrénu a motá se mi hlava, takže jsem se jako ani nenamáhala. jako vim, že to nebylo hezký, ale na druhou stranu, ať se na mě nikdo nezlobí, ale když ví, že mi bylo včera špatně a že jsem nepřišla, tak by mi asi došlo, že z hlídání nic nebude.
no ale vzbudila mě, tak jsem vylezla a tak se jako šourala po bytě, až jsem se došourala na záchod. a v tom někdo zvoní (nemáme zvonek u vchodových dveří, jen dole u vrat, takže jsem věděla, že je to někdo dole). čekám poštu s dárkem pro mámu, tak jsem vykoukla záchodovým okýnkem a vidim, že to tam zvoní dana to už jsem se fakt naštvala, že teda vylezu a něco jí od plic řeknu. jenže než jsem se vybavila na záchodě a vylezla , tak už byla pryč.
už je dvanáct, takže počítám, že děti někomu narvala. ale až jí potkám, tak si to teda za rámeček nedá. to je drzost největší, aby mi tady ráno voblejzala a zvonila a mlátila mi tady na dveře.
fakt to nechápu, že jí nedojde, že asi nejsem na tý nemocenský jen tak, že je mi vážně blbě. a že dvě malý holky na 5 hodin jsou na mě opravdu moc. já vim, že budu mít vlastní dítě a že se o něj budu muset postarat a že časem budu mít třeba taky dvě. jenže to budou moje děti a já se tak nějak postupně naučím, co s nima a jak je zvládnout. zatím to jako moc nevim. jak jsem psala, tu větší zabavim, ta už je velká a dá se s ní dělat spoustu věcí. ale zase 5 hodin už je taky dost. a ještě tu 2letou, kterou nic nebaví, u ničeho nevydrží, bojí se mě i psa...
tak to máte pro pobavení, jak mi chtěla v podstatě neznámá sousedka narvat dvě děti :-D
terko, já mám uložený odkaz http://beta.modrykonik.sk/forum/sukro... a přes ten tam chodím :-D
ale je fakt, že nevim, jestli jsme teda tady nebo tam. asi obojí. ale dneska jsem nahlížela a nic moc novýho nepřibylo, narozdíl od tohoto tématu.
nevolnosti mám pořád, i když už mnohem míň, třeba tak jednou za týden. já bohužel nechodím pravidelně na velkou (pardon), dřív jsem chodila každý den, teď tak jednou za 3, 4 dny. není to tak hrozný, jako že bych byla zabetonovaná nebo tak. ale zase když pak jdu, tak asi jak se mi hnou střeva, tak je mi hrozně zle, v podstatě na wc omdlívám a nejsem schopná třeba půl dne nic dělat, jen ležim, je mi zima a hrozně se klepu. :-N
a jinak mám problémy s tlakem, takže jak se teď pořád mění počasí, mění se i tlak. buď se mi motá šiška, nebo mám migrény. takže jsem občas schopná prostě jen spát.
a jsem pořád doma.
to chudák kristýnka teda, když nevědí, od čeho to je :-|
Ty vole Kájo :-N pardon ten výraz :-D jsem to přečetla jedním dechem a přišlo mi to jako debilní komedie :-N mám doma dvouletý hysterický dítě, takže vím co to je, těhotný bych jí nikdy nedala... za 1) je dost těžká na tahání, nikdy bych si neodpustila kdyby se té těhulce potom něco stalo, za 2) je to i pro mě neskutečně psychicky náročný se o ni starat a za 3) dát dítě k někomu cizímu, ještě k tomu všemu když se počůrává a na spaní a dát mu na 5h sebou jablko :-o ... a ještě jak je drzá a otravuje tě tam, ty jo jako to jsem zvědavá, to bude ještě pokračovat toto :-N No já jsem v šoku teda :-o :-o :-o
Kájo to je divný já to zkoušela hledat i přes SK betu a prostě se tam nemůžu dostat, tkay si to teda uložim :-N
No ty si teda užíváš :-( já jsem si s Kristý vytrpěla taky svoje, bylo mi hodně špatně cca do toho 20tt, ale pak se to fakt otočilo a já začla úplně žít a jíst :-N migrénu jsem měla jen jednu pořádnou za těhu a trvala teda týden, šílenej týden!!! Takže ti přeju ať se to taky zlepší, ten tlak ti ale asi zůstane, tak to máš fakt náročný.
no oni jsou docela drzí celkově. v létě nám sežrali venku maliny a ještě si na ně pozvali kamarády s dětma :-D
já už to beru s humorem, hlavně se těšim, až to budu o víkendu vyprávět tchýni, ta už se na to vyloženě těší :-D ale v tu chvíli jsem byla vážně naštvaná, nebyla jsem schopná jí ani poslat do perdele. 8-(
no taky jsem si řikala, že jí s sebou nedala žádný jídlo, takže jako asi počítá, že jí něco dám. já jsem třeba občas hlídala kamarádce holčičku (ale tu jsem hlídat chtěla, to bylo zlatíčko) a ta kamarádka jí s sebou dala v krabičce jídlo na ohřátí, pití, ovoce, nějaký sušenky... a ještě mi za hlídání vždycky nutila peníze.
já jsem si nikdy nic nevzala, ani od tý dany bych nevzala. ale dost mě to její jednání zarazilo.
teď už docela jím, i když ne moc. jsem asi na začátku i něco zhubla, protože pupek už mám slušnej, ale přesto vážím pořád stejně. no času dost, to ještě naberu, až mi to bude líto :-D
Kájo mě by v životě nenapadlo dát někomu takhle dítě jen s jablkem :-( většinou dávám Kristý najezenou třeba na půl hodiny k někomu a i tak má sebou kopec jídla, pití a něco donesu jednou za čas jako dáreček kámošce za to (třeba křupky pro prcka nebo nějakou hračku...) jako je to otřesný a jen to podle mě vypovídá o tom jaká je to matka, protože svěřit dítě někomu bez jídla a předpokládat že to jídlo dostane?! Co je to za výplod, vždyť neni tvoje povinnost doma pro to dítě něco mít, tak jako to dítě bude hlady kdyžtak? Je mi z toho až smutno |-|
Ty jo já bych ale takový sousedy vraždila, všechno bych oplotila, přesázela ... :-N
Tak se mi zrovna manžel vzbudil z gauče, tak asi půjdeme spát :-N :-D ty jo to je hodin, za chvilku zase kojím :-p tak se loučím, snad bude někdy víc času zajít na delší dobu :-D dobrou a hezký víkend! :-)
caute, caute.... sme boli dnes po sto rokoch v kine.... a paradicka, paradny psychotriler, take ja luuuuubim... takze ak chcete ist na film, po ktorom vam huba spadne, tak Shutter Island - Prekliaty ostrov :-D
inak, vtipna vec sa mi stala.... pozeram, ze Ip na streche od "ceresnaj", stazoval sa, ze ma stopnuty inzerat kvoli "cena dohodou nie je cena".... kolega ma nick "ceresnam".... ceresnaj je starsi pan - podla fotky - a vyraba dvere a je z Noveho Mesta nad Vahom, no robi s drevom.... a otec kolegu je z Noveho Mesta, robi s drevom, vyraba dvere a tiez sa vola ceresna :-D tak som mu to hned fwdla, ze nech to s otcom vybavi on :-D :-D lenze pochybujem, ze si tu Ip precita skor ako mu to v pondelok poviem alebo mu to napisem do nejakeho chatu.... a tomuto kolegovi - ceresnam (michal ceresna) ikke stopla cez vianoce inzeraty a nick ceresnam_cz, lebo ze vytvoreny kvoli kseftom v bazari.... no budem musiet ceresnovcom dohovorit nech nerobia neplechu :-D :-D
dnes musim ist spat dnes - do 10min. - lebo vstavam rano... fakt rano, okolo 7h, bo ideme lyzovat.... kuuuuurna, debilne vstavanie, uz teraz sa mi nechce lebo viem, ze este o hodinu budem pri PC... zavisla krava som :-D =-)
s asmirou sme boli na lyzovacke uz daaaaaaaaaaaaaaavno, este asi v januari alebo vo februari, to bol pracovny den.... s drahym ideme na lyzovacku... a je tam aj 5km sankarska draha, aj na kolesach sa da vozit, tak sa idem vyblbnut :-D ano, iste spim... asi tak ako ked som ti vcera este o pol 2 pisala Ip :-D
Jani teda ty jsi mě hned po ránu rozesmála :-D Užijte si lyžování, vstávání nezávidím :-N já bych spala, vy prozatím bězdětný spěte, spěte, spěte!!! :-D
Ahojky Domi, jak je, jak to vypadá s tvojí mrchou? :-o
Kájo děkujeme za přání, dneska má Kristý ekzém lepší, mázla jsem jí kortikoidy :-S takže se to dalo čekat, už to jinak nešlo, aspoň něco ;-)
Jak se máte ostatní při víkendu? :-)
ahoj terez, no moja mrcha stale nikde, po vikende spravim dalsi tehu test :-|
ja zatial vikendujem pracovne, periem, varim , ale rada by som dakam vypadla...mozno zbehne tu za hranice do rakuska popozerat :-)
Juuu, tu uz se nespi... vcera jsem u komplu malem usnula, uz jsem nedokazala cist :-D A dneska jsem se vztekla, jen jsem otevrela oci - tu je snad 10 cm snehu a stale huste snezi 8-( Ja uz chtela jaro, kruci!!! ]-( Jinak mam v planu pokracovat ve svem harmonogram "Co musim stihnout do porodu..." a siju potahy na renovovane kreslo. A jde to asi 100x pomaleji nez jsem si predstavovala. Tudiz v tom harmonogramu to bud seskrtam nebo budu muset hodne prenaset :-D