zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
Zdravim :-) Nejak nestiham, predvcerem jsme prijeli z Chorvatska a teprve dnes jsem se sem dostala. Pres telefon se nemuzu sem prihlasit :-( Tusim, ze tak ve ctvrtek uz bychom mohli byt zpet v DE a mohla bych zas fungovat. Ted jsem totalne rozhozena a furt nekde litame.
Ad porodne - v Nemecku nic takoveho neni a pridavek na dite je plosne stejna castka vsem, coz mi prijde fer. Vsecky deti budou teoreticky danovi poplatnici. Nas Max nema v CR narok na vubec nic (ok), ale vubec se mi nelibi, ze bude muset delat kazdy rok rozdilove zkousky v ceske skole ]-( Nastesti bude mit tu kmenovou ceskou skolu u tchyne, ktera mu stanovi jen cestinu a vlastivedu/ dejepis+zemepis. Na nekterych skolach pozaduji reditele i treba fyziku nebo chemii, coz je silene. Obzlvast proto, ze kazda skola ma jine osnovy :-( Aktualne s kamaradkama resime, ze bychom si pozadaly ministerstvo zahranici o licenci na Skolu bez hranic a mohly bychom mit nedelni skolicku, kde by se deti na tyhle zkousky pripravovaly prubezne cely rok.
@mmmk este mi napadlo k tym rozdielovym skuskam:
ja som bola rok v Nemecku na strednej skole, este v case, ked to "nebolo v mode" (vsetko som si vybavila sama, resp. rodicia mi vybavili, zaplatili, ...) po navrate, hoci som chodila normalne do skoly cely rok, som nemohla robit rozdielove skusky, lebo "som nebola vyslana na tuto studijnu cestu statom" (a teda to nie je v zaujme statu, aby mi umoznili robit rozdielove skusky) preto som maturovala az v 20r :-D :-D :-D
@emjee Marti, to je takhle chytre udelany zakon o plneni povinne skolni dochazky. Dite s ceskym obcanstvi, co se narodilo a zije v zahranici se musi bud prestehovat kvuli skolni dochazce do CR a nebo delat rozdilove zkousky a chodit do skoly v zahranici. Resenim samozrejme i je, ze ja bych ho mohla vzdelavat doma, coz se mi pochopitelne nechce. Pokud bychom ho nenahlasili na kmenove skole, hrozily by nam nejake postihy kvuli neplneni skolni dochazky. Na stredni skole to uz neni. Samozrejme, ze budu chtit, aby umel psat a cist cesky, ale prijde mi to na prvnaka trochu moc, aby se ucil pismenka, cist a psat nemecky a soucasne i cesky. Planuju to udelat tak, ze by mel o rok odklad skolni dochazky v CR a v Nemecku sel normalne v zari 2016. Nemecke obcanstvi mu kvuli tomu davat nehodlam ;-)
@emjee statne jasle stoja 400eur?? =-) to si mi ani nemala povedat :-D
mala som na mysli to, ze u nas nejake jasle su, ale v CR vraj niesu ani jedny :-N
@latvia statne jasle? a to je co, prosim? ja viem len o sukromnych (mozno su aj nejake statne, ale spocitas ich na prstoch jednej ruky a ked citam, ako maju mamicky problem s umiestnovanim deti do skolky, potom aky musi byt problem s jaslami?)
@latvia v Ba su 4 statne jasle http://www.bratislava.sk/vismo/o_utva...
a podla predposledneho prispevku v tejto teme http://www.modrykonik.sk/forum/tema/s... nepatria medzi lacnu zaleztost :-p
na Čajkovského 2, platí sa mesač.popl. fix.262,23€ + strava 1,32€ na deň, rodinám trvale bývajúcim v SM pripláca obec 20% z mesač.popl. /teda platia 209,12€/ vek detí od 6.mesiacov do 3,5r.
a na Hollého 9 ,262,23€ /209,12€ + 1,32€ strava,vek detí je od 1 r. do 3,5 r.
@emjee viem ze ich je zalostne malo a sukromne su predrazene....len v porovnani s CR kde niesu ziadne je to aspon trosku lepsie =-) :-N
hlavne ked rodicak v CR sa da dat aj na 2 roky a potom neviem kam daju ludia deti =-) asi preto tuto skratenu formu nepobera vela ludi
@latvia rychly prepocet:
statne jasle ca. 290 eur (vratane stravy)
rodicak ti zoberu 256 eur
zacnes cestovat do prace a stravovat sa mimo domu ca. 50 eur
suma sumarum musis dostat takmer 600 eur cistej mzdy, aby si bola na tom financne uplne rovnako, akokeby si sedela s dietatom doma a poberala len rodicovsky
@krista teri, ty si si asi necitala ten clanok o otazkach :-N Takze: prva odpoved je ta, co ma najviac hlasov.... ked niekto napise odpoved 27. 09. o 16:40 a nik za tu odpoved nezahlasuje, dalsi napise odpoved 17:00 a dostane 1 hlas, bude prva.... a ak niekto napise 30. 09. a dostane 2 hlasy, bude táto odpoved prva, ta s 1 hlasom druha a tak
http://www.modrykonik.sk/fotoblog/asm...
@janocka pardon, to jsem celá já, se omlouvám :-x už ti asi lezu pěkně krkem :-N posl. dobou se furt ptám na hovadiny, pamatuju si jak mě takhle sr... lidi v práci a teď to dělám sama, no holt jsem fakt tupá na tý MD a nestíhám, tak budu radši dělat něco o čem vím že to dělám dobře :-N
@janocka no já ty dny mám nějak už často, sama to na sobě vidím |-| to je tím že řeším milion věcí do kola, děti mi skáčou po hlavě, do toho přemýšlím jak s operací, jak s vyšetřením, do toho další vyšetření s jinýma částma těla apod. :-N a finance kterých je každej rok málo a do toho nám zhořela mikrovlnnka apod. apod. 8-( na pytel všechno, do práce s fakt těším, hlavně kvůli penězům a že budu myslet taky na něco jinýho než plínky :-N
ale ja ta chapem..... tiez sa mi to stava a to mi po hlave deti neskacu - iba myslienky mi poskakuju :-p
no financie.... to poznam... teda ich nedostatok.... teraz je cca 2 tyzd. po vyplate, no uz cakame na dalsiu, kedze drahy mal narodeniny, tak darcek som mu kupovala, svadby 2 boli v septembri, tak tam sa nechalo nemalo penazi (penazne dary + kozma + kadera) no a benzin, to je uz kapitola sama o sebe... niekedy mam pocit, ze zarabame iba na benzin, najom a ine ucty :-| ale tak kazdy den dufam, ze coskoro uz bude lepsie.... takto dufam uz takmer rok... ale vlecie sa to, vlecie |-|
no, ja som tomu tiez dala....vymazala som kopec prispevkov ktore boli k teme :-x :-x :-x :-x :-x ach jaj.....ma uz seru tie temy strajk, nestrajk, potom sa clovek myli a maze aj dobre veci :-N :-x :-x :-x :-x neexistuje funkcia kde vratim zmazany prispevok? :-N
@domika007 helou.... dnes mame s latviou vzdelavaci den :-D - skola adminovania :-p
@latvia ked sme uz pri tom "dareni" tak ja som vcera chcela 1 inzerat flagnut a napisala som dovod: podla mna s tym kseftuje, veci na figurinach a pod., no omylom som to dala ako dovod stopnutia :-D dari sa no