zakladam znovu tuto temu, bo sa nam opat stalo to, co bolo popisovane v teme "Pruuuuser" (ktora pozeram uz tiez neexistuje...) Nasu staru vykecavaciu temu som nasla na streche tusim v prestavbe bytu :-. :-x no a odtial sa sem spat neda dat...
baby, bacha na to... ;-)
@janocka aký lunárný vek :-D to je co :-D
Počítání z krve je princip toho že se každých 7 let krev mění, já nevím jestli to umím vysvětlit, už jsem to kdysi psala do nějakýho tématu možná to najdu :-N
Tady jsem to vysvětlovala tak kopíruju :-)
Výměna krve:
1. varianta:
Kdo z vás má ‚mladší‘ krev? Možná jste už slyšeli lidovou moudrost, že lidská krev se každých sedm let obnovuje. Pohlaví potomka je pak údajně závislé na tom, kdo z partnerů má v čase oplodnění ‚novější‘ krev. Tak začněte počítat, začíná se ale termínem vašeho početí, nikoliv narození.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. varianta:
Tohle je můj popis (nebo-li technika podle které jsem to počítala dřív, ale mě to podle ní nevyšlo, takže věřím teď té první )
krista • 25tt • 23. říjen 2007 ve 21:16
Zkopírovala jsem to z jedné diskuze kde jsem to tak před 3/4 rokem vysvětlovala
Spočívá to v té výměně krve po sedmi letech, anuluje se to porodem. Ženy začínají s červenou křivkou (holčičky) a muži s modrou (chlapečci)a vždy po sedmi letech - změna
Dobře dám příklad, bude tu paní Jana a pan Jan, paní Jana se narodila v roce 1980 a pan Jan v roce 1975 (aby se nám to dobře počítalo):
Jana:
1980 - 1986 - holčička
1987 - 1993 - chlapeček
1994 - 2000 - holčička
2001 - 2007 - chlapeček
Jan:
1975 - 1981 - chlapeček
1982 - 1988 - holčička
1989 - 1995 - chlapeček
1996 - 2002 - holčička
2003 - 2008 - chlapeček
Př.: Mimi počali v roce 2006 - bude to chlapeček Žena vždy začíná holčičkou a muž chlapečkem (anuluje se to porodem, popř. transfůzí).
@krista lunarny vek to je k tej tabulke, na kt. dala link @ikarkulka
nechce sa ti to vypocitat aj mne? mena sedia, len Jana by bolo datum narodenia 1982 a Jan 1979 a cisto teoreticky keby sa nam podarilo v r. 2011 tak co to bude?
@janocka a neměl někdo z vás někdy transfuzi? Tou se to taky anuluje? Já ti to ráda spočítám, snad mi to vyjde :-D
Aha tak já jsem si vzala lunární věk jako věk kdy jsme děti počali kolik mi v té době bylo, to je špatně?
@janocka jani, vedle té tabulky máš čínské nové roky, tak podle toho. kdy ses přesně narodila? spočítám ti to.
to je dobrý s těmi jmény, že to sedí na janku :-D
jej, jani, kdybyste počali a byla to ta holčička, tak bys měla asi problém se jménem co? pro kluka už dejme tomu máš :-)
A jak by se jmenovala holčička, to mi nějak uniklo :-D
@ooo fakt? :-) tak to je něco, zkazily jsme ti statistiku :-D
Ale třeba blbě počítám ty roky.
@ikarkulka můžeš mít to taky spočítat? 31.3.1986.
@ikarkulka narodila som sa 23. 12. 1982 - dakujeeeeeeem x-)
no pre chlapca meno uz mam vysnivane, uz ho len potom presadit doma, lebo ak by bolo na manzelovi, dal by mu meno Ján - ake originalne, ze? :-D
a pre dievca, to bude este dilema..... ked to bude aktualne, samozrejme :-D
@ikarkulka segra otehotnela v marci v tom case mala 28 rokov. na marec je tam pisany chalan a aj sa narodil. :-) vychadza to aj mojej mame, co sme pozerali, sme dve baby podla kalendara
janka tam ma tusim babu :-D
@janocka no tak jaký jsou ve výběru :-D a Ján je super, to je opravdu originální a jistě by byl ve vaší rodině jediný držtitel tohoto jména nebo jemu podobných :-D
@ooo janka už ji tam má jo :-D ty víš kdy otěhotní? :-D
@krista urcite by to bolo netradicne meno v rodine.... sak ho ma len moj drahy + jeho ujo + moj svokor.... teraz ked sme u svok. a svokra povie: Janko, pod sem - tak na 99% sa neozve ten spravny, ozvu sa obaja alebo sa neozve nik :-D takze ak by sme mali este dieta s takym menom, tak amen tma
@ooo nooo, len podla toho linku, kt. dala @ikarkulka - a videla som ho aj v dakom inom fotoblogu- by to malo byt podla lunarnych rokov... takze tazke vybrat si