@bajuskaa zial nie. Myslim, ze tam nic tolerovane neexistuje. Takze mozem moje kolaciky a kura na paprike co som si tiez dnes uvarila ale este nejedla, pekne zamrazit a jest az o 3 dni. Teraz vobec neviem, co mam jest. A hladna som. :-( =-) Musim sa drzat tych nemeckych receptov. Tie su fakt bez tychto potravin. Idem nieco hladat na nemecke stranky. Ked najdem, dam sem. Kazdopadne smieme napr. makrelu, grilovane kura, narez a obmedzene mliecne vyrobky. Vcera som si upiekla jeden chlieb bez skrobu, tak ten budem jest.
beruska678 tak ty si to robila spravne. Jedla si nejaky chlieb?
@carilina Ja som si robila tento chlebík
POTREBUJEME
*250 g tvarohu
*4 lyžice ovsených otrúb
*4 lyžice pšeničných otrúb
*3 vajcia (bielky vyšľaháme na sneh)
*pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
*soľ
*1 lyžičku rasce
POSTUP
1. Zamiešame všetky suroviny okrem bielkov.
2. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne primiešame k cestu.
3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
Síce tam ide kypriaci prášok, ale ja som dala len necelú lyžičku (aby to trošku vykyslo) a rozdelila som si to na 4 porcie (4 dni), takže sa to tam viac-menej stratilo.
@bajuskaa ja chcem dat dole velmi vela. 12 kg. Nabrala som to, ked som prestala fajcit a velmi zle sa pri terajsej vahe citim. Ale Dukan calkulator mi vypocital 1.faza 3 dni, druha faza 98 dni a tretia faza 140 dni teda do zaciatku juna. Ci to vadrzim? :-|
Ešte odporúčam zvyšok toho chlebíka odložiť do mrazničky, je to také vlhkejšie cesto, tak aby vydržalo.
Ozaj, ja som tam tie bielka nešľahala (dala som tam normálne celé vajcia) a piekla som to trošku dlhšie ako 35 minút (ale to je moja rúra taká spomalená :-D ) Piekla som to v takej bochníkovej forme, ktorú som vyložila papierom.
@beruska678 dakujem ti velmi pekne. Zajtra si ho upeciem. Uplne bez chleba to nejde. Tiez to tak spravim. Len potom musim este 1/2 lyzice otrub zjest extra. Maslim, ze tie psenicne sa nepocitaju ako nahrada za ovsene, alebo?
Tu na tejto stranke.
http://www.drdukan.de/dukan-diaet-kal...
Ked sa otvori, treba toto "Dukan Diät Kalkulator hier aufgerufen werden." (je to pomerne na zaciatku) kliknut a otvori sa kalkilator, ktory je v anglictine ale nakolko je do nemciny prelozene co tam treba vyplnit, viem vam to prelozit. Je to uplne zadarmo. Takze ak chcete, dajte vediet.
@carilina no ja si skôr myslím, že sa to nemusí až tak striktne dodržiavať....od začiatku je tu kopec báb, ktoré sa riadia podľa slovenského dukana a je tam omnoho viac potravín ako v hentom čo si sem dala...a chvália sa tu svojimi kilečkami koľko dali dole...takže si myslím, že je to v podstate jedno.
@bajuskaa co ti nechce ist? ten kalkulator? a ked ano, pokial prides? ja vam to rada prelozim len musim vediet, ci sa dostanete na tu stranku kde traba vlozit tie data.
@luciaskorec tak tak, niekedy stačí zapojiť fantáziu ale jasné žiadna "inšpirácia" nie je na zahodenie:-) pozrite len na super receptíky od lulian či tesoro.. mňam, myslím že niektoré si budem robiť aj keď to už tu definitívne zabalím ;-)
@beruska678 ako citam, snazis sa dodrziavat predpisy. Neviem kde si sa na slovenskych strankach docitala o tom co som napisala, ze v 1.fase je skrob zakazany a tym padom je aj zopar alebo vlastne dost slovenskych receptov nie celkom spravnych. Dakujem ti za tvoje recepty a informacie. :-)
@luciaskorec nuz snad mas pravdu.
prosila si ma o preklad toho kalkulatora. slubila som, ze to sem dam, ale nakolko si jedina co ma o to zaujem sa ten preklad neoplati. okrem toho si myslim, ze ked nebol na slovenskych strankach odporucany a prelozeny tak asi by vas iba poplietol. sice neviem ako ste si vasu dlzku faz vypocitali, ale hlavne, ze ich viete. :-)
@zabka88 tak tak, mas pravdu. vela ich schudlo aj napriek nie uplneho dodrzania predpisov ako potvrdzujes luciaskorec, Ale ja s tym mam velky problem. Ked nieco robim, chcem to robit poriadne a potom zhanam informacie od pramena a snazim sa ich zohnat co najviac. Ano, je to moj problem ale co uz. ;-) :-|
Skiny dukanky. Od včera sa pokusam drzat aj ja túto diétu, ale keďže som nezohnala ovsene otruby tak mám zatiaľ iba psenicne a chcem sa opýtať či to vadí a este sa chcem opýtať či pri tejto dietke môžem ochutené minerálky a este aj jogurt activia z vlakninou. Dik za radu.
@dudus16 Tiez som startovala s psenicnymi, ale ovsenne su hlavne na pecenie lepsie. Mineralky ochutene len ak su s umelym sladidlom. Ta aktivia je ovocna? To by som vypustila. V lekarni dostat vlakninu, kamoska kupila škoricovu a dava ju do acidka alebo jogurtu proti zapche.
ahojte- sice nedukanujem, ale narazila som na temu a vidim, ze prelozit par riadkov sa zda byt problemom- tak som spravila rychly preklad- ak ma niekto zaujem, dajte mi do IP vas email a poslem vam to; skusala som to dat priamo sem, ale nechce mi to prilepit dokument...(alebo moja technologicka zdatnost potrebuje viac praxe)
@lulian. Ta activia z vlakninou nieje ovocna. Je biela len je tam tá vlaknina. A acidko ochutené sa môže? Lebo to klsicke som práve do pila ale mi moc nechutilo. Asi bonaqua ochutena nebude z umelým sladidlom.
@carilina dĺžka fáz??? to sa nepočíta...keď si dáš do google dukanova diéta tak tam je stránka ktorú spravuje broňa a tam sú rozdelené tie fázy http://www.dukanovadieta.com/a4-fazy-... tam je písane koľko
@luciaskorec no spravne sa davaju data ako napr. kolko vazis, kolko mas rokov, kolko chces schudnut, kolko si doteraz najviac vazila atd do kalkilatora a ten vypocita dlzku faz. Ten kalkulator je v internete vo viacerych reciach ale nie v slovencine. To je ta spravna metoda. Tie fazy su individualna zalezitost, u kazdeko je dlzka ina.
@luciaskorec no spravne sa davaju data ako napr. kolko vazis, kolko mas rokov, kolko chces schudnut, kolko si doteraz najviac vazila atd do kalkilatora a ten vypocita dlzku faz. Ten kalkulator je v internete vo viacerych reciach ale nie v slovencine. To je ta spravna metoda. Tie fazy su individualna zalezitost, u kazdeko je dlzka ina.
tu to vidis
http://www.dukandiet.co.uk/en/350-sub......