Svadobná hostina vo Zvolene a okolí. Poraďte miesto!
- Sponzor fóra
presne vždy si treba niečo násjsť aby ten život bol krásny a štastný. Tá svadba tie prípravy boli nádherné ja som si to užila. A samotný svadobný deň prešiel ukrutne rýchlo až sa mi to nechcelo veriť. Ešte jedna otázočka Lucka a ked mi konči pracovná zmluva v septembri a miminko by sme mali skôr ako v tom sep. dostávala by som materskú ( palti ju zamestnávateľ?)
9. nov 2006No babenky, práve som letmo preletela na modormkoníkovi tému manželská kríza alebo typickí chlapi?...odporúčam a vtedy zistíte možno aj Vy, že ten Váš vlatne nieje najhorší
. Niketoré sa dokonca vyjadrili, že na čo to robili (vydali sa). A tu ma MS len samé chvály na svoje polovičky
. Čím to je?
9. nov 2006Tak babenky, idem ja domov. Len som sa vtrela k našim na net
.
Janka, tak dnes ma očakávaj, do tej 18tej by som mala byť u Teba. Ešte si dám na viditeľné miesto Luckine DVD.
Monika, v nedeľu pôjdem do kostola, tak omrnem tie lavice, aby som Ti vedela na 100% povedať, koľko chcem tých mašlí
Majte sa tu krásne, papa9. nov 2006- Sponzor fóra
Tak v takom prípade by si mala dostávať pravdepodobne len rodičovský príspevok. Tam Ti materská neplatí, lebo musíš byť nemocensky poistená 270 pred odchodom na materskú. Ešte by mohla byť taká možnosť, že by si bola dobrovoľne nezamestnaná a platila si sama nemocenské. Vtedy by si materskú mala dostať. Ale je to asi najlepšie, keby si hovorila s niekým na sociálke ohľadom tohoto.
Sunny, lieč sa - najlepšie liečenie je potiť sa na inom tele.
My ešte nesnažilkujeme, mne sa do toho zatiaľ veľmi nechce, aj keď ten môj hádže na mňa "oči" každý deň. Ale povedal, že ma rešpektuje a čaká, kedy dám povel.
9. nov 2006Ahojte snažilky.
Tak k tej materskej či rodičovskému príspevku vám chcem prihodiť niečo aj ja.
Materskú vám môže platiť zamestnávateľ ak u neho odpracujete 2 roky.Materskú potom platí ako sa narodí dieťatko až do 6 mesiaca je to tých 60% z platu hrubého.Ak však nepracujete 2 roky nárok na materskú od zamestnávateľa nemáte nárok.
Dostávate len rodičovský príspevok od štátu 6 mesiacou od nástupu na materskú nie od narodenia dieťatka a potom dostávate normálnu materskú 4400,- + rodiné prídavky 540,-
Aspoň vtedy to tak bolo ked som bola guľatá ja.
Ja som vtedy bola nezamestnaná a na rodičovský príspevok som nenastúpila lebo to bolo tuším dákych 28 Sk na deň tak som si počkala na riadnu materskú od narodenia dieťatka.Pretože materská sa kráti o pol roka a poberáte rodičový príspevok.9. nov 2006Ahoj,
hladam tu na strankach vsetky mozne informacie pre nasu pripravovanu svadbu a pozeram o com sa tu rozpravate, mozem vam na 100% potvrdit, ze materska je 6 mesiacov po narodeni dietatka (+6 az 8 tyzdnov pred porodom v pripade ze robite a odchadzate z roboty) a posiela vam ju zamestnavatel (ale financuje to stat), potom dostavame urcite do troch rokov dietata rodicovky prispevok, ten uz neposiela zamestnavatel ale ide priamo zo socialneho, urcite plati ta podmienka robit 270 dni pred odchodom na matersku, ale to uz ste tu spominali.
drzim vam vsetkym palceky nech sa vam dari s babatkami aj s muzikmi9. nov 2006
Nenašli ste čo ste hľadali?
Barón Pavol Jeszenák, r. 1746
na materskú by som mala mať nárok ak mám odrobených myslím že je to 270 dní. takže mala by som to splnať. vo zvolene pracujem už rok. boze ale to letí.