Svadba 06. 08. 2011

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte... mate niektorá tieš svadbu v tento datum?? mate už čo to pozhanane či ako??:D
@puffu ja potrebujem este servitky na doma a vyzdobu, cize navstivim nejake to kvetinarstvo:-))))fuuuha to mate dost o 4000 eur....ja pripravujem na flase aj krabice zatial mam navrhy len na krabice este musim nieco na nich pospekulovat a na flase urobim zas nejake ine etikety uz mam aj predstavu, kedze som zatial doma mam nato viac casu a mozem sa tomu venovat :-) no tak zatial co mam rozpocet tak vychadza na typujem zhruba zatial to co mam tych 3 - 4 000 eur tam ratam uz aj hostinu,kameraman, dj, starejsi a tie veci co mam doma + saty neviem najst tie papiere :-)
@nikuska1987 no tak to mas potom celkom dobre si myslim...zalezi aj od poctu ludi a tak ...my sme povodne chceli investovat 7.000 no asi pred dvoma mesiacmi sme urobili podrobny rozpocet ze co kde treba a hlavne kolko a nam to vyslo na 11.500 ale zatial co mame kupene veci a zarezervovane tak nam to vsetko spolu vyslo uz o dalsich 600eur navyse ako sme povodne chceli...a to nemame ziaden prepych ani nic a nas to dost stve...akurat do coho sme investovali viac boli obrucky...ale inak nic...a stale nieco vyskoci...ja sa spolieham ze na hostine nieco usetrime...teraz mame urcene 3.350e ale mali sme mat povodne 4chody a dali sme to na svedske stoly po 22hod takze si myslim ze tam by sme mali cosi usetrit...
@puffu to je len zatial rozpocet sa bude zvysovat, pretoze vela veci este nemame :-) to bol len taky co zatial mame :-) tam ratam este dalsich 2000 - 3000 eur treba zaplatit,,,zavoj, vyzdobu, kyticu,zakusky,tortu,fotografa,oblek a k tomu doplny, bizuteriu, pierka, pohare, veci domov,obrucky a este dalsie malickosti vizaz, prenajom auta, kadernicku,nechtarku atd,,,, .no ale my mame zas o polovicu menej hosti ako vy :-) okolo 50 - 60 ved jasne tam sa nieco usetri, to zavisi od toho kolko sa zje zo svedskych stolov, kolko sa bude musiet dokladat,,,som zvedava kolko ma vyjde komplet svadba vsetko si zapisujem :-)
@nikuska1987 tak ja si tiez vsetko zapisujem...mam najprv polozky a kolko sme chceli povodne minut a vedla toho pisem ze kolko sme minuli...no ale tak ostatne veci uz uvidime az pred svadbou...ako hostina, vyzdoba, alko, nealko, kolace, torta, kytica, autobus atd...no ale to je fakt zakon schvalnosti ze vsetko je o nieco vyssie ako sme povodne planovali..no ale tak svadba je len raz a nieco aj vyzbierame naspat...hoci nam na tom az tak nezalezi ale tak urcite ludia prispeju... inak ty budes mat jednu druzicku alebo viacej? Ja som chcela dat druzickam kvety okolo zapastia ale potom rozmysla ze naco by im to bolo...ved nebudu tam mat ziadnu funkciu alebo tak...akurat som rozmyslala ze to dam starsej druzicke a bude to...ale paci sa mi to ked to ma aspon 5dievcat...ale keby ze isli prve tie druzicky do kostola alebo tak ako to je v U.S no fakt neviem...ty to budes mat ako? rozmyslala si ?
@nikuska1987 no ja budem mat len take obyčajne pierka :D
@mishita2401 ved aj ja kremove maslicky, drahy bude mat zivy kvet, taky ako ja v kytici a otcovia budu mat umele pierka na pamiatku :-)
@puffu aj ja si robim taku predbeznu kalkulaciu,,,peniaze sa vam vratia urcite,,my co si vyzbierame chceme si z tej casti penazi zadovazit nejake byvanie :-) ani mne sa neda stanovit kompletny rozpocet a to mas pravdu svadba je len raz,,,ja budem mat asi 4 druzicky - 1 bude sestra a 3 budu sesternice,,,,este som neuvazovala nad tym,ako to bude najprv som si musela zadovazit potrebne veci :-) to fakt treba vsetko pekne zorganizovat aspon priblizne, ale ved tieto veci mame cas riesit 1 mesiac pred svadbou :-)
@nikuska1987 ...no tak to mas pravdu ze je este plno casu rozmyslat nad druzickami ...ja uz nemam co robit tak uvazujem uz nad banalitami...:D...
@puffu ty mozes ty si bola najsikovnejsia a vsetko uz mas :-) ,,,ja sa teraz zaoberam tymi etiketami hram sa tu s tym jak male decko :-) skladam, robim si navrhy a taaak :-)
@nikuska1987 no ja tieš len take mašličky a pre rodičou budem mat take namakanejšie a pre svedkou take stredne...:D podla mna je ešte skoro premýšlat nad takými vecami ako družičky a tak :D-ako mat predstavu to mam aj ja :D ale ešte nič dopredu nejako neriešim :D a na tie flaše tie etikety-to už mame davno navrh v PC- už sa to len vytlači :D... a na vyslužku nebudem davat...aj tak tu krabicu každý vyhodi....
@mishita2401 tak to je este skoro, ale kedze puffu ma uz vsetko pripravene, tak ta moze :-) ta uz nema nad cim rozmyslat,,aj ja budem druzicky riesit neskor....ja asi dam aj na krabicu no uvidim co este vymyslim zalezi podla toho ci sa budem nudit alebo nie :-) to mas pravdu ze krabica sa vyhodi :-) a robota zbytocna
@nikuska1987 ..tak ja to dam iba niekomu znamenu urobit...dam mu podklad a text a nech to da dohromady...:) a mozno to nakoniec ani robit nebudem...:D este sa uvidi...ale rada by som ich mala...
Článok sa načítava...
@mishita2401 ja som sa pytala na tie druzicky lebo ja nemam ani len predstavu...chcela by som mat viac druziciek ale neviem naco by tam boli...:D
@puffu ja dam aspon na flase, alebo na krabicu uvidim ale isto dam aspon na jedno :-)
@nikuska1987 ...tak na flase daj urcite...podla mna je to velmi pekne...ja som tiez rozmyslala ze podavam na flase co budu v sale ale neviem si velmi predstavit ako by to vyzeralo ked uz tam jedna etiketa je od vyroby a zeby som tie etikety davala dole a lepila tam tie nase...no vela prace...a este si potom ludia pomyslia ze mam domacu palenku...:D
@puffu tak dam aspon na flase a na krabice nie, skoda roboty sak ako napisala mishita krabice sa aj tak vyhodia, roztrhnu,rozmocia a flase si mozu nechat na pamiatku tie skor vyuziju :-)
@nikuska1987 inak na tie flaše to ja budem lepit odrazu aj na tie etikety od výroby-aby ludia vedeli čo piju-nebudem tie lepky mat moc velke-take akurat až to aj čo to zakryje ale aby nazov bolo vidno :D-nejako to urobim :D... @puffu šak jasne...ako mysliet možme aj rok poredu ale aj tak to dopadne trochu inak :D vždy :D... a ja ako klasiku družičiek mat nebudem- len im oznamim si družička-budu mi pomahat..ale je mi jedno čo si obleču :D- každa to v čom sa citi pohodlne a pekne :D
@mishita2401 aj ja budem mat etiketky mensie,aby bolo vidno aj informacie o alkohole aj etikety,,,aj ja to nejak urobim este potrebujem samolepiaci papier a potom to budem tlacit asi tyzden pred svadbou, v pc to uz mam staci uz len vytlacit, vystrihnut a polepit :-)
@mishita2401 @nikuska1987 ...som sa chcela spytat ze tie etikety davate na vsetok alkohol alebo iba na flase na vysluzku?
@nikuska1987 tak ja si to nachystam minimalne dva týždne pred svadbou...keby mi nahodu čosi chybalo až sa to stiha dorobit :D @puffu ja praveže na vyslužky budem dvat na takej stužke priviazaný ,,papierik" kde bude : Michaela a Tomáš a podtým datum svadby...to dam na hrdlo flaše a stači...iba do saly budem davat etikety že: na zdravie novomanželom a tam dam taký krasny obrazok ako dvaja panačiky nevesta a ženich tancuju :D a pod to mena a datum. :D
@puffu ja iba na flase na vysluzku, etikety uz mam urobene su na nich obrucky a napis na zdravie od novomanzelov Veroniky a Janka a pod tym datum svadby.pretoze neviem kolko alkoholu sa vypije to co sa nevypije to nam odrataju, a flase budu casnici davat na stoly tesne pred prichodom a dost bude inej roboty a na toto by mi nevystal cas, preto len na flase k vysluzkam :-)
@mishita2401 aj ja tak 2 tyzdne pred svadbou chcem mat uz vsetko pripravene, pretoze tyzden pred svadbou bude tazky a nezastavim sa asi cely den :-)
@mishita2401 baby budete davat aj nejake darceky hostom??,,,,ja rozmyslam ze sa pokusim upiect im medovnicky s @puffu ,,,nasimi inicialkami a nejako ich ozdobim kazdemu jeden a zabalim ich do celofanu s maslickou, alebo kazdemu napisem na medovnicek jeho meno,,,to sa mi len tak v hlave zrodilo, kdesi cosi este neviem ci ich aj budem piect,,mozno nebudem stihat :-)
@nikuska1987 ja budem davat perničky ked sa bude vybera do venca pred polnocou. -to budu darčeky- pani čo mi ich upečie už mam zajednanu :D
@mishita2401 ja skusim sama upiect ak sa mi podaria tak ich rozdam, ak nie tak ich spapame pripadne rozdame :-) ak sa podaria dam ich casnikom nech ich poroskladaju pred kazdeho nad pribor
@nikuska1987 no u nas je zvykom vybera pred polnocou tzv do venca a vtedy sa davaju darčeky pre hosti -parom teda a detom a tak...
@mishita2401 u nas nic take neexistuje aspon som nic take nevidela a nepocula v tomto regione :-) my si peniaze zbierame den pred tym teda v piatok vecer ked k nam pridu hostia z mojej rodiny a prinasaju torty, dary, blahozelania,a peniaze
@nikuska1987 no to ano to aj u nas že pred svadbou donesu dary a peniaze ale u nas je zvyk ešte aj na svadbe vyberat:D to je pred polnočným tzv bielym tancom a vtedy ked vyzbierame a dame darček tak s každým potom tancujeme :D
@mishita2401 u vas je to biely tanec u puffu redovy a u nas ziadny my taky zvyk tu nemame :-)
@nikuska1987 no ale redovy ževraj čo som počula spočiva v tom že oni medzi tým ako tancuju vyberaju peniažky ale u nas sa najskor vybera a ptom sa tancuje :D...

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?