ahojte.My mame termin na 9.5.2009 vobec neviem kde zacat.Zatial mám len fotografa a to je tak vsetko :-) .Ked má niktorá babenka cas mozme si pokecat...
Ahoj, no ak ti mozem poradit, zacnite od miestnosti na hostinu, predsa len je to uz len nieco viac ako pol roka. Ale zavisi to od toho ake mate o miestnosti predstavy...aby ste na ten termin nasli volnu taku miestnost aku chcete. ;-)
Ahojte ja mám tiež svadbu v máji - druhého, ale neviem či nie je ešte skoro na vybavovanie nejakých veci, jedine sálu hľadám. čo si myslíte je už vhodné hľadať šaty a aj obrúčky
to vierapp - podla mna na zajednanie je ešte skoro - lebo kym budeme mať svadbu može ich mať oblečené aj 10 dievčat a potom budu vyzerať uplne inak...a okrem toho v zime chodia nove kolekcie :))) ale urcite je dobre, si popozerať šaty - a vybrat si približný štýl aký by si chcela....čo sa týka obrúčok - tie sme tiež len pozerali, ake by sa nam pačili a tiež zvažujeme materiál, ale kupovať si myslim, že je ešte čas....čo ak dovtedy natrafime na krajšie? :))))
Ahojte,
my mame svadbu 2.5.2009 v Bratislave a to ma uz vsetci strasia, ze uz by som mala mat vsetko vybavene. Okrem sviecok nemam nic :) Zacinam v novembri :) Nieco som si uz zistovala..
kvetinkaelenka: čas vybavovania svadby je relatívny, ak budeš mať dosť času, nevidím problém, treba si však uvedomiť, že lepšie, vychytenejšie reštaurácie, fotografi, kameramani už budú zajednaní. Na obrúčky, veci na výzdobu, šaty, oblek a podobne je podľa mňa času dosť, tam je veľký výber.
co sa tyka zajednania stiat, zavisi aj od toho od kial si. V Bratislave uz baby zajednavaju aj rok do predu..... Okrem toho ten vyber nie je az taky velky. Prides do salonu tak v prvom rade mozes skusat iba take, co maju tvoje cislo (ja mam 34 a ten vyber nebol bohvie aky, vsetko mi bolo velke), potom ak z nich este zredukujes na tie co sa ti pacia, tak ti zostanu mozno dvoje a cim neskor pojdes tym je vacsie riziko, ze na tvoj termin uz ich niektora bude mat rezervovane. Ja sa chystam zarezervovat si tento tyzden uz definitivne. Jasne ze do vtedy ich na sebe budu mat ine nevesty...ale to uz je riziko poziciavania :-| Ja myslim, ze okolo pol roka pred svadbou je tak akurat na zajednanie siat.
Ahojte kocky.Mali ste uz pocit ze ste na to vsetko uplne sami? :-( Ma :-( m na to este pol roka ale ten cas tak neskutocne uteka ze ani sa nenazdame a bude to tu :-)Najviac si lamem hlavu nad tym Ci si mam rezervovat nejaku salu zhanat vyzdobu,casnikov a vsetko co k tomu patri alebo si prenajat nejaku restauraciu,kde sa o vsetko postaraju a mat o problem menej.Bude nas okolo 4O-5Oludi.Neviem-Neviem :-(Dalsi problem Kde zohnat kvalitne saty ktore nevizeraju ako zo second-handu.Kebize ma niektora z vas tip alebo si chce len pokecat som tu... :-)
ahojte nevesticky, ako to tu tak citam pripravy su vacsinou v plnom prude, my teda mame 16.maj, taky datum som tu myslim este ani nevidela. no pripravy sme najeko zabrzdili, vsetci mi tvrdili, ze to mame cas ale mylsim ze sa do toho zaciatkom novembra plne pustim, najtazsie bude dostat draheho z prace a ist podpisat ziadost o sobas a navstivit ostatne urady , ostatne mam pocit zvladnem a aj asi budem musiet zvladnut sama. aspon mi do toho nikto nebude kecat. :-)
Ahoj micinecka. :-) Aj ja som si myslela ze mam este cas ale bol to doslova omyl zistila som ze mnoho ludi si vecicky rezervuju uz aj rok dopredu.Co v mojom pripade nebolo mozne kedze v nas svadobny den bude rok ze sme spolu :-) Mate pekny datum moja mamina bude mat v ten den 38narodeniny... :-)
ribike veu asi mas pravdu, ja som bola celkom prekvapena ked mi pani v jednom salone povedala, ze satky staci objednat dva tri mesiace pred svadbou, to po navsteve nicole min tyzden som nabrala ine myslenie, ked pani povedala november je tak akurat, aby ste si mali z coho vyberat, zatial slecna, pohrozila mi ;-)
idem sa teda do toho pustit, napady a predstavy su mi celkom jasne, myslim ze treba zacat realizovat
sala je vybrata, je ale dost obycajna tak musim oslovit agenturu kvoli vyzdobe, poskusat stvoro siat, ktore mam vo vyhlade, najst starejsieho a dj, pripadne nejakeho huslistu lebo velmi chcem do kostola atd ved vies asi sama co vsetko.
Micinecka:Ja som mala o svadbe uplne ine predstavi ako teraz,velmi sa na nu tesim,ala z casti sa aj bojim,chcem aby bolo vsetko perfektne...Co sa tika siat hladala som na internete a bola som aj v par salonoch,poviem ti ze som si nevedela vybrat ani jediny model,vyzerali otrasne.Mozno preto ze byvam v mensom meste...Na jednom mieste mi strcili do ruky katalog a povedali ze si z neho mozem vybrat a oni mi ich usiju na mieru podla mojich predstav a pozicaju mi ich za 8OOOsk,ostatne su za 42OO.1model sa mi celkom pacil.V dalsom salone cakaju na 15 novich siat mali by dojst koncom novembra...Ja mam zatial len fotografa,Kostol a vecerne saty... :-)
Ahojte babulky, ja sa tiez pridavam k majovym, svadbu budeme mat 9.maja, mame uz zajednanu salu, fotografa, vyzdobu, kameramana, obrad a este hladame starejsieho, uz mame vybrate aj obrucky, len ich musime ist objednat a uz by som si chcela ist aj nejake saty pozriet, tak som zvedava, ci nieco na mna zozeniem.... x-)
ahojte, tiez sa pridavam k majovkam :-D svadbu mame 1.5. v BA. neviete mi pls. poradit? viem ze potrebujeme nejaky papier z uradu kvoli sobasu (netusim ako sa vola) ale vobec neviem kam kvoli tomu ist ci na matriku, ci na miestny urad??? sobas chceme mat v modrom kostoliku .. vdaka za info :-N
Ahoj jeanna. :-) Musite ist na matriku vyiadat si rodne listy a potom vsetko zajednad v kostole...alebo sa opytaj nejakeho znameho v tvojej blizkozti ktori je po svadbe a vysvetli ti vsetko dopodrobna,je to istejsie...
Ahojte babky. osobne si myslím, že zajednať si šaty je ešte čas, ale samozrejme, že popozerať si ich je fajn. Ja si počkám na novú kolekciu.. ja som dosť zvedavá na seba,možno som dosť prieberčivá :-N ,ale zatiaľ sa mi ziadne šaty v salonoch nepáčili :-( možno bude lepšie, keď počkám
jeanna: presne ti neviem povedat, ale môžem to zistiť, ak to nebudeš vedieť skôr.. ;-)
o obrúčkach mám už nejakú tu predstavu, ale rozmýšľali sme s drahým, že by sme si ich dali vygravírovať. Nič zložité -len zlatá, hladká obrúčka a v strede pásik z bieleho zlata alebo striebra. pekný gravír by bol aj na pohároch. v našom obchodíku som videla čisté, priehľadné poháre v tvare kalíška s dlhou stopkou-cena cca50 sk a dali by sme si tam len naše mená, dátum sobáša + nejaké pekné srdiečko.
čo sa týka výzdoby idem si ju robiť sama, hádam to nebude robiť problém a budem v pohode stíhať. už mám nejakú predstavu a kúpené veci v zlato-bielej farbe+ na výzdobu závesu, aby nepôsobil príliš fádne, som nakreslila na výkres nás dvoch a dám to do srdiečka z polystyrénu. asi ho kupim v pohrebníctve 8-)
ribike: skus zajst do vacsieho mesta, urcite sa to oplati, nepozerala som odkial si ale salony vacsich a znamejsich mien maju urcite co ponuknut, ja som dost narocna a sucasne mam c 42, neverila som ze na mne saty mozu vyzerat tak krasne!!! a to som mala na sebe cca 10 modelov, starsie i novsie, rozne typy a 2 z nich sa mi velmi pacia, no dalsie dva co by som rada skusila, budem skusat cca o dva tyzdne a potom si vyberiem, hlavne aby bolo cislo, pretoze napr nicole sa zametiava hlavne tak do c 40, potom sa repertoar zuzuje dost rapidne
odporucam napr aj valery v BB, da sa vela pozriet aj na nete www.salonvalery.sk a zeny su tam skutocne velmi ochotne, saty vsak stoja viac ako ty pises
micinecka:Dakujem velmi pekne za radu ja potrebujem asi cca38.Urcite sa lahsie vybera ked je z coho.Viac babeniek sa mi ozvalo nech im poslem adresu salonu kde su take nizke ceny,z toho som usudila ze inde su asi omnoho vissie.No urcite nejde o peniaze aspon u mna chcem aby to bol najkrajsi den v mojom zivote so vsetkym co k tomu patri.Mozem sa opytat na tvoj vek?Na fotke vyzeras byt priblizne v mojom veku :-)
ribike no ja som pred tyzdnom oslavila tridsiatku :-) som rada ze vyzeram tak mlado, haha.predpokladam, ze ty mas o par rockov menej podla veku tvojej mamky. no a co urobis? odskusas nejaky drahsi svadobny salon?? ja sa chystam a dusevne pripravujem na to, ze idem dat za saty okolo 17 000, uz teraz si sporim i ked rodicia by urcite prispeli, ale chcem aby moje saty boli mojou zalezitostou a aaby sa mi nikto do nich nestaral. no a okrem toho este trosku dietujem, snad sa zmestim aj do tej 40!!! uvidime
andzi. aj vy mate 16 maj?? som rada, este som sa tu s tymto datumom nestretla. bala som sa ci nahodou o nom nie je nejaka povera,........ zartujem!!! :-D