Svadba september 2011
alebo tam skús zavolať.....aj ja som sa už bola s priatelom spýtať na matrike, že ako dopredu sa to nahlasuje a tak, že či tam bude nejaká výzdoba atd...tety matrikárky sa tam dušovali, že určite je tam krásna výzdoba, že oni to pripravia, no čo mala kamoška aj sesternica svadbu na úrade, tak som žiadnu kytičku ani nič vyzdobene teda nevidela........ takže radsej si to zaobstarám sama...a sa ma pýtali, že kedy bude svadba a povedala som, že buduci rok v septembri a povedala, že stačí, ked prídeme až v januári si to nahlásiť...
bola som sa pýtať aj na tú výzdobu obradnej siene v jednej svadobke a povedala, že by ma to vyšlo 15 eur.....takže pohoda .... že oni to berú za prenajatie na hodinu....ale som rozmýšlala, že zoženiem kontakt na iné baby, ktoré budu mať tiež svadbu v ten istý den ako ja , a na úrade a možno by sa to dalo ešte aj viac vyzdobiť...a by sme sa nato zložili...lebo či st ým oni budu vôbec súhlasiť, aby to bolo také vyzdobene...20. sep 2010- Sponzor fóra
100 eur za obrad je teda riadna pálka
síce neviem, ako sa bežne platí, ale toto sa mi zdá ozaj veľa
my budeme mať sobáš v kostole. sobášiť nás bude kňaz, ktorý má farnosť niekde úplne inde. ale je to môj velmi dobrý známy, tak mi povedal, že nie je problém sobášiť nás tu v Nitre a že on omšu tu odslúži, a nemusíme kvôli tomu chodiť na jeho farnosť niekde pri Levice, čo by bola asi hodina cesty ( zhruba hodina). vždy som chcela, aby nás sobášil on. v júli som ho stretla a vravel mi, že ak budeme vedieť dátum, máme sa ohlásiť. a že čím skôr, tým lepšie. chystám sa mu volať zhruba o 3 týždne po zásnubách, že čo ďalej, aký je "postup" , či sa s ním stretneme a kedy, atd...
konečne som dovyšívala tie mašle na svadobné auto. už mi z nich hrabechcem, aby boli na klučkách auta upevnené mašle. objednala som si teda hotové mašle, lebo veď ja som na takéto veci lavá, aby som ich sama urobila. a tak prišli a len som na ne našila biele perličky.
20. sep 2010ivka ďakujem za kompliment, to sú moje prírodné, ale nie je to také super ako to vyzerá
občas tak nadávam.. točia sa ako chcú, stoja ako chcú, takže moje zásady, nesušiť fénom a dávať si na ne vosk inak som ako ježibabka
ak všetko vyjde ako má, budeme mať obrad v kostole, resp. v Spišskej kapitule, vyzerá to tam pekne, len sa bojím že bude viac svadieb, a ako na bežiacom páse to by som nechcela..
inak jeden partner nemusí byť ani pokrstený dokonca...aspoň pokiaľ ja viem
skor by ma zaujímalo, neviete či svedkovia musia mať aj birmovku??20. sep 2010juj to si ma potešila
tak dúfam že nebude problém.. a hlavne so mnou, som síce pokrstená a mám konfirmáciu ale do kostola veľmi nechodím.. ideme teraz v piatok domov na Slovensko, tak pojdeme v nedeľu slušne do kostola a rovno si stiahneme pána farára, že sa nejako dohodneme
tam kde býva drahý, lebo oni s farárom dobre vychádzajú aj ku nim domov chodí a tak, predsa len je to lepšie ako s niekýmm koho vobec nepoznám
20. sep 2010podla mna kludne mu môžeš zavolať, ale s tým, že sa s ním dohodneš na osobnom stretnutí a ak sa ta v telefone opýta, že ohladom čoho, tak mu povieš a možno ti to povie aj cez telefon.....ja nemám dobré skúsenosti s vybavovaním a osobným stretnutím s farármi...ked som mala ísť za krstnú mamu tak brat ma požiadal aby som sa išla spýtať na faru, lebo to mám po ceste do roboty, že kedy bývajú krsty...som tam zazvonila, ohlásila sa mi nejaká pani a sprdla ma za to, že či nechodím do kostola, ked neviem kedy bude krst, že šak to vyhlasujú atd....bože, ako na spoovedi som sa cítila..mala som sto chutí jej vynadať, ale som sa krotila....
inak by som jej to pekne vytmavila
miška, tka to je super..my máme zasa farára v rodine, on slúži v nitre, vlastne vyučuje buducich knazov, a vždy ked je nejaká rodinná udalosť, ako svadba, resp. pohreb, tak príde....no mne nepríde, lebo priatel nechce mať svadbu v kostole...
vladka, no su suprové tie vlásky fakt.... mne as tiež točia vlasy, ale ja sa ich snažím vyrovnávať..... fenom, resp. na ofinu žehličku ....čo sa týka tých svedkov a birmovky, myslím že to nie je podmienka....20. sep 2010- Sponzor fóra
miška, krásne sú tie mašličky, naozaj....bože, baby, vy už vymýšlate všelijaké takéto dekoracie a ja nič..sa spolieham nato, čo budu mať v svadobke.... my budeme mať toto autíčko.... http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://katalog-automobilov.sk/img/chrysler-300c-touring-3-0-crd-1.jpg&imgrefurl=http://chrysler.katalog-automobilov.sk/automobily/5/&h=672&w=896&sz=123&tbnid=YW8jwYYeC5jOKM:&tbnh=110&tbnw=146&prev=/images%3Fq%3Dchrysler%2Bcombi&zoom=1&q=chrysler+combi&hl=sk&usg=__m6goc1hYvGkXTLkA85J7w7_Z38Q=&sa=X&ei=azOXTM_3KMHHswb1raVk&ved=0CCEQ9QEwAw , len tmavo-fialové.....teda chcela by som mať, kamoška o tom zatial nevie
ale povedala mi ešte pred pár mesiacmi, že nie je problem....len neviem, či nepôsobí ako pohrebák to auto..:
20. sep 2010
Nenašli ste čo ste hľadali?
❤ Historický interiér
❤ Svadba pod hviezdnou oblohou
❤ Ideálne priestory pre menšie svadby
❤ Možnosť prenájmu ZADARMO!
no akruát som pozerala stránku Jasenice a dočítala som sa tam, že prenájom toho kaštiela na civilný sobáš stojí 34 eur a vykonanie obradu 100 eur.....mna porazí....čo už by za to nechceli....
tak sa tam pôjdeme opýtať, a pozrieť to, priatelov otec sa pozná so starostkou, tak možno by sa to dalo vybaviť aj nejaká zlava.....lebo tých 100 eur je riadna sumička....