Svadba v júli 2011. Plánuje niekto tento termín?
- Sponzor fóra
Nemám žiaden vymedzený štýl romantickej hudby a ani obľúbeného speváka. Preto vyberám hudbu tak dopredu. Ak príde nejaký návrh popočúvam a zistím či to na CD chcem, alebo nie. Keby som mala nejaké obľúbené pesničky, alebo speváka tak nežiadam o pomoc. Inak Ajdije díky za radu zoženiem a popočúvam.
11. júl 2010Ahojte baby,
my mame tiez svadbu 9. jula 2011...salu uz mame objednanu, rovnako aj fotografku, hudbu a boli sme aj za knazom
!
Este potrebujem kameramana, ale akosi neviem nikoho najst...
Niektori fotografi a kameramani mi pisali, ze jul 2011 je uz obsadeny, tak by som to chcela mat z krku.
A kedy chcete zacat skusat saty?26. júl 2010nimika nemusíš sa báť. Svadbu môžeš naplánovať aj štyri mesiace dopredu a úplne to stačí. Lenže keď chceš špeciálne nejakú osôbku, miestnosť, alebo čas v kostole je lepšie si to zarezervovať na dlho dopredu. Pre istotu. Pretože sú dni kedy je svadieb málo a vtedy zoženieš všetko a sú dni kedy je svadieb veľa a nezoženieš nič, alebo sa budeš musieť uspokojiť s tou "horšou variantou" Je to na tebe. Ja si myslím že vybaviť sa dá aj rok dopredu a potom máš svätý pokoj.
27. júl 2010machula sú sály o ktoré je väčší záujem možno kvôli lepším cenám alebo prostrediu a sú sály, ktoré nie sú až také frekventované čo sa týka svadieb, tie majú menej obsadené termíny. Ja si myslím, že sála je základ, ktorý treba objednávať minimálne rok dopredu hlavne ak je obľúbená aj u ostatných. Ostatné veci stačí riešiť 9 až 6 mesiacov pred svadbou. Podľa toho na čom ti ako záleží.
27. júl 2010- Sponzor fóra
ladyjh: urcite kostol
a kulturak, ten bolo na moje velke pocudovanie tiez treba uz teraz objednat, hoci je o na dedine, byva rok dopredu objednany, pretoze tam byvaju vsetky mozne akcie
je mi jasne, ze niekto musi svadbu zvladnut v priebehu par mesiacov, len mozno potom nie je uplne podla predstav...ja som sa snazila zaistit to najdolezitejsie, ostatne ma cas
len netusim kolko dopredu sa chodia skusat svadobne saty...pol roka...menej?27. júl 2010machula tak pol roka dopredu určite treba. Z vlastných skúseností viem, že v salónoch majú z každých šiat vždy len po jedny. Ak si ich objedná niekto pred tebou tebe ich už nedajú. Kvalitný salón keď ti totiž požičia šaty tak by ich pred termínom tvojej svadby už nemal nikomu dávať aj keby si si ich objednala pol roka dopredu. Potom keď ty máš záujem o nejaké v marci a niekto ich má rezervované na máj už ti ich nepožičajú až keď potom. A každý salón tak dva krát, tri krát do roka dostáva nový tovar. Takže ak sa pre nejaké šaty rozhodneš ešte stále sa po príchode nového tovaru dá objednávka zmeniť.
27. júl 2010Problém je vybrať si ten správny salón. Typ šiat v danom salóne ti musí sedieť ak chceš potom objednávku zmeniť pretože zálohu ti už nevrátia. Ale šaty sa dajú objednať aj dva mesiace pred svadbou lebo upravujú ich na teba týždeň pred svadbou. Keď obeháš všetky salóny, ktoré v tvojom okolí širokom či ďalekom existujú vysnívané šaty nájdeš aj dva mesiace pred svadbou. Určite.
27. júl 2010neviem, či platí, že o kultúrne domy na dedine je menší záujem, tiež som si to myslela až do minulého týždňa, preto som sa ešte plašiť nechcela... kamarátka, ale prišla s tým, že u nich na dedine je svadba každý týždeň a jej brat, ktorý sa žení budúci rok v apríli mal teda vraj šťastie, že ten jeho termín bol ešte voľný... tak dúfam, že ešte mám nádej, keď je to v podstate ešte celý rok
čakám, kým mi príde drahý domov, aby sme oznámili termín svadby rodičom a až potom chcem začať vybavovať... ale aj tak mám stále taký pocit, že budú na mňa zvláštne pozerať všetci, u ktorých si budem chcieť rezervovať termíny, keď budem volať rok dopredu
27. júl 2010čo sa týka svadobných salónov a šiat... pred dvoma rokmi sa mi vydávala kamarátka v auguste, svadobné šaty si vybrala vo februári v jednom z najlepších salónov v našom okolí, keď sa prišla mesiac pred svadbou pozrieť na šaty bola veľmi nemilo prekvapená v akom stave boli, našťastie si vybrala iné, ktoré mala oblečené ako úplne prvá.... ale keby som bola na jej mieste tak neviem, čo by som robila, lebo mne sa tie pôvodné páčili oveľa viac ako tie, ktoré nakoniec mala... a to je jeden z dôvodov, prečo by som si chcela dať svadobné šaty ušiť, prípadne kúpiť... len neviem kde, ako, kedy a tak
27. júl 2010nimika ja nevravím, že o sály na dedine je menší záujem. Ide o to, akú veľkú dedinu máte. Keď bývaš na veľkej dedine a máte tam veľa mladých tak je možné, že máte sálu obsadenú aj každý týždeň. Ja osobne som sa ešte nestretla s tým, aby na jednej dedine bola každý týždeň nejaká svadba. A v lete plesy nebývajú. Ale keď píšeš, že to tak je tak je. U nás v meste máme dve sály. Jedna je už teraz obsadená do konca roka 2011. Druhá je obsadená len do mája 2011. Napriek tomu som si ju rezervovala rok dopredu a mám pokoj. Nikto na teba nebude zvláštne pozerať. Teraz je taká doba.
28. júl 2010nimika a čo sa týka tých šiat hlavné je, že sa páčili neveste. Sama uvidíš keď si budeš vyberať šaty, koľko ľudí toľko názorov. Ja presúvam svadbu a už teraz som zmenila svoj vkus čo sa týka šiat tri krát. V podstate sú takmer všetky svadobné šaty krásne. Ide len o to aká si "modelka" a ako ich vieš "predať". Keď sa ty budeš cítiť ako kráľovná na svojej vlastnej svadbe všetci to budú cítiť rovnako.
28. júl 2010inka22, vďaka za rady
asi je fakt už čas, aby som začala isté veci ohľadom svadby vybavovať... určite vieš, o čom hovoríš, nejaké skúsenosti máš, keďže si mala mať pôvodne svadbu už budúci mesiac
ešte aby sme ukončili tie kultúrne domy, tá dedina, kde sú svadby každý týždeň nie je extra veľká, aj keď je pravda, že mladí tam zostávajú, ale nemajú tam svadby len domáci, ale chodia tam aj ľudia zo širšieho okolia... našťastie, ja chcem mať svadbu inde, tak snáď tam to nebude také plné
čo sa týka šiat, som rada, že kamarátka bola vtedy nakoniec spokojná... máš pravdu, každá sme iná, preto sa každej páči niečo iné... ja si zatiaľ len pozerám obrázky a šaty chcem začať riešiť až koncom roka, to dúfam bude stačiť... len ma trápi, ako sa dá vybrať len jedny jediné z takého množstva nádherných a úžasných šatičiek?28. júl 2010juuj, tak dnes som medzi vami, baby...iba tipujem, ze by mohla byt nasa svadba 2.7. 2011. No, uvidime, je to 2 tyzdne po svadbe mojej mladsej segry...tak uvidim. ona uz vo velkom chysta, sleduje, zajednava...ja uplne len pozream, aky ma prehlad, a co urcite chce a co nie. pride mi to velmi skoro, ale cas uteka...tak
ale urcite ma nakopne...
28. júl 2010
Nenašli ste čo ste hľadali?
Barón Pavol Jeszenák, r. 1746
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
Ahoj ženy, nevedeli by ste mi poradiť nejakú peknú romantickú hudbu na svadobné CD? Aby bola v angličtine a nemusí to byť len niečo pomalé a uspávajúce. Môže to byť aj niečo veselé a plné energie.