Svadba v júni 2007. Pridajte sa

Zobraz úvodný príspevok
Vitam vsetky junove mladomanzelky z juna 2007, nech nam aj dalej pise tak ako v starej teme :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Adi, co sa tyka toho voľna, na bežné vyšetrenie u lekára má zamestnanec nárok na pracovné voľno s náhradou mzdy najviac na 7 dní v kal. roku a ďalšie voľno je potom bez náhrady mzdy. Ale čo sa týka preventívnych lekárskych prehliadok súvisiacich s tehotenstvom, nie je to ohraničené a mali by ti dať pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutne potrebný čas na tieto prehliadky. Je to §141 ods. 2 a) bod 3 Zákonníka práce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Caute babule, v poslednej dobe je to tu slabe s pisanim. Od vcera som uz v robote a uz mame kocik. V utorok bol manzel so svokrou v Madarsku pren. A teraz pekne caka u manzelovej babicky.
Odpovedať
Profilova fotka
Moni dakujem, aspon viem na co mam narok.
Odpovedať
Profilova fotka
Aďka gratulujem k dobrej kúpe :-) a ktorý ste nakoniec vybrali?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Alex, vybrali sme Polar. Dohodli sme sa s manzelom, ze on vybral typ kocika a ja farbu.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte babule... je pravda ze to tu uz viazne s pisanim... hold uz nie sme vo svungu ako par tyzdnov pred svadbou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Adi, Misko ma 6 mesiacov... konecne sme kupili take penove puzzle na zem a vacsinu dna si tam lebedi, teda sa uz nebojim ze by spadol, tak aj jeho motoricky vyvoj sa dost urychlil, celkom pekne sedka, zacal sa stavat na nohy a kazdu chvilku asi zacne lozit, zatial iba cuva... ked bol na posteli alebo na gauci, tak som sa stale bala ze spadne, tak som ho v kuse presuvala a chytala a tako si je sam sebe panom a je to ozaj nenormalny rozdiel... inak sa naucil fukat, lebo ked mal raz stikutku tak som mu fukla par krat do tvare a sa mu to zapacilo, strasne podareny je ked to robi... vcera ma tak aj zobudil, ze mi fukol do tvare :-D
Odpovedať
Profilova fotka
moncus, inak aj mne sa to zdalo byt skoro aby stresoval doki ze maly este nevie sediet, ved na to je este kopu casu sak kade babo sa inak vyvija, niektore vie sediet pomaly v piatich mesiacoch a niektore az 9-10... ale aj na tej predchadzajucej poradni sa pytal ci sa uz pretaca a este sa nepretacal a tyzden na to sa zacal... tak aj s tym sedenim je to podobne 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kocky. silwi - tak tvoj misko je teda riadna sikula. my mame dnes sopliky. chudatenko moje. zakazdym ked kychne, tak jej vsetko vyleti von. a stavali sme uz o 6.h, takze teraz uz spinka. silwi, moja sa vobec nepretaca z chrbatika na brusko a este vobec nelozi. :-( jedine co sme pred dvoma tyzdnami zacali sediet. ;-) a to mi vsetci hovorili, ze ako sa to po 6 mesiacoch rozbehne a nic. ja som uz toho niekedy zufala.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kočky, Adi gratulujem ku kúpe kočíka :-) Sloni ani ty si nerob zbytočné stresy, ako píše Silwi, každé bábo má svoj čas vývoja a keď sa im bude chcieť, dajú sa do toho :-D Počkajte, ešte ich budete naháňať po byte a spomínať na časy, keď zostali ležať tam, kde ste ich položili :-D Ja sem veľmi nepíšem, lebo sa nemám čím chváliť, jednak veľa roboty s daňami, jednak neistá budúcnosť, bábo sa nám nedarí, človeku to všetko na nálade nepridáva :-(
Odpovedať
Profilova fotka
baby pozrite si na FB moje videjko... no nech mi ten doktor nehovori ze je Misko motoricky mesiac pozadu...
Odpovedať
Profilova fotka
silvi, pozerala som si to video a teda mne pride MIsko sikovny na to ze ma len 6mesiacov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte baby, akurat sme sa vratili z ninkinych prvych pretekov, taka super uzasna bola, foto dokumentacia je na picasovi, nemam moc casu si precitat ako vsetci ste pokrocili ale verim ze ste vsetci ok, ninuska sa uz postavila a trosicku zacala posuvat nozicky ale chodzou by som to nenazvala :-) trosku som zachytila ze riesite sedenie, ninka sedela sama od 7mesiacov ale posadila sa sama az ked mala 9 mesiacov a nikto nic neriesil, tak silvi tazka pohoda, aj lozit zacala iba tak dva tyzdne dozadu, doteraz sa iba plazila, dostala sa tam kam potrebovala a asi jej to stacilo, aj na cviceni nam hovorili ze treba dat tomu cas aby si naslo telo ten spravny pohybovy vzorec sice obcas treba tomu pomoct ale nenasilne a pomaly teraz materska zacina byt strasna sranda, uz si povie ukaze dolezie si, strasne super, ukecavam manzela na druhe tak snad sa mi to podari ;-) papa krasky
Odpovedať
Profilova fotka
jej babuli, ze druhe babo, to by bolo krasne 8-) tak drzime palceky nech sa ti podari Michala nejak ukecat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak aj mne sa zacina teraz viac ratat to ze som doma s malym a vidim kazdy den tie pokroky... tie jeho podarene xichtiky a snaha nieco dosiahnut aj ked na to potrebuje vynalozit strasne vela usilia... a niekedy sa nanho pozeram ako si spinka... nadhera x-) hmmm este chvilku vydrzim a zacnem aj ja manzela ukecavat na druhe :-D
Odpovedať
Profilova fotka
caute koculdy. tak uspesne hlasim, ze nas lenivy anjelik sa uz zacala prevracat z chrbatika na brusko a straaaaasne sa jej to paci. :-D je to sranda. ked sa chce dosiahnut za nejakou hrackou, tak sa na brusku otoci napr. 90 stupnov. a potom sa prevali na chrbatik a zas na brusko a postupne sa dostane k tej hracke co chce. dnes som na opacnom kraji postele pisala do jej knizky jej uspechy a takto sa dokotulala ku mne. a jednu nozku skrca pod seba a snazi sa liezt. mam pocit, ze ochvilu nam asi zacne lozit. len rucicky ma trosku slabsie, ale ked bude teraz vela na brusku, tak si ich spevni. a uz sa vie krasne zdvihnut na rucickach, co doteraz nerobila. juj, ja by som chcela druhe babatko tak o rok zacat skusat. a manzela uz na to pripravujem. :-D silwi - neviem, o com hovori tvoj doktor, ved keby videl martinku, ze sa zacala az teraz pretacat z chrbatika na brusko, tak neviem, co by vravel. ;-) inak ako si pridala to foto na facebook. to si nafilmovala na fotak?
Odpovedať
Profilova fotka
sloniii filmujem aj na fotak, ale toto bolo konkretne digi kamerou, a stiahla som to takym istym sposobom ako fotku a aj pridanie videa sa robi tak isto, len to dlhsie trva... no maju na FB velkostny limit, tusim to nesmie byt dlhsie ako 2 a pol minuty alebo tak nejak...
Odpovedať
Profilova fotka
babuli, pozerala som si fotky Ninky a je zlatucka. A ze chces druhe babo je super. Tak nech ukecas manzela. vsetky mate zlatych drobcov a sikovnych. Uz sa tesim az budeme mat aj my, inak tiez ste mali obavy ze po porode nebudete vediet co s tym malickym robit? Takze silvi tiez chces uz o chvilku druhe? Sranda za chvilu sa tu rozbehne druhe kolo s detickami. Adi to je super ze sa Martinka uz pretaca. Inak taka otakzka, , byvate vsetci sami, alebo s rodicmi? A mate svoje byty? Totiz my sme v garzonke, a nie je nasa (je manzelovho tata)Tak len tak ma zaujima, ze ako to mate vy.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kočky, sledujem pokroky vašich bábätiek, aj na picasse aj na FB a teším sa s vami :-) Silwi, Adi, tie vaše deťúrence sú veľmi šikovné a krásne x-) Macka dlho si sa nám neozvala, ako sa máte s Terezkou? Chýbajú nám tvoje príbehy ;-) Telefonovala som s Lenkou, všetky vás veľmi pozdravuje a pýtala, či nechystáme nejaké spoločné kočíkové stretko keď sa oteplí :-) Adi, neboj, všetko s malým zvládneš, to je materinský inštinkt :-) My bývame s mojou mamou, v trojizbovom byte máme jednu izbu, takže niekedy je to dosť blbé, že sa nemôžeme každý zavrieť do jednej izby :-| Ale inak sa to dá.
Odpovedať
Profilova fotka
Babule, tak vcera som bola na poradni, a doktor pozeral maleho a uz ma vyse 1700g. Uz sme rozoberali porod a tak, takze uz zacinam trosku stresovat, ale este to mam nastastie daleko. Inak doktor povedal, ked som spomenula manzela pri porode, ze on by k porodu nesiel (keby rodila jeho zena). Vy ste mali manzelov pri porode? Moj najprv nechcel, ale potom povedal ze pojde. Nepresviedcala som ho, len som povedala ze by som bola rada keby bol so mnou. Da sa, aby bol pri mne len tu prvu cast, ked uz maly polezie von, tak tam byt nemusi, len ten zaciatok nechcem byt sama. A dal mi papier, ze mam ist na prietoky, ako sa to vysetrenie robi? a este dalsi, na predporodnu pripravu, a ze otecko pri porode.
Odpovedať
Profilova fotka
adi, mala som aj ja strach, ci ho budem vediet spravne drzat, ako ho okupem, ale potom to akosi samo hned prislo... ale teraz keby som mala zobrat take male babeno znova na ruky tak mam zase strach, ved to bolo uz tak strasne daaaaaaaaavno :) a co sa byvania tyka, tak byvame sami, mame starsi domcek a ten najblizsich 27 rokov este bude viacej patrit banke ako nam, ale kazdym rokom sa to bude zlepsovat 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
a to kocikove stretko by som brala, uz vyzera ze bude pekne teplucko tak sa nemusim bat ani ja mimobratislavska dopravit... len by som potrebovala take nejake utociste u niektorej z vas, aby som mala maleho kde prebalit, v pokoji nakojit a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
ale do Ba nemam problem prist, rano sadnem s manzelom do auta a som tam uz o deviatej...
Odpovedať
Profilova fotka
tento vikend ideme k nasim, tak sa velmi tesi, v utorok, alebo v stredu sa vratime, tak sa potom ozvem...papapa
Odpovedať
ahojte krasky, adi vobec sa neboj , urcite budes vediet co s malym, materinsky instinkt je super vec, mozno jedine co by som nastudovala tak kojenie, mam super knizku, tak ked chces tak mi napis adresu a mozem ti kopiu poslat, je fakt super, aj laktacne poradkyne sa z nej ucia my byvame uz sami, je to hrozne super, mame svoje sukromie ale vdakabohu mame aj rodicov aj svokrovcov blizko takze casto zaskocia takze je to take 2in1 :-) to stretko by bolo super, dajte vediet keby ste sa rozhodli papa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak kocky. vy ste sa teda rozpisali. adi - tak ja som mala tiez velke obavy, co a ako s martinkou, ked sa narodi. a manzel ma upokojoval, ze nech nestresujem, ze budem dobra mama atd. a fakt ked sa narodila, tak to prislo tak automaticky. nemusis sa bat, budes presne vediet, co treba. ved na zaciatku len bude plakat, ked bude hladny, takze budes kojit, prebalovat, kocikovat, prezliekat a kupat. :-) takze nic zlozite. :-D a co sa tyka porodu, tak ja som chcela manzela pri porode. asom strasne rada, ze tam bol. ved to som ti uz vsetko porozpravala, ked sme sa stretli. a vybrala by som si ho znova. v ruzinove - nemusi ist manzel na pripravu. a ani predporodna priprava nie je povinna. ja som nebola. iba ta epiduralka ja povinna. my byvame so svokrovcami v rodinnom dome, ale mame zvlast spraveny byt. takze mame vsetko sami. velmi sa do nas nestaraju. a ked potrebujeme postrazit radi postrazia. a na stretko sa rady pridame. a cvicit budeme chodievat stvrtky.
Odpovedať
Profilova fotka
a skoro som zabudla. martinka sa nacahuje na brusku za hrackami. najskor naciahne jednu ruku a skrci nohu, a potom druhu a skrci nohu. obcas ju to pri tej snahe otoci na chrbatik, ale je strasne zlataaa. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
juj babule, ste ma potesili s tym stretkom, hlavne ty Silwi, ze sa sem kvoli nam dotrepete, to by bolo super :-) Vymyslime nejake vhodne miesto stretnutia, aby sa vam tam s tymi kocikmi dobre dopravilo a Silvi s tym utociskom pre vas to urcite tiez nebude problem. Podla toho, ku ktorej z nas to bude z miesta stretka najblizsie, tam sa utiahnete ;-) Joj, sa tesim, ze konecne uvidim vsetky tie vase ratolesti na zivo :-D Tak niekedy po velkej noci by sme mohli zacat riesit termin a miesto stretnutia. Silwi uzite si vikend u vasich a prijemnu cestu :-) Sloni Martinka je sikulka :-) Adi moj manzel rovno povedal, ze pri porode nebude a ja ho ani nutit nebudem, asi by mi bol viacej na ostaru ako oporou. Ale chcela by som, aby tam bola segra :-) Tie predporodne kurzy su podla mna super vec, clovek vie, co ma potom cakat a robit.
Odpovedať
...no hoci to s pisanim viazne, som rada, ze temu stale mame a vzdy vas tu mozem najst. super, ze sa vam vsetkym dari a ak sa dohodnete na stretku, dajte mi vediet. tieto prve jarne teple dni su uzasne, ze? nas dom uz stoji, uz su vsadene aj okna a na streche skridle a teraz sa zacnu tie pomale vnutorne prace - elektrika, instalacia, izolacia... je to uzasny pocit, prechadzat sa po jednotlivych miestnostiach s vedomim, ze za par mesiacov (ak vsetko dobre pojde) si tam v teplucku budeme sediet x-) prajem vam vsetkym krasny slnecny vikend! jaj - a zajtra dobre volte!
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, eleni gratulujem k hrubej stavbe domčeka, verím, že sa veľmi tešíte, až už to bude hotové :-) Jasné, že so stretkom budeme myslieť aj na teba, veď ty sa vždy vzorne dostavíš až z Viedne :-D No, voliť sme síce boli, ale voľby nedopadli podľa mojich predstáv, takže nič ]-( Ale inak to bol krásny slnečný víkend.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?