@puffu tak stastnu cestu a nech vam to rychlo ubehne :-) aj ja som pozerala spravy u nas juznejsie je tiez sneh, ale sa to topi a sama clapkanica :-) ja som dnes bola s kamoskou na kavicke tak trosku zmena a este idem sa napapat a sup do mesta ....ved ani ja chudaci co tam maju snehu :-) uz ledva cakam na jar a leto :-)
@nikuska1987 tak my sne este stale na severe uk ale uz dnes ideme prec tak som zvedava kedy pojdeme.. Zajtra tu ma snezit tak som zvedava..ale aj mne uz ide ta zima poriadne na nervy..uz by mohla byt minimalne jar...:)
@puffu to ste isli na aku rychlu otocku heh :-) ja robim dake veci v pc pisem tak sa nenudim heh :-) som mala ist dnes do skoly no vyucbu nam presunuli az na 22.2 :-)
@nikuska1987 my zvycajne chodievame iba na jednu noc, teraz sme boli az na 2 tak sme ostali prekvapeni...nejde nam internet v pc tak sa musim napajat iba cez mobil..:/ zmenili v hoteli internet a dali nove heslo...tak asi kupime normalne internet a bude pokoj...ale asi az po dovolenke lebo teraz sa uz neoplati davat ked tu 3 tyzdne nebudeme...
@puffu aaale tak ste mali zmenu heheh :-) my mame dobry net cez usb modem dobijame kredit za 12 eur a prvych 15 dni mame zdarma net :-) sa uz sa vam to neoplati uz az ked sa vratite z dovolenky :-) sak jasne ved uz za par dni cestujete a zatial ti mobil staci :-) ja som si uz vcera poskladala kuchynu v tom programe a dns chcem zase skladat tak mam novu zabavku
@nikuska1987 my ked sme prisli tak sme mali net cez usb ale bolo to strasne nevyhodne, platili sme 30libier a mali sme iba 10GB na pouzitie...a to sme mohli ist tak parkrat denne na nieco a nestahovat nic a tak...no a doteraz sme sa napajali cez hotel lenze davali novy net a zmenili heslo...tak uvidime ci pojdeme opytat kod alebo kupime nez cez evnu linku...
a inak cez aky program skladas kuchynu?
@puffu ako tento je super manzel stahuje hry, videa, net ide kazdy den a v pohode za den nam odrata kredit maximalne 0,50 e a mozem byt na nete cely den, stahovat nemame problem sme ho riesili takto kvoli tomu ze sme nechceli tahat kable kedze toto nieje nas byt, ale zvazujeme, ze zatial nechame tento aj ked sa prestahujeme :-) cez kitchenplanner som si ho vcera stiahla do pc aj som skladala ...ty mas vyhodu, ze ovladas anglictinu ja som musela vsetko teda vacsiu prekladat nakolko vyrazy ako pracovna doska, odsavac par som este v anglictine nepouzivala heh :-)
@nikuska1987 vdaka za link...:) skusim preskumat...:) no neuveris...nam tu opat napadal sneh...:/ a stale pada...:/ sice iba 5-7cm ale aj tak....clovek by cakal ze sa uz konecne zacne jar a nie sneh...:/ strasne...
som zvedava kedy sa zacne konecne oteplovat...ochvilu valentin chystas nieco?
My klasika vecera a potom kupim nieco male len neviem co este...:D
@puffu ja uz som si v tomto programe navrhla dve varianty kuchyne heheh :-) hej??? kto by to bol povedal pocasie sa zblaznilo heh aj tu snezi a snezi tento rok je prava zima uz dlho nepamatam takuto dlhu zimu s kopou snehu, len skoda ze sneh nebol na vianoce :-) hladam nejake inspiracie na valentina ale co som pozerala aj stranky s darcekmi nic ma neoslovilo :-) chcela by som cosi originalne,ale uvidim :-)
@nikuska1987 tak mne ten program nejde...:/ no nic...ja robim vizualizacie cez my deco ale ked chcem ulozit foto tk je to uz za poplatok takze fotim z fotakom a ukladam to potom do pc takto ale tak nie je to take kvalitne...ale pre nase potreby postacujuce...:)
mne inak vcera bolo trochu smiesno... Tomov bratranec robi alarmy, alektriku a zabezpecovacie systemy a kamerove systemy atd...a vcera ked s nim telefonoval tak vravi ze bude robit tomasovej sestre alarm co stavaju dom v rakusku tak ze mu volal jej manzel tak mu dal projekt aby si ho mohol nastudovat atd...no a tomas hned tak ja ani neviem ze aky velky dom maju ani nic ani kde budu byvat atd...no a on hovori ze taky bungalovik...obyvackokuchyna, kupelna, spalna a jedna izba+ garaz...no a projekt davali robit najvychyrenejsiemu architektovy v TV...:D tak som cakala ze domicko velke, argitektonicky dokonale a nakoniec taka mala kutka...:D to si mohli vybrat v hociktorom katalogu taku stavbucku...no ale tak ked sa mi ichcelo platit tolko penazi za take nieco tak ich vec...len som cakala nieco honesnejsie...
ja zatial tiez neviem ze co na valentina...som sama zvedava co vymyslim...:D
@puffu minule ked som to stahovala mi to tiez neslo tak som to nechala tak, ale teraz ked som to stahovala uz mi to stiahlo bez problemov,,,,,,tak skus este nabuduce :-) tak to si aj mna pobavila som sa zasmiala :-) ved kolko ludi ma take domceky, ba co vacsie a vobec nemaju kamerove ani ine systemy :-) a zase rakusko ma inu mentalitu ako slovensko :-) tak ste sa aspon dobre pobavili :-) tozvie kolko ich to vyjde a ci sa im to financne oplati :-)
@nikuska1987 tak ono skor mi bolo cudne ze takyto domcek si davali robit archtektovi...zbytocne preplatili...ale to asi skor robili preto aby mohlo hovorit ze kto im robit projekt...:D prave preto som aj ja cakala nieco velke, premakane ked davali za projekt 3000€ aspon co sa dostalo nam do usi...ako architekt je drahsi ako projektant tak ta cena moze sediet ale aj tak...za taku kutku tolko penazi za projekt...:D
oni si davaju robit iba alarm co je podla mna v dnesnej dobe uplne bezne...my chceme aj kamery, kedze mame dlhy pozemok aj z predu aj zozadu tak sa budem citi bezpecnejsie ked to tam bude...:D alarm bude funkcny aj cez noc co tiez beriem ako lepsiu variantu lebo clovek nikdy nevie...navyse ak chceme poistenie domu a majetku pri kradezi tak potrebujeme nejake bezpecnostne prvky aby bolo poistenie lacnejsie...nas vykradli strasne vela krat tak preto mam na take veci taky postoj ze si chcem svoj majetok chranit...raz ked sme sa vratili z nasimi z dovolenky tak sme nasli zablombovane dvere, volali sme policajtov lebo iba s nimi sme mohli vstupit do bytu a to bola uplna katastrofa...vsetko porozbijane, vsetky policky popremetane, povyhadzovane...mala som asi 6r tak vtedy neboli ani mobili aby nam dali vediet ani nic...no a potom nas vykradala este suseda okolo 4 mesiacov...sme raz u nej zabudli kluce ked sme nej spali lebo nasi isli na sluzobku a dala si ho ai rozmnozit a chodila k nam ako do obchodu, kradla iba potraviny,domace potreby atd...az potom na to mama nejako prisla ze nieco zmyzlo tak sme si to dali do spojitosti...no a este potom sused pod nami nas vykradal asi necely rok...ten uz kradol peniaze, elektroniku, zlato, alko atd...ale to su take veci ktore nevnimas kazdy den...tak preto chcem radsej aj kamery aby sme mali prehlad ked sa nahodou nieco take stane..
@puffu waaaau tak to dali ozaj vela penazi :-) ked nato maju heh :-) boooze tak to mas same zle skusenosti , nechapem ako si niekto navyse susedia mozu dovolit vykradat susedov, ale sak co sme na sk,,,,,tu kazdy kazdemu len zavidi, kazdy je zvedavy, kazdy kazdeho ohovara no des ]-( tak pre istotu si namontujte ked mate take zle skusenosti...nasich chvalabohu nikdy nevykradli a dufam, ze ani nikoho z rodiny nevykradnu,,,,,,ked chces aby ti poistovna preplatila poistnu udalost skodu je potrebne urobit dake opatrenia akurat minule sme sa bavili ze ake trapne maju podmienky :-) a poziadavky a protiopatrenia proti kradezi :-)
@nikuska1987 ved to..:( ako susedom mame teraz dovrych ale tak nikdy nevieme co bude s ich domom o 10-15-20rokov ci ho nahodou nepredaju atd, preto chceme riesit mur a kamery lebo clovek nikdy nevie.. Dnes zase v spravach, v dedine blizko Tv vykradli 4 domy ked ludia spali..:/ preto chcem zapinat alarm aj na noc ked budeme hore spat lebo clovek fakt nikdy nevie. A zlodeji sa ani neboja ist dnu ked vedia ze niekto hore spi..:/ smutne
@puffu tak to je sila co sa uz dnes deje :-) dennodenne davaju v spravach same kradeze, vrazdy atdd.......na zapade ludia nemaju ani dvory v niektorich statoch a nikto tam nikomu nic neukradne a tu na sk sused susedovi zavidi vsetko :-) my mame takych divnych susedov az asocialov ja nechcem nikoho urazat ani ponizovat, ale nazyvam veci pravymi menami :-)
@nikuska1987 vies co my mame takych milych ludi, ale tieztake cudne ze obe deti bez partnerova to uz maju okolo 55 a 40r...ziju smamou a dobre im je...:D on ani nikde nerobi a nikdy nerobil...ona robi sestricku v nemocnici...take divne ze si ludia nevedia najst partnera...ako jasne stane sa ale tak obidve deti?take cudne...
dnes tazdy den...menim veci v obchode, pridavam nove a popri tom vymyslam akciu na februar....:D ale uz koncim na dnes lebo uz ma bolia oci, chrbat, hlava...cely clovek...:D
@puffu my mame jedneho suseda basistu , bol v base za kradez a teraz dostal k novemu roku amnestiu :-) ja som mala tiez dnes dost tazky den :-) bola som prevziat oriflame,porobila som balicky......chcela som daco kupit svagrinej k narodkam bo bude mat oslavu a riesila som 100 veci naraz a uz mam toho akurat tak na dnes az, az :-)
@nikuska1987 ja mam tiez toho uz dost...:D aj dnes aj vcera..teraz som skoncila a idem robit internetovy obchod...no a inak asi mi sibe ale uvazujem ze si budem hladat este part time pracu...opatrovat deti...hoci by som za mesiac zarobila iba 400libier tak by to bolo lepsie ako nic..tak zvazujem ci hladat ci nie...ale to az po dovolenke zacnem riesit ci ano alebo nie...uvidim...
@puffu aj nam sa kopia stale riesit nove a nove problemy teraz uz aj skola mi zacina zase o starost navyse :-) ani neviem co mam riseit skor tak by som niekam chcela vypadnut aspon na 3 dni a bez starosti heh vyvetrat hlavu :-) ty si aka aktivna, ak mas nato cas a chut tak vyskusaj ved kazda libra navyse potesi a pomoze :-) ved teraz by sa ti to asik ani neoplatilo takto tesne pred dovolenkou :-)
@nikuska1987 tak uvidim ze co bude v ponuke a hlavne ake podmienky budu...dnes nam volal stavbar ze v utorok pride pozriet na pozemok a pravdepodobne zacnu kopat terasu a zabovat takze super...:) nakoniec sa zacina este skor ako sme planovali, mysleli sme ze zacneme najskor o mesiac...ale tak dufam ze pocasie bude dobre a ze sa bude dat robit...od toho zavisi asi najviac...betonovat budu asi o 2 tyzdne ak pocasie sa nepokazi...:) juuj sa tesim este viac ako na svadobku alebo so svadby...:D
@puffu treba popozerat :-) inak v zajtrajsom Sme bude komu bude poistovna preplacat operaciu oci tak hned ked som videla putac na sme tak som si na teba spomenula :-) fuuuha aj v takomto pocasi????? ale tak ked mu to nevadi tak potom super, aspon rychlejsie pokrocite :-) nooo dufam, ze uz sa otepli bo kazdy nadava vonku sama clapkanica, otras blato :-(
@nikuska1987 Trebisov je na vychodoslovenskej nizine takze tam je teplejsie ale pytali sme sa aj sestri a aj svokra tak sneh uz nie je a ze celkom teplo, slnko svieti a ze pekne jarne pocasie...tak som zvedava...idu kopat tak uvidime...sami sme ostali prekvapeni...ale tak betonovat nedame ked pocasie nebude lepsie...zbytocne nebudeme riskovat a platit za nemrznice zmesy tiez nebudeme..
@puffu to je ako iny svet u nas na zapade zamracene, sneh, clapkanica topi sa to neskutocne romanticke :-) kiezby vam to pocasicko vydrzalo tak by bolo super :-) davali v spravach ze Blava je v snehu a vychod Sr ma krasne pocasie, ale nejak som tomu nevenovala pozornost az teraz ked i mi to napisala, tak som si spomenula, ze to aj v spravach davali :-)
@nikuska1987 tak dufam ze vydrzi...bolo by to super...ale tak pocasie je este na jar dost nevyspytatelne tak som zvedava ze ako to bude pokracovat a co povie stavbar v utorok...
ja tuto fazu co si popisala uplne neznasam...claptanice a take chmurave pocasie...blee...normalne depresie z toho mam...ani chut ist von ani nic vtedy...
@puffu sak hadam sa pocasicko umudry ved uz sme v polke februara :-) to si este nevidela prijazdovu cestu k nasej bytovke,,,,,,to ciste blato to nieje cesta ale bahenna aleja ]-( a inak ako bolo na severe uk?? :-)
@nikuska1987 na severe bolo celkom v pohode..teraz to je uz take komplikovanejsie tak chodit, aspon pre nas lebo vtedy nam vzdy jej mama robila ranajky a obedy, cize sme si kupovali iba vecere, potom nam uz robila iba ranajky a najnovsie uz ani to...ani nam to nevadi kedze radsej mame volno ale ide to dost do penazi kedze sa musime stravovat vonku a za 2 dni minieme aj 200-250libier...:/ niekedy nam robili obedy a ranajky nasi ale taka je divna ich baba nejako...taka zmenena...naposledy vycitala nasim com som ju neprivitala pusou na lice a pritom jej pusu na lice nedavam minimalne rok...:D takze uz ani tam nebudeme chodievat asi...:D
mi dosli dnes botasky co som si objednala a posielam ich naspat...:/ sa mi nepacia...:/ musim hladat ine...
@puffu to ste byvali u jej mamy ze???? :-) ako nechapem ten pristup ved automaticky by ste mali mat aj ranajky, obedy, vecere ved sa starate o jej dceru a ste ako clenovia domacnosti...divne :-) to je ta staroba s toho si nerob nic .......este mas nato 2 tyzdne to nieco zozenies :-)
@nikuska1987 ako spime u nej a rano ju obleciem, potom ideme prec, prideme okolo 21hod a idem ju dat do postele a ideme spat my a tak to je aj druhy den...a mna doraza to ked jej mama zahlasi ze to bolo nase volno...:D no dakujem pekne za take volno ked musim cakat pokial sa herecke chce vstat, musim ist naspat a cakat kedy pojde do postele....atd...no skoda reci...
tak dufam ze ano...tu v meste nic poriadne nemame ale asi pojdem v pondelok popozerat este raz ak nenajdem nic tak opat internet...
@puffu ved aj vy mate o starost viac ked sa cely den niekde premocete tak ako co riesi a co od vas ocakava???? to svedci o jej charaktere , ale ako si napisala skoda reci ......ale tak isto najdes a ked nie tak si mozes kupit aj tam popripade heh a budes mat suvenir :-)
@nikuska1987 ved uz aj to ma napadlo ze ci nekupim rovno tam..vraj tam maju manufaktury rozne znacky, aj sportove tak sa tam da aspon co som citala lacno nakupit...no len neviem ci chcem riskovat...:D chceme ist na kone a na to potrebujem botasky...a nevim ci nebudem z toho potom nervozna ked nic nenajdem a tak...tak uvidim ze ak to dopadne...:D