@nikuska1987 ano ano...:) zrelaxovali sme sa este ako nikdy...:) uz vyberame dalsiu dovcu...:D, o 2 mesiace podpisujeme novu zmluvu tak chceme potom hned nieco booknut aby sme to mali, lebo first minute je lacnejsi ako last minute a malo ludi to tak vyuziva...:D
nam sa inak na svadobke pokazil fotak...:D ae uz mam novy doma takze super...:) bol este v zaruke tak som ho hned reklamovala...:)
cez velku noc sme v uk, pracovne ako stale...domov ideme zaciatkom juna...mame toho dost co chceme postihat tak uvidime ci sa vsetko podari..:D ale my si stale naberieme viac na plecia nez sa da zvladnut ale povacsine vzdy vsetko stihneme...:D
@puffu my tento rok nepojdeme nikam mame ine plany ako riesit dovcu heh :-) ale oddych by sa nam zisiel mozno vybehneme len niekam tu na sr :-) na nejaky vikend heh :-) to je smola s tym fotakom,ale hlavne ze mate foto zo svadobky a pamiatku .........ved to je uz coskoro za 2 mesiace aj par dni :-) aj my stale cosik riesime a tiez mame toho uz plne zuby vsetkeho aj nam by sa zisiel taky relax aj ked len 2 dnovy aj to pomoze :-)
@nikuska1987 tak to urcite, aj dvojdnovy relax je super na zrelaxovanie...:), my sme nejako v poslednej dobe chytili asi druhu pubertu...:D uz to trva asi od januara a mame "velke" plany...:D...proste si chceme trochu uzivat, cestovat..chceme kupit motorku..chcem si urobit vodicak na motorku a tak...:D dufam ze sa podari do jesene vsetko zrealizovat...:)
Tomas dostal ponuku na lepsie platenu pracu len to by sme sa museli odstahovat a platit si stravu a ubytko a to by stalo okolo 1200€ mesiacne priblizne a to by nam v konecnom dosledku nevyhovovalo...tak uvidime ze co bude potom...mozno zmenime neskor....
@puffu aj my mame dake "plany" do buducna ,,,,,dufam ze nam to vyjde a lebo jak sa hovori clovek mieni pan boh meni :-) aj my stale cosik vymyslame, riesime ved jako mlady ludia treba mat nejake vizie do buducna bo clovek potom len preziva a nezije ked sa uspokoji s hocicim heh a nema snahu napredovat a vymyslat nieco nove :-) , ved teraz mame tolko moznosti a prilezitosti :-) hlavne nech sme zdravy heh a vsetko ostatne bude :-) to tiez v uk? ale tak vy viete co vam najlepsie vyhovuje heh
@nikuska1987 ja sa iba z nas smejem ze velke plany mame lebo som sama zvedava ako dlho nas to bude drzat a tak..:D nam sa v podstate domov este nechce ist, dokoncime dom a uvidime.. Mozno v nom ani nebudeme byvat a predame ho..:D vsetko. Je mozne..:D.. Nasi tiez idu do roka predat byt v he a stahuju sa do ba.. Oni v podstate chceli ist do ba stale.. Nas laka aj nemecko alebo rakusko.. Za par hodin si doma autom ak chces atd.. Ale neviem.. Uvidime sami ako sa veci vyvinu ale najjradsej by sme len zostaliv dome u nas na vychode..teraz aj s kosicami to nevyzera ruzovo kedze sa us steel predala a urcite nejakych ludi vyhodia..tak sama som zvedava.. Mame tam aj niekolko kamaratov co tam robia, kazdy z nich ma minimalne jeden ucer na krku tak dufam ze im praca ostane..
@puffu vy ste experti heh este ste ani nepostavili a uz ho idete predavat heh :-) neostanu vasi v uk? :-) ved ta kriza sa stale prehlbuje namiesto toho aby ustupovala sak sami uvidite ako sa situacia vyvinie :-) ste rozmyslali ze by ste sa usidlili v nemecku ci rakusku? to rakusko nieje daleko to je pravda a do BA k rodicom by ste to mali blizko :-)
@nikuska1987 ako najradsej by sme v buducnosti chceli ostat u nas na vychode v nasom dome ale zase nie sme typy ktore su zaskatulkovane na jedno mesto iba preto lebo tam maju byt alebo dom.. Je to v podstate iba vec ktora sluzi nam a nie ktorej by sme mali byt otrokom.. My sa na sr neponahlame, uvidime ako pojde dom a potom sa uvidi.. Chceme prist podobne ako vy uz do zariadeneho komplet dokonceneho a nie platat cely zivot..a v uk urcite ostavame minimalne 2 roky a potom sa uvidi.. Mozno zmenime pracu, a budeme zit sami atd...hoci budu vyssie vydavky ale budeme mat svoje sukromie atd..takze uvidime co nam buducnost prinesie.. Zatial neriesime viac ako rok dopredu veci .. Ale zase kebyze sa nieco v uk dokafre tak mame este 2 zalozne plany..:D
@puffu ved to mi je jasne teraz su velke prilezitosti stahovat sa, cestovat atd.... :-) :-) ani my nechceme ostat v tomto byte tiez ratame ze si tam pobyvame par rokov a byt pojde na predaj este minimalne 3 roky nech neplatime dan :-) treba mat aj zalozne plany mi momentalne riesime len blizku buducnost a ked sa prestahujeme budeme riesit co dalej a ako dalej :-) aj tak mame teraz dost toho na riesenie stale nieco sa najde heh :-) uz aj u nas do rana nasnezilo ako nemam nato slov
@nikuska1987 ahoj...bola si tu dnes z rana? nooo keby si bola tak by si videla aky cirkus tu bol, admini zacali vymazavat albumy jedna radost...dnes ich stopli strasne vela...aj ja som bola medzi nimi...:D to pre tie fotky z dovolenky...:D ale uz som ich vymazala a dblokovali mi album spat...a inak vzdy ti chcem napisat v zdy zabudnem...pamatas si na ingridka07 mam taky pocit ze ma nick...mala svadbu vtedy ako my...caka babatko, uz je v 2 trimestri...:) my asi bude jedine bezdetne na dlhu dobu...:D
@puffu ahoj odisiel mi pc teraz mam pozicane a nemam tolko casu sem chodit preto som mimo obraz co sa deje na nete :-) ale uz som tu aspon na chvilu bo idem robit este salat a plnku do kolaca :-) a vecer na omsu :-) ked sa dari tak sa dari aj mobil mi odisiel ako sila ]-( to ako co admin robi???preco blokuje foto nechapem ...hej pisala som Ingrid ze jej gratulujem a tiez som si nato myslela ze sme ostali len mi dve bezdetne s datumom 6.8.2011a este mi pisala ze som na rade :-) :-) my sa s detmi neponahlame hehe este sme taky nestaly furt nieco riesime nevieme sa usadit :-)
@nikuska1987 tak my sme na tom podobne ako vy...:D, aj by sme chceli, aj sa este trochu zavazku bojime a chceme byt este vo dvojici...proste sami nevieme...:D ale radsej chceme pockat...minimalne rok, dva a mozno potom prestaneme pouzivat ochranu...:D a ked sa podari tak sa podari alebo neviem..uvidime fakt...
a v podstate sa nam zacala celkom pacit myslienka ta zeby sme u Jean ostali tak 2roky a potom by sme sa prestahovali do podnajmu a ostali tu este dalsie 2-3roky...nam najviac asi chyba ten taky sukromny zivot atd...ale kebyze mame svoj byt a mam tomasa pri sebe tak mi je jedno ci sme tu alebo na sr...urcite sa chceme domov na vychod vratit aleponahlat sa za kazdu cenu tiez nechceme...ale kebyze sme sa rozhodli pre tu variantu tak by sme o rok zacali so skusanim lebo by sme chceli aby sme od Jean odchadzali s tym ze ja nastupim rovno na matersku...to by bolo najviac vyhovujuce kedze materska je celkom dobra v uk ...ale to je otazka buducnosti...sami nevieme co bude a ako bude...:D zatial mame prehlad iba o tom co bude do leta...:D viac sa uvidi potom...:)
@puffu to je velky zavazok aspon vidime svagrovcov ako su na deti viazane nikam nemozu poriadne ist no hroza :-) preto sa do toho este nehrnieme :-) hlavne ze mate dake vizie do buducna heh :-) to tak potom motivuje :-) sami najlepsie viete co a jako heh :-) ale to by si nemala zle ostat tam a dostavat tu ich matersku heh :-) my sme sa zatial o babu ani nebavili sem tam moj zapotil ze on chce babo, alebo spravime si babo a ked uz slo do tuheho tak si to rychlo rozmyslel heh :-)
@nikuska1987 tak to ano...:) bolo by to super lebo u materska vychadza na nejakych 800-1000€ v prepocte takze to by bolo super, nejakych 1000€ su vydavky na najom a stravu+mozno nejakych 50-100€ ak by trebalo na dieta, plienky, prikrmy atd...takze to by sa dalo ako tak tahat s materskej a tomasov plat by sa dal odkladat...a v podstate nam ide o to aby sme boli spolu...urcite by sa nam inak zilo kebyze mame vlastne sukromie...
no my to tiez vidime na svagrinej a svagrovi, najma svagor/velke decko/ mal vzdy nazor taky na deti ze jedine co potrebujes su peniaze, ako keby chudobny ludia nemali narok mat deti...:D, no a prve 2mesiace to uplne nezvladali, svagrina parkrat odpadla atd...aj teraz je vsetko na nej...on si mysi akoze oddychnut lebo je z prace unaveny...:D ja mat takeho chlapa tak ho kopnem do vajec...:D
@puffu no ked porovnas tuto matersku ako slovensko je dobre trapne :-) uplne ze chudoba 200 e rodicovsky prispevok a ja nemam odrobene 9 mesiacov na TPP a tym padom by som dostavala len ten rodicovsky ]-( svagrina musi dobre nadavat a banovat ze este nepockali :-) nas tiez svagrovci podpichuju nech mame deti, ale to je len zavist v dobrom ze my sme bez zavazkou mozeme ist kedykolvek, kamkolvek :-) aj ja by som ho asik kopla alebo rovno vykopla heh :-)
@nikuska1987 .. ale zase ak si to vezmeme z tej druhej strany tak zase zivot a SR na mesiac na zakladne veci ako najom, energie a stava nie je 1000€ pre 2clennu domacnost...takze ani tu to nie je take ruzove, teraz to mame super lebo nemusime platit stravu a byvanie ale potom to urcite pojde so setrenim pomalsie...mame jednych ceskych kamaratov tuna a zarobia cez 2200libier co je 2500€ a z toho si odlozia ked sporia 500libier..takze ziadna slava ...a zarobia celkom dobre...len zivot je tu drahy...
ja najma preto zvazujem matersku tu v uk lebo na sr by som dostala iba rodickovsky tu aspon dostanem matersku a tomas lepsie zarobi ako na sr, hoci to uz nebude take lukrativne ako teraz tak vzdy lepsie ako u nas doma, aspon na ten zaciatok...
@puffu mas pravdu ale kedze sme v unii a ceny potravin su porovnatelne s clenskymi statmi eu .......eny niektorych potravin v inych statoch su lacnejsie a kedze sme v ramci eurozony tak by sme mali aj platovo byt na urovni clenskych statov :-) aspon to je moj nazor :-) ale co uz nato tu mame inych "kompetentnych " co o tom rozhoduju ak budes mat cas v stredu pozri si modre z neba bude tam premier :-) pocasicko mate ake? u nas stale prsi a prsi taka smutna velka noc co sa tyka pocasia :-(
@nikuska1987 tak s tymi potravinami je to velmi diskutabilne...napr chcieb v nemecku stoji 4€, chcieb v uk stoji 1.50€..kg bravcoveho masa stoji cez 10€, 6 vajicok stoji 3€...takze co ja viem ci je to az tak rovnake ako na sr...a kebyze plat isiel hore napriklad ako v nemecku,svajciarsku, alebo v uk...tak by boli slovaci spokojni kebyze najomne na byt by stalo 800€ mesacne? ono sa to fakt neda porovnavat lebo maju vyssie vydavky ako ludia zijuci na sr...tak samozrejme musia mat vyssie platy ale ked si vazmes kolko z tej vyplat usporia tak to bude asi tolko ako u nas na sr...ze nic...takze si myslim ze je jedno kde je clovek, kolko zarobi ale ide skor o to kolko si dokaze usporit a kolko ho stoji zivot v danej krajine...
u nas pocasie chladne ale inak ok, vcera svietilo slnko ale stale je 0stupnov..
@puffu cesi maju lacnejsie potraviny aj v nemecku sa oplati viac kupovat nejake vyrobku ako kapucina, avivaze,prachy, cokolady .....tak v nemecku stoji 4ecka a na sk stoji 1,5 a tu mas plat 400, 500 e v nemecku 1500 tak v ba stoji okolo 400- 500 eciek aj tu u nas 3 izbak mas po 350 ec ked slovaci ti strasne vela investuju do barakov zateplovacky, zahradne skalky atd.... :-) a nemci alebo francuzi ti skor investuju do dovoleniek a do uzivania si zivota ako do barakov :-)
@nikuska1987 dalej take veci ako sluzby, kadernik, kozmeticke, manikerka atd...v inych krajinach je to mnohonasobne drahsie ako na sr, poistky na auto aspon v uk stoja cez 1000libier na rok a to moze soferovat iba opravnena osoba na poistke...takze fakt ani v nemecku, francuzku a inde v uk nie je az tak ruzovo ako sa moze zdat...jedine svajciari sa maju dobre...ale tak to je v podstate jedno ako sa kto ma...vela veci zavisi od stastia, sikovnosti a od mnohych inych veci...
@puffu ale to je tak vsade ......kto je sikovny ma a kto to ma v pazi tak nema nic :-) niekomu staci len podnajom a iny ked chce nieco dosiahnut tak sa snazi aby nieco mal a dokazal :-) ako si napisala aj od sikovnosti, stastia a inych okolnosti :-)
@nikuska1987 ale co mam rada na slovakoch a celkovo na slovensku je to ze kazšdx sa snazi mat vlastne byvanie, tu v uk malokto ma vlastne byvanie.. Troste pre vascinu anglicanov je lepsie zit na splatkach, v podnajme..tu ma asi len 30% ludi vlastne byvanie..
A inak ako sviatkujete? Cakas zajtra vela oblievacov..:)..my sme ako stale nepripravovali nic.. Dnes sme mali siroke cestoviny s masovymi gulickami..:D
@puffu nechapem ako sa pacxi niekomu behat po podnajmoch my sa nevieme dockat kedy sa prestahujeme do nasho nech uz odideme z podnajmu takto nemas istotu strechy nad hlavou ked si v podnajme :-) ani neviem kto pride, ale mame jedlo aj pitie nachystane pre istotu :-) heh.....lebo svagrovci su rozbehany isli isli na dovolenku :-) na rok by som chcela aby sme isli aj my niekam na velku noc mimo domu, lebo doma len varis a upratujes a to iste dookola :-) chcela by som zmenu ....v uk sa oslavuje velka noc?tusim nie ze ? :-) ja som tiez varila spagety s maskom :-) :-)
@nikuska1987@nikuska1987 tak to sme mali podobne..:) , nie tu sa velka noc velmi neoslavuje.. Ako vidiet v telke nejake programy na velkonocne varenie ale nie je to tak vo velkom ako na sr.. Ale dnes je vsetko pozatvarane a ludia maju volno a zajtra je tiez take velno, su pozatvarane banky a niekolko obchodov..
@puffu hej podobny obed hehe :-) zabudla som ti napisat inak ze tu u nas snezi a asik miesto oblievacky bude gulovacka heh :-) takuto skaredu velku noc si ani nepamatam :-) co sa tyka pocasia :-) aj tu je vsetko pozatvarane zajtra je otvoreny len hypermarket ...chuda svagrina musi ist na poobednu :-) uz vlastne u nas na zapadnom slovensku tie tradicie zanikaju aspon na hornej nitre :-)
@nikuska1987 takuto velmi noc si este nepamatam...asi skocime zo zimyrovno do leta..:D nam uz ide teplota vyssie...:) nastastie...:) dufam ze sa uz nebude ochladzovat...:)
my sme este na velku noc doma neboli odkedy sme v uk, uz ani neviem ako to je u nas, ci chodi vela ludi svatit kosiky alebo nie atd...ale polievat chodia stale..:)
@puffu vyzera to tak, ale zo zimy do leta :-) musim kuknut pocasie na 10 dni som zvedava dokedy takto bude kazdy nadava :-) svatit kosiky? tu tradiciu nepoznam :-) ja mam sviatky rada len nemam rada ked musim varit a okolo toho :-) takze uz ani neviete ako velka noc vyzera ...preco niekedy nepridete domov aj na velku noc? :-)
@nikuska1987 ved to som napisala...:) ze skocime zo zimy rovno do leta...:)
nie? nechodite do kostola s vianocnymi kosikmi? naplnenymi jedlom? niekde to volaju svetina alebo tak nejako...v kosiku je sunka, barancek, klobasy, vajicka, hrudka, sol, coko vajicka a neviem co este vsetko, cvikla...a potm sa to v nedelu je ked sa to v kostole posvati...
a preco neprideme? lebo chodievame cez vianoce-letenky drahsie, potom v lete-letenky drahsie a kebyze chodime este na velku noc ked su opat letenky drahsie tak uz by to bolo na nas trochu vela...:D...tak iba preto nechodievame na velku noc...:)
@puffu sekla som sa kusok :-) nieeee tu vobec nieje zvyk s tymi kosikmi to prvykrat sa o tom dozvedam ze na sk sa nieco take robi :-) u nas ked sa posvacuje nieco v kostole tak su to bud adventne vence, alebo hromnicne sviecky ale kosiky nieee :-) ale by si si uzila oblievacku heh :-) dnes davaju superstar pozeravas? :-)
tak to nejako vyzera..:)...tak som z toho prekvapena, som myslela ze na sr je to vsade rovnake...:) este co sa nedozvieme...:) ale sranda..:) slovensko ake male a tolko vela krajov z inymi zvykmi...:)
superstar budem pozerat a potom o 21hod opat do prace...:/ na hodinku este...sa babka vrati z kostola vtedy... ale atial nemam favorita...ta co sa tak smiesne tvari ma pekny hlas a este ta co minule sppievala posledna ma super hlas...