Čo ste dávali na švédske stoly na svadbe?

Profilova fotka
Ahojte nevestičky, pridajte nejakú inšpiráciu aké mäsko, prílohy ste mali na švédskych stoloch :) Ďakujem
Odpovedať
určite šalát a rezne :) to u nás zmizlo ako prvé :D my sme to celé poňali tradične slovensky, takže sme mali aj klobásky, jaterničky, pirohy (sladké i slané), kapustnicu, domácu plnenú kapustu, domáce moravské koláče a samozrejme aj niečo diétnejšie, teda varené zemiaky, ryžu, grilované krídelka, syrové misy, kompóty, zeleninové šaláty, ovocie, chlieb, horčica a také tie drobnosti.
Odpovedať
My ideme davat hlavne kuracinu a aj teply aj studeny bufet male rezniky niekolko druhov salatov ovocny, zeleninove, cestovinovy zemiakovy ,ryzu a pecene male kuracie stehienka,zemiaky a tak ale z kazdeho vazne po troske aby bolo z coho vybrat ale zasa aby to bolo primerane poctu ludi aby sme zas nechystali pre armadu :-d
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenkablack no pri našom počte ľudí to bude pre 2 armády :D chceme dávať aj prasiatko pečené
Odpovedať
@ladulik42 my sme mali kuracinku, kačacinku a k tomu samozrejme kapustu a lokše. Plus samozrejme zeleninové šaláty a studené misy. Jedla bolo fakt strašne veľa, takže svadobčania si mohli vyberať načo majú chuť
Odpovedať
@ladulik42 ved ked mate menej ludi tak to jasne, to chapem ze zajednate menej jedla. Pecene prasiatko je dobra volba, mnam teraz mam nan chut, si mi narobila takto na vecer ked som si precitala tvoj prispevok :-p
Odpovedať
my sme mali lososa na grile a potom mini kuracie reznicky, dusenu zeleninu, klobaksy rozne varianty, sunky, syry a pod. a ovocie. objdnavali sme ale o 10% menej porcii ako bol pocet osob. ludia nikdy nejedia az tak vela cim je pokrocilejsia hodina
Odpovedať
My budeme mat: -vyber tradicnych slovenskych syrov -vyber tradicnych masovych specialit -kapustnica s hribami, klobasou a mrvenickou -pecene zvitky zo pstruha so cherry paradajkami -bravcove mini rezne -plnena kapusta -bryndzove pirohy s bylinkovou kyslou smotanou -zemiaky s petrzlenovym maslom -zelenina na pare s olivovym olejom -banketove pecivo, chlieb -paradajkovy salat s cervenou cibulou a pazitkou -majonezovy zemiakovy salat
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenkablack :D tak neviem ci je menej ludi 110 osob :D :D :D ... to bude len ako bonusik ze budu svedske stoly+prasiatko :) chcela by som nejake stehienka a kridelka pecene, rezniky, nieco na prirodno, zeleninka, studene misy,,,,
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska tiez zaujimave :)
Odpovedať
@ladulik42 vyberali sme si z odporucani a navrhov hotela a toto sa nam pacilo :) Ty si najlepsie poznas svadobcanov, u nas nemozu chybat rezne so salatom, plnena kapusta (vychodnatske holubky), kapustnica a pirohy. Okren toho nieco pre tych co nechcu maso - takze ten pstruh, zemiaky no a este studene misy - salat, syry, masove speciality, pecivo. Myslim se kazdy si nakombinuje a bude spokojny :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali: - kuracie mini rezniky - zemiakovy salat slovensky (bez majonezy) - lososa - divinove ragu - zemlove knedle - pecene zemiaky - grecky salat - salat s rukolou a parmezanom - este nejaky salat, nepamatam si presne :-D - grilovanu zeleninu - vyber syrov - nakrajane syry na takej doske, k vinku a tak ako jednohubku nic nam neostalo, vsetko sa zjedlo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to ste mali potom velmi dobre vyratane ze sa vsetko zjedlo ale o to lepsie kamoska ked sa vydavala tak im ostalo z kazdeho po troche ale kedze a´mali vela druhov tak sa toho nakoniec nakopilo celkom dost .-D lebo bolo aj teplo a ludia sice jedli ale viac sa vypilo :-) tak ona sice bola spokojna ze ludia neboli hladni ale ked to potom dojedali tri dni cela rodina tak im nebolo vsetko jedno :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no som zvedavá ako to dopadne u nás :) každopádne ďakujem dievčatá za každú radu :-*
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali: - Pomaly pečená pražská šunka s kosťou, marinovaná v mede, marhuľovom džeme a pomarančoch, flambovaná marhuľovicou - serviroval priamo kuchar (toto bola TOPka, vsetci si naberali aj 2x) - Bravčové mini rezniky - Kuracie prsia na prírodno s bylinkovým maslom (zbytocne, uz by som nedavala) - Divinové ragú - Dusená ryža - Karlovarské žemľové knedle - Pečené zemiaky s rozmarínom - Grilovaná sezónna zelenina - Polnočná kapustnica - Výber francúzskych syrov - Grécky šalát - Ovocný šalát - Chlieb, Banketové pečivo Netreba objednavat vela, kludne -10% hosti, nam este vystalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@miskamilka inak toto je uplna sranda, my sme davali ze porciu a pol na osobu a neostalo nic, keby som mala este raz svadbu tak by som objednala viac jedla :-D a to teda viem o ludoch, co nejedli bufet vobec, by ma zaujimalo kto to pojedol haha
Odpovedať
@rmnka to je uz len otazka ci sa zjedlo tak akurat alebo ci bolo hostom malo :-) ale ja som tiez za menej jedla radsej.. ja co som bola na svadbach som ledva zvladla hlavnu veceru a este nieco sladke potom a neskor po polnoci by som si uplne drobnost iba zobla a koniec :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrejjka tot otazka.. nepytala som sa :-D ale nikto sa nestazoval. snazili sme sa na jedle setrit a dat tak akurat - nie kvoli financiam, ale skor kvoli morlanej stranke, nechceli sme proste vyhadzovat jedlo.
Odpovedať
@rmnka jasne aj my tak chceme.. bola som na vychodnarskej svadbe pred par mesiacmi a to som odpadavala ked som videla co vsetko si museli poodnasat domov nakoniec :-D aspon dva tyzdne to museli dojedat!
Odpovedať
Profilova fotka
@rmnka mna prevadzkar tiez prehovoril, ze mam pocitat porciu a pol na osobu a nakoniec nam zostala skoro polovica bufetu. Ja sa skor pytam, kto nejedol? :)))) Bohuzial nam par hosti odislo este pred 22,00, ktori mali male deti a dalsich 10 hosti co malo prist po veceri, nakoniec neprislo :( Bolo mi luto, ze vystalo tolko jedla, ale cez vikend sa u nasich a u svokrovcov s radostou dojedlo :)
Odpovedať
Profilova fotka
studeny bufet: vyber syrov s hroznom a orechami, roastbeef, pecenova pasteta s brusnicami a mandlami, udeny losos, zemiakovy salat majonezovy, grecky salat tzatziky, rukolovy salat so cherry rajcinami; teplý bufet: bravcove/kuracie minirezniky v bylinkovej kruste, stehienka kuracie, bravcovy paprikas s hlivou, morcacie spizy s pecienkovou plnkou + hubova omacka, domáce cestoviny pomodoro, grilovany hermelin, maslove halusky, mlade zemiaky v supke s rozmarinom (hranolky alebo opekane su po chvilke nepozivatelne:)), grilovana zelenina, ryza. pre mna bol vyber jedla na bufet celkom narocny, ale poradil kuchar, co sa tyka hlavne sezony a toho, co mame radi. treba pri porciách davat pozor aj na to, ci je teplo, ake mate jedlo (to hlavne, ci je syte, tazke) a o kolkej bufety chcete dat pripravit. po polnoci odporucam kapustnicu, ta sa zjedla - kysle na alkohol je super:) ja som nas bufet ani nevidela, len o stvrtej rano sme s muzom zjedli dva rezne:D vsetko jedlo, co sa zvysilo (a zvysilo sa dost), sme odniesli pekne zabalene hasicom na zmenu, vsetko sa teda potom nakoniec zjedlo:) mu nemusel v praci potom chysat ziadne dalsie pohostenie:)
Odpovedať
my zacneme veceru cca o 17tej, potom este krajanie torty ako dezert a kava a svedske stoly sme planovali dat od 22hej. Tiez neskor pridu zopar kolegov z prace, tak sme praveze ratali ze pridame do bufetu este viac porcii - ak si niekto naberie aj o 22hej a potom este niekedy o 1-2, pdola toho dokedy hostia budu, tak zas aby sa kazdemu uslo. Aj kvoli tomu zevecera o 17tej a do 22hej aby potom vydrzali. No neviem, niekto hovori ze vyslo akurat a niekto zevela ostalo :(
Odpovedať
My sme mali vsetko mozne na svedskych stoloch a stale nam aj dokladali jedlo, ked sa nieco minulo ze nejake maso alebo salaty, tak hned ich doplnili. Takze o jedlo som sa vobec nemusela bat a bolo to dobre ze ludia aj ked zacali byt okolo polnoci hladny mali si stale z coho naberat
Odpovedať
Chcem sa opýtať čo poviete na také palacinky pre deti na švédske stoly? Myslíte že by to išlo
Odpovedať
@monika420 uz plnene? ci iba palacinky a vedla napr. pohar s dzemom a nadoba so slahackou?
Odpovedať
@miskamilka to hovoria hlavne preto, pretoze chcu urobit kseft, ty musis platit aj ked sa to nezje. robila som dlho eventy a pocitajte radsej o 10% porcii menej ako osob. nikdy sa nestalo, ze by sa zjedlo vsetko
Odpovedať
@barbakanka plnené by som radšej... Len sa pýtam keď už tu je tá téma svadba bude azyl roku 2018. Chcem vedieť len názor že či by to išlo.
Odpovedať
@monika420 mne to pride ako dobry napad, je to variabilne a ma to rad hadam kazdy
Odpovedať
@barbakanka ako už trochu premýšľam nad tým hlavné jedlo klasika polievka a dva druhy mäsa potom švédske stoly a nakoniec kapustnica. Ja mam 22 tak myslím si že taký 6-10 ročný by ich mohli oceniť skôr ako zas nejaké mäso aspoň niečo by zjedli
Odpovedať
Profilova fotka
@barbakanka ano mas pravda, clovek nechce aby bolo malo, tak radsej objedna viac.. aj ked eventy s cateringom robim v praci uz 10 rokov a vzdy objednam -10%, na vlastnej svadbe som sa nepoucila :))
Odpovedať
ja mam chvalabohu pocit, ze sa ten celkovy pristup meni k lepsiemu. menej plytvania jedlom, presnejsi pocet porcii, neobjednavat jedlo len rpeto, aby "bolo" a aby rodina zavidela, kolko si mozeme dovolit. A hlavne...menej mäsa, konecne sa presadzuju aj veggie alternatovy, viac salatov, zaujmave prilohy ako kuskus, quinoa , rozne druhy ryze, nie iba "skolska jedalen - ryza gulatorznna". Salaty su brane ako plnohodnotna zalezistost a nie posmesne "to je pre zajace, ja som chlap, to nejem". Sezonna zelenina, cukety, tekvice, dokonca niektori rebeli objednaju aj sushi alebo morske plody. fakt mam pocit, co som ja zazila, ze 80te, 90te roky to bolo ciste obzerstvo, ludia "zrali" aj ked neboli hladni, lebo svadba boka synonymom "najem sa takmer zadarmo, nech aj prasknem" a este ocakavali aj tonu kolacov. a hlavne, nech su rezne v mastnych prezloch, lebo len ked si dam mäso, je to skutocne jedlo, aj ked je nezdrave a neeticke. aj mentalita hosti sa chvalabohu meni. Mam pocit, ze ludia na svadbe jedia naozaj iba kolko chcut, radsej kombinuju pri svedskych stoloch a nezeru do prasknutia
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?