Prosim o radu,v auguste mame svadbu a nevieme najst romanticke miesto na hostinu priblizne pre 80 hosti,Viem,ze je este dost casu,ale uz som zufala.Dakujem
OK - tak dnes okolo 15:00 hod ju sem hodím -teda recept na ňu x-) . Ja ju idem robiť dnes a zajtra sa bude papať. Dáva sa to do okrúhlej tortovej formy a potom do chladničky zatuhnúť.
Dobré ránko babenky ;-) ,
Zunka, aj ja chcem veľmi ten recept, tak poobede z roboty hneď nabehni sem x-) . Jasné, pozdrav odovzdám, ale bola som s nimi naposledy pred 2 týždňami, keď oslavovali Ing. Nejak nestíhajú, v byte chcú bývať do svadby ;-) . Aj ja na ňu čakám, chcem hodiť sem tú spálňu.
Zunka, náhodou na matrace si sa nepýtala? 8-)
Jooj, baby, dnes konečne nieje z rána úpek x-)
Ináč, o týždeň sú slávnosti ;-)
Iwka: zabudla som za tie matrace :-( ....do kelu. A dokonca neviem ani koľko budú stáť tie naše. Zajtra po ne ideme - no tie platí drahý a aj objednával ich on, tak fakt neviem - ale zistím. Myslím, že okolo takých 4-6 tis sa dajú zohnať dobré. Možno sú aj lacnejšie, no neviem ako vydržia. Každý vraví, že do matracov treba investovať.
Lucka: marek je taký... x-) ,... no iný :-D , zvláštne je ho vidieť po takom dlhom čase. Vy sa navštevuje a ste stále v kontakte?
Pridala som si do albumu foto jednych šiat, ktoré sa mi páčia a vyhovovali by mi z týchto dôvodov: to ramienko z kvietkov by zakrylo tú moju veľkú škaredú jazvu na chrbte-ramene a sukňa sa mi páči, že je aj široká a aj nieje. Že cez boky je úzka(čiže ešte viac ma nebude rozširovať) a dole je taká pekná "načuchraná) x-)
Zunka, nevadí. Veď mňa to až tak nesúri, teraz urobia matrace dosť rýchlo ;-) . Čo sme si pozerali my v tom Trende, tak by nás vyšli celkom lacno, môj na 3060,- a drahého na 4050,- a ešte k tomu by bola 10% zľava, tak je to celkom dobrá cena. A sú zdravotné a ortopedické, so spevnenými zónami. Ale chcem zistiť napr. aj tu v DT :-) .
Zunka, tie šaty Ti schvaľujem, sú krásne ;-) . Kde sa ideš dať česať na svadbu?
Iwka: kaderníčka je z DT, ale vôbec neviem meno. To mi Danka Slemenská všetko zariadi a ja prídem už iba na skúšku x-) . Ale budem s ňou o týždeň, tak sa spýtam aj na mená.
Zunka nemám tam vela ludí ktorých poznám. Skor ich nazývam známi ako kamoši. Marekova Lucia tam nechce bývať, takže zvádzajú ten boj či ZV alebo Stožok. Ale myslím že to bude ZV. aj ked sa ju snažím presvädčiť. :-D
slovo nevesta prosím nepriraďuj k môjej osobe -nijak mi to nesedí a nestotožňujem sa s tým. Ja a nevesta - nieee. To budem mať len také biele šaty - nie svadobné - iba biele! A celý deň bude len taký normálny - splynutá s davom =-) a bude sranda a zábava. Pre mňa je to dosť strašné že ja nevesta, bléé. Asi som divná, no ale čo už.
Tak Ty máš o seba postarané Zunka, keď Ti Danka všetko reservé :-D
Zunka, ale prečooo? Bude to len Tvoj a drahého deň, musíš byť stredobodom pozornosti, všetci Ťa budú obdivovať, budeš krásna a Ty takto...nechceš byť nevesta =-) ;-)
Lucka a Marek sa kedy žení? :-)
Ešte by som sa chcela poradiť. Švagrinej sme kúpili na meniny epilačný strojče. No ju to strašne bolelo -to trhanie. Tak som to skúsila ja -celkom som sa držala - tie ďobky mi potom sčervenali a trochu pálili. No to prešlo a teraz už nemám ani červené ďobky. Vy ak si nohy takto epilujete, tak si to potom natriete niečim. Ja som si to nivea po holení na citlivú pokožku (pánka), alebo je niečo aj špeciálne? No a švagrinej, keďže som ten darček zobrala ja, tak jej chceme kúpiť taký holiaci strojče (ttiež na baterky alebo elektrinu), čo netrhá ale holí. Máte niektorá taký? Oholí úplne dohladka? A koľko také stoja? Tento trhací stál 950,-.
Iwka: veď vieš, že ja som ani svadbu nechcela :-| . Ale mňa baví to vybavovanie kameramana, návleky, výzdoba a také, no ja to chystám ako na takú nejakú spoločnú žúrku - kde si budú všetci rovní x-)
Neviem či aj taký oholi do hladka, to potom asi rasšej žiletka. Ja mám tiež ten epilačný ale je tam nádstavec aj na holenie nie vytrhávanie. A stojí tak okolo 1000 Sk /ten čisto na holenie/. Možno aj nemej.
ivka marek sa ešte nežení. Ale prvá hláška bola že 7.7.2007. Tak uvidíme. :-D
Baby dnes kolegyňa oslavuje 40-ku tak máme žúrku u nej doma. Všetky kolegyne už odišli a mňa ako šoféra tu nechali ešte s jednou kolegyňou. A ako naschvál sa teraz nahrnuli všetci ludia takže mám frmol. Ale o poh hodku to aj ja balím.
Ahojte baby,
konecne mam aj ja chvilku na čítanie. ;-) Pozerám, že okrem svadby mám presne také isté starosti ako vy- nový byt, žiadna kuchyňa, žiadny nábytok ani televízor... :-) Doplním info o tej našj svadbe: 30. septebra 15.00 na zámku vo ZV, vybrali sme si hotel Tenis, menu, šaty,kaderníčka, fotografka sú zajednané. Hostí bude najprv okolo 45 a po tej 21.00 rátam do 80 ľudí kolegovia, súboristi a tak. Zatiaľ nemáme oznámenia, neriešila som zatiaľ výzdobu a ani hudbu. Čo myslíte, je lepšia živá hudba či stačí DJ. Máte nejaký dobrý tip? Zunka máš kontakt na niekoho kto disponuje návliečkami na stoličky? Tiež by sa mi to páčilo. Spraví to takú komornejšiu atmosféru. x-)
Lenka, pošlem Ti IP ohladne tých návlekov na stoličky.
Koho máš fotografku?
A či dj alebo živá. Ak je ten Dj dobrý-odskúšaný, tak stačí aj on. Ale živá hudba je živá hudba, ale tiež musí byť dobrá-odskúšaná. Ja mám suseda dj a tak ja budem mať jeho.
Čafte! Zunka, tie fotočky sú úžasné! Veľmi, veľmi sa mi páčia!!
Lenka, super ste si vybrali - Tenis. Je to tam veľmi pekné. Súboristi? To znamená, že tancuješ v nejakom súbore? To by Vám asi bolo lepšie živá hudba..Prípadne DJ a v prestávkach nejaký dvaja hudobníci, ktorý by hrali "pomedzi stoly".
Príď ku mne do práci makať :-D ! Ak máš chvíľku, tak by si sa mohla pohrať s mojimi svadobnými fotkami..ak sa ti chce..tak prosííím..
A máš už porobené menovky a etikety na fľaštičky a taaak?? Oznámenia si ide robiť sami, či si dáte robiť? Neboj, ja Ti hneď nájdem prácičku :-D
všetko si ideme robiť sami, ale zatiaľ nemáme nič. Doma mám také lepšie programy, tak si to budem robiť tam, ale zatiaľ som nemala na to čas.
Ale do tvojich sa idem hneď pustiť ale neviem čo stihnem dnes vytvoriť, potom to dám ksebe do albumu alebo Ti to pošlem na e-mail?
Jasnačka, to sa vôbec neponáhľaj, to je čaasu - nechaj si niečo aj na pondelok, keď sa budeš v práci nudiť ;-) . To je jedno, môžeš to dať do svôjho albumu - ja si to stiahnem. Mooc dík.
Monika, na rýchlo som jedno vyrobila, je to v mojom albume. Neskôr urobím lepšie. Vaše tváre sú tam trochu rozmazané, lebo som vás zväčšovala a to vtedy tak urobí :-(
Fotografku som oslovila pani Halajovú ešte sa máme stretnúť. No a tancovala som 15 rokov vo folklórnom súbore tak mi prídu aj s hudbou, takže to to by malo byť v pohode. Skôr neviem čo s tým DJ. No a baby čo sa týka tej čokolády tak jej tiež neodolám, ale s priateľom chodíme trikrát do týždňa cvičiť do Rege tak si hovorím, že môžem, len potom keď sa tam tak trápim a nevládzem tak sa zariekam, že už nikdy. Musím bežať prajem Vám pekný víkend ozvem sa v PO.. :-)
Baby tu je ten sľúbený recept:
TVAROHOVÁ TORTA MIXOVANÁ
1/2 kg tvaroh (hrudkový)
250 g maslo
3 vajcia
4 dcl mlieko
2 PL želatíny (granulková)
2 dcl prášk.cukru
1/2 vanil.cukru
ovocie, trochu rumu 2 lyžice kakao
1 BeBe keksy + nutela
Želatínu namočíme v 2dcl mlieka a necháme napučať minimálne 45 min. V mixéri vymiešame maslo+cukor+vanil.cukor, potom k tomu dáme tvaroh, vajcia. Želatínu trochu zohrejeme - aby sa spustila, no nesmie zovrieť a pridáme do tvarohovej plnky.
Dno okrúhlej tortovej formy vyložíme piškótami (klasické okrúhle), nalejeme 1/3 tvaroh. hmoty(ešte je riedka), potom znova piškóty + ovocie(jahody sú mňam a aj červ.ríbezlie), druhá časť tvar.hmoty, znova piškóty a ovocie a navrch posledná časť tvarohu. Proste to všetko prekladať. Piškóty sa môžu pokvapkať rumom. A ako mňamku si namiesto jednej vrsty piškót môžte dať tie BeBe keksy spájané vždy dve a dve nutelou(nešetriť ňou :-p ).
Na vrch celej torty zvyknem poukladať nahusto jahodami a zaliať tenkou vrstvou čírej-priesvitnej želatíny.
A ako bonus idem ja dnes keď torta zatuhne(ale to bude až asi zajtra) okolo celej naukladať trubičky a zviažem to mašlou a na jahody posadím takého malého motýlika. ;-)
Ak ste niečomu nerozumeli, tak ešte dnes sem kuknem a môžem pomôcť.