Prosim o radu,v auguste mame svadbu a nevieme najst romanticke miesto na hostinu priblizne pre 80 hosti,Viem,ze je este dost casu,ale uz som zufala.Dakujem
Janka a tu vôbec :-( . Tu je hmla |-| .
Mňam Sunny, nerob mi chute. Cestoviny zbožňujem a k tomu tá syrová :-p . Ja som dala mäsko do cesnakovo-medového pácu, som zvedavá, čo z toho vznikne.
Dnes chcem ešte zamiesiť na medovníčky, ale zatiaľ iba chcem :-D . Mamina už má cesto v chladničke, som nakúkala :-N . Asi je prídem pomôcť a mám aj pre seba :-D
nerobievam to..tak daj recept... :-) to je sranda, napadlo by ta v casoch ked sme behavali po stavbe, ze raz si budeme vymienat recepty a stazovat sa na muzov a radit jedna druhej co ma robit v tehotenste... :-)
Ahojky.Ivka som tu iba na skok musím trochu poriadiť a povysavať moja dcéra to tu obrátila hore nohami.
Prideš večer na net keď bude Stanči na treningu?
dorka práve som to našla na nete tak shopping center Europa je otvorený od 9 -21 každý deň ;-)
Ivka v sobotu su pred domom kultúry vianočné trhy nepôjdete kuknúť?na medovinku :-D
Adka, neviem Ti povedať, či tu budem, lebo som chorá. A ak prídem, tak budem pomáhať mamine piecť medovníky :-) . A keď je sama doma, nechcem trčať tu, aby sa nehnevala, že ju prídem pozrieť a hneď sadnem k PC :-S , chápeš....trošku počkaj tu a teraz, riadenie počká :-D .
Lucka: 3 PL oleja, 5 PL kečupu, 2 na drobno pokrájané cibule, 5 strúčikov cesnaku prelisovať, sójová omáčka, soľ, korenie a dala som aj cesnakové korenie a chilli :-p . Vonia a vyzerá to dobre, uvidím výsledok ;-)
jasne iwus to sa vydari ja to vzdy tak kombinujem -med a cesnak mnam :-p ,ale na medovnicky si netrufnem,lebo nerada robim cesto :-|
Takze dorka ten recept:
potrebujes :
mlete hovadzie maso
1 cibula
konzervu hrasku
1 vacsia mrkva
trochu parad.pretlaku
1 konzerva paradajok [chopped tomatoes]
vorcesterova omacka
sol [ja nedavam kvoli malemu,ale mozes dat,nemusis]
korenie,
ml.paprika
oregano
zemiaky [na zem.kasu]
syr [na postruhanie ,navrch]
Postup:
spenime si cibulu,pridame mlete maso a dusime,korenie,ml.papriku a dusime.Ked maso uz neni surove nastruhame do toho mrkvu,pridame paradajky,hrasok,kereniny,pretlak a podusime dalsich 10-15 minut.
Uvarime si zemiakovu kasu,postup urcite vies,ak nie dam vediet-xi xi,vymastime jansku misu maslo,pridame masovu zmes,zakryjeme zem.kasou a postruhanym syrom.Dame piect na gas mark 7,na daku pol.hodinku,ked to bude pekne zlate,a chrumkave je to hotove....Dobru chut
:-)
Janka, neviem čo ešte bude v sobotu, lebo chcem umývať okná, trošku poupratovať a urobiť vianočnú výzdobu, ak to nieje skoro :-) . No a asi pôjdem aj do LC, lebo Stanči hrá doma zápas a posledný v roku, tak sa asi pôjdem kuknúť, ak ovšem vyzdraviem. Ale tá medovinka ma láka, tak asi by sme aj zbehli :-p . Ak tak Vám dáme vedieť, ale išli by sme tak okolo cca 11tej, môže byť?
aj ja sa chystám do DT na ten jarmok. ale akk bude taký ako vo zvolene tak nič moc. neviem prečo sa to volá vianočný trh ked tam okrem činčiliakov a cigánov s oblečením nebolo nič. ]-(
diky macka, vyzera to chutne, skusim to spravit v sobotu, lebo na zajtra som si naplanovala halusky..ale aj ten ivkin recept vyzera fajne...to asi skusim v nedelu.. :-)
no Ivka ozaj a med.
-no ale sme ti dali :-D
No ja už ozaj vypínam PC to sa tu nedá ani hýbať a mala my robí všetko na priek aj teraz mi vopchala jej cd čo ma k jej počitaču ,už vie všetko žabec malý ;-)
Sunny, aj nič ja partizán :-D .
Keď to mäsko dnes vzpražím, napíšem ako chutilo, aby ste nevarilo niečo čo nebude mať chuť :-N , ok? Hmm, na halušky sa chystám dva mesiace, no nejak mám strach pred nimi :-D .
Adka, ja som myslela, že spí, či nehrozí? :-)
ivka, strach pred haluskami?co sa bojis, ze vyskacu z hrnca? :-) ak sa bojis toho hadzania ich, tak ti poradim v domacich potrebach maju haluskar, perfektna vec a cesto je spravit lahke... :-)
jasne, ze sa mi to obcas stava, ale nie velmi casto, hlavne ked sa ma niekto pyta co to alebo to slovicko znamena v slovencina ani za toho otca si neviem 9 mesiacov... :-)
-akurat ze to nekupis v UK ,uz som hladala,ale mozem si to z SK priniest,ale zas ja halusky nerobim,len mama ked sem pride tak nam poriadne navari nase slovenske a ona je taka sikula,ze to zvladne aj bez haluskarky ;-)
Mina ty by si tiez mohla k nam prist navarit....nieco slovenske,bryndzove pirohy :-p ,bryndzu mam v mraziaku...
ivka, nemusis sa bat, ked sa nevydari na prvy krat, druhy to uz bude urcite lepsie..viem podla seba..a ked som robila prvy krat halusky, tak som ich robila pre 15 ludi, to si mala vidiet tie ksichty, ked to ochutnali, ale nemohli povedat nic... :-)
macka, velmi rada by som k vam prisla navarit..len kedy?ja uz pocitam minuty, kedy pojdem domov...no a neviem pirohy, mne sa tato anglicka muka moc nepaci, nerobim velmi mukove jedla..asi dva krat som skusala piect kolac, ale nebolo to take ako ked ho peciem doma...