Prosim o radu,v auguste mame svadbu a nevieme najst romanticke miesto na hostinu priblizne pre 80 hosti,Viem,ze je este dost casu,ale uz som zufala.Dakujem
Baby no vy ste take zlate.
pri vas dostavm normalne nejaku nadej.Jajus ja nemam starejsieho lebo pre cudzincov by to bolo o nicom a klasicke hovorove slovko ked to len tak z cloveka sype je dost aj tazko prekladat aj ked mame prekladatelku. No starejsi je urcite tiez pekny zvyk ale zial nie v mojom pripade. :-( Ja som sa s Markom tot moj milacik dohodla ze cepcenie je pekne on to totiz videl na sesterkinej svadbe z pred dvoch rokov ale to bolo v Ba no tak ze to by sme chceli.Ja viem Monika ze zohnat takto baby je tazke ale nadej umiera posledna :-| ja este dufam a dufam! mne by stacilo naozaj zo 4 baby a k tomu dakych 3 muzikantov. Dora naozaj sa spytas braceka? joj ja som ochotna ak to tu mozem aj napisat zo 3 tis za nich dat - za tu hodku vystupenia!!!!!!!!Neviem inak aj na internete je dost slov suborov a uz som sa chcela kontaktovat aj na polanu ci detvu ale tam na tych ich pevnych linkach to nikdy nik nedviha. Baby mozno ste moje stastie 8-) :-D
Ahojte babulky. tak mam konecne sekundu cas sem napisať. zatial nic nestiham. ešte chvilu potrva kým si vytvorím aký taký system. dakujem vam za gratulacie. srdiecko mi vytlacila vsetko a v porodnici som si to citala. x-) prva noc doma bola super. dufam že to vydrží co najdlhsie. v nemocke sme sa dosť vytrapili maly stale plakal lebo mam malo mliecka a tak ho musim prikrmovať. ale to mi sestricky povedali až na 4 den. :-( takže som ho chudacika malého riadne vyhladovela. ale už prikrmujeme tak je dobre. aj ked ja som bola velmi smutna z toho že nemam dobre mlieko. ale hlavne že sme zdravý. už ani nedavam velku sancu tomu že sa mi to s tým kojenim rozbehne. ale zato som sa po porode rýchlo zotavila, sitie už ani necitim a skoro už nekrvacam takže nemožem mať asi vsetko dokonalé nie? a aj porod bol nakoniec celkom dobrý. vytrapila som sa kým som sa otvorila na 4 prsty potom mi už pichli epi a do 3/4 hodiny bol malý na svete. takže také velké bolesti som mala tak nanajvýš 4 hodiny. a co je to v porovnaní s tým ked vidite to malé cudo. teraz som ten najšťastnejsi clovek na svete. je to užastný pocit byť mamou. x-)
a ešte k ocinovi pri porode. tak ten moj tam nakoniec bol a bol uplne skvelýýýý. žiadne mdloby sa nekonali dokonca pozeral ako malý vychadza von a ako ma zasivali a potom mi to vsetko rozpraval. :-D cez kontrakcie mi tiež velmi pomohol takže som na neho velmi pysna. x-)
monika tebe prajem vsetko naj. k neminám aby sa ti splnilo vsetko po com tužiš. ;-)
Lucka, malinky je prekraaaasny ;-) . Gratulujem este raz stastnym rodicom.
A este gratulujem aj Monicke... secko najlepsuo :-D . Aj k vyrociu svadby ak sa nemylim ;-) .
Monika, aj keď trošku neskôr, ale predsa Ti prajem veľa veľa zdravia, šťastia, lásky a všetkého po čom túžiš k Tvojim meninám ;-) .
Lucka, Lukáško je prenádherný. Neviem sa na neho vynadívať x-) . Prajem Vám nech ste šťastní a hlavne zdravučký ;-) . Jasné, že nie z vlastnej skúsenosti, ale zhodou okolností som aj dnes čítala, že pri dojčení musí byť mamička trpezlivá. VIem, je to určite ťažké, možno si pomyslíš a zanadávaš na mňa :-D , že čo ja môžem radiť, ale....skús ;-)
reni, a ty chces len ten kroj alebo chces aj dievcata a muzikantov??a je ti jedno aky to bude kroj??moj brat hraval aj v polane aj v janosiku, takze myslim ze kontakty urcite ma a mam taky pocit ze aj moja mamina o niecom vie..no po vikende budem mudrejsia, potom sa ozvem co som zistila...teda dufam ze brat pride domov lebo je v taliansku...
lucka, ten tvoj lukasko je taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak naaaaaaaaaaaaaadhernyyyyyyyyyy.... mas sory mate fakt uzasneho synceka, mate byt na co hrdy.... nech ste len zdravuckí a nech vam lukasko robi len samu radost... no a tvoj mangel urcite statocny, ked ten porod tak dobre zvladol... no a ty si absolutna jednotka ... :-D
ivka, a ty sa ako mas moja??uz davno som nic o tebe nepocula ;-)
zdravim kocky
lucka lukasko je nadherny,mi pripomina maleho ked spinka z ruckou na licku,taka gulka .....ze nemas mlieko a nemozes kojit,netrap sa ,este budes rada,maly ti bude lepsie spinkat a ty budes mat cas aj pre seba.Ja som kojila len prve 2 tyzdne potom prestal sat,tak som mu dala flasu,sice som odstrekovala ale len 2 tyzdne,mala som zaplay....s som rada,nestoji to za to trapenie,maly hlavne potrebuje teba nie tvoje mlieko.Som rada ze si aj porod dobre zvladla,tak uz asi aj druhe planujete ze?
Tak sa akoro zotav a posielm boztek aj malemu :-)
dora ci to tak neskoro na nete?ste u Monci?lebo akurat som aj sintiin album kukala
teda sisa riadne rastie ale uz len zo 6 tyzdnov ze? ako sa inak ma?a co vy z majom?
mi sme mali to vyrocie,ale bohuzila som sa citila na hov.. mala som ukrutnu bolest hlavy a hrozne ma boleli plecia,nevime co so mno bolo,ale som to dako vydrzala do 2 rana 8-)
Dnes sme tu mali sviatok tak sme boli aj z muzikom na motylej farme,maly mal zazitok a co vas vikend?
dobre skore rano z dalekeho tirolskeho sveta.
No ako sa mame vidim ze sa tu pise do neskorej noci :-N No ja tiez prajem Lucke aj ked som to len teraz zaregistrovala ze tu mame maminku vela zdravia a malemu no neh rastie a je silny a hlavne zdravucky.Baby ja mam take behy dnes neviem ci budem daco stihat ( no co praca slachti 8-) ;-) )Nie?! Dorka no to je supis a kde je bracek v akej casti? Ja som Bolazno robim v jednej stavebnej firme sekretarku a okrem toho aj planujeme kuchyne na klucik hlavne ked sa domy odovzdavaju.No tak ta moja slovencina az sa zhrozujem nic moc ale ked ja tak jedine vecer trosku slovencinku pocujem ak mamina zavola! :-| no a v kuse nemcina a taliancina.takze sorry ak to trochu nie je prehladne.No ja by som okrem kroja pre mna a mojho nastavajuceho chcela nejake baby na spev a plus daku muziku zo 3 hudbasov. Ja nie som narocna co?! x-) No Ja ti Dorka budem moc vdacna.Vcera som sa tej kocke co mi to zakazdym len slubovala pokusala zavolat no ale nedviha asi ani nic nezistila inak by uz dala asi vediet.No co by som vam este v rychlosti o mne napisala???? No svadba je 25 aug inak baby neviete ako je to s tymi kaskadami my sme tam boli 3 krat ohladom svadby no ale musim povedat ze je to tam moc pekne ale pristup :-S No nic moc nozaj take dost odmerane. Ja mam dost strachy ze tam nieco nebude ok, ze sa s nimi neda na nicom dohodnut tak to som cekla uz na zaciatku ale ked nam sa tak paci ten hotel.Dufam ze nebudem lutovat lebo mamina hoci mi to nepovedala nikdy nie je moc nadsena.!! ;-( drzte palec hoci su este 4 mesiace uz to nebudem menit. tak Vam dnes prajem kraaaaasny dnik a je fajne niekoho najst s kym mozes aj poklabosit plus s rovnakymi myslienkami :-D papa
b reee ranko,dnes tu bude asi mrtvo kedze je sviatoktak vam zelam pekny den :-D
ja mam dnes zubara,brrrr ide mi vraj zachranit zub :-o tak sa uz tesim
ahoj reni,vitaj u nas,ja siom tiez velmi chcela kroj a tie zvyky ale nakoniec sme skoncili len na obrade na urade 8-)
co sa tyka toho hotela,ak sa ti nepaci personal a pristup ,skus najst nieco ine,nenechaj si pokazit svadbu ak nieco zbabru,podla mna by si si mala byt ista nie len hotelom ale aj persnalom ich pristupu atd.....takze je to na tebe ale este popremyslaj ;-)
ozaj vcera mi zasa muz maleho ostrihal,a to sme mali dohodu ze mu necha narast dlksie som chcela vidiet ci bude mat brcule a tak,a on ho surovo ostrihal bez mojho suhlasu ]-( ,a to mi ani nepovedal ]-( len som mu v noci isla dat cemlik a pozeram ty mas dake kratke vlasy sa pytam muza a on ze hej ostrihal ho ]-( .......no respect man |-| ma to riadne nahnevalo ale maly sa tvari ok a mu to pristane :-N
Cawo Reni.
My sme povodne tiez planovali Kaskady. Moj nastavajuci svokrik tam xcel strasne. Co sa tyka pristupu, ta zenska bola velmi zlata a ochotna. Zodpovedala nam kazdulinku otazocku. Ale vravela, ze nie su velmi zamerani na svadby, skor na kongresy- a hlavne velke a zahranicne, nech z toho vytrieskaju :-D . Ale sak, je to biznis. Nakoniec to tam nemame, bo sme zvysili pocet osob a to by sme sa do altanku... xceli sme zahradnu... nezmestili. A mojej mamke sa nepacilo, ze je to tak daleko a tatkovi, ze musime brat alkohol od nich. Ani neviem kolko oni pytaju za liter :-S . Tak svokruska po tejto info zavelila, daco v meste a bolo. Mame Centrum, tam je sice pristup otrasny, ale tak, co uz. Je to lacnejsie, da sa to. Seckym sa paci, ta ja sa prisposobim. Ved koniec koncov, nazdobi nam to Monika ;-) ta to je pozitivum pre mna tej miestnosti. ;-) Mala som z tej budovy zly pocit a vobec nam to tam neulahcuju :-| ... ale tak zvysok osadenstva... kamosi a rodina... info, ze v Centrume to zobrali veeelmi pozitivne, ta ked sa tesia, ta ja s nimi... prisposobivi člen ;-) .
Inak Bre ranko krasky... ako sme sa vyhajali??? ;-)
No baby pred obedom este som sem skocila tu je zvykom mat hodku na obed tak schnelll :-D No Petullia ja som inak da sa povedat dost sklamana lebo my uz planujeme skoro rok no ale len tak pomalicky lebo vzdy sme si nieco pokukali ked sme boli na SVK no a ten repertouar co sa tyka hotelov a spojene s peknou restikou a jedlom no to musim povedat hledas lupou ci co ? ]-( Ja som moc chcela najskor v BB na sachtickach no ale ked som tam bola tak som sa trosku zhrozila je to sice moc pekne ale skor taky horsky styl a k tomu na kazdej stene je nejaka hlava zo zabiteho zvieratka no tak to som hned povedala ze sice pekne ale na inu prilezitost. vsak by som dostala nejake nocne sny :-D No potom sme boli nakuknut v Luxe no straaaaaaaaaaaaach tam to prerabaju a ta budova no riadny komunizmus z nej citit aj ked sa snazia to prerobit no este to nie je ono. Dalsi pokus boleste taky mali penzionik Boca no ale to bolo dost male tak asi by sme boli dost natrieskani.Tak to nakoniec predsa kaskady zabodovali.No Mas pravdu ze clovek sa musi prisposobit ale aj tak presne ako hovoris vsetko musis zobrat od nich iba kolace a ovocie mozes doniest aj to len v sobotu doobeda.No vobec nemam sajnu kam s tym sladkym pojdem vsak bude leto. No a pri opytani ci by sme to uz skor k nim nemohli doniest !? odpoved Nie nemame tolko priestoru. Nechapacky nakoniec sme tu menezerku ukecali aspon na tortu ktora bude dost velka a do obycajnej chladnicky sa nezmesti. Inak nas favorit bol este hotel boze ako sa vola tusim mala v nej Sklenazikovej sestra svadbu presne na opacnej strane.No nenapadne ma! no nato sme prisli dost neskoro a uz nas termin mali obsadeni skoda pekne to tam bolo.Ja som inak spokojna zatial zo vsetkym aj s tym ze konecne mame poriadok v papieroch a ze nam matrika vsetko tak pekne opeciatkoval :-D ;-) No natrapili sme sa !zeny ja bezim vsak umrem od hladu zasa sa ozvem. papa inak mate vsetky volno COoooooo!!?? 8-) aj ja chcem 8 maj. ja asi tu dnes skvasnem do dakej patej.
Ahojte.Tak Lucka ako sa máš doma s malým krásavcom Lukaškom.Je naozaj krásny,nech ti prináša len radosť x-) A kojenia sa neboj treba to len rozbehnúť,nemusí byť pravda že máš zlé mliečko.A nechcem byť zlá ale nesúhlasím zo Sunny že Lukaško potrebuje teba a nie tvoje mliečko.On potrebuje oboje a mliečko od teba je pre neho oveľa zdravšie.Mne jedna sestrička povedala čím častejšie budem malú prikladať a odsávať tak tým sa mi bude tvoriť viac mliečka.Ja som kojila malú 1 rok a 2 mesiace viem o čom hovorím.A nieže dávaš malému najlepšie čo môžeš ale je to strašne pohodlné,je hladný vytiahneš cici a papá :-D tak by si musela prevariť vodu,zamiešať mliečko,vychladiť a až potom môže malý papať.Fľaše stále prevárať.
Neboj sa je to len zvyk a trochu času kým si zvyknete pekne ťahať z prsníkov.To je môj názor,ja by som to nezahadzovala za hlavu a hlavne kľud a pokoj a dobrá strava.
adka kvoli takymto reciam mavaju zeny depresie,ak nemozu kojit a kazdy im hovori ze musi musi musi aj keby furiky z neba padali,proste ak zena mlieko strati alebo jej dieta prestane jest -moj pripad si nutena .Vies moj maly nejedol 13 hodin,lebo odmietal behala som po doktoroch ako sialena a strachovala co je snim.Doktori mu robili vsetky mozne vysetrenia,ale bol uplne v poaridku,len sa mu nepacili moje prsia proste nejedol len vrieskal ako nahle som ho prilozila,raz za cas sa nasal asi na 3 sek.a prestal a to som mala mieka plno,takze som odstrekovala.Potom prisli zapaly,horucky ,no ano po mesiaci som uz bola na zrutenie tak som s tym prestala.A vobec ma to netrapi ze mali mal len prve tyzdne moje mlieko,dolezitejsie je ze mal maminu pri sebe.Takze kto neskusil nevie,.Pre niekoho uplne normalne.,prirodzene pre ine bohuzil nie :-| .
A co sa tyka ze je najlepsie mliecko,ano samozrejme je maminkine,ale aj kojene deti su chore a maju alergie takze to vobec neporovnavam,lebo maj maly ma napr.ekzem od narodenia od prveho tyzdna a to mal materske mlieko.
No hlavne som tym chcela povedat aby sa nam lucka netrapila,ze bude musiet prirmovat,lebo to je normalne a hlavne podla mna je ze ma maminku pri sebe a je obklopene laskou x-)
akurat som prisla od zubara,celkom prijemne prekvapena,lebo ze vraj nemam viac kazov,som mu este raz kazala preskumat moje papiere ze urcite dake kazy mam ale ze nie :-D
ake je u nas pocasicko?
a co sa tyka tych flias- flasky som mala urobene den vo predtakze len prihriat a tiez sa na to da rychlo zvyknut aj ked mas pravdu adka kojenie je nadherne,ale len ak zena pri tom netrpi a netrapi sa :-)
Baby ahojte. Luckinho Lukáška som videla vcera v novinách - bol v zvolenskom žurnáli odfotený medzi novorodeniatkami. Tak si tam pekne spinkal. Len mamicka Lucka sa skryla, asi sa fotit nechcela..... :-)
Sunny neviem o akých rečiach hovoríš lebo ja som vôbec nepísala že Lucka musí,musí a musí - je to len na nej ako sa rozhodne a hlavne čo je pre Lukaška najlepšie.Chcela som tým len povedať že je to príliš krátky čas (6 dni) na to aby bolo kojenie uplne pohodlné.Kým nabehne mliečko,kým si dieťatko chytí prsník a naučí sa sať - to tiež trvá nejaký čas.Preto som jej písala nech to nevzdáva.Je iné keď dieťatko nepriberá a stále plače od hladu - áno stáva sa aj to však tvoj prípad,ale prečo by to mala zahodiť za hlavu hneď prvý týždeň.?????
A tie zápaly,tak to ti nezávidím a je normálne keď malý nepapal,že si ich aj dostala.Musela si si teda vytrpieť,tá bolesť je hnusná.Brala si na to aj antibiotiká?
A počasie ani nespomínaj, upršané,zamračené,vietor no hruza.
ahojte babenky. takže dnes sa prvý krát dostavam k PC. malý uz spokojne buvina. s tým kojenim sa to asi fakt rzbieha. dnes mi prvý krát zaspal aj ked som ho nedokrmila. jupiii. no ešte to nechcem zakríknuť. ja som v nemocke fakt nemala mliecko tak malý 3 dni hrozne reval lebo mi ho nikto neprikrmil. až potom konecne pochopili že fakt nemam mlieko a dali mu konecne papať.
Jé, ahoj Lucka, vitaj medzi nami. Lukáško je kráásny! To je fajn, ze sa Ti kojenie rozbieha. Je to predsa len lepšie, ale keby to nebolo, svet by sa nezrútil, no nie? A teraz ako v noci búvka?
breeee ranko kocky... ja by som este tak spala, toto nie je poacasie na pracovanie .... :-(
sunny, v tom case ked som pisala a sintia vytvarala album sme boli u mojich nadejnych svagrovcov, .. Sintia sa ma dobre, ale uz by bola rada keby mala po porode, ale to asi kazda tehulka, ktora uz ma dost nosenia takeho velkeho bruska.... tak to nie je bohvieco ze si vyrocie oslavovala s takymi bolestami, ale to je zakon schvalnosti, mne sa to stava dost casto ze ked niekde idem tak ma boli hlava alebo brucho alebo tak... ale teba sa uz kratia dni,a zachvilu pojdes na dovolenku, tak dufam ze tam ta nic boliet nebude... ;-)
Cavko babule.
Tak ako sa mame?Ake je pocasko na slovensku? No dufam ze krasne a ze sa vam po predlzenom vikendiku zasa chce do prace :-D No skoda ze ani my stu nemame 8 maj. No inak nevesticky ako mate uz pomaly uplne vsetko? Ja mam baby na buduci tyzden pondelok alebo utorok skusku siat. No musia byt trosku skratene lebo by som sa asi ani nepohla :-D JOJ ja sa tak tesim huraaaaaaaa mam ich uz kupene skoro pol roka no a teraz zas prisla chvila vhupnut donich. Inak poradte mi co s nimi po svadbe daju sa saty na slov predat. Rozmyslala som nad dakym salonom zeby ich kupil no vsatk uvidime. Ja sa vsak neviem dockat uz aby bol pondelok.Inak aku farbu vyzdoby planujete. Ja asi taku dost jemnu skoro vsetko chcem do bezovo biela. mozno ta bezova bude zachadzat do zlatej. no este neviem ked ja som taka nerozhodna. A kvietky? ake chcete? mate uz vsetky taku jasnu predstavu ci len skor este premyslate.? no dnes vam prajem krasny dnicek a nepretrhnite sa v praci. papa 8-) :-D
ahoj reni,
tak tu je pocasie uplne otrasne, prsi a fuka vietor... najlepsie zostat doma v posteli... ;-) a ja mam tolko prace ze az... akurat pripravujem sefovi prezentaciu na jednu konferenciu... taaaaaaak sa mi nechce... jeeeeeeeeeeeeee skuska siat?? sa odfot a vytvor si tu album... jasne ze sa potom daju saty predat na sk, aspon dost dievcat tu predava saty..kuk do bazaru.. neviem sice aky maju uspech ale urcite je taka moznost .. :-)
dobre ranko babule :-)
dora to sa aj ja bojim ,ze radsej sa ani na dovolenku nebudem tesit len aby dobre dopadla,no ale poznas to -myslim na nu kazdu volnu chvilu a odratuvam dni :-D
tak odkaz sintii ze na nu myslim,nech to uz dako dotiahne,ma krasnu postielku ,uz sa asi aj vsetko ma pripravene ze?
inak tu sa dnes vyjasnilo ,dufam ze to vydrzi,aj vcera pobede bolo ok,ale mam pocit ze sa to zhorsi lebo hlasili dazt cely tyzden :-S
adka ved jasne,je to hlavne na lucke,a mas pravdu prve tyzdne su najtazsie kym sa to rozbehne,to ma najviac stvalo ze som si tym najhorsim presla,maleho naucit prisat,dohryzene bolestive bradavky,polohy a po 2 tyzdnoch prestal sat ]-( vies po tom vsetkom....a ano brala som antibiotika,davaal si zabali,fakt toho bolo privela,prsiska som mala plne mlieka ale nemala som ustocka ktore by ich vyprazdnili :-( no nastastie to obdobie je uz za mnou a drzim lucke palce nech je uz akokolvek hlavne nech su zdravucky :-)
a to pocasie sa dufam u nas vyjasni kym pridem 8.juna nie ze pojdem zo zimy do zimy :-o
lucka ako sa dari?uz mate trosku zabehnute dni?teraz malicky urcite vela spinka a tak aj ty by si mala odychovat a vychutnuvat cas s babetkom......konecne vonku ;-)
Dorka
tak teraz som zasa do salonu volala no strasne cosi no taliani ]-( ;-) Volam ze sme na buduci tyzden boli dohodnuty a ze kedy presne cas lebo ten som nemala no a ona ze kto ake meno ze ona tam take nema reku deva nestvi ma! no nakoniec sa ospravedlnovala a ze ju to mrzi ale ze sa asi stala chyba. no tak dalsi termin ma az 6.06 volny. Zenska jedna no co uz a taaaaaaaaaak som sa teskala. no co budem musiet este vydrzat. do juna.Baby ked ja by som si aj album aj pod meno fotku dala ale ako s tym ako sa to tam dava? ja som jelenos. No mozno ak bude casiku cez nedelu zapriahnem mojho Markiho a spolu cosi tam hodime. no tak mozno to zvladnem s nim. Ja som sice stale na pocitaci ale az taky profi nie som. Skoda inak by som uz mala albumik.No inak moj nastavajuci ma s toho salonu aj oblek kupeny no tomu musim tiez termin spravit lebo vsak ked tak uvazujem do augusta nie je az tak daleko a on ho ma na mieru siti no to aby sme sa trosku rozhybali. Inak baby mavate aj vy take vseliake sny a predstavicky. No mne sa vkuse cosi zo svadbou sniva. No a naj hrozba je ked sa jeho hostia nemozu alebo nieco sa po ich prichode dototo no strasne.To mozno ze sa tou svadbou tak zaoberam.No dorka neboj sef je urcite pohodak a ty to vsetko pekne zvladnes. ja mam dnes pohou lebo je kdesi prec a tak sa snazim trochu oddychovat.No ked pride urcite budem ficat :-D ;-) No tak pa
ahoj sunny, odovzdam tvoj pozdrav sinti, urcite sa potesi, zajtra ide do zv k rodicom aj my tam ideme na vikend, tak si asi pojdeme pobehat obchodiky, hadam nieco dobre budu mat... :-) a uz ma skoro vsetko pripravene, vlastne uz ma vsetko, uz moze rodiť... :-D
reni, no tak to ma mrzi, ze musis este mesiac cakat, ale o to viac si to potom vychutnas... ;-) no tak sa len pekne nejak s tym albumom pohraj a dopln sem fotocky, sme zvedave.... ;-)
sef je pohodak ale ak nieco nie je hotove tak ako on chcel tak je pruser.... :-) ale to asi u kazdeho sefa je tak ..
Ahojte kočky, je tu niekto? Ja som aj, aj pri TV, veď hráme hokej x-) . Nech ich to vydrží, ten náskok nad Švédmi :-D .
Lucka, držím palce, nech sa to rozbehne a Lukáško nech ťahá a ťahá ;-) .
ahojte. diky ivka. no zatial tah. prikrmujeme už len tak raz za den. ked vstane skor a mne sa nestaci doplniť mliecko. ale aj to je pokrok. x-) joj ja by som už tak isla na vzduch ale to pocasie ma stve. dufam že cez víkend už bude pekne tepučko a my budeme moct konecne otestovať kocik. :-D