Ahojte,školský rok sa začal.Konečne mám deti doma z prázdnin. x-) x-) x-) Olívia vyhlásila,že ona zajtra nejde,lebo sa v škoke nudila. :-D :-D :-D
Želám všetkým školkárom a školákom uspešný školský rok.A maminkám pevné nervy. :-D
Ahojte dievčatá, tak uz chvalabohu začala skolka, Matusko uz je ostrieľaný tak som rada ze bude mat zas bohatší program.. :-) Mne sa to uz kráti, termin mam 14.oktobra a uz teda cítim ze posledný mesiac, hlavne ked mam toho nášho valibuka 13,5 kg nosiť.. :-N Nemáte pre mna inak nejake tipy tie co máte malé rozdiely medzi deťmi, ze na co sa pripraviť? Ondrik bude mat 17 mesiacov ked sa maly narodí, chcem asi surodenecky kocik, predsa len v zime mi bude jednoduchšie naložit ich do kočíka aj si tam naraz pospia.. Inak sme chalanom objednali poschodovú posteľ, chceme ich dať samých do izby, lebo teraz spavaju obaja so mnou na manželskej a neviem si to predstaviť s babatkom :-p pridávam foto na pripomenutie :-) posledná foto ukážka ako na sebe spavaju krížom krážom a vobec im to nevadí ;-)
@lerenard ahoj Mirka, vyzeráš super, podľa mna by si mohla potiahnuť aspon do konca novembra ci?😃Nepockas ma?😃 Medzi našimi je síce az 21mes rozdiel 😃 ale tiez som cez zimu používala súrodenecky kocik, potom ked uz bolo teplejšie sa Kubi vacsinou na odrazadle premiestňoval, ale mala som vzdy so sebou aj jeho sedadlo na kocik keby nieco (mala som súrodenecky kocik phil&teds). Inak krásne fotky, podarení su bracekovci😊
@cucovia och no neviem co je horšie či stav teraz alebo to co nastane po pôrode :-N dr mi inak uz povedal ze som na centimeter otvorená, tak sa mam šetriť (dobry vtip :-p ) a hlavne je maly stale KP, tak dúfam ze sa otočí, chalani uz boli dávno dole hlavou, vraj ma ako tretorodicku nechajú odrodit prirodzene keby sa aj neotočil, tak sa tesim.. Teoreticky ta počkám do novembra ak sa neotoci :-D a nemáš termin az v decembri?
@lerenard jeeej tebe sa to pekne krati..mne sa marco otocil v 35 tt mozno sa babetko este umudri a rozmysli si to.. ;-) nechapem preco ta chcu nechat rodit prirodzene ak sa neotoci..ja by som asi trvala radsej na cisarskom v mojom pripade co som mala komplikovane porody aj ked boli otocene dole hlavkou..drzim palce.
@lerenard ahoj,surodenecky kocik je super,urcite si ho zaobstaraj. A velmi by ti pomohlo keby chlapci vedeli sami zaspat,a by si nemusela riesit veci okolo toho - strata casu,energie. A potom casom nabehnut na pevny rezim. My mame tiez moznost z posteli urobit poschodovu, ale ja osobne sa bojim,ze by dieta mohlo zhora spadnut, ci uz pri spanku alebo blazneni,prip.zeby malaci po rebriku behali....tak poschodova postel este par rokov nehrozi. Neboj,vsetko bude dobre,casom sa utrasie a po vonku budes pocuvat aka ste krasna rodina :-D - ja obcas zamrmlem,ze este pes mi na voditku chyba ;-)
@janap24 ja som mala oba pôrody celkom ok,hlavne rýchle (klop klop) a je pravda ze neviem či je horšie porodit menšie babo KP ako Ondreja co mal 4290 g.. :-N ved este ma trochu času, tak uvidím.. Dr vravel ze niekedy to ide aj ľahšie, ze to skor prvorodička môže mat problem, ale tak mam rešpekt, hoci ani cisársky nechcem ;-) každopádne dakujem, aj tebe prajem bezproblémové tehulkovanie :-)
@zuz4579 no ved ja si tiež myslím ze kľúč k zvládnutiu novej situácie je hlavne pevný režim, s tym kočíkom mi to príde jednoduchšie :-) posteľ sme objednali tuto http://www.nabytok-aldo.sk/detska-pos... tiež som nebola moc za poschodovú, ale kvôli šetreniu miesta je to najlepšia voľba, táto ma aspon namiesto rebríka schodíky a vrch nieje tak vysoko, plus ma dost vysokú bočnicu.. A hadam sa to nejako utrasie všetko, ked to ty zvládas s dvojičkami tak ja to nejako musim dať :-)
@lerenard bude to dobre, uz velka pomoc je, ze Matusko je v skolke.... u nas bol Romco rok s nami doma, od marca ako zacal chodit do skolky, je to ovela lepsie.... a samozrejme by ti pomohlo keby ti niekto navaril, prip. najmladsieho pokocikoval. Ci to zvladam, alebo nie, no nejak to ide, deti su v pohode, vsetky 3 sa lubia... a som v stadiu, ze robim vsetko preto, aby som sama sebe zivot ulahcila...dvojicky maju 19 mesiacov a denne ich 4-5hodin kocikujem, len aby som nemusela za nimi na ihrisku behat...proste neda sa to....Romco v ich veku na motorke lietal, ale teraz to nehrozi....Lucia ked ma dudel, si potichucky dudka a je spokojna....ked ho nema, v kociku neobsedi....Romanko sa separatne vo svojej izbe hra ked ma chut a deti za nim nechodia, nemam nervy pocuvat krik, ako kto komu co berie..... Romco im hracky pozicia, nema s tym problem, ale v jeho izbe vsetci traja nevedia dlho fungovat....vyrastu a budu sa hravat spolu....
ahojte kočky, tak vy tu tehulkujete a ja som rada, ze uz je skolka. Sebi zatial v oohode, nastastie mu v triede ostal najlepsi kamarat a 15 deti maju novych, ale oni si vystacia sami dvaja 😁😜
Ja som nastupila dnes "do prace"- ale len na dohodu- pomaham kamaratovi v case obedu s obsluhou v Kolibe. od 11-14. takze super. Tobi je pri svokre vtedy a Koliba je 2 minutu cesty od domu mojich svokrovcov- takze uplne super 😁
a boli sme v tych Tatrach na "dovolenke"... s tymito dvomi mojimi detmi sa to sice dovolenkou nazvat nedalo, tak to nazvime "zmena prostredia" 😜
@mackoxxx prosim ta,neviem najst na googli takuto vec:
omylom som si zmazala priecinok v ktorom bolo dost (pre mna dôlezitych veci), ked som si klikla na kôs, nenachadzali sa tam vsetky polozky, ale len niektore (priklad: zmazala som 10, bolo ich tam len 4) tie som si klikla o navrat - znova som ich mala naspät, ale tie ostatne tam uz neboli - preco sa toto stalo? preco mi neostali v tom kosi, sice zmazane ale vsetky, co som zmazala
ako, ze som si nasla pogram na obnovu suborov a zachranila som si 90% z toho co sa mi podarilo dojeb*at.. ]-( sorry za vyraz..je uz ok, mam ich naspät llen mi stale vrta v hlave, preco to v tom kosi nebolo vsetko, ved sa predsa nemôze len tak stratit polovica z toho co tam je... :?
dakujem ...
Ahojte dievcata ktore robite torty . Prosim poradte mi chcem takuto torku urobit starkej na 80 tku jedna baba mi napisala ze si ma dat na tu polevu horku cokoladu a slahacku ale ako to mam urobit vyslahat uvarit ci ako aby bola aj taka tmava... ???
@lumito
mas moznost
c.1
Smotanu na slahanie ohriat v hrnci, ale nesmies ju priviest do varu. Potom smotanu odstavit, do toho pridat polamanu cokoladu a ked miesas, tak sa rozpusti
cca na 250 ml slahacky ide 250 g cokolády
c.2.
200 ml smotany na slahanie 200 gramov horkej cokolady a 1 PL maslo
tak isto zohriat smotanu, do teplej pridat cokoladu, miesat, ono sa to rozpusti a do toho pridas maslo...
c.3.
100 g cokolada na varenie 200 ml kyslej smotany 16%
tam rozpustis cokoladu nad parou, potom pridas pochutkovu smotanu..
ono ak das kvalitnu cokoladu tak to bude tmave... to sa neboj, nezosvetlie to tou smotanou...
ja napr,. nedavam varovu cokoladu, ta ma len nejakych 40% kakaa ja davam horku z LIDLa alebo kde kupim, co ma aspon 70-80% kakaa.. a je paradna.... :-)
@lerenard To spanie poznám,aj moji tako spia,hlavne Olívia má potrebu stále nohy na nás vykladat.Táto je z leta maju tam aj sesternicu,švagrina ich fotila že ,,rokový koncertˇˇ :-D :-D :-D :-D :-D Je rozmazaná,nedalo sa jej lepšie ich v tme odfotit.
Ahojte, huraaaa skolka :-) Matko uz bol strasny ku koncu prazdnin asi sa uz nudil, tak opat nabiehame na znamy rezim. Celkom pruser je ranne vstavanie, cez prazdniny lehnil aj do pol9 a zrazu o pol 7 budicek. Tak bojujeme.
Dnes prisiel nestastny zo skolky, lebo "Matias je klpaty a uz vie "r", to nie je fel, ved nema ani tli loky. Nebudem sa s nim hlat, kym ho bude vediet" :-D Ale uz mu semtam skoci, ale cielene to este nie je ono, pockam do januara a uvidime ci smer logoped.
Inak je velmi sikovny, je to betar, len keby pocuval. Niekedy mam pocit ze ma vobec nevnima a to mozem aj kricat na neho nieco. Na porazenie najma rano, ked mu na stokrat pripominam nech sa oblecie, odhryzne, nech sa ide umyt.
aa par foto na pripomenutie :-)
@lerenard mam termin 8.12. ale vyzera to tak, ze po dvoch naplánovaných sekciách tu tretiu uz naplánujú, tak zrejme to bude aj skor.. uvidime.. akurat si popijam a vstrebavam glukozu😃inak kubko bol KP a cisarak neplánovali, dr mi povedali, ze to chce vačšiu spoluprácu od rodičky ale ze to dame😄Vtipalek, no nakoniec to Kubi poriešil, lebo počas kontrakcii sa začal točiť priečne, tak to uz museli rezať. Možno keby nebol nedockavy a počkal 3tyz do termínu, stihol by sa aj otocit😁
Inak toto mi vyhodil FB ako spomienku spred 4rokov, tak pridávam aj ja foto historické spiacich deti😊
@anicka87@veronika1610 nasa tiez nevie r a niekde dokonca miesto ka povie ta. ked je ina samohlaska tak povie v pohode k. ale to si pamatam aj pri Anete.
Dnesny rozhovor s Hankou, kedze ju mam do polky septembra kvoli rekonstrukcii skolky doma:
H: a kam ides do obchodu?
J: do lidlu a do pekarne
H: a co budes kupovat v pekarni?
J: ved porozmyslaj trochu, co sa kupuje v pekarni.
H: daj mi chvilku (zamyslela sa a ja som myslela ze oplujem monitor z tej jej hlasky :-D ) rozky a chleba :-)