@puffu súper ze uz sa cítiš lepšie...žeby s tých krizov až taka nevoľnosť prišla ? To uz máš,finálne nakresy ci lenpredbene? Inak teraz maju super pocasie na garáž vasi robotnici. Teploty do 30.Krsasne slnečno...ja uz doma z prace vypijem kávu a buď si pospim 20 minút, alebo sa budem učiť. Som si dnes kúpila topánky tak sa tesim. Praveze v práci mám veľa roboty a 8 hodinový čas by mi vyhovoval skor po statniciach.ale ak bude treba ostavat teraz tak budem. Inak aj z oriflame končím nemám nato čas, tak túto kampaň.uz bude robit segra.
@nikuska1987 neviem ale myslim ze z toho, mala som krce a hovorim si ze idem curat ze mozno prejde a uz som tam nedosla...neviem, moze byt aj celkova unava, prepracovanost ale skor si myslim ze z tych prechladenych krizov...
jasne, urcite by bolo lepsie po stasniciach lebo by si mala viac casu na ucenie, ale prinajhorsom zvladnes oboje...budes trochu zanedbavat domacnost/upratovanie/ a zvladnes vsetko
@puffu moze to byt aj celkova vycerpanost. Ved tv nepozeram vôbec celé dni...na net chodím len cez WiFi ked som vonku ráno vstávam o 5 a nezastavím sa celý deň až ked ideme spat....toto budú ťažké 3 týždne, ale dalo zvládnem musím prinajhoršom pôjdem na opravné. Ale nechce sa mi v lete učiť. Este som sa nezačala 2 holuby nám zdochhli janko im podával acilpyrin tak ich rychlo meníme vodou a zradlom nech to buď vstrebu alebo vydavia len robotu navyše mame, ale za chvilu pojde na fusku, tak sa budem učiť.
@nikuska1987 a ako anko prisiel k tomuto konicku chovat holuby? to bol vzdy taky vasnivec k holubom? ja k takymto veciam nemam vobec vztah, nebavilo by ma to
nam dnes robili garaz, zajtra by sa mala betonovat platna konecne a potom by uz mohli zacat tahat mury tak dufam ze pokial odideme spat do uk tak garaz bude hotova, tym sa nam aj posuvaju omietky lebo dom nebude vystahovany, este ze nikam neponahlame...:)
@puffu to este ako decko mal sen s bratom mali potajme holuby len oco im to zakázal tak ma teraz. Od mala ma rád holuby a čím viac sa o ne stara tým su tuším viac choré a toľko.sme uz do nich investovali...ale ked chce nech ma Sak sa o ne stará dáva im zrat čistí klietky....ani mna nebavia holuby ale tak nechcem mu zakazovať aj motorka sa mu páči mne nie a tiež mu nechcem zakazovať.tak vyzerá to nádejne s tou garazou súper :-) :-) inak volali nám ty kamoši z nemecka uz tam definitívne skončili no neviem ci boli mesiac a z toho obaja tyzden Pn...ja dnes v práci, upratovala som, varila, vonku som porobila , poprala, ucila som sa a uz mám free ...rank sass budicek o 6 idem s nasimi na samozber jahod, janko nemoze ide na fusku
@nikuska1987 tak to je super ze m nejake konicky a venuje sa im, ja som si prave dofarbila vlasy a cakam este a pojdem do sprchy, mozno neskor ci uz pomaly pripravym veci co chcem zobrat nasr a ktore treba poprat a potom do prace, sama som zvedava ci pojdeme uz 1.6 alebo toho 4.6, ale nejako nepripustam zeby sme isli az 4.6, na 90% sm presvedcena o tom ze pojdeme 1.6, aj traja kamarati uobili teraz ing statnice tak chcu oslavit tak dalsie vecierky...:D
@puffu ako mala s rozpisanu správu a samo mi ju odoslali vôbec som nedala pridať príspevok nechápem. Musel zblbnut telefón. Podľa mna pôjdete toho 1 Sak to je uz budúcu nedeľu ze ak dobre rátam. To ako všetci uz budú mať pomaly promócie a my este len budeme statnicovat. Čo viem dnes mala jedna kamoska štátnice. Tak sa nebudete doma nudiť. Aj pôjdeš do Ba? A teraz na kolko idete domov? To uz teraz idete na tu svadbu a do tatier ze?
@nikuska1987 ano taky tmavsi blond aby vyzeral prirodzene, ked som nosila svetli blond tak mi strasne vysusoval vlasy, ano ideme na tu jednu svadbu a aj do tatier, este neviem co a ako s Ba, este aj ta kamoska co sa vydava tak sa ma uz viackrat pytala ci nakoniec predsa len nepridem na rozlucku ked by sme dosli domov skor, no aj poletime toho 1.6 tak pojdeme domov az na 17dni, ak pojdeme neskor tak na 14dni ..ano inam mas dost neskoro stanice oproti inym, u mna kamarati maju vsetko koncom maja alebo uz po statniciach
@puffu ty máš peknu, prirodzenú blond, jedna známa si tiež farby, ale ma až žlté vlasy do toho licka jak marfusa z mrazika a ide herečka. Tak budete mať husto ked budete na slovensku...a do chorvátska idete kedy?...ved ani nebudeš stíhať rozlúčku so slobodou máte taky pestrý program. Neviem prečo mame tak neskoro naši bakalary maju hneď začiatkom júna. A moje IKS ide ako posledne v piatok cize my sme az uplne posledny...Sak to najlepšie na koniec:-)
@nikuska1987 aj ja mam v mojom okoli ela zien ktore maju taku hnusnu az oronzovozltu blond, konceky ako slama vysusene...tiez sa mi to nepaci..
do chorvatska by sme chceli ist zaciatkom septembra, 13.septembra ideme na svadbu tak predtym by sme chceli ist, dufam ze to vyjde lebo babka nas nechce velmi pustat v septembri na dovolenky ale az od oktobra ale tym ze je svadba tak by nas mala pustit..tak dufam ze ti to vsetko dobre dopadne ale verim ze ano ze trafis dobru komisiu a bude vsetko ok..:)
@puffu ja si myslím ze vás babka pustí okrem toho septembra este prídete tento rok na sk? Ja akurat upratujem kuchynu som dnes robila rezne k obedu jahodovy koktail a taky dezert ak.mi pôjde pridať foto pošlem ti. Dúfam ze budem mať dobrú komisiu potom 13 myslí na mna.:-)nemám času sa ani bohvieako ucit z 50 otázok mám prebratych 15. A to je malo,,ale snad to stihnem.
@nikuska1987 tak boli sme doma na vianoce, potom v marci, teraz v juni, dufam ze v septembri ak nie tak v oktobri a uvidimeopat ako na vianoce, ked by nas babka pustila a kebyze by boli dobre letenky tak pojdeme domov ale ak nie tak radsej tych 800€ co dam za letenky tak dam niekomu urobit sadrokartony a my si oddychneme hci v uk ale neminieme tolko a domov by sme chceli ist aj cosi porobit takze to nateraz nechavame otvorene, uvidime, aj teraz ked je so starym zle, nie je a tom najlepsie zdravotne tak neviem ci si bude jej mama nechavat herecku na 10-12 dni ako zvycajne, mozno dostaneme iba 3-5dni volna a to sa nam neoplati ist na sr.. takze uvidime, zvycajne to zacina riesit oktober/november...mnam ten dezert vyzera velmi chutne a lakavo...:) ano budem urcite na teba mysliet a nezabudnem lebo 14 ideme na svadbu tak budem na teba den pred tym mysliet...:)
@puffu pri tak drahých letenkach sa vám neoplatí ísť na vianoce domov. To za tie peniažky ozaj porobite. Ale tak.do vianoc este ďaleko.A ked je herečka u mami tak mama sa o ňu stará? Ale ved ked tam ma opatrovatelov tak by jej ony mohli pomôcť s herečkou kým budete na slovensku. Ja zase mám dilemu aké kvety dám na okná, muškáty tu ma každý tak by som chcela nieco in,len neviem čo a nemám čas googlit.zajtra z prace sa stavím v kvetinarstve a spytam sa. Snáď este budeme v kontakte kým pôjdete na sk :-)
@nikuska1987 po tom co som pisala o tych vianociach tak som sa isla iba zo zvedavosti pozriet tak iba jedna cesta stoji vyse 400€ a o kte su este taxiky a to je este cena viac ako polroka dopredu, strasne cosi, letenky idu kazdym rokom na vianoce hore, kedysi smena vianoce cestovali za 400€ prvrok a aj druhy a potom uz iba 600, 800, keby aspon na 14dni by sme mohli ist ale na 8-10dni z toho 2 dni cesta, este darceky, doma minieme...neoplati sa, som zvedava co bude ci pojdeme alebo nie...
ano su tam teraz ti slovaci,myslim ze on tu je 10dni uz a jeho priatelka dosla v piatok, no ale jej mama to nema domyslene lebo chce aby robili iba 3-4hodiny denne, ze mozu u nej byvat ale ze nech si hladaj aj inu pracu tak som zvedava ci vbec do naseho odchodu vydrzia, ale dufam ze ano aby nas nemala stara kde dat, no a ti vasi kamarati su uz doma z toho nemecka? dnes je velmi tazko zacat zivot v zahranici, tazsie sa pesadzuje ako kedysi, roboty vsade pomenej...:/..ale tak mali aspon skusenost, my sme tiez vycestovali pred 7rokmi do uk a tiez sme sa vratili domov po 2tyzdnoch a lahsi o peniaze..:/
@puffu to radšej sa vám oplatí nieco v dome urobiť ako prist na vianoce. A to sa im oplatí 3-4 hodiny denne + zháňať inú prácu a robiť 2 roboty v jeden deň? Ešteže vy to uz máte stabilné. No my uz by sme teraz nešli do zahraničia byt skoro dokončený...obaja mame prácu a sme spokojný. Vydržali tam ti naši kamaráti mesiac a z toho boli tyzden PN. Ona si bude hladat pracu a on ode spat na kamion. Ja som pred chvilou došla domov, vypijem kavu, hodim slofika a pojdem na postu a budem sa ucit.tak sa mi nechce som nevyspata o
20 k nam dosla jankova Babka, svagrina s rodinou a dalsie 2 svagriny s detmi comu som nechapala lebo sme ich ku na nevolali, odosli po 22 este som umyvala riad a kupala som sa, v novo som strasne ale spala a teraz som rozbita.
@nikuska1987 ved to, strasne drahe cestovat na vianoce a iba na par dni..ja si myslim ze slovaci ani nevedeli ze iba tolko hodin, lebo kto by tu prisiel robit za 500libier mesacne, tak som zvedava ci aspon vydrzia do naseho prichodu z dovolenky, ale ja si myslim ze ich stara brala naschval iba preto lebo nasa herecka ide k nej a potom im povie ze nema pre nich pracu, aspon ja si to tak myslim, uvidime...urcite sa vam neoplati vycestovat, ked mate pracu a svoj byt tak naco,tazko sa presadzuje a zvyka na nieco ine...
@puffu to sa jej oplatí na tak kratky čas zamestnať 2 ľudí? Myslíš ze by to herečkyna mama tak zamyslala? Ja som nebola vo svete za prácou tak neviem ako to funguje a ani to neriesim. A človek nikdy nevie kedy a kde sa ocitne.musím napisat tej kamoske v uk ako sa jej darí a čo ma nové. Čo mi písala viac sa jej páči v uk ako na slovensku a myslím si ze sa tam usadi natrvalo. Ako pokračujete s domcekom? Janko dnes sťahuje veci do novej garáže a v priebehu tohto tyzdna zhodime tu starú garáž sa tesim nato, neviem si to predstaviť bez nej. Idem ešte nieco postudovat a za nejakú bodku pôjdem spat, lebo uz som unavená. Je to náročné aj práca, aj domácnosť, škola + ked janko potrebuje pomôcť pomáham. A okrem toho riešim aj ine bežné veci.
@nikuska1987 neviem netusim jej zmyslanie iba ja si tak myslim, oni do inzeratu nechcela uvadzat ze praca iba na 4hodiny, tak uz to je zavadzanie, keby ludia vdeli ze iba na 4hodiny tak jej tu z cudziny nik nepride lebo nezarobi, proste sa to neoplati..sama som zvedava ako to dopadne..no a s domom tak pomaly...:D uz je konecne elektrika urobena na komplet, voda v stadiu robenia sa, garaz dnes iez robili, myslim ze dt-cka davali a dufam ze zajtra alebo pozajtra konecne zaleju platnu,museli skopavat alebo este len budu takych 10-15cm z celeho povrchu lebo svokor nedohliadol poriadne na bagristu, vlastne dohliadal ale chceli si ulahsit pracu a ze garaz bude 25cm nad urovnov a bodka..:D tak sme mu povedali ze urcite nie, garaz bude max 10cm nad urovnou terenu a viac o tom nedebatujeme tak musime doplatit robosom aby to rucne skopali z vrchu...no robota navyse zbytocna, to iste sme urobili na dome, ze naco davat 30cm dole z hliny a nakoniec mame dom zbytocne vysoko..tak uz pri garazi sme si na to dali pozor, a nakoniec chodniky teraz nerobime ale rozhodli sme sa predsa len pre fasadu a podbitie lebo nam holuby velmi sadaju na jeden tram a seru na vsetko...:/ tak nech je to cim skor spravene tak chodniky musia pockat do jari, uz som si vybrala aj odtiene fasad, skombinujeme, taku smotanovu s jene hnedou na podbitie strechy a na sokel pojde mocca to je taka hnedosiva... jaj tak vy ste aki sikovni ze uz mate garaz...:) super..:)
@puffu no som zvedava aj j aako nakoniec to dopadne,,,,to budete mat pekne taku fasadu nieco podobne ma aj svagrina na dome..tak ste riadne postupili za chvilu budete pomaly, postupne zariadovat , :-) :-) .....hej mame garaz janko je aspon tam tak sa mozem ucit dnes ide burat tu staru budu tak som zvedava a ak mu to pocasie dovoli lebo je tak vseliako ....ja sa akurat ucim dnes okrem ucenia nerobim nic a este cakam kym dojde postar mam u neho doporucenu zasielku tak ho pozeram ze kedy pride lebo nemame zvoncek zatial :-)
@nikuska1987 tak vraj sa uz vcera stara vyjadrila ze ich v dome nechce, nech si hladaju pracu niekde inde ze chlap je v pohode e jeho by si nechala ked chce na par hodin denne ale ona musi ist prec...ale ci to uz aj tym slovakom povedala neviem zatial...no uvidime co bude, ci poletime domov tento tyzden alebo az dalsi...:D v piatok by sme to uz teoreticky niekedy vecer mohli vediet tak som zvedava...dnes som dostala aj kramy tak som rada ze prisli pomerne skoro tak ich nebudem mat na sr...:)
@puffu tusim stara len vymysla a nevie co so sebou tak naco si dala inzerat ako nechapem...ale sak je to jej vec len chudaci ti slovaci ...ja uz mam konecne net tak mozem tukat ...ale aj bolo dobre ked som ho nemala aspon som sa viac mohla venovat uceniu,,,no nic aj tak ho musim obmedzovat ...uz mam prebratych 21 otazok tak som happy, idem podla planu vecer chcem dat dokopy druhy blok a poslat ocovy nech mi ich vytlaci aby som si ich mohla zobrat zajtra domov ,,,,,inak to mas dobre ze ti prisli nemusis sa bat ci nepridu akurat pocas pobytu v tatrach,alebo na svadbe,,,,predpokladam ze v tatrach pojdete aj do nejakej vyrivky, bazena zrelaxovat :-)
@nikuska1987 mne je tych slovakom tiez dost luto, v cudzom dome s osobou ktora uch akceptuje nasilu a stara si servitku pred usta nedava, dost ponizuje ludi, ani jedlo si nemozu varit iba stravovan vonku a po restauraciach je to drahe, oco im pomaha najst nejaku pracu ale nevidim to ruzovo.. Tak super ze sa ucid, potom uz budes mat pohodu a prijemny pocit z toho ze si to zvladla..
Ano som rada ze dosli teraz..:) necakala som ze tak skoro ale som rada..:) nejako mam vzdy stastia ze mi bud pridu skor alebo neskor ked ideme ci uz na dovolenku alebo niekam cestujeme a kedze dosli dnes tak by uz 1-2.juna mohli koncit..
@puffu byvaju v nejakom vacsom meste kde sa da zohnat praca? to su nejaky mlady ci v strednom veku...snad nieco najdu ...to aj mne vzdy vyjdu akurat vtedy ked nemusia som sa bala ked sme mali svadbu ci nepridu a nastastie vtedy neboli taka som bola rada lebo si neviem predstavit na svadbe mat kramy ,,,,inak stale si chcem kupit ten alchemilkovy caj ale vzdy zabudnem proti krcom ..musim si to poznacit na papier a kupit v lekarni asi najlepsie :-)
@nikuska1987 praveze su bliko velkeho mesta ale to je ako londyn, ubytko drahe atd, a potom este jedno mesto a ked tam ides to ako keby si bola na slovensku, sami slovensky cigan....:D aj v telke to raz davali ze z jednej dediny tam vycestovalo az 500romov...
ale podla mojich najnovsich informacii tam vraj ostavaju, budu robit 8hodin denne, on bue zarabat 300libier na tyzden a ona 200libier na tyzden tak som zvedava dokedy im to tak vydrzi..budu sa starat o dom, stareho, varit, upratovat atd...takze celkom dobre si myslim, aspon platovo kedze maju za 4tyzdne 2000libier a stravu a ubytko zadarmo a nevedia poriadne po anglicky, teda on vie trosku a ona vobec...
ja odkedy pouzivam alchymelku aj za mi cyklus upravuje, predtym som mala kramy strasne rozhadzane, od 30dni do 50 a viac niekedy, ale vzdy to boli extremy ze jeden mesiac som dostala po 30dnoch potom dalsi mesiac po 47dnoch , potom po 38dnoch atd...ale teraz co pijem caj tam mam najcastejsie 30-34dni co je super a ani bolesti nemam...:)
@puffu ta to maju potom dobre pomerne,,,,,aspon cosi si zober ze by robili tuto 4 hodiny potom by sa mueli presuvat do druhej prace a neviem si predstavit ci by ich aj zamestnali mozno len niekde v hypermarketoch na nocne alebo ako ......ja mam kazdych v rozpati 24 az 28 dni mne chodia vacsinou presne a nic neuzivam, nic nepijem .... a bolesti niekedy mam a niekedy nie neviem od coho to zavisi ale predtym som mala vacsie bolesti ked som bola mladsia,,,ja sa ucim prisli k nam svokra s deckami tak dufam ze cim skor odidu lebo si chcem este poupratovat a naucit sa jednu poslednu otazku nech uzavriem blok 1 :-) :-)
@nikuska1987 tak uvidime, ja sa sama nevyznam v tom ake ma stara s nimi plany, dnes som si aj tlacila nove zmluvy lebo samozrejme jej mama nema na to cas tak ked chceme zmluvy tak si ich mame vytlacit...:D chapes?...:D aj minuly rok som zmluvy robila ja, ale chceme pytat zvysenie vyplaty tak uvidime ci prejde alebo nie ale tak v podstate sme radi s tym co mame kedze nam dava navyse priblizne 14dni platenej dovolenky navyse a aj na vianoce nam dava odmeny, vacsinou 400libier pre obch co aj tak potesi tk uvidime ci zvysi plat alebo nie...
@puffu hereckyna mama aka akcna zena ked si vsetko robite sami,,,ved je to vasa zamestnavatelka tak automaticky by to mala ona riesit,,,,ale tak urobis si zmluvy a mate svaty pokoj zase na rok a pracu istu a to je najdolezitejsie,,,inak dnes mame vyrocie co sme s jankom spolu uz 5 rokov a o par tyzdnov ze 3 roky manzelstva ani mi to nejde do hlavy ze uz to budu 3 roky ved neni davno sme sa brali ...strasne to uteka :-) :-)
@nikuska1987 tak vam zelam pekne vyrocie...:), my v juli budeme oslavovat 8rokov...ale tiez sa niekedy pozastavujem nad tym ako rychlo tie 3roky zbehli od svadby, strasne rychlo to uteka..
Tak minuly rok sme sa so starou trosku natahovali ze nech nam da zmluvy kedzenam ich treba na sr hlavne, tu zmluvy ona nepotrebuje tak sa s tym ani neobtazuje, ako predtym davala stale ale posledny rok ma vela roboty okolo stareho, tak to flaka pri nas, ved jej uplne vsetko vybavujeme, aj to auto co ide teraz menit za nove tak sme vsetko mi riesili, dokonca aj tomas ho ma ist vyzdvihnut, on je hlavny na papieroch takze bez neho by ani auto nedali...ako strasne niekedy, myslim ze ti co tu pridu po nas to budu mat dost narocne kedze mi sme do toho prechadzali postupne a novy iba pridu a budu musiet vsetko robit, my sme aspon videli ako a co robila predtym ale novy to neuvidia lebo nasa herecka uz nevie urobit a vybavit vobec nic...