@veera_j
urcite podla toho, kto ma co rad, a hlavne akych mas ludi...... je zbytocne predrazene menu so "specialitami", pokial to ludia nemaju radi.... my sme mali uplnu klasiku aka byva zvycajne a vsetci boli spokojni - a to je myslim hlavne ;-)
@veera_j zalezi,co ti ponuknu v restike, my budeme mat:
pripitok: cinzano s citrónom
polievka: slepačí vývar s cestovinou
1.jedlo: Kuracia ruža plnená, bravčový prírodný plátok, 1/2 opekané zemiaky 1/2 ryža, zeleninová obloha
2. jedlo(okolo 21-22): Bravčové pečené, červená kapusta, karlovarské knedle, domáca parená knedľa
3. jedlo/bufet (po redovom):
bryndzové pirohy
pečené kuracie stehná
kuracie rezne vyprážané
zemiakový šalát
letný šalát
chlieb
bola som na svadbe, kde mali aj predjedlo: kuraci salat a pecivo, hlavne jedlo, cokofontanu, bufet okolo 22 a po polnoci madarsky gulas
my sme mali:
pripitok - martini
predjedlo - sunkova rolka so slahackou (nie kazdy lubi chren)
polievka - ziadna (zenich slepaciu nelubi a ina nejako neprichadzala do uvahy)
hlavne jedlo - svieckova a knedle (podavane na misiach, kazdy si zobral kolko uznal za vhodne, nebol ziadny odpad) - nepoznam nikoho kto to nelubi, ale stat sa moze (2. varianta je platok kuracieho, platok bravcoveho, pol ryze a pol zemiakov - bez akychkolvek rasci a petrzlenov a korenin, aby sa vyhovelo fakt vsetkym)
svedske stoly - teply a studeny bufet (salamove, syrove a zeleninove misy, drzkova a kapustnica), kolace a torta
kava a caj boli na extra stole, kde bola ta velka nadoba s vriacou vodou a vsetky mozne druhy kav a cajov, mlecka a cukre - kazdy si da co chce a kedy chce - prakticke uz aj pri 40 ludoch
uuplne to stacilo, pri takom mnozstve ludi je tazko odhadnut individualne potreby ludi, preto svedske stoly su idealne
je zbytocne davat dva tri chody a este take tazke jedla ako rezne, vepro knedlo zelo a pod...po sebe - hostia su potom prejedeni a unaveni...a nikto si neda ani len kolacik...
ved predsa svadobna torta s nejakou kavickou je samostatny chod sam o sebe, nezabudajte
My budeme mať
Prípitok - šampus de luxe
Polievka - slepačia
hlavne este neviem
švédske stoly :
trplé : kuracie stehná, kačačie prsia, lokše, kapusta červená, zemiaky opekané, ryža, bravčové rezníky, cestoviny s hubovou omackou(50porcii nam napisala)
-studené : pečivo, syry, šunky, zelenina, grécky šalát, gyros salát
a po pol noci nam dala ze kapustnica ale neviem či toho nebude moc
My mame: bezprostredne po obrade kanapky popri gratulaciach, rozbijani taniera a podobnych aktivitach (medzi 16.15 a cca 17:30), o siestej je vecera: pripitok Kir Royal (pri predstave vermutu ako pripitku sa chlap skoro povracal), zeleninova polievka, hlavne jedlo je na vyber bravcove pecene s kapustou a knedlou, plnena kuracina na prirodno a zeleninove jedlo. ( hostia si vyberali vopred, zatial jednoznacne vedie vepro, knedlo, zelo), potom sa rozkraja torta. Druhe jedlo pride o pol desiatej - studene misy a vyprazane rezne, po polnoci madarsky gulas, tiez bufetovou formou. Mame cca sto hosti, druheho jedla je objednanych 60 porcii, gulasu 15 a aj tak neverim, ze sa vsetko poje. Kolace a slane pecivo na stoloch a ovocne kytice do menu neratam.
my budeme mat zatial.. vermut, slepačiu polievku, grilovanú panenku s omáčkou a zemiačiky, švédske stôly (tu este neviem čo bude) a nemám zatial ani druhý chod..najprv som myslela že nedám ,ale asi áno ..
@mon29 Nedavaj servirovany druhy chod - nepoje sa ti to tak dobre ako svedske stoly. Radsej daj svedske stoly uz o desiatej. Nie kazdy chce jest v tom istom case ani to iste a svedske stoly su super.
@tinka2311 ešte nemáme vybrané menu, ideme ho vybavovať až po Vianociach, ale hovorila že cca do 22€ na osobu, ale samozrejme záleží na tom, aké jedlo si vyberieme...
Chcem sa len spýtať je ešte IN dávať dva druhy mäsa ako hlavné jedlo? Napr polku plneného niečoho a polku soté? k tomu ryža + zemiačiky...ja si osobne myslím že jeden druh mäsa stačí.
@veva87 ako hosť by som to zjedla... aj to na fotke vyššie, ale ako nevesta by som jedlo na tento štýl nedala... a ešte keď vidím tie biele taniere...vrrr
áno, je to klasika, s ktorou nič nepokazíš, ale toto vidím každý deň na tanieroch ako denné menu v reštikách v meste :-|
my sme mali:
Grilovaný domáci údený syr s malým zeleninovým šalátom, bageta
Slepačí vývar s mäsom a rezancami
Medailonky z bravčovej panenky obalené v slaninke so zelenou fazuľkou, gratinovaný zemiak
Horúce maliny so šľahačkou a malinami
plus večerný studený aj teplý raut o cca 22,00 hod...
(syr a mäso pochádzalo z farmy patriacej hotelu)
nie sme nároční, ale radšej dám peniaze za kvalitné jedlo ako na podbradníky, poháre, vankúšiky a iné...je mi jasné, že každý sme limitovaný financiami, ale je naozaj rozdiel dať za osobu 25 € a 60 €...
@petulda333 a lajlilinka, Dakujem, vyzerá to dobre :) Možno že aj my to nejako takto vyriešime. Zdá sa nám že tie jedlá čo nám ponukaju su dosť výrazné a odlišné, takže asi by som volila iba jedno jedlo.
Zatiaľ máme vybraté
predjedlo syrové kornútky plnené šunkovou penou,
slepačia polievka
Kuracie na prírodno plnené mozzarelou a sušenou paradajkou k tomu ryža a zemiačiky
o 22.00 budu švédske stoly a po polnoci boršč.
Čo myslíte je to zlé? Nevieme si dáko vybrať. Ďakujem
@veva87 kuracie plnené mozzarellou a paradajkou je fajn, ale tak na doma...jednak je to trošku suché a potom sa to dosť ťažko krája, z tých paradajok prská šťava...no proste nepraktické na jedenie. Ak chcete kuracie, určite ho nevoľte plnené, ale radšej v niečom obalené, napríklad s tou slaninkou alebo nejakú zeleninku pošírovanú k tomu...bude to iné ;-)
@malaopicka myslíš? toto bolo naše top, dalšia varainta je bravčové medailonky so smotanovo horčicovou omáčkou a kaparami...aj to je zlé? Poradíme sa asi z prevádzkarom lebo vysmážané nechceme a tej prírodnej kuraciny a bravčoviny dáko extra vela neponukaju...
@veva87 zlé to nie je, len ich teda požiadaj, aby ti tam dali nejakú omáčku prírodnú, nech to mäsko nie je suché, lebo naozaj je potom také "pilinové"...myslím si, zle je to lepšia alternatíva ako to bravčové, lebo nie každý si zas pochutí na horčicovej omáčke a minimum ľudí je kapari :)