ahojte babulky. iba som nachvilku nakukla. tak v piatok nas nakoniec pustili domov. a uz si zvykame na seba doma. ked budem mat cas, tak sa vam ozvem viac. :-D a vdaka za gratulacie. :-D
sloniii: vitaj moja doma, drzime palceky, aby ste si s Matkou rychlo na seba zvykli a nasli si super rezim x-)
my dnes ideme do Tatier, uz sme mali byt na ceste, ale taka prietrz bola, ze sme to odlozili, nech sa to trochu ukludni ... tak pojdeme okolo obeda, tak som zatial dala prat este jednu pracku a ficim nas rychlo pobalit .... x-) samozrejme, ze Terka ma najviac veci, lebo tu tamto ogrca abo okaka a uslinta .... :-D a to ma tu caka plny kos zehlenie zo soboty, co som prala dve plne pracky :-|
v sobotu sme boli na oslave 50tky manzelovej tety, bolo super, mala nam zaspala sama v kociku bez vozenia pri tom frmole a hudbe, sme nechapali, tak sme si s manzelom mohli hodit jedno tanecne kolecko a stihli sme aj sa slavnostne navecerat .... potom sa zobudila a sa so mnou z kocika rozpravala, dala som jej papat, manzel ju mal na rukach na odgrgnutie, tak aby na mna videla, tak sa skerila a potom si prisla pre nu svokra, ze sa ide pochvalit s vnuckou ku vedlajsiemu stolu a ked s nou sadla, do 2 minut s nou prisla bo Terka plakala akoby ju z koze drali .... videla cudzich ludi, nikoho znameho, tak sa chudatenko moje zlakla ..... a uz sme mali po oslave ... s manzelom sme sli s nou von a v kociku sa nam utisila a tak sme sa prechadzali, a vecer utekali ku nasim .... tak sme zvedave, ako zvladne v auguste svadbu ale to tu budem mat svoju sestru-krstnu maminu Terky, ktora bude bavit a strazit x-)
vcera sme boli zasa na hodovej slavnosti u manzelovej babky, a tiez to tam super zvladla aj ked sme mali fitloptu zbalenu a nafukanu u starkej, aby sa vyspala a zaspala a raz mi krasne zabuvala v kociku .... aj keď tam boli tiez viac menej cudzi ludia, tak tich sa tak nebala, asi to bolo tym, ze ich hlasy poznala uz z bruska, ked sme tam chodili, ked som bola tehotna .... takze oficialne sme zvladli prve dlhe navstevy, okrem navstev lekraky a navstevy mojich rodicov
konecne sa nam ako tak upravil nocny spanok ... dnes super noc ..... zaspala o 19:30, 20:30 papanie este a opat zabuvala, 23:45 papanie, 03:15, 06:15 papanie aj s budickom a teraz o 08:30 opat zaspala .....
inak dnes sa nam v noci stalo, ze mala sa zobudila, ked sme sa s drahym milovali .... teda o tej pol dvanastej, tak co, chytila som malu ku ciciku a manzel nas musel obe drzat na sebe celkom to bolo vtipne :-D
ahojte,
Sloniii vitajte doma ;-)
Fialllka super ste zvládli obe udalosti, určite zvládnete aj Tatry, užite si to, peknú dovolenku prajem :-) No a tú poslednú časť tvojho príspevku nekomentujem, dobre som sa pobavila :-D :-D :-D
monci: aj my sme sa na tom dobre bavili, ked sme si museli dat nechcenu 15 minutovu pauzu :-D nuz co, aj toto patri ku zivotu :-D :-D a aspon ste sa pobavili ;-)
vdaka babulky za privitnie. fotky mame zatial stale len na picase. ved link istotne viete. su velke a zatial som ich nemala cas zmensovat. o picaso sa stara manzel, takze ten ma viacej casu. :-D
silwi - fakt super brusino!
sloni - vitaj doma a zaroven na MS :) ste krasna rodinka! x-)
fialka - same hostiny :-D mala bude spolocensky zdatna 8-)
alex - vsetko po starom?
Ahoj Elenka, aj ostatné kočky :-)
U nás všetko po starom, manželík poslúcha, aj keď niekedy vystrkuje rožky a nechce sa mu veľmi umývať riady, no čo už s ním. Na mlieko ešte nejdem :-D a už odrátavam dni do dovolenky. Potrebujem vypnúť, lebo robota mi už ide riadne na nervy. A ešte sa veľmi teším na svadbičku, na ktorú ideme 8. augusta. Už sa neviem dočkať. Ja proste milujem svadby, no obávam sa, že už je to posledná svadba v našom okolí, takže si ju budeme musieť dosýta užiť.
U nás asi toľko.
Tak vám pracujúcim prajem, nech nám týždeň rýchlo ubehne a je tu opäť víkend.
A maminkám prajem, nech im dievčence robia veľkú radosť a Silwinku nech poslúcha drobček ;-)
Alex som na tom podobne, tie dni straaaaaašne pomaly plynú, kedy už bude dovolenka? |-| Svadbičku si užite, tež mám rada svadby, ale zatiaľ som okrem tej našej na žiadnej nebola :-D Ľudia z našich rodín sa skrátka nechcú vydávať/ženiť ]-(
inak mna predvcerom chytili v noci dost intenzivne bolesti panvoveho vaziva, tvrdlo mi brusko, tak som sa zlakla, ze som sa radsej do nemozky pobalila, ale teraz je to uz zase ok... tak uvidime, ale este by som mala vydrzat take dva mesiace 2 v 1 x-)
my sme cez vikend absolvoali uz 4. svadbu tento rok ako hostia a vcera ked som otvarala postu ma cakalo dalsie prekvapko: dalsia pozvanka na svadbu na 9.8 :-N s pozvankou na hostinu sme ale neratali, tak nam trosku skrizila plany
svadba bola rakuska, uprostred hor pri jazere nedaleko Salzburgu, takze sme si uzili aj horskej idylky a aj dobreho vina a jedla...
ja by som tiez isla na svadbu... ale manzel sa zo mna rehotal, ze co by som tam robila - pit nemozem, jest mi tiez chutia len vybrane jedla, tancovaniu by som tiez vela nedala... no ma chalanisko pravdu ;-)
ahojte, akosi je tu dnes ticho :-o ...my sme boli na 4 dni v Prahe u kamaratov...bolo supeeer, aj ked dost zima :-( .
Slonicek pozerala som si fotky Martinky a je naozaj nadhernaaaa....ste taka stastna rodinka :-) .
Baby aj ja by som isla hned na nejaku svadbu, ale akosi nie je komu :-| ...no snad na buduci rok sa to uz rozbehne :-D ...
V nedeľu ráno mi začala odtekať hlienová zátka. Celý deň som sa necítila veľmi dobre. Mala som nepravidelné kontrakcie vo veľkých časových odstupoch. Ale nebola som si ešte istá, že či je to ono. Až o 0.h večer som si začala uvedomovať, že kontrakcie mám pravidelné každých 10 min. A od 4.h rána začali byť každých 5 min. O 5.h som zobudila Martina s tým, že pôjdeme do nemocnice skôr, ako sme sa s doktorkou dohodli. Ja som sa osprchovala, on zatiaľ najedol. A vyrazili sme. Do nemocnice sme prišli o 6.h ráno. Najskôr na príjem, potom na oddelenie, kde mi robili monitor. Počúvali srdiečko malej a moje kontrakcie. Potom ma vyšetrila doktorka s tým, že budeme dnes rodiť. Tak som sa presunula na pôrodnicu.
Tam som sa osprchovala, dali mi čipky (nedávajú klystýr) a Martin prišiel za mnou. Chvíľu som sa prechádzala na chodbe a potom ma dali ľahnúť na sálu. Kde mi opäť robili monitor. Napichli ma na nejaké infúzie. A o 7.30h prišla doktorka a prepichla mi plodovú vodu. Potom začali silné kontrakcie. Tak prišla za mnou doktorka a zaviedla mi epidurálku. Prvá dávka mi najskôr nezabrala. Tak mi po 20 min. dávali druhú. A tá mi našťastie zabrala. Inak ta epidurálka je perfektná vec. Vrelo odporúčam. Neskôr mi dali oxytocín myslím na zrýchlenie otvárania. Ale zároveň to znižuje účinnosť epidurálky, tak mi dali ďalšiu dávku. Ani neviem presne kedy, jedine čo som cítila boli tlaky na konečník. Asi o 11.h ma kukali s tým, že som už otvorená na 9cm a ešte trošku a už budem úplne. Tak ma dali skákať na fitlopte, aby sa mala zosúvala nižšie. Potom som si opäť ľahla a už mi dovolili potlačiť a nepredýchvať to. Potom sa zrazu vyrojil roj doktorov a sestričiek a už sme išli na to. Asi 3x som potlačila a už bola malá na svete. Celá 2. doba pôrodná trvala 10 min. Doktorka vravela, že to bol ukážkový pôrod. Malá mala 1x otočenú pupočník okolo krku. Ale našťastie ju to neohrozovalo. Hneď mi ju ukázali.
Potom ju zobrali ošetriť vedľa, kde išiel s nimi aj Martin. Ja som zatiaľ rodila placentu. Ale to som vôbec necítila. Až zrazu vypadla a taká úľava nastala v bruchu. To trvalo tiež 10 min. asi. Potom sa vrátili aj s malou a dali mi ju opäť do náručia. Potom ju odviezli na novorodenecké oddelenie. A prišla pre mňa asi tá najhoršia časť, samotné šitie. Dosť ma to bolelo, resp. to bolo nepríjemné. Ale potom mi to niečím doktorka potrela a už sa to dalo lepšie zniesť. Nakoniec som ešte 2 hodiny ležala na sále a tlačili sme brucho. resp. hodinu na sále a hodinu na chodbe.