eri neboj, stretko bude, ved uz je vonku celkom prijemne, mozme ist aj do parku niekam (sad janka krala napriklad) a snad uz pominuje sopliky u vsetkych drobcov a nebude problem ani s datumom... daj vediet kedy to bude tebe vyhovovat, ze uz budes vybalena a zvitana s celou rodinkou
caute babule, tak sa konecne mozme pochvalit aj my so zubkom. Skoro nam to presne vyslo na 10mesiac (zajtra mame 10mesiacov)
inak pred kamerou by som tiez zdrhla
silwi tesim tesim :-) :-) urcite sa ozvem, no najskor sa musime stretnut zo vsetkymi, povybalovat, povybavovat urady a potom sa vam ozvem ;-)
inak u nas sa ochladilo, dnes je 6 stupnov...a bud prsi alebo leje...uz som si musela nacat colu lebo mi isla hlava puknut :-(
caute kocky. dnes som volala s lenka a vsetky vas pozdravuje.od soboty je v nemocke. maly tomasko trosku neposlucha v brusku. mala hranicne vysledky prietokov a nieco v hlavicke, tusim s nejakou cievkou. tak si ju tam nechali na pozorovanie. bola trosku smutna, lebo to bola akurat na ninke narodeninky a nemohla to s nou oslavit. zatial nic nevie. a vsetky vas pozdravuje. :-D dufam, ze som to aspon trosku opisala. nie je to uplne presne, co mi vravela, lebo to bolo dost zlozite. chi chi. :-D
ahojte, volala som s Lenkou, tak vsetko vyzera byt ok, ale pre istotu si ju tam chcu nechat do konca tyzdna, tak mala na nich troska nervy... a este ze strasne malo informacii jej davaju... nebyt jedej znamej tak nevie asi nic....
caute tak som konecne doma, sice som si to musela vydupata vyplakat a pohrozit ze idem domov na reverz ale nakoniec uznali ze mozem ist domov
aby ste boli v obraze co sa stalo tak tomasko sa menej hybal, mal aj hranicne prietoky znizenu srdcovu cinnost, a chybala odozva v cieve v hlavicke, tak nas nechali na pozorovanie, nic vlastne snami nerobili len monitor a uzv
nakoniec vsetko bolo v pohode a uzavreli to ako nahodu, resp nejaky kratkodoby stav nepohody v brusku
chceli ma pustit az v utorok ale som si vydupala vyplakala ze chcem ist domov, lebo jedina vec co este mali ze poslali vzorky kultivacie a mala som cakat na vysledky tak som pvoedala ze budem cakat na ne doma, tak mali z toho tazku hlavu ze administrativne komplikovane a neviem co tak vravim ze idem domov na reverz a nakoniec dneska rano ze v pohode mozem ist a nechceli ani nic podpisat, len sa v utorok mam stavit po vysledky ze podla toho uvidime ci este na 10dni sa vratim ale nie
tak leni. som rada, ze si to napisala osobne, co presne bolo vo veci. lebo bolo toho tolko, ze som to nevedela presne zopakovat. chi chi. tak som rada, ze ste zatial ok. a dufam, ze sat am uz nevratite. az k porodu. o par mesiacov. chi chi.
dneska mame den vysledkov - ja idem na antolsku, ninka by mala mat imuno vysledky aj vyter z hrdla, a este nas caka gastroenterolog - to zas bude, drzte palce :-)
tak vsetko negativne, takze nemocnica sa odklada az na porod :-D ninka tiez je vsetko ok, dokonca som konecne nasla lekarku co nam na stopercent potvrdi ci ma tu intoleranciu laktozy alebo nie lebo akosi sa jej to nezdalo, takze 10maja budeme mudrejsi, len chudinka malinka nebude moct nic jest ani pit od rana a test trva skoro 3hodiny tak to bude placu, a este jej budu chciet dat taku nejaku masku podobnu kyslikovej tak to fakt umre lebo neznasa cokolvek na hlavke, neviem si to vobec predstavit ale robia to aj mensim detom, tak snad maju prax lebo mna uz teraz obchadza hroza :-S
Leni, tak to je super ze vysledky su v pohode.
To si viem predstavit ten plac ked nebude moct nic jest ani pit, tak uz aby ste to mali rychlo za sebou.
ahojte júnovky :-)
ako sa mávate? čo máte nového? už tu dlho nikto nepísal teda...
Leni teším sa, že výsledky sú v poriadku tvoje aj Ninkine, to vyšetrenie určite zvládnete, podľa tvojho opisu to vyzerá dosť náročné síce, ale Ninka je už veľká slečna a maminka bude s ňou, takže sa nemá čoho báť ;-) držím palce aby všetko dobre dopadlo a potom nás samozrejme informuj o výsledku! Ten pobyt v nemocke ti nezávidím, ale zvládla si to a to je hlavné... a Tomáško nech už v brušku pekne poslúcha, už to má za pár týždňov, však?
Monika a vy ste ako zvládli cestu na východ? Paťko cestu vydržal? Vaši sa určite nevedeli malého nabažiť, hm? :-D Dúfam, že napíšeš nejaké dojmy a zážitky...
Aďka blahoželáme k prvému zúbku :-) nech aj ostatné pekne vyjdú, už nebude mať Matúško bezzubý úsmev :-D taký krásnučký xixi
Eri vám sa to teda riadne kráti! Už balíš kufre? Juuuj, viem si predstaviť, ako sa tešíte domkov, aj keď určite vám bude aj smutno, veď ste tam prežili kus života... a ktovie, možno sa tam ešte vrátite niekedy, možno budete opäť inde... tak nič nezabudnite zbaliť ;-) a šťastnú cestu domov!
Greti, Jahodka, Eleni, Alex, Fialka - vy sa ako máte?
Maminky idem si pýtať jednu radu od vás :-D Pozajtra nás čaká očkovanie prvé v 10. týždňoch DTaP, čo sa očkuje do obidvoch nožičiek... Teraz by už mali byť tie očkovacie látky lepšie znášateľné, ale mali ste po očkovaní nejaké horúčky alebo iné problémy? Mám jej na to dávať studené obklady? Ako ste to zvládali vy s drobcami?
Inak sa s Eli máme krásne, začína kecať všeličo :-) a našla si pästičku najnovšie, tak o dušu cmúľa :-D aj keď jej vždy dám radšej cumlík, lebo ju z toho cmúľania naťahuje a občas si grcne... Teším sa už na poradňu, lebo som strašne zvedavá, koľko pribrala a koľko meria... sa mi zdá dosť ťažká už a aj riadne dlhá modelka :-)
Tak potom hodím najnovšie miery...
A ako máte maminky termíny? Nikto mi neodpísal na predošlú otázku :-(
Držkajte sa júnovky moje, nech sa vám všetkým darí!
B + E
Ahojte babule,
Leni som rada, ze vysledky su ok a drzim palce na to Ninkine vysetrenie ;-)
Bamulka my mame ockovanie este v zivej pamati, pred tyzdnom sme boli na 2. Pri oboch sme mali teplotu, to prve ockovanie Patko znasal trosku horsie. Bol taky mrzuty a placlivy, vecer mal trosku zvysenu teplotu a na druhy den mu vystupila na 38,3. To sme mu dali polovicu cipku pre deti proti teplote, do 38 nam doktor hovoril, ze netreba davat nic. Tvrdil, ze tieto vakciny su uz kvalitnejsie a nebolia z toho nozicky, ale maly bol dost placlivy, tak ho mozno aj boleli. Trosku studeny obklad na nozicky je podla mna dobry, hlavne ked budes citit, ze to ma v mieste vpichu tvrde alebo horuce. Ten druhy den uz bol vecer maly bez teploty a v pohode, takze to preslo pomerne rychlo ;-)
Inak cestu na vychod sme zvladli, aj ked to bol tazky boj, ale pobyt u starych rodicov bol perfektny, maly si to uplne uzil, bol tam uplny anjelik, vela spinkal, papal a vobec neplakal 8-)
No a vcera sme mali krstiny, Patko uz je tiez krestan x-)
ahojky, tak ja mam oficialne termin 26.6, zajtra idem na uzv v 30tt tak som zvedava na drobceka, najma ci nebude velke prekvapenie ze tomasko je zojka - lebo jedna lekarka v nemocke tvrdila ze dievcatko krasne, tak neviem ale v 20tt to bolo relativne dost jasne, ibaze by mu nieco upadlo pocas tych 10tt :-D :-D :-D
bamulka - ja som si na kazde ockovanie nosila studenu vreckovku namocenu v octovej vode (samo ze zriedenu s vodou) a hned po vpichu som jej ju prikladala, ked sme prisli domov tak este jednu som preventivne dala na chvilu, my sme prezili snad vsetky ockovania bez teplot, ninka bola skor spava po ockovaniach nez mrzuta alebo nieco ine
pozdravujem vsetky junovky
ahojte kocky. tak my sme chorucki. tak teda resp. martinka. boli sme dnes u pani doktorky. mame chytene trosku hrdielko aj hlasivky. :-( je taka mrzka. a navyse nam opravuju strechu. a mame byt uplne hore nohami. museli nam vybrat stresne okna. takze mame diery v byte. :-( momentalne sme u nasich. teda ja a martinka. zajtra musime ist strazit, aj ked je chorucka. lebo nema kto. :-(
caute babule,
takze my sa mame velmi dobre (neskor vysvetlim preco) mozno na to niektori pridu :)
maly prve ockovanie zvladol super a pri druhom mal teplotu, ale tiez som mu davala studene oblkady, a pri druhom mu na nozicke po ockovani to miesto stvrdlo, ale natrela som mu to octanovom mastou a preslo to.
Leni, tak to som teda fakt zvedava ci budete mat chlapceka, alebo dievcatko
Adi, tak nech sa Martinka rychlo uzdravi
ahojte,
tak ja som bola vcera na morfologickom ultrazvuku a zatial to vyzera na gulky, takze ideme vyberat chlapcenske mena 8-) termin mam 31.8, ale predpokladam, ze realny datum bude kapanek skor, drobec je dlhodobo o taky tyzden a pol az dva vacsi
ockovania Misko zvladal celkom dobre, teplotky obcas mal, ale s jednym - dvoma cipkami (pripadne 1/2 alebo 3/4 podla vahy) to celkom slo, po jednom bol taky teplotkovy skoro tri dni, ale zase vtedy bolo pocasie extremne horuce... teraz posledne ockovanie zvladol uplne najsampelsie, akurat ukazoval na nozicku a hovoril aua, ale vzdy to bola ina nozicka, takze asi ho to velmi nebolelo 8-)
barbori este nebaliiiiim, ale uz od piatku asi trosku zacnem...snad nic nezabudnem, stale mi to vrta v hlave aby som na nic nezabudla ale clovek nikdy nevie...
aj sa tesime na rodinu a priatelov ale aj nam bude smutno...kazdy den rozmyslame nad tym ako nam tu bolo co nam bude chybat...a clovek nikdy nevie mozno o 2 roky sa sem vratime...zivot je nevyspytatelny x-) x-) x-)
silwi aj mna to napadlo ze ada je tehulka...tak uvidime ci prezradi :-p :-p :-p
silwuska paraaaaaadicka dalsie gulky 8-) 8-) xixi no misko bude mat mladsieho braska to je super aspon sa vyhraju...skor termin??? ja sa picnem...no tak aspon to budes mat co najskor za sebou nie?
Silvi, nie som tehotna, teda dufam, este by to bolo moc skoro. Riesime si byvanie ale tolko problemov s tym je, ze uz chcem nech je to vsetko zanami, lebo ma porazi.
silvi, tak budes mat doma dvoch chlapov, teda troch aj s manzelom, gratulujem
Babuli tak termin mas skoro na vyrocie svadby :-)
Sloni skore uzdravenie Martinke prajem a nech mate tu strechu rychlo urobenu, aby ste mohli v pohodicke byvat ;-)
Adi drzim palce, nech vam to byvanie vyjde a nech ste cim skor vo svojom peknom novom bytiku 8-)
Silvi gratulujem k Miskovmu malemu braskovi x-)
Babule ked ste zacali davat detom zeleninu, varili ste ju v dojcenskej vode alebo v normalnej z vodovodu?