Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte buduce nevesty. Zalozila som novu temu svadba v roku 2011. Su tu nejake nevesty ktore sa budu vydavat v tomto roku ? Su to sice este 2 roky ale na planovanie nie je nikdy skoro ;-) Tak dajte vediet ako ste na tom vy baby lebo ja sa uz osobne neviem dockat nasho dna D :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kocky. Uz aj ja sa hlasim do temy. Povodne sme mali r.2010 ale kvoli financiam sme to presunuli na r.2011 :-)
Odpovedať
Ahoj tanusha84. Financujete si svadbu sami alebo aky je problem? Asi budete mat vela ludi ze? :-) Chodis este do skoly?
Odpovedať
Profilova fotka
Tá slečna,čo ti napísala,že nevesty si majú samé financovať svadbu,by sa mohla opýtať svojich rodičov,či si oni tiež platili sami... =-) My sme našli pozemok, v našej dedine,ale nejak sa nám s ním nedarí...Raz,sme museli robiť nový výmer, pretože susedia toho pozemku nám sľúbili 2 metre,keďže je dosť úzky(11,5m),potom sme museli prerábať kvôli tomu, že nám tá pani od ktorej kupujeme pozemok(vlastne jej to slúžilo ako záhrada)dala zo svojho pozemku dlhšiu časť a keď sa už zdalo že bude všetko v poriadku a boli sme v pondelok za notárkou aby spísala kúpno predajnu...den na to v utorok ta teta od ktorj sme mali kupit(mimochodom sestra mojej babky)necakane zomrela,na ulici na infarkt a musíme čakať na dedičské konanie...a tak sa to s pozemkom ťahá už vyše roka...Ale tento rok by sme ho už mali kúpiť a v zime si asi dáme zhotoviť projekt a budúci rok začneme so základmi...
Odpovedať
Profilova fotka
hainy...chceli sme povodne vacsiu svadbu, ale nakoniec sme sa zhodli, ze bude iba v uzkom rodinnom kruhu. Cize my, rodicia, surodenci s partnermi a svedkovia. Namiesto hostiny bude iba obed v restauracii a pre kamosov vymyslime nejaku grilovacku. Svadbu si chceme financovat sami. Takze najprv musime na nu zarobit nejake EURIKY :-) Do skoly uz nechodim.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak nám svadbu tiež nebudú financovať rodičia chceme si na ňu zarobiť samy, lebo ani na dieťa nám prispievať nebudú ani o dom sa nám starať nebudú. Chceme už teraz začať byť samostatný a tak si na všetko hádam aj samy zarobíme ;-) Tanush pre priateľov budeme aj my robiť len nejaké to posedenie pri ohníčku a na hostinu si budeme zvať len najbližšiu rodinu, lenže jeho surodenci už majú okolo 40 čiže ich musíme zvať aj s deťmi a rovnako aj moji súrodenci už majú deti. Tak to sa ani nenazdáme a bude nás okolo 35. Za svedkov chceme niekoho z rodiny asi švagor alebo krstný... Jucuska z pozemkami sú veľké problémy aj u nás , no vďaka bohu že drahý má už polky bytu prapísanú na seba tak budeme len vyplácať jeho sestru z druhej polky bytu čo bude okolo 1mil. Sk
Odpovedať
Profilova fotka
miska...nas bude cca 13. Mne pojde za svedka urcite moja najlepsia kamoska zo strednej a priatelovi nas spolocny kamarat
Odpovedať
jucuska Tak to je ozaj ako v Kocurkove .. Myslim ze teraz s dedickym konanim sa to bude tiez tahat asi dlhsiu dobu. No mate to tazke. A ako si myslela ze zhotovit projekt? Sami si navrhujete? Alebo uz mate? tanusha84 No ja by som tiez chcela iba mensiu svadbu ale ked som bola na sesternicinej svadbe ja tak nepozvem ju ja na svoju? A zasa ked pozvem tu jednu sesternicu tak nepozvem druhu? Vies je to take ... No neviem ako by sa dalo z toho vyvliect ... Ty to nemas takto ?
Odpovedať
Profilova fotka
hainy...na jednej strane mas pravdu, ale zasa ked budes volat jednu sesternicu s partnerom, tak musis aj ostatnych a ti uz povacsinou maju svoje deti, takze keby sme mali volat komplet vsetkych tak by sa nas nazbieralo asi 100. My im vysvetlime, ze si velku svadbu dovolit nemozeme. Dufame, ze to pochopia. Ked sa zenil bratranec, mali iba rodicov, surodencov s partnermi + deti, svedkov a krstnych rodicov. Inak nevolali nikoho z rodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
No veru...Projekt nechceme kupovať od firmy-Euroline Erlis-su dost drahe a este ked chces nejaku zmenu...Mám kontakt na jednu pani a jedneho pana projektanta ktory su uz na dochodku,ale privyrabaju si takto...Nebudeme navrhjovat dom,ale ukazeme mu niektore ktore sa nam pacia z katalogov a povieme mu par zmien a on nam to spravi a este k tomu povyabavuju svetko okolo stavebneho povolenia-nebudeme musiet my pobehovat...hoci,neviem od kedy plati novy zákon,ze nebude potrebne stavebne povolenie...? No s tym pozyvanim je to dost tazke fakt...je tazke vyjst kazdemu v ustrety a spravit svadbu tak,aby sa nikto neurazil... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
jucuska...uplne s tebou suhlasim :-)
Odpovedať
Ahojte baby :-) Pridám sa k vám, keďže aj my plánujeme svadbu na 11.9.2011. Nie je to ešte definitívne, uvidíme ako sa nám situácia vyvinie po finančnej stránke, lebo svadbu si chceme vo väčšine platiť sami. Ja tento rok končím Bc. a môj priateľ Mgr...najradšej by sme sa zobrali už budúci rok, ale rodičia by určite zinfarktovali :-) Určite teda chceme mať svadbu, keď už budeme úplne samostatní...
Odpovedať
Ahoj rysavka. Ja som tiez mala povodne rok 2011 ale presunala som si to uz na buduci rok :-D ja tiez koncim tento rok bc. a tiez som chcela ,,aaaz´´ po vyske ale povedala som si naco cakat ked to chcem uz teraz tak tie 2 roky by som uz asi neprezila :-| A nasi samozrejme tiez este o tom nevedia a najskor tiez zinfarktuju ked im to ozamime. U nas je to tak ze priatel uz pracuje a ja som studentkou. A povedala som si ze to je jedno ci bude svadba po 4. rocniku alebo po piatom lebo ja budem financne na tom stale rovnako .. Cize nejako .. Ibaze rozdiel je v tom ze ked to budem mat uz nabuduci rok t ak potom sa nemusim stresovat aj zo statnic aj zo svadby a svadbu si uzijem pekne aj s pripravami uz buduci rok a potom uz ako vydata dokoncim piaty rocnik a po dokonceni si mozem kludne zacat hladat pracu. Takze takto to vidim ja .. Som zvedava co povedia nasi. Neviem akym ,,stylom by som im to mala povedat´´ Ale asi im to poviem hned ked spravim bc. ze budu mat dobru naladu :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
rysavka...vitaj medzi nami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Čaute baby...no kde ste zmizli? 8-)
Odpovedať
ahoj tani :-) ahojte vsetky:) tak pripajam sa, asi to umna fakt vypada na ten 2011, drahy sa vynadril k tomuto roku...len ten datum nejako neviem poriadne najst, urcite chcem aby boli orgovany a pod..takze asi april :-) ale, myslim ze sa ani nenazdame a bude to tu..sak len teraz bol osial 7,7 2007.... a uz su tomu dva roky sa nezda ze x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky Buba...Veru,raz -dva to tu bude...no ak máš vysnívané orgovány na svadbe,radím aby si budúci rok sledovala kedy presnejšie kvitnú,pretože pekné orgovány sú len na začiatku...po pártýždňoch sú slabé,tak sa snažte s termínom tak,aby vás nedklamali slabe a zvädnuté orgovániky :)
Odpovedať
jeeej ahoj ja som uz myslela ze som tu uz jedina na 2011 :-) ako, tie orgovany niesu az taka podmienka, ale ked som to sledovala tento rok okolo 18 este boli celkom k svetu.. :-) hlavne nech nejaka burina kvitne nech sa je pod cim fotit xixi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale kdeže,neboj sa...Aj keď je nás tu momentálne pomenej, som si istá, že za taký pol rok nás tu bude veľa veľa... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte.tak sa pridavam aj ja.sice sme si este nenaplanovali na 100percent den svadby ale viem ze bude v aprili 2011.je to nadherny cas vsetko sa zelena,kvitne je to take romanticke.a to uz budeme s priatelom 6rokov tak by sa aj patrilo.chcem mat velku svadbu zo vsetkym co k tomu patri a prave prto si na nu zarabame v zahranici.nechcem aby nam vsetko platili rodicia.ale uz teraz ked mam cas pozriem sa na tuto stranku kto ma co nove,ake su trendy a davam si dokopy moje predstavy.takze baby drzme sa a v roku 2011 s radostou zenme chlapov do chomutu. x-) ;-)
Odpovedať
:-) :-) ahoj zuzanka, no dufam ze nam to vide, aj mne sa kvoli tomu paci april.. :-) nevadi ti taka velka svadba ze budes ako vo vyklade??..ja sa kvoli tomu budem asi burit, nepacia sa mi tieto zvyky a caviky okolo toho..sa mi to zda take nasilu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Baby tak ja som narazila na prve zle spravy. Chceli sme foto a kameru (super ludia aj profici) no pred dvomi rokmi brali 13000sk, minuly rok zdvihli na 30 000sk a tento rok si ich objednávala jedna nevesta na tak isto ako by sme chceli aj my a už si zapytali 1300eur, čo mne príde strašne veľa :-( Tak teraz hladame niekoho ineho ale stale rovnako skveleho, no neviem kde najdeme tak dobreho kameramana... Nedavno som si kupovala spoločenské šaty a ak mi vydržia a nerozpadnú sa na mne po 2 plesoch ktoré v nich chcem absolvovať tak by som si ich rada dala aj ako popolnočky, mám ich aj v albume, sú to tie fialové, kupovala som ich na mimibazare( použité) a vyšli ma na 25eur, použitie na nich absolutne nevidno, su krasne. Babulky ja by som tiež rada svadbu tak pekne na jar lenže môj drahý ma vtedy hlavne alergicke obdobie a chcem aby si aj on tu svadbu užil čo najviac, v maji zase ja šaliem z alergie tak to budeme asi musieť posunúť na začiatok júna, zrejme 4.júna čo je tesne pred mojimi 22narodeninami. Zuzi aj my si budeme svadbu platit samy, aj to bol jeden z dovodov preco som sa rozhodla skonciť zo školou kedže som sa na nej len trápila a mala som z toho depky... Teraz od septembra budem pracovať tak dúfam že niečo aj ja zarobím, chceme síce málo ludí no chcem svadbu zo vsetkým čo ku nej patrí a chcem aby sa drahemu splnil sen o nadhernej romantickej svadbe
Odpovedať
ahoj miska :-) vies co myslim ze ti fotografi to prehanaju, viem o com pises tiez som zirala jak to zdvihli...ako kamoska mala ako fotografa svojho spoluziaka co sa tomu venuje a naozaj tam rozdiel nieje, trocha sa venujem fotografii a viem ze na to aby tie fotky boli take super ako ich baby ospevuju nieje treba az tolko talentu ale dobry fotak a fotosop...len vela bab sa nevyzna do compu tak sa im to zda super a dokazu zaplatit tazke penaze...ja to urobim tak ze poviem kazdemu nech donese fotak, kazdemu hostovi sa bude pacit nieco ine to nam odfoti a budu aj hrdi ze prispeli k dielu :-) tych fotiek bude tiez dost a doma si to popripade upravim :-) miska uz mate rozpocet?my mame v tom dost chaos..ja chcem max 20 ludi priatel asi 80 :-S :-S :-S :-S :-S :-S akoze neviem jak toto zvladneme
Odpovedať
Profilova fotka
My chceme cca 45 ludi a kedze si vsetko budeme platit samy tak sme sa dohodli len na najblizsich ludoch, ziadne tetky z tretieho kolena... Obaja pochadzame zo 4 deti a obaja sme najmladsi cize vsetci starsi surodenci uz su v chomute a maju tak po 2-3 deti,jeden pruiatelov synovec ma uz 18 rokov...Je mi blbe povedat niektorym ludom ze nie nemozete si doviest partnera ale ja dufam ze to kazdy pochopi a kto nie tak je to jeho vina nie moja a po svadbe nech ma ohovaraju kolko chcu aj tak sa s priatelovou rodinou vidim raz za rok a inak tomu asi nebude ani po svadbe. No rozpocet sme si stanovili na 100 000sk ale ako to tak vidim tak to bude aj o par koruniek viac, lebo drahy chce velmi romanticku svadbu na krasnom mieste tak sme si vybrali smolenicky zamok a on ako zamestnanec SAV by tam mohol dostat nejaku zlavu :-) Buba tak to som nevedela o tom foteni aj niekam davas svoje fotografie? Cim fotis? Ako dlho fotis? V com upravujes fotografie? Fotila si uz aj svadbu alebo nejaku vacsiu akciu v kostole? Joj ale som zvedava, prepac. ja fotim od oktobra minuleho roku, mam digizrkadlovku Olympus E1, svoje fotky davam na vivo.sk a upravujem v lightroome a v adobe photoshop CS4. Nedavno sme s priatelom fotili prve sv prijmanie a veru s tym minimom svetla v kostole som mala hodne problemy :-( Ja som ochotna si za kvalitu zaplatit ale nie prehnane vela, lebo viem ze ked ma niekto obycajny kompakt a priserne komponuje tak z toho tie profi fotky ozaj nevykuzlim, proste to bude neostre, zasumene, casto podexponovane alebo naopak prepalene...Som detailistka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Miskamisko: Prave som citala tvoj prispevok ohladne kameramana, ak chces mozem ti vrelo odporucit nas tim fotografa a kamramana, jeden balicek, vynikajuci, plny napadov, perfectne sa s nimi pracovalo, obaja profesionali, boli sme s nimi maximalne spokojny. Skus si pozriet Profifoto Roman Placintar, na ich stranke najdes aj cennik.
Odpovedať
Ahojte baby. Tak ja som zalozila tuto temu ale ked sa pozriete na moj datum svadby tak zistite ze som svadbu presunula na rok 2010.. :-D pretoze do 2011 by som to uz asi nevydrzala bez draheho. Chcem Vam povedat, ze nepocitajte s tym ze vrazite peniaze do svadby a ze sa vam nic nevrati. Naopak pocitajte s tym ze minimalne 80% budete mat naspat ci uz vo forme penazi alebo hmotnych darov podla toho co si zazelate a ako sa dohodnete so svojimi hostami na daroch. Takze miskamisko nemaj az taky velky strach pozvat par ludi navyse alebo zaplatit si nieco ine navyse. Neboj to sa vam urcite vrati :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hainy radsej si doprajeme nieco ine navyse lebo obaja sme sa dohodli na tom ze radsej sa tam s kazdym zabavime a tak. S tym vracanim naspat je to take..domacnost uz budeme mat zrejme kompletne zariadenu takze hmotne dary nebudu nejake penazne obnosne. A co sa tyka penazi tak moja rodina nie je na tom penazne najlepsie a draheho rodina su no nie prilis stedry. Takze ja budem rada ked sa tam kazdy dobre zabavy a podelime sa s nimi o to nase spolocne stastie :-) Hainy a ty uz vies aj presny datum?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte buduce nevesty... :-) pripajam sa k tejto teme, lebo tiez mame naplanovany termin na maj 2011. Zatial som v stadiu okukovania obrazkov z inych albumov z priprav a svadieb....to aby som mala dostatok inspiracii ked pojdem na pripravy naostro. Aj ked predstavu uz mam dost slusnu co ako by to malo byt v den "D", vzdy tu na tejto stranke objavim nieco nove a pekne..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj anelka, pochval sa ako dlho si s priatelom a kedy ta poziadal o ruku? Aku svadbu by ste chceli velku ci malu? Byvate s priatelom spolu alebo sa len stretavate? No proste povedz nam vsetko co ta napadne mi sme tu take zvedavky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zasnubeny sme od oktobra minuleho roku a sme spolu uz 3 a pol roka a rovnako dlho aj spolu zijeme. Lebo sme sa zoznamili na Cypre a hned aj zacali spolu byvat. Aka velka svadba bude sa uvidi neskor, to podla toho, ze ak sa bude konat ak vychodnom Slovensku tak bude velka, lebo z mojej strany je veeelka rodina....a ak bude svadba na strednom Slovensku, tak bude svadba o nieco mensia, lebo zas z mojej strany nebudu moct vsetci dosjt... Financovat si ju budeme sami, ale ak budu chciet rodicovci prispiet, tak sa nebudeme branit :-D .... Momentalne sme v Rakusku a setrime si na stavbu domu, ktory planujeme stavat na buducu jar.... toť zatial tolko... :-) miskamisko vidim, ze vy tiez mate na maj naplanovanu svadbu....mas k tomu nejaky osobny dovod?? Ja som zvolila maj, lebo podla mna je to super mesiac (maj lasky cas) a aj preto, ze v den svadby (vychadza to na piatok) budem mat 30 rokov, tak hned aj narodky oslavim.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
NO my sme pocodne chceli na jar ked este nie je az tak teplo no priatel ma vtedy najvacsie alergie. Tak sme to presunuli na maj no od toho nas odhovorili rodicia ze vtedy vzniknute manzelstva sa rychlo rozpadnu a navyse mne sa tento rok v maji objavila velm silna alergia na topol. Tak teraz sme sa dohodli na začiatku juna par dni pred mojimi narodeninami. Keby priatel nemal v juni 2010 štatnice tak by sme svadbu mali asi už v roku 2010, ale nechcem aby mal veľa stresov v tom obdobi. Na jeseň sme nechceli lebo hoci je pekna farebna tak ja nemam rada pach vlhkej prirody a to na jesen je dost casto a este pocasie je uz take sychrave. V zime určite nie, lebo chceme krasne fotografie vonku a sneh ako sa vravi nie je fotogenicky, navyse ja som velmi biela a aj ked sa opalim tak stale som dost bleda. Plus ma v poslednej dobe zacal trapit chronicky zapal ladvin aj ked co i len trosicka zmoknem alebo som v chladnom prostredi. No a v lete sme nechceli koli velkym horucavam a preto lebo kvoli miestu konania hostiny asi budeme musiet cestovat, kedze na zahori nie je ziaden pekny zamok, kde by sa dala svadba usporiadat :-| No tak to su dovody datumu nasej svadby...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?