Svadba v roku 2011. Ste tu, nevesty?
ja som veľmi chcela mať hostinu u nás v KE v Slávii, bola som priam zbláznená do tej kaviarne, ale keď sme sa tam boli pýtať a povedali nám cenu a to len do 22: 00 a potom by za každú hodinu bolo treba doplácať, zmrzol mi úsmev a tak hľadáme inde. Pozeráme zatial len na nete tak dúfam, že niečo pekné nájdeme
koniec koncov času je ešte dosť
28. mar 2010- Sponzor fóra
simcab tak to je super ze drahy uz rozmysla aj nad babom, my ideme zajtra sa pozriet na nasu salu a porozpravat sa o podmienkach a mozno aj hned zarezervovat aspon predbezne datum aby mali zapisany a zalohu by sme chceli dat az koncom roka ak by sa to dalo, ale uvidime co nam povie majitelka.
a co sa tyka svadby tak ja by som tioez chcela hned, ale to aj kvoli tomu ze by bolo babo hned ak by sa nam pravdaze podariloa co sme sa zatial dohodli s drahym tak mi chceme na babu pracovat mesiac pred svadou tak uvidime
29. mar 2010barborka, tak držím palce, aby to vyšlo
môj drahý to vyrátal na neskorú jeseň, vraj aby sme mali letné dieťatko
u nás čo sa týka "sály", tak chceme mať len malú hostinu pre blízku rodinu, čiže to zbuchneme kdekoľvek.. no chceli by sme u jedného kamaráta, no zatiaľ sa nemôžeme ísť s ním dohodnúť, lebo by to vytrepal celej partii, a tomu sa chceme vyhnúť.. zatiaľ nechceme dávať do pléna, že chystáme svoj vzťah spečatiť..29. mar 2010takže vy už plánujete bábätká. ako váam je dobre, to môj drahý síce vraví, že dieťatko chce, ale že až po svadbe taký rôčik, aby sme si vraj užili spoločnú samotu a tak bábo.
barborka a nebojíš sa, že by ti bolo zle v prvých mesiacoch tehotenstva a akurát na svadbe? ani prípitok si nebudeš môcť dať?29. mar 2010no hlavne uvidime ako nam to pojde vsetko splacat ked uz budeme vo svojom, jasne ze vsetko nejak ide, ale fakt ide mnohokrat o hubu. Mam kamaratky ktore su uz vydate, maju dieta, pracu nemali ziadnu, ale je im fajn, pochvaluju si to. ale byvaju vo velkych rodicovskych domoch a to je sakra rozdiel ako platit mesacne svoju hypoteku + energie,vydaje na auto, stravu a este aj zaopatrit dieta z jednoho platu a ubohej materskej
uz som si robila rozne rozpocty... a je to dost velky luxus ostat s dietatom 3 roky doma. to ja sa vidim ako budem rada ked to bude aspon 1 rok.
29. mar 2010- Sponzor fóra
Baby ako vas tak citam tak vidim ze nie som jedina co sa chce zacat snazit o babo hned po svadbe resp. uz mesiac pred svadbou
Ze Barborka?
My sa zasa snazime aby sa nic nepodarilo .. aj ked by sme boli stastni ale chcem si stihnut platit DNP a keby som neplanovane otehotnela tak uz by som to nestihla a peniazky by boli v cudu ..29. mar 2010A co sa tyka nevolnosti na svadbe tak to by mi uz bolo jedno
Hlavne zeby som uz bola tehu co je v tejto dobe velmi vzacne .... A nepride to vtedy ked si mi povieme .. bohuzial ..
rora Co sa tyka financii tak aj my s drahym uz mame kadejake rozpocty a nam to akosi vychadzaS tym ze pocitame iba jeho plat a moju matersku. Pricom drahy nezaraba miliony! A je v tom zahrnuta uz aj splatka na pozicku, energie, telefony, strava,... A stale nam este ostane nejaka ta tisicka. No ale nepocitala som este oblecenie pre babo .. no ale to sa zvladne. My sme optimisticki a pozerame na to tak ze sa to da zvladnut a nie tak ze sa to neda. A dolezite je ze chceme do toho ist.
29. mar 2010baby a keby som si chcela platit tiez do socialnej aby som mala vysiu matersku kolko vopred musim si platit a kolko by ma to vyslo asi, aj ked neviem ci by som to zvladla ako studentka.
tak ja sa aj trochu obavam ci to zvladneme s millym tahat financne kedze on robi v tanape a tam nezarabaju dobre ale on je zlaty a vzdy vravi ze to zvladneme29. mar 2010rora Ved kazdy vie v akej je situacii. A ak hovoris ze vam to nevychadza tak potom treba jednoznacne pockat a nie zavesit si este dieta na krk.
simcab Presne ako hovoris. Aj rodina co to donesie. Dufam ze aj nieco zdedi nase male po niekomA dava sa aj ten prispevok pri narodeni dietata takze z toho sa da tiez nieco nakupit.
29. mar 2010barborabilinova
O DNP je vela popisane na Modrom konikovi. Pridavam odkaz:
http://www.modrykonik.sk/forum/tema/dobrovolne-nemocenske-poistenie/
Ale poviem ti to tak v skratke. Musis si platit DNP 270 dni pred porodom z toho 26 tyzdnov si musis platit z max. VZ (to vychadza mesacne nejakych 43€ neviem presne) a tie zvysne tyzdne si mozes platit aj z min. VZ teraz to je tusim nejakych 12€.
Takze este raz. DNP si mozes zacat platit uz aj teraz ale do dvoch rokov musis otehotniet aby ti to platilo. To znamena ze teraz si mozes zacat platit z min. VZ t.j. tych 12€. Potom to mozes prerusit a ked zistis ze si tehu tak pojdes do socialky a zacnes platit z max. VZ tych 43€. A vyjde ti krasna materska 600€ po dobu 6 mesiacov.29. mar 2010
Nenašli ste čo ste hľadali?
Moja svadba odporúča:
- Rozchod po 3 rokoch. Ako sa s ním vyrovnať?Diskusia
- Priateľ trvá na svadbe, ale ja sa vydávať nechcemDiskusia
- Svadba mimo trvalého bydliskaDiskusia
jáááj, dievčatá.. ja by som sa vydala hoci aj o týždeň
drahý mi totiž dnes oznámil, že by rád aj bábo po svadbe
tak sa vytešujem, lebo stále mi vravel, že je na to ešte čas a tak..