@jedinecna ja idem tiez piect zajtra jahodovy rez na sobotu a na nedelu v piatok tortu. dnes idem s obidvomi na zmeskane preventivky - Aneta 10 rocna a Hanka 5 rocna. mali sme ist cez prazdniny, ale zabudla som a ked som si zmyslela, tak bola niektora chora. tak dnes nas caka aj ockovanie u oboch, tak dufam, ze bez akychkolvek komplikacii.
inak Hanke sa tlaci von uz aj horna jednotka, najlepsie na tom je to ze uz ju vidno ako je prerezana a vcera sa jej povodny este ani nehybal, dnes uz mi hlasili ze uz sa jej hybe.
@zuz4579 podla mna presne tak velka ako vsetci ostatni predskolaci ;-) aj ked mozno o nejaky ten cm vyssia ved ma na to narok, ved sa uz velka narodila :-D inak vysku ma 123cm a tusim 21,7kg
Jahodovy rez zo vcera. Vratila som sa do detstva na chvilu. Pamatam si ze ked mama ked som bola mala chodievala v nedelu do kostola tak nam obcas z cukrarne okolo ktorej chodila domov nosila take jahodove rezy kde bol super krem a pred casom som nasla tento recept a je uzasny aj led sestra povedala ze velmi sladky ale tak je to kolac. Ale teda na dnesnu dobu je aj velmi drahy :-D islo tam okrem oneho aj 18 vajec a 375g masla :-D
Ahojte, prajem ešte všetko dobre novembrovcatam 🎂🎁 u bas teraz samé oslavy, keďže aj ha som novembrová, moja sestra mala 22.11. a manžel na dnes narodeniny a ešte aj svokra je Emília ☺️ Takze zajtra prvá oslava, o týždeň ďalšia.
A mame sa fajn, Sebiho plávanie baví (aj teraz sne), tak som rada. Konečne už začína byt rozumnejší, reguluje svoje výbuchy a potom ho to veľmi mrzí. Konečne si vie napísať meno (doteraz písal len čísla, odčítavajú, spočítava , vie pomenovať čísla aj tisícky 1678.... len písmena ho nefascinovali doteraz 😂). A má výbornú pamäť na básne, hrali divadielko a baucil sa úplne celé, aj iných deti 😁 učiteľka ho pochválila. Tobias dobre, všetko opakuje po staršom bratovi 😁 niekedy doma psychiatria. Aj ja som piekla torty dvom kamoškam pre dcéry... Od januára už nastupuje aj Tobi do skolky, tak som zvedavá.....
A mali sme takú príjemnú udalosť- moji rodičia mali 35 výročie sobáša, so sestrou sne im zorganizovali take posedenie s večerou a s nami (ja s mm a sestra s manželom). Boli veľmi prekvapení a dojatí s bolo strašne super 😘❤️
Ahojte, prosim vas odporucite mi spolocensku hru pre 6 rocne deti? Clovece, rebriky,hadiky,domino, pexesa,sedmove karty, Dobble,Grabolo,Zelvi zavody uz mame obohrate. Dakujem
@zuz4579 Hanka dnes dostala tuto http://www.rajhraciek.sk/vyhladavanie...
uz maju doma obidve, teraz dostala tu elektronicku. v tej obycajnej su tvare ludi a zvierata. v tej elektronickej je az sest na vymenu. princip je ten, ze kazdy si na svojej strane oznaci jedno okienko, a druhy sa pyta, napr. ci je to chlapec, ak protistrana odpovie nie, tak si moze pozatvarat vsetky okienka, v ktorych je chlapec, dalej moze zistovat farbu vlasov, pokrievku hlavy a tak dalej az vylucovacou metodou zostanu napr dve okienka otvorene a to si uz moze tipnut, koho ma ten druhy oznaceneho. Z tej stranky som aj objednavala.
dalsia celkom oblubena hra je v kocke https://eshop.albi.sk/v-kocke/ mame tusim styri doma - dve pre Anetu a dve pre malu od sest rokov - princip je v tom, ze kazda hra obsahuje karticky, na jednej strane obrazok popripade pre starsie deti aj nejaky kratky text, na druhej strane otazky tykajuceho sa prednej strany. prilozene su aj presypacie hodiny, kym sa tie presypu, hrac si podrobne studuje len prednu stranu karticky, po presypani karticku odovzda, hodi kockou cislo otazky, ktoru mu niekto precita a on musi zodpovedat ak je odpoved spravna karticku si necha a ak nie tak karticku vrati medzi ostatne. u nas poviem napr ze hrame na desat karticiek, tak kto ma prvy desat karticiek vyhrava. Hanka si vybera zo svojho balenia a Aneta zase zo svojho, ja sedim medzi nimi, stopujem cas na presypacich hodinach a citam otazky. :-) a ako vidim tak maju kopu novych tak mozno este nejake dokupime.
@harper dakujem;-)...tak objednala som nakoniec karty Bobria banda, tak snad po veceroch zahrame..... Este mam doma odlozenu Cestujeme po hradoch a zamkoch, to sme mali ako decka, milovali sme to...len neviem ci dat tento alebo az buduci rok kvoli veku...
A asi by sa mu pacil aj Labyrinth,ale tiez asi az o rok.
@harper hej, asi by to bolo u nas rovnake.Este pockam. My mame radi hry, po veceroch casto hravame, Romanko v ms vyspava a vecer je dlho hore, tak hladam inspiracie na hry.
@harper aka vysoka je Hanka, a ake dlhe vlasky, fesanda :) Martin ma 113 cm a 18 kil, mame jednotriedku a niektore trojrocne deti su v jeho vyske :-D snad sa vysvihne casom, skriatok moj :-D
Ahojte, my uz robime vianocnu vyzdobu 😀
Stale sme nejako v zhone... Boli sme na predlzenom vikende v Liptovskej Sielnici s "Usmev pre deti" po 4 rokoch som sa stretla s jednou maminou z nemocnici... Danielko si s malou velmi rozumel... Ako aj v nemocnici :-) velmi sa mu pacilo a zabavil sa... Program mali stale nejaky... Kus sme vypli, Simonka mala prvy vylet
@veronika1610@harper dik za tipy, dievcata...
Kupila som nakoniec Bobriu bandu, odporucam, bavi aj Romanka, aj dospelych... Mali sme dnes navstevu, tak ficali na nej cele poobedie...
Tak este Jezisko nech prinesie...nech mame co hrat;-)
Kuk Mamicky, ako sa mate? ;-). U nas radost, Carlicke vypadol prave prvy zub x-). Od jari sa jej kyval... tak sa tesi, ze s Mikulasom pride aj zubkova vila :-)
Ahojte Danielko mal kontrolu na ocnom.. Zistili sme ze nevidi do dialky... Ze vraj je to cca 2 rocne poskodenie.. Jedno ocko +2,75 a druhe +1,75 tak som nestastna... Nepocitala som s tym ze pred sviatkami budeme musiet investovat do okuliarikov... Vobec neviem ake mu vybrat aby mu nepadali... Neviem ako bude fungovat s okuliarmi...
@kaia Olivii už 2 zubky chýbaju.Dolné,jedna už celkom vyrástla a ta druhá je v polovičke.Hovorila že sa jej zúbok zlomil,lebo ho má len do polovičky. :-D Neviem jej to vyhovorit,že on jej dorastie. :-D
Učitelka sa stažovala,že je tvrdohlavá.Aj doma máme situacie ked si niektoré veci nedá vysvetlit.
Jej spolužiačka má cukrovku,a ona prišla stým domov že Vaneska má ,,cukorku´´ a ani za svet nechcela ustúpit.Lebo ona má pravdu. :-p
@majoslava Maji aj nas to caka. Na preventivke nevedela precitat uplne spodny riadok tak nas poslala na preventivku. Aj ked u nas Hanka chcela okuliare uz ked Aneta zacala nosit.
Ahojte baby, tak aj u nás bola Zubkova vila 😘 Sebimu sa začala kývať spodná jednotka s vecer už bola vonku, vybral si ju sam.Zúbok je už v krabičke ☺️ Bože tak nám tie deti rastu, už im zúbky vypadávajú.... alebo my starneme? 😜
@harper zajtra si mame ist po recept... Ma aj rohovku pokrivenu... Ale co mi je divne ze Dr. napisala ze myopia a nevidi do dialky a Dr. na ocnom mu davala dioptrie + 2,75 a + 1,50 nemal by mat - ?
On videl nieco ale ked mu dala tie sklicka nevidel nic... Muz chce aby isielcna operaciu ale docitala som sa ze deti neoperuju az po puberte ze ocko stale rastie....